Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

wlasnie zrobilismy ta kapiel. o 2 stopnie nizsza niz temp ciala bo mial juz 40,6 teraz jest 40,1, my nigdy nie dawalismy w czopkach i nie wiem jak zareaguje, o 20.25 naszego czasu dostal nurfoen i juz sama nie wiem co teraz dac w nast koljenosci, paractemol czy nurfoen. lekarka mowila, zeby naprzemiennie, ale poki co nie ma poprawy po nurofenie a zawsze na niego lepeij dzialal i nie wiem czy nie nie dac jednak nurofenu. ile taka kapiel ma trwac?

meaaa - no rze ze smiechu ! Tak glosno, ze wybudzilam meza i musialam przeczytac o Wigilii....:-) Tak sobie mysle, ze jakby sie ktos do Was dokleil to i tak nikt by nie wiedzial, ze to obcy. Wystarczylo by powiedziec, ze jest mezem kuzynki kuzyna :-))) Jak pisalas , ze poszlas po L4 do lekarza to az sie zdiwilam, ze to nie rodzina :-P No ale tylko pozazdroscic takiej Wigilii !

Pia- a jak stopy ma zimne? tez mozna taki oklad? jak go dzis w nocy wziela goraczka to mial raczki gorace az mnie parzyly nie wiem czemu teraz raptem ma zimne a temp wysoka...czolo i kark gorace

Amorku - nie, jak ma zimne nozki to nie ma ich co chlodzic. Zrobilabym wtedy kapiel - nagrzej wczesniej lozeczko, zeby wszedl do cieplego lozeczka. I niech temp. wody bedzie o najwyzej 2 st. mniejsza jak temp. ciala. Pozniej dolewaj troche zimnej wody. Nie wiem ile Ci Kubus wysiedzi w wannie ale jakies 10 minut byloby dobrze. Pozniej szybciutko ubrac i do tego cieplego lozka. Nagrzej termoforem albo poduszka elektryczna

39,2 spadlo, boze,niech juz tylko spada bo oszaleje chyba dziekuje Wam kochane, ide czuwac

hejo Amorku jak noc? mam nadzieje, ze Kubuś juz lepiej... my dalismy małej wpół do pierwszej Ibum i poszła spać dalej. o 3 ciej miała atak kaszlu, który trwał do... 4 tej!!! bidulka sie namęczyła. Dżordż z nią siedział a ja na internecie szukałam co tu robic. oczywiscie dostałam ochrzan od męża, że się nakręcam i tyle.... Dusia wstała o 7.30 juz daaawno nie wstała wczesniej jak 8.30... rozpalona. nawet sie nie chciała przebierac tylko poprosiła o mleczko. zmierzyłam jej temperature i... 39.5 dałam jej czopek Paracetamolu, temp. spadła do 38.3 bidulka siedzi obok mnie taka dżuma mała i ogląda krecika. a ja bije sie z myslami co robic... z jednej strony biegłabym juz do lekarza, ale racjonalnie mysląc: byłam wczoraj!! osłuchowo czysciutka, lekko zaczerwienione gardło. wyciągne dziecko na 13 stopni mrozu i śniezyce tylko po to by lekarka powiedziała, zeby zbijac temperature? bo co innego poradzi? zaraz chyba do niej zadzwonie to poradzi przez tel. eh no i po 12 stej zadzwonie do alergologa spytac czy przychodzic czy nie eeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhh

Pia - no wigilia była przednia ;) a ponoc lepiej było w pierwsze swieto. my niestety pojechalismy do domu. reszta zostala. były tance na stołach :D pieczonki w śniegu ;) to bardzo rozrywkowi ludzie i też bardzo rodzinni. zawsze witają nas z otwartymi ramionami i czujemy sie tam jak u siebie :) ale masz racje :D pewnie jakby ktos sie doczepil to nikt by nie zauwazył ze jest obcy :D a Duśka sie wybawiła, pograła w piłkarzyki i w ping ponga, wybiegała sie, wyskakała :) fajnie było tylko szkoda, ze teraz taka chora :( ale ja wiedziałam, ze tak bedzie :( zawsze ale to ZAWSZE jak biore wolne to Dunia jest chora!!!

