Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

przepraszam ze otwieram znow nowy temat..ale

Polecane posty

dziewczyny nie otwieralabym nowych tematow ,ale niemam gdzie doczepic sie by pisac w jednym juz zalozonym. chcialabym uslyszec wasze opinie. zupelnie sie pogubilam synek ma 3.5 miesiaca pediatra stwierdzila ze mam zaczac rozszerzac diete bo mam duzego synka dobrze rozwinietego i na mleku nie da rady juz. do tej pory karmilam o 1- 15-, 4 -150ml, 8 -90ml, 13- 120,17-120ml i ok 19tej 90ml.maly chodzi spac o 19tej.zawcze budzi sie 2 razy w nocy. wstaje ok 7mej. niewiem jak zrobic by przesypial noc.od paru dni dodaje 2 lyzki kleiku ryzowego do mleka,nic sie niezmienia wstaje w nocy o stalych porach,w nocy chce jesc wiecej niz w dzien. chce mu dodac kilka rzeczy do jedzenia niewiem jak. a z kleikiem mam problem mieszam z mlekiem i jest plynne,ale w polowie picia gestnieje tak koncowka ze musze podawac lyzeczka,czy ja zle robie ten kleik?niby jak w przepisie. od kiedy zaczely wam dzieci noc przesypiac

Gość mamamamaakubaa
moj ma 9 m-cy a wstajw w nocy dwa razxy

Gość moj maluch ma roczek
moj przesypial od 3 miesiaca. Wiesz, jak dosypujesz kleik do butelki to 3 lyzeczki na 150 ml wystarczy. Jak chcesz jak w przepisie to trzeba lyzeczka podawac bo wyjdzie geste. Ja zaczelam rozszerzac diete po 17 tygodniu albo nawet troche pozniej. Najpierw utarte jabluszko, pozniej gotowana marchewka, gotowany ziemniak,pojedyncze warzywa i owoce, pozniej mieszane

a jak zmienic by w dzien jadl wiecej niz w nocy miesiac temu spal pod rzad 8 godzin,potem zjadl i znow 3 godziny.a teraz co 4-5 godzin sie budzi i z takim krzykiem.glodny strasznie jest. lyzeczka nie dam rady go karmic(probowalam)ale jest tak glodny ze nie dalabym rady z szybkoscia karmienia.

Gość moj maluch ma roczek
moze ma skok rozwojowy :) Jak jest glodny to niech je :) 4-5 godzin to nie tak zle. Jesli dajesz z butelki kaszke to kup smoczki do kaszki albo natnij krzyzyk na normalnych lateksowych smoczkach. Smoczki do kaszki sa z baby ono i canpolu - przynajmniej takie lateksowe anatomiczne. Inne formy pewnie tez produkuja

Gość mama Inusi
wydaje mi sie ze za duze przerwy sa w posiłkach... od 8 do 13 to piec godzin.Karm synka co 3h to moze nie bedzie taki wygłodniały. ja mam smoczki z Aventu do kaszki jest trojprzepływowy,specjalny do kaszek.

Gość mama Inusi
spróbuj dać mu mleczko po spiacemu moze tak ok 11. Moja córka nigdy nie spała tyle w dzien, na szczescie noce przesypia całe, za to w dzien tylko drzemka jedna lub dwie po 30min. Może Radzio tak długo śpi bo tyle czasu nie jedzac obniza mu sie poziom cukru co powoduje sennosc.

Gość mama Inusi
no własnie spróbuj karmic przez sen,moze to cos zmieni. Ja tak robiłam, jak corka nie chciała jesc.

Gość mama Inusi
a tak w ogole to wydaje mi sie ze Twoj synek mało je ... wiec nie powinnas robic takich przerw jak od 13-17 tylko 90ml mleczka to nie dziwie sie ze jest wygłodniały i rzuca sie na butle. Co 3h a nawet 2,5 sprobuj zastosowac.

tylko ze on niechce,bawi sie smoczkiem ,ewentualnie zje 30ml ,jak prubuje wiecej to zwroci i tyle z tego, ale poprubuje jutro.moze sie uda cos zmienic

Gość mama Inusi
moja Inka tez jest niejadkiem, a teraz wychodza zabki to w ogole masakra:( je tylko łyzeczką...od kaszki po herbatke. Dlatego po spiacemu ja karmie czasami jak nie chce jesc.

