Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

byłam w albumiku :-) Pia - hm pomysłowa obstawa łóżka:-) przydałoby się jakiej nowe fotki wkleić :-) Meaaa - rośnie nam Nadia podróżniczka ... i miłośniczka zwierząt :-) Ciepła - Amelcia ma fajny uśmiech i kręcone włoski ..... a na tym krzesełku to istna szefowa :-) Adza - no w tym foteliku to gościu siedzi :-) Amorku no piękne fotki .. Ty wyglądasz jak nastka :-) Babeczko widać, że Czaruś i Zuza się rozumieją :-) Baryłko - no Natalka ma tak piękne te włoski i oczka, że nie jedno serce kiedyś złamie :-) A Ty kwitniesz :-) Ewcia - widzę że na topie survival i place zabaw mmm super :-) Gonia -Twoi synkowie są do siebie podobni :-) Holly - widzę, że Przemusiowi możesz kucyki robić.... ale za kilka miesięcy to nie przejdzie :-p Kasiu - taki brzusio to ja miałam w czwartym miesiącu a nie na końcówce :-) Kessi fajnie Ci w blondzie ... a dziewczynki ładnie się ze sobąś bawią:-) Kimizi - fryzurka fajna , a Lenka się zmieniła nie do poznania ... jest taka .... fajna :-) Mamunia - no Zojka już taka duża w tej spacerówce .... a i na parapet gotowa się wspiąć :-) Wredna Kaśka - ha to są skutki dawania dzieciom długopisu w łóżku :-p Mamatomka - Tomeczek bardzo fajnie się bawi - nic się nie zmienia :-) Samadama - już komentowałam Twoje mieszkanko teraz czekam na Was :-) Cari - rośnie Ci mały ogrodnik :-) Kubuniowa - ale Kubuś ma super irokeza :-) Asik - Krzysiu z czajnikiem wymiata :-) Szarotko - Kiniaczek ma super uśmiech :-) Izu - to się chłopaki dobrze bawią :-) Mamaolka - Oluś ma super grzyweczkę :-)

cześć ranne ptaszki:) witam z pracy, znad kawki - po 5 dniach przerwy ciężko będzie mi się wbić w robotę;P Mamoolka - dziekuję bardzo za odpowiedź. wiedziałam, że pomożesz - dla mnie jak ktoś napisze, że to normalne to już duża pomoc:) i tak jak napisał Amorek - pewnie wiele z nas skorzysta z Twoich rad! no i fajnie, że wyjazd się udał. Ja wczoraj kupiłam Tomkowi buty wiosenne, takie ni sandały, ni trzewiki:) w każdym razie ażurowe. w domu sobie kazał założyć i już do wieczora w nich latał. są całe skórkowe, w środku też, więc może nie będzie mu się noga pocić. kalosze też chciałam kupić ale była tylko taka głupia rozmiarówka jedne 20/21 a następne 22/23. albo za małe (takie na styk) albo duże jak kajaki. poszukamy jeszcze gdzie indziej, bo u nas na prowincji to mały wybór. Amorku - no to współczuję nocki:( u nas dzisiaj - odpukać - nocka dobra. jedna pobudka o północy na chwilę i potem spał Tomek do 7. także jak dla nas to REWELACJA :) Holly - no to bardzo mi przykro, że z plackami nie lepiej:( ja wzięłam przed Wielkanocą przez 10 dni zabiegi i też dupa. dobrze chociaż, że tym razem NFZ zapłacił;) Gumi_Aga - jak tam w pracy?