Hejka Amorku,Mea oj biedne dzieci-zdrówka zyczę❤️ Amorku no własnie najlepiej jest robic te okłady na łydki,zawsze tak robilam z Wiki,temp.szybko spadała.U nas tez super sprawdzały sie czopki i tabletki pyralginum,ale nie pamietam czy sa juz dla naszych maluchow,goraczka obnizała sie expresowo. Mea wigilia wesoła:))az sie dziwie,ze nie bylo gina,ktiory odbierał Ci poród:-D Kimizi super,ze Lenka dala rade dziadków:)),a co do wigilii:jesli wiesz,ze stosunki pomiezy poszczegolnymi czlonkami rodziny sa kiepskie zrob nastepna wigilie u siebie w domu i...zapros kogo Ty chcesz:)) Misty????zyjesz??? Mroz u nas -15 za oknem,ale nie pada.Wczoraj czytalam Cobena do północy,wiec mam oczy na zapałki:-O No i wczoraj zapowiedzieli sie znajomi na sylwka(2 pary)-dzis na 100%maja potwierdzic czy będą.Byłoby nas sztuk 8 dorosłych+sztuk 2 dzieci,w tym tancerka moja:)) Ciepla zajrzyj z kawką:))

hejka.... meaaa - wiem, ze czasami trudno zwlaszcza jak dziecko nie chce nic innego i domaga sie mleka, ale przy goraczce nie powinno sie go pic. Moja lekarka radzi mi je w ostatecznosci rozcienczac. Jak Ci gospodarze tyle ludzi polozyli do spania ?! Mistrzostwo Swiata ! Maz za kawalera przywiozl mi z Korbielowa - prosto z leniczowki - psa, wilczura. Nie zdawal sobie jeszcze wtedy do konca sprawy jak ja sie boje psow i byl bardzo dumny z siebie....:-) Zwlaszcza, ze mu sie dobrze imprezowalo u Lesniczego :-P Amorku - jak po nocy , lepiej ? Mamuniu - u mnie bedzie na Sylwestra brat z dziewczyna ( tak, z ta sama co sie rozstawali ) ale mam wielka nadzieje, ze Pascal da nam odespac w Nowy Rok. Co przygotowywujesz do jedzenia ? Bo u mnie bigosu nie ma na Swieta ale jest na Sylwestra. No wlasnie ! Misty, Ciepla, Samadama, Babeczko , Holly, Ewcia ..... jeszcze sie nie zameldowalyscie po swiatecznie ...

hej Mamuniu :) fajny sylwester ci sie zapowiada :) my chyba bedziemy sami. zresztą Duśka sie rozłożyła to nie ma sensu kogoś zapraszac dzwoniłam do pediatry, kazała zbijac temperature i podawac pulneo albo lipomal. jak sie temp. bedzie utrzymywac ponad 3 doby to dopiero przyjsc za 2 godzinki moge zadzwonic do alergologa eh

Pia o kurcze nie wiedzialam. dobrze ze napisałaś bo chciałam jej kaszke na drugie sniadanie dać to ugotuje jej kiełbaski. dzieki! a gospodarze (czyli tesciowie mojej szwagierki) mają tam pensjonat ;) kilkanascie pokoi. zajelismy cały :D