Gość mama Inusi
a jakim smoczkiem teraz karmisz? 3? bo jak moja miała 1,2 to tez nie chciała jesc wypluwała smoka po 60ml dopiero jak zmieniłam na wiekszy zaczeła jesc wiecej

ma 2 na mleko a na kaszki ten 3 przeplywowy -niewiem jaka ma naprawde nazwe. mysle by sprubowac jutro jakies jablko,lub marchewke.moze to spowoduje ze w dzien wiecej bedzie jadl. w nocy jakbym mu dala to chyba nawet z 200 ml by wypil,a w dzien wiecej niz 120 ml niechce

moj nie jest niejadkiem,cale szczescie. tylko ze lubi jesc ale w nocy. wiem ze z niejadkiem jest bardzo trudno ile twoja ma?

Gość mama Inusi
4 marca skonczy 8mcy ona jest taka cwana :) je to co lubi

tak jak dorosli :) madra dziewczynka... tylko ty pewnie niezle kombinujesz jak nasz synek pojdzie po rodzicach,to bede chowac jedzenie przed nim.. od jutra sprobuje inaczej a ile twoja przesypiala wdzien,zastanawiam sie czy nasz nie za duzo. od 10 do 13tej, a potem tak od 15 do 16.30. no i spi od 19tej do ok 7mej z dwoma przerwami

Gość mama Inusi
tak jak pisałam, jest to krotka drzemka...ok 30min ok 11 a pozniej tez ok 30 min w wozku na spacerze... i to wszystko,czasami popołudniu pare minut spi tylko. W nocy od ok 20 do 7 spi.

Mój synek jest nieco starszy. Ale jak czytam o Twoim synku to tak jakbym widziała swojego Jasia jakieś pół roku temu. Też wmusic w niego mleko w dzień to był problem. Ale skończył się kiedy zmieniłam mleko. Zaczeliśmy mu dawać zwykłe kożie mleko (wiem że lekarze nie pochwalają) I zaczął normalnie jesć. A powie ci że próbowaliśmu wszystkich rodzajów meka. I po tym Kozim mleku zacął przesypiać całe noce. Jak jadł o 21 to spał tak do 6. A z tego co czytam to radzio faktycznie za mało je. Za duże przerwy jak na mój gust. Może spróbuj faktycznie karmić go przez sen. Do mamy Inusi. bardzo ładne imię ma Twoja córeczka :) Czy to jest zdrobnienie od Inesy??

Gość mama Inusi
nie,nie :) moja corka to Karolinka. Mowimy na nią Inka,Inusia.

Gość mama Inusi
dzieki:)

wczoraj jadl o 1-150,3 150, 7-60,10 -90,14tej-120,17-120 z kleikiem, 19-60,22.30? (w szoku byla) 150 a w nocy 3 -150. teraz od 7 mej probuje by wypil 120 lub 150. jak narazie na 60ml stanelo...

Gość mama Inusi
cierpliwość i luzik :) to nas uratuje i tego życze Tobie

wypil 120-130 jakos tak o od 8.30 do 10.15 spal 10.30 zjadl 5 lyzeczek jablka...ale mial kwasne miny wypil jak narazie 60ml mleka...za pare minut sprobuje znowu :) mam pytanie czy zdarza wam sie wstawac w nocy z krzykiem i szukac dziecka w lozku??albo po mieszkaniu.ja raz ,dwa razy w tyg biegam w srodku nocy po domu i szukam malucha.a on w lozeczku.. durnieje

nie rozumiem wogóle tego pytania - jak szukać dziecka? skoro dziecko śpi w łóżeczku, to dzie miałoby się podziać? chyba,że śpisz z nim w swoim łóżku, to nie dziwie się,ze denerwujesz się, czy nie spadł albo co tam jeszcze... a co wstawania w nocy, to bardzo mało jest dzieci, które wcale się nie budzą. Niestety nie ma tak dobrze :) trzeba to przetrwać i tyle i niestety na głodomorków nie pomogą kleiki i inne zamulacze.