Tak sobie myślę ..... Pia albo się zakopałaś w papierkach bo koniec i początek miesiąca albo ten żel już został zwrócony i.... :-p wracaj szybko Mamuniu byłaś z Zojką u lekarki? jak pupcia :-) Mamaolka - jak najwięcej kochana takich porad proszę , bo dzięki temu przypominasz mi o pewnych sprawach np. że trzeba tłumaczyć i patrzeć się prosto w oczy :-) Meaaa - ja to bym chyba się w gacie zesrakała jakby mi Andzię kot użarł , jak zobaczyłam, ze ma rozwalony nos to tylko patrzyłam czy nie złamany a małżon mnie uspokajał - mało serce mi nie wyskoczyło. Oj współczuję Ci tych operacji żylakowych .... mnie się jeden przypałętał w ciąży tylko nie wiem czy pojedyncze robią ?? Miałam taką koleżankę, która katorgi z powodu żylaków przeżywała i zwracała na to dużą uwagę....oglądała nogi każdej kobiety.

Wredna Kaśka - gratulacje, widziałam na nk:) nie wiem, czy pisałaś wcześniej na forum, ale miałam przestoje, więc może przegapiłam:)

Mamatomka właśnie sobie z koleżanką co nieco wyjaśniłyśmy :-) bo druga "koleżaneczka" miesza jak w zupie i stawia ją w głupiej sytuacji wobec innych i to na niej sie wszystko skupia. A ileż można? mnie aż głupio bo wiem że to nie jej wina.

Hejoo :) Gumi_aga robią pojedyncze :) ja tez nie mam niewiadomo czego na nodze ;) na poprzednich zabiegach napatrzyłam się na starsze panie z nogami jak purchawki?? Jedna po zabiegu siedziała a jej bandaż na nodze robił się coraz bardziej czerwony a pod nogą kałuża krwi wtedy lekarz mi powiedział „widzisz? Tak się dzieje jak się zaniedba żylaki :) tak wiec jak tylko cos mi się pojawi to lece to usuwac bo nie chce mieć takich problemów Mamatomka my tez dzisiaj mielismy pobudke w nocy :) o pierwszej, tatuś potulił i poszła lulu. Zawsze w pierwszy dzien tygodnia jak ide do pracy to potem mała w nocy przeżywa :( Ewcia fajnie, że udany weekend i ja mysle ze i u Eryka i Amorkowego Kubusia to skok. My mielismy upierdliwy poprzedni ;) ten jakoś minął lagodnie, kilka gorszych nocek i wczesnego porannego wstawania i po krzyku ;) Pia wiesz, że dzisiaj środa? :D No i mamy 16 zębów! :D No i kolejny dzień na „NIE :D obudziła się o 7.30 i woła tataaaaaaaa (od jakiegos czasu rano woła tatę nie mamę) ide do niej, rozpiełam jej śpiworek, otworzyłam łóżeczko, otwieram rolety a ta włączyła pozytywke, siedzi i się kiwa zadowolona :) mówię, chodź idziemy się ubierać NIE :) wyspałaś się? NIE, śniło ci się coś ładnego? NIE hehehehe a robi to z tak rozbrajającym uśmieszkiem że padam :D

Meaa - 🖐️ jak ja Ci zazdroszczę tego nieee:) u nas dalej nic - ani mama, ani tata, ani daj... tylko do psa nawija po chińsku - dzydzedzedzytatyta :)

za szybko wysłałam:) tylko u nas Tomek "obiążony" niemówieniem - mój brat do 2 lat ni be, ni me - a potem nagle pełnymi zdaniami. siostra męża - 26 miesięcy nie mówiła... przyjdzie nam jeszcze poczeakć:)

Mamatomka :D a jak sie rozgada to będziesz błagała o chwile ciszy :P

Meaaa no ja chyba też będę błagała o ciszę juz błagam czasami bo krzyczy da da da da na całą parę - wczoraj w sklepie bo echo szło :-) a wczoraj sobie wyrwała chłopczyka coś ok. 3-4 lat złapała go za rękę i chciała żeby ją prowadził :-) jak ją trochę poprowadził to się odczepić nie chciała i sama go za rękę łapała - co będzie ze starymi za rączkę chodzić :-)