🖐️ dzieki dziewczyny za zyczenia - bo gapa wczesniej nie podziekowalam :o Amorku mam nadzieje juz ta rure naprawili i macie wode no i zdrowka dla Kubusia jejku biedaczek tak sie meczy :( Izu - dla kubusia tez zdrowka Meaaa - dla naduni tez zdroweczka i wogole dla wszytskich podchorowanych okruszkow naszych U nas dzis cale miasto bez wody ponoc i okolica bo stwierdzili tam u gory ze za duzo rur przy odwilzy popekalo i zdaloby sie je naprawic wiec oglosili zeby zaopatrzyc sie w wode bo do srody nie bedzie nigdzie :( tak wiec teraz to juz naprawde kleska bo sklepy puste ludzie wykupuja co sie da nawet te male normalne mineralne bo nic juz nei ma :( Najgorsze jest to ze jak od czwartku ma byc znow mroz to nam nie zdazy ta woda co ja w srode okreca przepchac tych naszych rur co to moze juz odmarzna i bedziemy nadal bez wody :( No mam nadzieje ze prognoza im sie nie sprawdzi Marta dzis mi zrobila super pobudke nie obudzila mnei jak wstala tylko usiadla na lozku i gada siobie snowing snowing snowing otwieram oko patrze a ta moke ziemniaczana w garscie i bije brawo i sypie na ziemie :P ona biala pizamka lozko podloga biala i kicha do tej pory hahahha a wszystko mamy wina bo po wczorajszym sypaniu pupy maka nie sprzatnela wysoko tylko postawila na szafce nocnej :o no nic kreci mnei w nosie ale jakos zyje :D Teraz ide do tych terrorystek a pozniej zajrze na albumik co tam za fotyeczki poiekne sie znajduja bo az mnie skreca ;) buzka do potem

Amorku mam nadzieje, ze Kubs juz lepiej. Meaa dla Naduni tez duzo zdrowka. I tak jest maz caly tydzien mial wolne i wszyscy chorzy bylismy:/ Kessi normalnie sie pobeczalam z Martusi :p hehe a jak ladnie mowi po angielsku:) Lepiej jak ja:/ Kubal w ogole nie kuma ang tylko 3 slowka...

Ja na chwilke AMORKU najszybciej goraczke zbijaja czopki paracetamolu.Do 30 minut temperatura wraca do normy.Moze podaj czopek.Podobno jak jest goraczka to dziecko nie chce nic jesc i pic i lepiej nie podawac.Z tymi ogladami na nozki tez wiele osob mowilo ze dziala szybko.Mam nadzieje ze wszystko OK, Kessi masakra z ta woda:(

Barylkooo - nie wiem czy dobrze zrozumialam co napisalas, ale zawsze przy goraczce trzeba duzo pic. Nie trzeba jesc ale koniecznie pic, chocby po kilka kropli. Mam nadzieje, ze goraczkujacym juz lepiej a wszyscy inni tez zdrowi .... My zaplanowalismy na dzisiaj kino. Idziemy na lekka komedie bo tego mi potrzeba, mam troche stresu ostatnio i chce mi sie glupio posmiac. Nie wiem tylko co Pascal na to. Od swoich 2-ich urodzin nie zasnie sam w pokoju ! Zla jestem na meza - tfu ! Dzordza - bo dla swojej wygody polozyl sie kiedys u niego i wystarczylo, zeby smyk podlapal. Dwa lata bylo spokoju a teraz cyrki, trzeba byc w pokoju i czekac az jasnie krolewicz zasnie. Planuje po prostu przed osma wyjsc z domu bez wzgledu na to czy spi czy nie i zostawie go z mlodzieza. Najwyzej bedzie wojowal do 22.00 i jutro rano dospi.

Hejka:) melduje sie poswiatecznie:) Najpierw zdrówka naszym małym chorowitkom:),oby szybko wracali do zdrowia:) U mnie AŻ takich atrakcji w tracie swiat nie było:) przed sietami gary,w pierwszy dzien robiłam swoje imieniny, to tez sobie postalam w kuchni,bo nie umiem podawac odmrozonego jedzonka:( Meaa:) zazdraszczam Ci takiej Wigili,to moje marzenie:) Torty rewelacyjne potworzyłyscie mistrzynie!!!!Dzieciaczki sliczne mamusie cudne:) Kessi:)Amorku:) Wy to macie przerabane z ta woda...nie wiem czy bym umiałą sobie poradzic bez wody , snieg stopic?? Mnie plecki odrobine mniej bola,nie wiem czy to JUŻ tak ma zostać i taki suer efekt termolezji?? Czy jeszcze musze odczekac??? Za tydzien mam kontrol:) Pranko musze powiesic:) Pia:) podeslij mi linka do picasa:) ,bo skreca mnie z niewiedzy Twojej wychudzonej postaci:P

