Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość formuła kanadyjska

moje dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość formuła kanadyjska

Witam, mam prawie 5 miesięcznie dziecko. Kupiłam mu ostatnio Bebilon 1, żeby w razie pilnego wyjścia można było mu podać, bo kiedyś jak był mniejszy zdarzyło mu się wypić z 5 razy mleko, nawet w szpitalu kiedy mi go wzięto na badania i okazało się, że jest głodny dostał sztuczne i wypił. Teraz małemu nagle nie smakowało i wypluwał, nie chce już pić sztucznego, więc musiałam biec z powrotem do domu, żeby szybko go nakarmić, bo zaczął popłakiwać. Niedługo, jak mały skończy 6 miesięcy przechodzimy na karmienie sztuczne i teraz właśnie zaczynam się obawiać, że będzie bardzo ciężko, że synek nie będzie chciał tego jeść, a muszę wracać do pracy i nie jestem w stanie odciągnąć aż tyle pokarmu. Nie wiem czy to smak Bebilonu czy w ogóle mleka modyfikowanego nie toleruje. Jak było u Was z przejściem z piersi na sztuczne? Uważacie, żebym spróbowała jeszcze kupić i dać inne mleko? NAN, Bebiko, Hipp? Czy któremuś z Waszych dzieci Bebilon nie smakował, a inne mleczko tak? Zasugerowałam się opinią pediatry, koleżanek, ceną i myślałam, że Bebilon będzie najlepszy, a tu taka niespodzianka. Proszę o poważne odpowiedzi i pozdrawiam:)

synek odstawił się od piersi jak miał 11 miesięcy. wtedy też zaczął dostawać mleczko modyfikowane. bebilonu nienawidzi szczerze! ostatnio byliśmy u znajomych i chciałam mu dać spróbować i d*pa blada, nawet do ust nie chciał wziąć. po bebiko zaczął znów ulewać (w 11 miesiacu zycia). pije hipp bio i bardzo mu smakuje. próbuj z innymi mlekami. masz też jeszcze troszkę czasu więc możesz mieszać swoje mleko z modyfikowanym stopniowo coraz bardziej zwiększając ilość modyfikowanego. w ten sposób maluch łatwiej zaakceptuje nowy smak.

Gość formuła kanadyjska
dzięki:) kupię NAN, zobaczymy czy polubi...nie chcę robić tego na siłę, ale na prawdę mam jeszcze miesiąc i kilka dni, żeby dziecko przestawiło się na sztuczne i dlatego chcę powoli mu dawać, no ale Bebilon był nietrafiony:)

Gość formuła kanadyjska
ps. a jak się ma cena hipp bio do NAN ?

Gość formuła kanadyjska
błękicie oka, wiem, dzięki:) ale praca to nie jedyny problem, właściwie nie chciałam już o tym pisać, ale będę brała leki, które nie pozwolą na karmienie piersią, borykam się z infekcjami narządów rodnych i będę miała półroczną kurację doustną, a potem szczepienie, więc karmienie piersią odpada...najważniejsze, że karmię/będę karmiła do pół roku...

Po 4 m-cu wprowadzałam kaszki bobovity na mleku modyfikowanym, ze świadomością, że gdy wrócę do pracy mała musi coś jeśc, samego mleka nie dawałam do picia. Po Nan dziecko wymiotowało (zdarzyło mu się 2 razy wypic w róznym czasie i tylko od babci), po bebilon też. Po 6 m-cu robiłam kleiki na Bebiko, ale podawałam łyżeczką, i to mleko było tolerowane, ale tylko jako podstawa pod kaszkę. Wprowadziłam też wtedy owoce i warzywa. Pierś dawałam rano, po południu i wieczorem, to wystarczyło, by maluch najadał się i ode mnie i od babci w czasie mojej nieobecności. Teraz ma 16 m-cy, pierś odstwaiłam 8 m-cy temu i dalej nie pije samego mleka, je tylko kaszkę lub płatki na krowim mleku rano i wieczorem.

sprobuj z innym mlekiem,moze tego akurat nie lubi. ja zakonczylam karmienie piersia jak skonczyla 4.5 miesiaca i od tej pory nie pije wogole mleka wsypywalam jej do kaszek obiadkow deserkow.Ale teraz juz tak nie daje rady bo je normalnie i mleka nadal nie pije :( probowalam z kakaem tez nie pomoglo.

