Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wernata

czy mozna przekuc uszy 1,8 letniej dziewczynce?

Polecane posty

Gość wernata

chcialabym na wiosne przekuc corci uszy, ale czy nie jest za mala? W tym wieku szybko zapomni o bolu potem moze byc gorzej, co myslicie? Czy wstrzymac sie z rok jeszcze?

Gość ale po co??
Ja też miałam wira na punkcie tego,żeby małej uszy przebić.Ale jakoś zwlekałam bo a to za mała a to będzie bolało (wiem,że nie ale jakoś tak) aż w końcu zadecydowałam,że jak mała będzie miała kilka lat to sama zadecyduje czy chce mieć przebite uszka;)

mozna, nawet 6miesiecznym juz przekuwaja bo dziewczynki na chrzest dostaja zlote kolczyki. I podobno im wczesniej tym lepiej bo uszko mieciutkie i szybko sie goi.

A mi kosmetyczna powiedziała, że dziecko musi mieć przynajmniej 4 latka. Uszko się kształtuje i dziurka może nie wyjść w tym miejscu, gdzie powinna. Poza tym, może dojść do stanu zapalnego i dzieciątko nie będzie umiało o tym powiedzieć. Nie wiem, czy jest tak rzeczywiście, bo ja przebiłam sobie uszy jak miałam 8 lat (jedno ucho mi się paprało), ale zrezygnowałam i postanowiłam poczekać.

oczywiscie, ze mozna. tylko nie wiesz jak uszka zareaguja na "cialo obce", ale jesli ranki jej sie szybko goja to nie widze przeszkod. moja szwagierka przebila uszka corce jak miala 1,5 roku, dzis ma 7 lat i nie pamieta skad ma kolczyki :D zwrocilabym jeszcze wielka uwage na kolczyki dla takiej malutkiej dziewczynki :)

Gość przekuć to możesz
sobie mur a nie uszy.

tylko po co? taka mała dziewczynka w kolczykach - to wygląda strasznie.

Odradzam! Juz niejedno dziecko zaczepilo kolczykiem o sweterek, swój czy kogos innego, np matki trzymajace je na rekach- normalne przytulanki- uszko mozna naderwac, szok dla dziecka.

Gość wernata
no i chyba jednak sie nie zdecyduje

moja kuzynka przepila jak miala jakies 1.5 roczku.dala jej taki maly brylancik tylko na kazde uszko.o nic nie zachaczala,nic ja nie bolalo,zadnych infekcji.dzis ma 2.5 roczku i dostala sliczne bardzo male kuleczka .wyglada slicznie. miodzio

moja miała takie malutkie, specjalne kolczyki do przebijania uszu. Antyalergiczne. Nic się nie działo. Nosi kolczyki już ponad 2 lata, jest rozbrykana, ale nigdy nic się nie stało. Te kolczyki mają inną zawleczkę niż inne, z tyłu maja taką nakładkę, w kształcie stożka i nic się nie czepia ;)