Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_a

Masturbacja 10-miesięczniaka?!

Polecane posty

Gość Mama_a

Od razu piszę, że denne komentarze świadczą tylko o waszej kulturze i braku inteligencji. Mam syna, ma 10 miesięcy i zaobserwowałam u niego coś dziwnego, a mianowicie: kilka razy dziennie, gdy leży spokojnie to zaciska nóżki w krótkim odstępie czasowym, robi się wtedy lekko czerwonawy i... sapie. Wcześniej myślałam, że może coś go uwiera w pieluszce, ale nie - w takich chwilach ma zwyczajny wzwód. Wygląda mi to na nieudolną masturbację. Czy to normalne u 10 miesięcznego dziecka?

Gość NikNkaa
oj to normalne ;) nie zwaracaj na to uwagi, samo przejdzie i nie schizuj z tego powodu

Gość a o czym swiadczy twoje
denne pytanie? :o nie ma czegos takiego jak masturbacja u niemowlecia. Poczytaj troche glupia babo, a jak masz problem z rozumieniem tekstu czytanego to odwiedz pediatre

Gość Mama_a
@a o czym świadczy to ty właśnie jesteś denna. Denna i pusta najwidoczniej.

Gość TakaJedna Ela
Moj tez tak robi, niewiem dlaczego :/

odkrył nową umiejętność i tyle. dzieci próbują różnych rzeczy, raz spróbował, spodobało mu się więc teraz powtarza. to całkiem normlany etap rozwojowy. nie przejmuj się tym, nie reaguj a już na pewno nie zakazuj, nie mow że nie wolno, ze to złe, brzydkie! tak samo jak dziecko odkrywa że ma ręce, nogi i że może nimi manipulować, tak samo odkrywa istnienie organów płciowych i uczy się "co z nimi można zrobić i jakie to donania przyniesie" :) mój synek uwielbia ciągnąć się za peniska :P siedzi w wannie i ciągnie z całych sił! kiedyś aż plakać zaczął, ale nie puścił :P od tego czasu delikatniej się z nim obchodzi :P :P :P

Gość kjmjkkmmm
Możliwe ! Ponoć dziewczynki też tp robią. Zaciskają nóżki, robią sie czerwone. Albo leżą na brzuszku i wykonują ruchy ciałkiem ( góra-dół )

Gość Mama_a
Trochę mnie uspokoiłyście :)