Błękitooka, coś Ci sie pomyliło. Matka karmiąca ma prawo do 2 półgodzinych przerw. Ja łączyłam je w jedną godzinną i wychodziłam do domu godzinę wcześniej. Trzeba by mieszkac koło pracy, żeby w pół godziny pójśc do domu i nakarmic dziecko.

patinka - ja jako dziecko zrobiłam "strajk mleczny" jak 3 miesiące miałam! od tego czasu NIGDY nie wypiłam mleka! do teraz nie ruszę samego mleka. mogę zjeść budyń, płatki owsiane, wypić kakao, kawę inkę z mlekiem, ale samego mleka nie ruszę. nie lubię i już! jak byłam malutka to mama robiłą mi budyń, taki bardzo rzadki, zebym w ogóle coś jadła. także i tak Twoja córeczka długo mleko piła :)

Gość iushjkhciou
BlekitOka nie 2 h przerwy dodatkowej a 2 przerwy po 30 min na pełnym etacie czyli 1 h

ja tez ostatnio zaczęłam dokarmiać mlkiem modyfikowanym moja pięciomiesięcza córcię - pije bebilon comfort. Niestety na początku tez było niewesoło, bo mała najpierw ładnie złapała butle, ale po kilku razach kiedy sie zorientowała, że to zamiast piersi, zaczęła się buntowac i wypluwać - jak się zawzięła, to nie było szans, żeby zjadła mleko z butelki. Okazało sie, ze nie o mleko chodzi, ale o klasyczny bunt związany z odstawianiem od piersi. Zatem przestałam jej przed butelką podawać pierś (robię to chwilę wczesniej, potem zabawa i dopiero daje butlę, albo po prostu na zmiane - pierś, za dwie dodziny butla, itd.)), kiedy daję jej mleko modyfikowane, jestem pozapinana pod szyje, żebym się jej z piersią nie kojarzyła i kilka pierwszych razy butelkę dal jej mąż. Poskutkowało - teraz chętnie pije i butle (czyli nie o smak mleka chodziło) i mleko z piersi być może Twój maluszek też po prostu instynktownie boi się, ze mu zabierzesz pierś i walczy o nią - to zupełnie naturalne

dodam, że moje mała bebilon comfort świetnie toleruje - nie ulewa, ładnie się załatwia, z brzuszkiem nie ma żadnych kopotów. Sama byłam zaskoczona - według mnie super jest to mleko

u nas bebilon był ok, ale tylko 2, trójki synek nie chciał, 3 piję tylko z bebika, natomiast przy dwójce było odwrotnie bebilon chciał a bebikiem pluł:P musisz kupic różne mleka i cierpliwie próbowac

Gość formuła kanadyjska
wielkie dzięki za odpowiedzi...któraś z Was pisała, że nie o smak mleka chodzi, ale o moją pierś:) być może, ale butlę podawała moja mama, próbowałyśmy wiele razy i za każdym razem jest wypluwanie, więc albo mały się buntuje albo na prawdę Bebilon mu nie smakuje, spróbuję z innym mlekiem, a jeśli to się nie uda będę myśleć dalej, widzę, że nie tylko ja mam taki problem:)

Gość mamussfkaa
u nas bylo tzk samo mala zaakceptowala dopiero nan 1 chociaz dla mnie to jest najbardziej smierdzace mleko na rynku

Gość mamkinia
moje dziecko, co prawda pije mleko modyfikowane, ale mam inny problem, bo córka ma cały czas zaparcia. czy sądzicie, że zmiana rodzaju mleka pomoże?

Gość rejczem
Nie wydaje mi się żeby była konieczność zmiany mleka, skoro dziecko go nie wypluwa. Moja mama mówiła, że w takich wypadkach trzeba poić dziecko wodą z glukozą.

Gość sorry że się wtrącę
ale u mnie jest to samo... kupiłam dziecku Bebilon na próbę (w razie pilnego wyjścia), bo za miesiąc kończymy karmienie piersią = wypluwa...mówię, pewnie mleko nie smakuje, kupiłam NAN, również nie chce, wypluwa...tylko cycek i cycek...ostatnio wypiła trochę NANu, więc ja już zadowolona, że coś z tego będzie i wychodzę, bo muszę, nagle po jakimś czasie telefon, żebym wracała do domu, bo mała płacze, nie chce nic jeść, przyjechałam jak najszybciej mogłam, dałam jej pierś, uspokoiła się, zjadła...jest tak przywiązana do mnie, do piersi, do pokarmu naturalnego, że nie wiem co dalej będzie, muszę i chcę przejść na mleko modyfikowane, co robić? jeśli chodzi o zupki i deserki (słoiczkowe, bo domowe nie smakowały zbytnio :) ) zajada się i bardzo jej smakuje...mleko niet! :) pomooocy dziewczyny!

Gość uuuuuuuuuuuuupppppp
upupupupup

Gość tezsz mammmussia
podawaj do upadlego, codziennie podawaj butelke z modyfikowanym bez wciskania na sile i zanim zrobi sie naprawde glodny, mozesz tez poprosic meza o pomoc bo ty pachniesz mlekiem matki wiec od ceibei moze mniej chetnie brac butle w koncu sie przelamie i wypije

Gość mamusia9999
Witam, ja moja mala odstawilam odpiersi bardzo szybko-juz po miesiacu. Mialam 2 razy zapalenie piersi i dopiero bardzo mocny antybiotyk pomogl ale niestety nie moglam karmic. Mala przeszla wiec na mleko Bebilon 1 i jest ok, na poczatku miala troche bole brzuszka ale teraz je i rosnie zdrowo. Ja polecam butelki difrax- te smoczki sa fajne, takie miekkie jak piers i dziecku latwo ssac- moja innych nie toleruje...sprobuj moze pomoze:)