hejoo u nas lepiej. mała dostała przed 14 stą Ibum i do wieczora miała 37,9. przed snem 38,5 wiec dostała znów Ibum na noc. ale widac, ze lepiej sie czuje. byłam w aptece pytac o te przeciwgorączkowe i sie dowiedziałam, ze najsilniejszy jest Nurofen i Ibum. najsłabsze paracetamole aha, dzwoniłam do alergologa, kategorycznie zabroniono mi przychodzic z gorączkującym dzieckiem. wizyta przełożona dopiero na 20 stycznia :o shit! kosa z mężem, bo oczywiscie jestem przewrażliwioną histeryczką :o Pia baw sie dobrze! :) to Pascal zasypia teraz jak Nadia :P też trzeba posiedziec w pokoju ;) i jeszcze żąda bajki o autkach :P chociaż dzisiaj zasneła w 3 sekundy w powietrzu kładziona do łóżeczka... padnieta była strasznie :(

Holly :D aż powiało optymizmem z twojego posta!!! ciesze sie! :)

Hejka:) Melduje sie :) Pozarło mi posta ,kurde no!!! Amorku:) dzieki:):) zdrówka dla Kubusia,mam nadzieje,ze juz dzisiaj juz jest lepiej u Was:):) Meaa :) dla Naduni tez zdrówka:) szkoda,ze przepadła wizyta u alergologa... U mnie swieta...jak zwykle w kuchni,bleeee....Chyba,zle sie organizuje.... Moje plecy jakby lepiej,ale tylko ciut...mam nadzieje,ze sie polepsza,daj Boze!!! Pia:) podaj mi prosze linka do picasa:) Torty piekne utworzyłyscie:) zdolne bestie z Was:) Same jestescie kwitnace ,a dzieciaczki jak cukiereczki:):):)

Przemko zasypia z Mysią,Dronka(biedronką) i dzisiaj szlochał za Jąćkiem(zajaczkiem),ale Dzordz powiedział,ze Zając poszedł do lasu:P i jutro przyjdzie.Przemko juz od kilku dni cwiczy muchanie(dmuchanie) nicza(znicza czyt,swieczki):P:P i bezie TO LAT,TO LAT I BAWOOO(brawo ) za dmuchanie:P:P.Nadal Tatus MUSI podac ksiaze Panu MEKOOOOOOO w nocy:P hihihi,kocham mojego synka,dba o mamusie:)

wrzuciłam fotki i lece, niewyspana jestem po ostatniej nocy... :( Holly trzymam mocno kciuki oby to było to :)

Wrocilismy. Pascal przeszkoli troche rodzenstwo ale ostatecznie zasnal przed 21.00 wiec nie jest tak zle. My za to zrywalismy boki ze smiechu ! Jesli macie okazje to jak najbardziej polecam " Poznaj nasza rodzinke " : http://www.littlefockersintl.com/intl/pl/ W sumie to juz trzecia czesc i rownie swietna jak dwie poprzednie. Holly - kochana tam jest tylko jedno moje zdjecie w dodatku zrobione przed Swietami :-P . Teraz czuje sie napompowana jak balon i zaluje, ze nie mam gaci z gumkami :-P Wlasnie zjadlam ostatnia porcje salatki i ostatni kawalek sernika, ciesze sie, ze od jutra lodowka przestanie mnie kusic. ( wysle Ci linka na nk ) meaaa - dobrze, ze Nadii troche lepiej, szkoda tylko ze na nowy termin znowu musi az tyle czekac :-( Amorku - napisz , ze u Kubusia tez lepiej.....