Meaa - pewnie masz rację:P tylko teraz czasem bym chciała, żeby powiedział o co mu chodzi, zamiast yyyyy, eeeee:) jeju siedzę w pracy i trzęsę się z zimna... jestem teraz w miejscowości, gdzie urząd miejski jest w bardzo starym zabytkowym budynku - grube mury, małe okna i na dodatek przestali grzać. z resztą panie pracujące tutaj mówią, że w lacie przy upałach siedzą w pracy w swetrach. a ja, jak będę w takim tempie piła herbatę dla rozgrzewki, to resztę dnia spędzę w kiblu:)

Mamatomka zrób sobie z prądem :-p i praca szybciej pójdzie :-) wiem o czym mówisz latem zawsze tak jest ;-)

Hejka.... fajnie, ze sie kompletujemy po weekendzie majowym. Tutaj wolna byla tylko sobota i ni jak nie odczulam, ze jest jakies swieto. W niedzele mielismy gosci , wiec w sobote poszlam do pracy zamykac miesiac. Tydzien zaczal sie nie mniej dupiato jak poprzednie. W poniedzialek przyszla poczta, ze jednak musimy zaplacic kare za zgrywanie z internetu. Po cichu liczylam, ze nikt sie juz nie upomni bo minely juz prawie 3 m-ce, tyle dobrze, ze zgodzli sie na 1000,- . Po poludniu zepsula sie w gabinecie pralka. Tam sie pierze ca.2x dziennie i trzeba bylo po prostu isc i kupic nastepna, nie mozna bylo sobie czasowo pozwolic, zeby wyczaic jakas promocje wiec na pewno przeplacilismy. A wczoraj przyszedl robotnik wymienic kilka plytek z tarasu, ktore popekaly zima. Myslelismy , ze to kwestia jednego popoludnia a w trakcie pracy obsunal sie taras. Po prostu sie zawalil, bo mial tak kiepski fundament i teraz mam cala brygade budowlancow w ogrodzie i wylewamy na nowo fundamenty. A dzis, dopiero sroda :-( meaaa - napisalam, ze dam w srode odpowiedz. I wiem od wczoraj, ze nie dam rady sie wybrac. W sumie nie jest mi to na reke bo powinnismy w tym roku pojechac do Bielska i pewnie pojedziemy dopiero jesienia. Musze zrobic kilka badan w zwiazku z tym szpikem kostnym i wypadlo na przyszly tydzien. Zycze Wam udanego spotkania ! Gumi_Aga - nowe zdjecia ? Moge sfotografowac drzwi , a raczej klamki w drzwiach, bo trzeba bylo sie ratowac i znalezc sposob, zeby nie uciekal :-) Maz wykrecil klamiki i pozakladal je w odwrotny sposob , teraz jest tak, ze sama musze myslec jak nacisnac :-) Musze Wam sie pochwalic, ze znalazlam rewelacyjny plac zabaw dla Mr. Demolanta :-) Bylismy w Expert ( sklep jak Media Markt, tylko mniejszy ) i Pascal gonil z takim usmiechem na buzi, ze szkoda bylo wychodzic. Dziesiatki piecow, pralek, zmywarek - wszystko mogl dotknac, otworzyc, przycisnac ! Raj !!! Znalazlam sposob na brzydka pogode :-) ( Tomaszkowa, goraco polecam !!!) Przywiazalam mu do szlufki w spodniach balon na sznurku i moglismy spokojnie pogadac ze sprzedawca a katem oka sledzilam balon, tym samym stale mialam Pascala " na oku " ;-P No i jeszcze ile razy posadze go na nocnik to zrobi siku. Sam nie wola, ale sadzam go czesto wiec juz trzeci dzien chodzi z sucha pielucha. Potrafi utrzymac i przebierac nogami jak widzi nocnik .... Aha, i noce tez sie pogorszyly. Budzi sie bez powodu , tak jakby go cos meczylo. W ub. tyg. spal do 13 godz. a teraz znowu marudzi.Nie mysle, ze sa to zeby bo mamy juz 16 a to prawie komplet ( brakuje jeszcze tylko 4 ) Zaczelam pisac o 8.00 , w miedzy czasie rozbil mi 10 jajek :-( , nie odswiezam strony, tylko wysylam.... buziole dla wszystkich !

