Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memorium

Prawie dwie kreski na teście??? Jak to interpretować

Polecane posty

Gość memorium

Witam Was serdecznie. Pierwszy raz wypowiadam się na tego typu forum i mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości. Wiem, że ten temat był już poruszany-pewnie wielokrotnie, ale tam niestety nie znalazłam pomocy.Mianowicie: dziś jest mój 34 dc. Miesiączki mam nieregularne (26-31, a nawet raz zdarzyło się 39dni). W niedzielę 32dc robiłam test AS100(niestety nigdzie nie potrafiłam znaleźć info o czułości), od razu pojawiła się druga kreska-słaba, lecz widoczna pod każdym kątem. Dla pewności wykonałam dziś BOBO test i nic...potrafię czytać ze zrozumieniem, wiem, że po 10 min nie należy odczytywać wyniku, ale jednak zerkełam...i znów cień drugiej kreski-trochę słabiej widoczny niż przy as100 ale coś tam widać. Nie zabezpieczamy się z mężem , więc prawdopodobieństwo ciąży jest duże. W zeszłym miesiącu byłam u ginekologa, powiedział mi że wszystko jest ok., ale na nieregularne cykle polecił mi castagnus, który zażywam, ale miesiączka nadal się spóźnia. Codziennie rano mierzę temperaturę, przed owulacją 36,2-36,5, a od 12 dni 36,7-37....macie jakieś pomysły, bo ja już nic z tego nie wiem:(

Ja powtórzyłabym test po 3-4 dniach, wtedy powinien być wyraźniejszy. Ja jak byłam w ciąży test też wyszedł mi tak blady, że musiałam się wpatrywać, po kilku dniach były dwie grube krechy. Trzymam kciuki. A jak długo się staracie, jeśli mogę spytać?

Najlepsze badanie krwi... rozwieje wszystkie twoje watpliwosci a na pewno jest bardzie j wiarygodny od testow paskowych :)

jezeli podwyzszona temp bedziesz miala powyzej 18 dni to jestes w ciazy :) teraz wychodzi na to ze jestes ledwo 12 dni od owulacji wiec troche za szybko na test ale ja tez robilam wtedy test i tez po czasie wyszedl cien cienia drugiej kreski, z kazdym dniem mocniejszy dzis mam 4 letniego synka :)

Gość memorium
Staramy się dopiero trzeci miesiąc, ale nie jest to takie chorobliwe...wiecie co mam na myśli. Niepokoi mnie po prostu taka słaba intensywność tej kreski, no i rzecz jasna opóźniająca się@...Innych objawów nie mam, kilka dni temu bolała mnie brzuch, tak że myślałam że to już @, piersi mam trochę nabrzmiałe(albo wmawiam to sobie)

Gość memorium
Evi_ co do tej owulacji, prawdopodobnie miałam ją ok. 16 dni temu, wtedy był skok temp., potem 5 dni nie mierzyłam bo wyjeżdżając zapomniałam termometru, no i teraz od 12 dni mierzę codzienne...

Gość atramencik123
Najlepiej powtórz test po 3-4 dniach, a w tzw. międzyczasie zapisz sie do lekarza. On najlepiej stwierdzi czy jestes w ciązy i napewno zleci badania krwi. Ja po 3 miesiącach starań zaszłam w ciążę. Równiez miałam ból brzucha jak na okres i nabrzmiałe piersi.

Gość memorium
Dziękuję Wam bardzo za pomoc, w piątek zrobię kolejny test, jeśli sytuacja się powtórzy pójdę na badania krwi. A na szczęście lekarkę mam bardzo fajną i w ogóle nie muszę się zapisywać tylko zadzwonić do niej, że będę, więc jeśli pojawią się 2 kreseczki wyraźne, lub beta wyjdzie, to wtedy się zgłoszę;)