Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Co dawac 8msc na podwieczorek???????????????

Polecane posty

chrupkiem sie nie zakrztusi moj tez niema zebow a zajada chrupki one sie same rozpuszczaja w buzi. No jesli twierdzisz ze chlop to ma byc chlop to tucz dziecko dalej

Gość ej powiedz
a ja zaraz zrobie mojamu brzdacowi kisielek na kompocie truskawkowym. pychota :D

Jagoda dawaj mu owoce!a jak juz musi miec cos bardziej solidnego to zrob tak; 30ml mleka z ryzem dla dzieci i do tego mus np jablkowy. Takie male oszustwko, nie bedzie glodnya zje cos zdrowego i lekkiego.Poza tym polecam owoce, owoce i jeszcze raz owoce!

Gość Cześć Jagoda
Jagoda nie zakrztusi Ci się chrupkami :) nie martw sie :) jak je dasz do gorącego mleka do mieseczki to one przecież na mokna i się rozpuszczą, on je bedzie tylko memlał i nie bedzie miaał sie czym zakrztusić, mój je już długo, nawet jak zebów nie miał. Teraz ma 4, a 5 w drodze. A powiedz co potrafi Twój 8-miesięczniak?Raczkuje?Wstaje?

Gość moiiim zdaniemmmm
chru^pki to tez weglowodany i tucza!

Gość kurcze duże masz to dziecko
mój też ma 8 miesięcy i waży 8,5 kg i ma 70cm długości mleko je tylko 2x - nie chce z kaszką pić...kasze je tylko na gesto... wypija po 180 ml o 5rano i o 20 po kąpieli.... ok9-10 daje mu talerz kaszki na gęsto łyżeczką, ok13-14 zjada obiadek 230ml mniej więcej -warzywa i mięso- dziś np była ogórkowa z indykiem mojej produkcji :) ok 17-18 dale deserek - zazwyczaj zmiksowane owoce z biszkoptami - jabłka, banan, jagody mrożone, mandarynki, śliwki suszone- bo miewa problemy z zaparciami itp tez ok 150 - 200ml ...w między czasie czasem zje np kawałek chlebka z szyneczką i masełkiem, albo troszkę ziemniaczka z masłem z naszego obiadu... ...też uwielbiam kisiele robione z rozgotowanych owoców lub kompotu i to nie tylko dla dziecka :D ...pije herbatki i soczki owocowe.... w nielimitowanych ilościach... dobrze wyglada, ale jak czytam takie dane - 10- 11 kg - to miewam wrażenie, ze jest za mały - lub za mało mu daję jedzenia... na szczeście lekarz mówi ze wszystko ok ....co do umiejetności - to - ma 2 zęby na dole :) - na dniach będa u góry. -sam siedzi i podnosi się do siadania -wczoraj 1x sam podciągnął się z siadu na kolana i prawie wstał opierając się na brzegu kanapy -raczkuje głównie do tyłu - woli sie turlać -uwielbia chwytać małe przedmioty

Moj Bartek potrafi juz: -robi "pa-pa" -kosi-kosi - a ku-ku, sam przechyla glowke -raczkuje -wstaje sam z siadu -"chodzi" trzymajac sie mebli, brzegu lozka... - sam wstanie i stoi w lozeczku np po spaniu -daje buzi To narazie tyle jak sobie przypomne wiecej to napisze :)

"to ze ty i maz jestescie wysocy ( ipewnie przy kosci) to nie znaczy ze masz tuczyc dzieciaka i od malego wyrbiac w nim niewlasciwe nawyki zywieniowe!" Zapewniam Cie ze moj maz jest bardzo szczuply i wysoki. Ja tez bylam szczupla przed ciaza po ciazy niestety przytylam ale walcze z kilogramami bo jestem aktualnie na diecie i jeszcze pare tygodni i znowu bede wygladac ja prze ur dziecka .

jagoda moja córcia ma dokładnie 6 miesięcy i 10 dni, waży 8.700g i mierzy 71 cm, jej menu wygląda tak 8.00- 180 ml mleka modyfikowanego 11.00- 180 ml kaszki owocowej np kukurydzianej na wodzie 14.00- zupka 17.00- deserek- owoce, kisiel 20.00- 180 ml mleka modyfikowanego w między czasie dostaje jakiś soczek, albo herbatkę od czasu do czasu flipsy albo biszkopcik Nam pediatra kazała wyeliminować jedno mleko i w zamian za to kasza na wodzie, ja się strasznie boję że ona będzie za gruba. Pediatra powiedziała że Hania jest dużym dzieckiem i jak zacznie raczkować to zgubi troszkę. Ja bym danonków nie dawała, lepiej jogurt naturalny z owocami

Gość Cześć Jagoda
Mój potrafi to samo co Twój. Wszędzie go pełno hehe. Mój jeszze ciągle się przytula :)

Gość Monka1239
Dziewczyny tak ostro komentujecie podawanie kaszek i kleików.... A czasem to jedyne wyjście żeby dawać dziecku produkt mleczny... np mój maluch w ogóle nie toleruje mleka modyfikowanego :/ w ogóle nie chce wziąć do buzi butelki nie mówiąc o pluciu i dławieniu się na smak mleka..:/ On chce tylko cyca i koniec... a że pokarmu w piersiach już prawie nie mam wiec ciumcia cyca bo ma taką potrzeba ale za wiele się tym nie naje.. Dlatego jedynym rozwiązaniem było podawanie mu kaszek czy kleików bo tylko pod taka postacią spożył mleko.... I wcale nie jest gruby, wagę ma książkową i jest wszystko ok. Porcje tych kaszek wcale nie są duże bo ok 160ml i mu to wystarcza. Za to rzeczywiście podaje mu dużo warzyw i owoców...czasem chrupki dostaje, jogurciki i tyle...:) I tak jemy 5-6 posiłków dziennie..