Hej Nasza lekarka na urlopie:((kurde Pupcia jakby lepeij,al nadal czerwona:(( Nocka taka sobie,mala czesto sie budziła,to wina ząbków. Pogoda fajowa,jest słonko,wiec zaraz wieszam pranie i zmyamy na zakupy.Mąz dzis w pracy do 16,wiec po obiedzie moze sie wyrwiemy na spacerek. No i mąż namawia mnie na własny biznes,ale ja to tchórz jestem:((boje sie,ze nie wypali i zostaniemy z długami.... Pia?????????

Pia - świetny pomysł z tym sklepem!! i z balonem!! u mnie to będzie prawdziwa wycieczka, bo do takiego sklepu muszę jechac najbliżej do Gorzowa, ale tym lepiej:) coś wisi w powietrzu z tymi nockami...;) Tomek jeszcze klamek nie wyczaił - na szczęście:) a wczoraj mi się śniło, że przyjechała do mnie koleżanka, zostawiłyśmy Tomka śpiącego w łóżeczku i poszłyśmy na spacer. wracamy - łóżeczko puste, zdemolowane, Tomka nie ma w domu, znalazłam u sąsiadki (tej wrednej suki, co mieszka pod nami i komentuje nasze zycie) bo wyszedł z domu i go znalazła na klatce:)

...pisze na raty, tak jak czas pozwala i co mi sie przypomni. Holly -czy pan Paluch wie, ze nadal cierpisz ? Jak to tlumaczy ? Robi Ci dalsze nadzieje, czy moze mowi, ze jego mozliwosci sie koncza ? Kessi - gdzies wyczytalam zdanie, ze Marta wyrosla z ostatniego rozm. Body jaki jest u Was do kupienia. Tu sa az do roz. 104 ... meaaa - sliczne buty kupilas. I to ogromna przesada, ze Bartek jest cenowo prawie taki sam jak Geox....Jak oni kalkuluja te ceny :-( Jaki roz. nosi Nadia ? Gumi_Aga - juz nie dlugo sie zacznie sezon, to pewnie nici z plazy na kilka miesiecy, wiec teraz korzystajcie jak tylko czas pozwala. Ja w Kolobrzegu bardziej lubie deptak jak plaze. I bardzo chetnie jezdzimy do Dzwirzyna do lasu. Mamuniu - nie mam pojecia czym wyleczyc taka pupcie, moze zapytaj w aptece. Maz ma jakis konkretny pomysl ? Moze powinnas mu zaufac i sie odwazyc. Kimizi - gratuluje fryzjera ! Super! Nie kazdy by tak potrafil obciac, bo nie mozna sobie przy takiej fryzurce pozwolic na najmniejszy blad. No i Lenka to miniaturka Twojego meza, robi nawet takie same miny.....:-) Samadama - majowke czas zakonczyc ! :-P Dlugo Cie juz nie ma ....

Hejo ponownie ;) Pia tak myślałam, ze ci się nie uda :( jednak po cichu liczyłam, ze będziesz. Kiedys na pewno się spotkamy :) a może jak będziesz jesienią w Bielsku to zrobimy drugie spotkanko :) fajny pomysł z balonikiem :) szkoda, ze musicie jednak płacic za to ściąganie z Internetu :( Aaa Nadia nosi 23 Holly kurde balans! Kiedys wymyślą sztuczne kręgosłupy i będziemy se wymieniać, zobaczysz!:D bido ty! Tez jestem ciekawa co Pan Paluch na to Mamuniu moze jednak warto spróbowac? duzo musielibyscie zainwestowac?