Witam! Ja mialam taki sam problem!Mój maly nie chcial pic mleka od 4miesiąca a to zaczęło sie gdy posmakowal innych pokarmow typu: jogurty,zupki,owoce i warzywa. Miałam problem w nocy bo wstawał jesc ale mleka wogole nie chciał. Dziecko jak juz sprobuje czegos słodszego i lepszego to wybiera zawsze to co mu odpowiada a w tym przypadku to co jest slodsze. I wcale sie mu nie dziwie bo próbowalas mlego modyfikowane? Ono jest smierdzące gorzkie i nie dobre!Dlatego dziecko go nie chce!Ja spróbowalam innej metody: kupiłam kaszkę bobovita z sokiem np.malinowym czy owocami lub herbatnkami. tą kaszke dosypuje sie bezposrednio do przegotowanej wody a nie do mleka bo mleko juz jest w tej kaszce. Od tamtej pory dziecko nie odwraca głowy jak widzi butelke i nawet w nocy wciąga kaszkę w sekundzie. Radze kupowac same kaszki bez mleka jest to o wiele tanszy koszt bo mleko kosztuje ok20zl puszka a sama kaszka to koszt ok7zl. Teraz bez problemu swojemu dziecku moge w dzien dawac zupki czy inne dania a w nocy je kaszke i sie nie odzwyczaja od butelki. Widocznie dziecko potrzebuje czegos słodszego a nie gorzkiego. Dziecko poprzez wprowadzenia mu innych pokarmów szybko sie odzwyczaja od butelki. A jak to nie pomorze to spróbuj do butelki z mlekiem modyfikowanym wkruszyc ze 2herbatniki czy biszkopty aby poslodzic to mleko i dawaj mu na noc. Zycze powodzenia!

Witaj "sory ze sie wtrące"! Jak gotujesz swoją zupke to nie wolno jej solic i dawac zadnych innych przypraw! Najlepszą zupke sie gotuje tylko z marchwi troszke pietruszki ryzu i makaronu i kurczaka kawalek albo jedną pałke wrzuc i tyle mozesz dla smaku dodac pół kostki drobiowej a jak chcesz pomidorowke to pod koniec gotowania dolej przecier pomidorowy bo koncentrat jest zbyt kwasny i tez przecieru nie za duzo potem zabiel ja jogurtem naturalnym i ok. Moj mały tylko takie zupki jada. I nie kupuj mu zupek ze sklepu bo raz ze to duzy koszt a dwa ze to sama hemia a trzy ze dziecko szybko sie odzwyczaja od domowych smakolyków i wybiera kupcze wiec radze mu nie pokazywac kupczych zupek bo czesto bedziesz musiala mu kupowac.A Jesli chodzi o przejscie z cyca na mleko modyfikowane to radze kupowac kaszki z dodatkiem soku np malinowego czy truskawkowego albo sa kaszki z dodatkiem herbatnikow itp. ktore sie dosypuje tylko do wody bo mleko matki jest slodkie wiec dziecko nie przejdzie na mleko gorzkie jakim jest same mleko modyfikowane. A kaszki sa tansze od mleka i zdrowsze i słodkie jakim jest mleko matki

Gość mama dwulatki
Przepraszam za błędy słowne ale pisze z telefonu ma którym słabo widać a telefon sam podstawia słowa i nie zawsze trafia:)

Gość mama dwulatki
Przepraszam za błędy słowne ale pisze z telefonu ma którym słabo widać a telefon sam podstawia słowa i nie zawsze trafia:)

Gość KarolMaj
No wybacz,że ja się wtrącę,ale co do Twoich rad gotowania zupki to po pierwsze pietruszka jest alergenem a pół kostki drobiowej ma wiecej soli i chemii niż Ci się wydaje,karm swoje dzieci jak chcesz,ale nie dawaj "złotych" rad w których więcej szkody niż pożytku

Gość gość
miałam ten sam problem z moim synem... Próbowałam chyba wszystkich dostępnych rodzajów mleka i w końcu wpadłam na pomysł ze to moze nie o mleko a o butle chodzi.. Kupiłam butelkę innej firmy niz miałam i mało sie nie poplakakam ze szczęścia jak cała za jednym zamachem wypil:)

Gość gość
Ja wypróbowałam chyba 17 butelek różnego rodzaju i kształtu smoczki z silikonu i latexu i nic,sok z butelki wypije a mleka nie ruszy,więc w ruch wsyztskie mozliwe mieszanki poszły te dostępne bez recepty jak i na recepte i też nic,moje mleko w butli też nie idzie,po prostu upodobała moja córcia sobie mleko prosto z fabryki,a walczymy już z nią dwa miesiące,kszki obiadki łyżeczką wcina,mleka łyżeczką też nie trąci i obawiam się,że skonczy się na tym,że mleka wogóle pić nie będzie a nadrabiać będziemy kaszkami i innymi mlecznymi posiłkami

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=GuszCNR-5Lo