meaaa - ile czesci maja puzzle, 25 - 30 ? Zaczynam sie naprawde zastanawiac czy nie mam dziecka z jakims syndromem bo nie ma bata, zeby choc na chwile usiadl i sie zaciekawil a co dopiero pomyslal i cokolwiek ulozyl ! Nadia robi wspaniale miny do zdjec, no artystka ! :-)

Holly mam nadzieje, ze bedzie jeszcze lepiej:) Pia Twoj Pascal przynajmniej biega i wymysla inne trzeczy a ja mojego ani do zabawek ani do niczego ostatnio nie moge zagonic. nasza zabawa to jest taka: ja wlanczam tv i wolam go do pokoju zeby sie pobawic a ten leci i wlancza:/ Ja znowu pstryk i biore kolejna zabawke. Czasem sie skusi na minute a potem znowu... Kinoman normalnie szok. Kupilam bilet do pl na ferie zimowe:) Aaa Mamuniu pytalas wczoraj o prace meza. Wiec pierwszy etap rozmowy przeszedl i czeka go kolejny 11 stycznia dopiero. Meaa piekne swieta mieliscie:) No i jak patrze na Nadie to jak na conajmniej 3/4 latke:) A minki powalaja:) Ja wlasnie szukac bede jakis fajnych filmow na sylwka, bo mamy zamiar ogladac pod kolderka i objadac sie:p tzn ja bo maz na diecie bedzie:p zabronil mi nawet piec:(

Izu - no wlasnie do niedawna sie cieszylam, ze go TV w ogole nie rusza a teraz to nie wiem czy sie nie martwic. Nie patrzy w ogole.... A ogladalas moze to : http://www.youtube.com/watch?v=9YoYjqf9llM ? tez fajna komedia ( znam tytul po niemiecku ale nie umie znalezc polskiego i temu po angielsku ). Na sylwestra to chyba najlepsze komedie bo na dramaty to mamy caly rok :-) Uciekam do lozka, dobrej nocy Wam wszystkim zycze ! Ciepla - kochana, obudz nas jutro kawa z rana ! :-)

Pia na tym bylam w kinie :) A ja sie martwie bo ostatnio ciagle chce ogladac Krecika albo madagaskar:/ a ja bym chcial zeby sie bawil:( przeciez nie moze tyle siedziec przed tv. I chowam kompa i tv a ten nic sie nie chce zajac. Moze mu minie :) Mam nadzieje:/ No napewno ogladniemy sobie bajke na tvp1 ma leciec jakas ale to wczesnie a na pozniej jeszcze nei wiem. Ogladalismy ostatnio z dzordzem komedie "tak to sie teraz robi" i mnie sie bardzo podobala:) polecam:)

hejoo :) witam sie w lepszym humorze :) Dusia jeszcze spi :) wiec chyba wraca do zdrowia. Dzordż był w nocy dać jej piciu bo kaszlała i mówił, że chłodniutka :) Amorku - mam nadzieje, ze u was też już dobrze!! 🌼 Pia - faaaaaaajne sa takie starsze dzieci :D normalnie zazdroszcze!!! a te puzzle są 15 pcs. ale sama ułoży też 25 częściowe. tylko te są ukochane, bo są z... krecikiem!! ;) no i na mamusie psioczysz a sama wymyslasz ;) gdzie by tam Nadia pomyslała jak sie otwiera samochód??? aaaaaaaaa zapomniałam napisac, ze "ogrodzenie" szafki RTV świetne :D Izu Nadia też kocha Krecika :D no uwielbia!! drugi w kolejnosci jest Kubus Puchatek, Bob Budowniczy, Świnka Peppa i inni :P godzina wieczorem to jest Nadia+Youtube ;) dzieki temu znam juz na pamiec wszystkie odcinki krecika.... a o niektórych nie miałam pojęcia ;)

Przemuś żyj nam chlopaku 100 lat!!! :D no i najmocniej zycze ci, zeby twoje kupkwychodziły bez bólu!! czy jeszcze jakis dzieciaczek ma dzisiaj urodzinki???