Pia no w Dźwirzynie fajne są tereny :-) my latem wybieramy drugą część plaży ( po drugiej stronie portu) , ale fajna jest też w Podczelu bo ogromna :-) choć osobiście wolę pospacerować :-)

Ja to z tych strachliwych,wole miec prace u kogos i co m-c pewna pensje niz modlic sie,zeby po opłaceniu zus,dzierzawy,towaru itp zostało cos dla nas..... No i dzis zadzwonil kolega nasz,chce mnie do pracy w swoim sklepie,niby nic ,ale zawsze to dodatkowa pensja.Nie mam jednak opiekunki dla Zosi...tesciowie nie wchodza w rachube,choc tesc w domu i juz jednego wnuka wychował przez 3 lata,ale co do Zoski to oni maja dziwne podejscie,boja sie ja nakarmic,dac pic...ehhhh....jak z jajkiem.... Mam doła😭

Witam Fajnie ze juz sie ruszylo na naszym forum:) Holly fajnie ze jestes tylko przykro ze Cie te plecki tak bola.Lacze sie z Toba teraz z tymi pleckami bo i mnie od kilku dni strasznie bola:( PIa dobrze ze ten taras nie zawalil sie gdy dzieci na nim byly. AMorku domek z tego namiotu nawet stabilny ale ten tunel juz nie i jest taki miekki. Gumi ago dobrze ze juz problemy z kolezankami sie rozwiazuja.A ta pchle co Wam mieszka olejcie:) Mamusiu czami warto poniesc ryzyko zeby sie potem odkuc:)

W nocy padalo i od rana tez ale nareszcie sie przejsnia i ptaszki spiewaja:) A Natalce chyba zabki ida.BO jak wytlumaczyc ze od kilku dni wklada ciagle paluszki do buzi.Oddawna mama 16 zebow i nic nowego wiec moze teraz cos idzie.Ktore teraz powinny wyjsc? MOja tez mowi NIE ale chyba swiadomie bo jak cos chce to mowi DA a jak przeczy to NIE.

Hej;) boże wreszcie mam neta!!!!!!!!!! nie było kilka dni i czułam się, jak bez ręki. Maciuś na szczęście ma się dobrze, ale do tej pory niewiadomo , co mu było. Ja zaczęłam się uczyć do licencjatu, ale marnie mi to idzie.... macie jakieś sposoby na nauke w nocy? bo ja padam nad książką o 22 :P mamuśka Jakie doły! weź się w garść. jak czytam twoje posty to tak jakbym czytała siebie sprzed roku. ciągle miałam doły, że to, że tamto, ciągle się czymś martwiłam, o coś obwiniałam.aż pewnego dnia ktoś nawiasem mówiąc z tego forum (dziękuje Ci za to:) ) nawrzeszczał na mnie. Dostałam maila z kopem w dupę. nie da się tak żyć, ciągle się martwiąc - szkoda na to czasu. trzeba działać - masz szansę na pracę w sklepie - super.może gdzieś niedaleko Ciebie jest jakiś fajny żłobek, albo sąsiadka - emerytka, która chętnie zajmie się dzieckiem za 400 - 500 zł. zawsze z pensji jeszcze Ci coś wtedy zostanie. I mamuniu broń Boże nie chcę Cię tym postem urazić tylko przesłać siłę i energię do działania:)

hej.... o losie......zrobiło się jak na targu...chciłam coś napisać ale nie wiem co komu odpowiedzieć, więc zacznę od tego co pamiętam. Amorku- Mamotomka- przed kupnem kaloszy miałam więcej obaw, że za małe,za duże, nie włoży....ale to najłatwiejszy zakup teraz wiem, że kolejne kupie przez internet, zmierzę wkładkę i już. Te udało się kupić w reserved po przecenie za 19zł wykończone materiałem ze ściągcem regulowanym.... amorku- olek jak twój kubuś uwielbia jabłka, dostaje całe ro ręki i obgryza tymi swoim 8 zębami :) pia- pomysł z balonem genialny i spewnością olkowi taki plac zabaw też by przypadł go gustu mniej sprzedawcom :) wymysliliście jaką lekcje z tegowydarzenia ma wynieść syn? żel powrócił :P? baryłko- kiedyś pisałaś o swoih zmiennych nastoajach, skoro nie miałas ich przed ciążą to dlaczego masz teraz? może hormony? pomyśl ( czasem musi być i smutno jak wszystko by dobrze funkcjonowało powinno wyjść w bilansie conajmniej na zero :) to wbrew logice bo powinno wyjść na plus... meaa= u nas też tata na piedestrale, od samego rana tata,tata tata :)

gumi aga- ale ci pościk galeryjny się utorzył :), mój T ma z tej grzywki ubaw twierdzi, że olek wygląda jak benedyktyn....a nie wyobrażam sobie jakbym go nie ścinała......wtedy chyba by miał włsy do pasa :). Twoj Andzia lgnie do wody to lepiej niż by było na odwrót, latem będzie dobra zabawa :) mamusiu- nie doła nie doła ....nie tędy droga. kalkulcje- kalkulacja :), przeanalizuj sprawę biorąc pod uwagę wszystkie aspekty a miarką niech będzie priorytet. ja nie mam teściów rodzice daleko pracująco-aktywnie-rozwijajco funkcjonują, więc w życiu codziennymi sami na siebie zdani jesteśmy. choć wiem, że to może być przykre gdy ma się kogoś pod nosem a on nie pomoże.....

izu-jak praca dyplomowa......? babeczko- kiecunia wyszukana czy na ostatnią chwilę? ewka- jak idzie dieta...tak patrzę na twój podpis dukam sobie- chce mi się ciebie dopinogować....ja się wydukałam.:P jak ostatnio poszalałam z pieczeniem a na wyjeżdzie z żydowskim jedzeniem, kawakmi etc. to pogrzeszyłam za całe prawie pół roku. a tak w kwestii odchudzania..... mnie to iytuje, kiedy otwieram gazete włączam radio, włączm net, lub tv idt....a tam ...reklama w stylu "idzie wiosna- odchudz się"............ szkoda, że nie ma reklam "idzie wiosna- naucz się czegos nowego, przeczytaj coś, obejrzyj, rowiń się".............................. czy wiosna sprowadz się do ochudzania,? czy życie kobiety sprowadza się do zewnętrzności? . tu celulit, tam zmarszczka, tu tłuszczyk- o co to to nie= wygłdzić, rozprasować, zgubć......... ot taka mała dygresja

Goniu super,ze Macius ma sie lepiej,moze to zwiastun kolejnych ząbków,albo jakas niewielka jelitowka?najwazniejsze,ze juz ok:)) I nie odbieram zle Twojego wpisu:))Poprostu boja sie własnego inetresu,szczegolnie teraz,gdy ide miastem i widze ile sklepów funkcjonujacych od lat upadlo. Będę szukac opiekunki,popytam kolezanek-moze znaja jakś odpowiednia osobe? Moi teściowie to kochani ludzie,lae czasem ich podejscie do zycia mnie powla:-O Ostatnio cos rozmawialismy i mowie,ze tak cięzko znalezc prace i..teskt typu:najlepiej żebys była w domu z dziecmi. Zrobiłam wielkie oczy i mowie,ze nie da sie tak zbyt dlugo,bo jakos trzeba zyc,teraz juz nam ciężko,chyba,ze w totka wygram:-P Oni sa bardzo chetni do pomocy finansowej,ale ja bym wolała zeby np pomogli przy małej niz sypali kasą.Wręcz kłócę sie z mężem,gdy chca nam dac jakies pieniadze-czuje sie jak gówniara co nie radzi sobie w życiu:-P