Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luizkaaaa

co myślicie o Świadkach Jehowy???

Polecane posty

Gość Luizkaaaa

Gość Luizkaaaa
te broszury i ankiety to testy pschologiczne !!! dzięki nim wiedzą jak podejść starszą babcię żeby później przepisała na nich mieszkanie , takie chamy :O

Gość Luizkaaaa
nikt nic nie myśli?czekam na wasze opinie jak oni się wam jawią :)))

ale ludzie o co chodzi? czemu takie chamstwo tu widzę wobec nich? jak nie macie ochoty, nie bierzcie od nich broszur i nie czytajcie tego. Na chama wam jej nie wepchną. Wystarczy grzecznie acz stanowczo odmówić, i gitara. A wy robicie z igły widły. Nic szczególnego o nich nie myślę, ludzie jak ludzie, wiara jak wiara.

Gość 222222
mam koleżankę z pracy, jehowę i jest naprawdę fajną osobą :) niech sobie wierzy w co chce, ja do nich nic nie mam jak nie robią innym krzywdy, mnie tam nie przekabacą :)

Gość dolores amores
bardzo mili i uczynni gdy chcą kogoś pozyskać, ale gdy ich współwierni maja poważne problemy np brak pracy , rozpad rodziny wtedy ich nie ma . No może są żeby zaproponować broszurke, bo rozmnowa, pomoc, zaproszenie na kawe, spacer to już zbyt duzo.

Gość opowiedz o tym...
Moi sąsiedzi są swiadkami Jehowy.W każdej sytuacji są pomocni.Kiedy moja mama się powiesiła,to właśnie Ci sąsiedzi byli cały czas przy mnie.ZXupełnie beinteresownie.Bardzo ich szanuję.

Gość njoyg
mam też w pracy taką koleżankę, oni są tak specjalnie "słodkosrający" każdy jeden ! oni dbają o swój wizerunek i robią pranie mózgu , nie myślcie sobie,że tacy po protu są mili :)) po za tym wierzą w szatana- poczytajcie troche o nich (byle nie ich artykuły) Może to wyda się wam niewiarygodne ale to sekta powstała dla czerpania korzyści z naiwniaków !

Gość Luizkaaaa
dzieki za odpowiedzi sprawdzam czy daliście się opętać :P

wlasnie bo oni sa zawsze tam gdzie ktos jest załamany potrzebuje wsparcia i pomocy wpieraja pomagaja nawet finansowo a potem nie obejrzysz sie jak juz jestes jedna z nich ..

Gość tyrytyry
niech ciągną druta xd

Gość njoyg
nick kretyni z was to jeden z nich:D jehowi są obrzydliwi bo doskonale potrafią manipulować ludzkimi uczuciami- umierającym babciom wkręcają ,że koniec świata żeby mieszkania przepisywały !!! A MYŚLICIE,ŻE DLACZEGO KAŻDY MA O NICH ZDANIE,ŻE TO MIŁE I POMOCNE OSOBY- BO ONI WSZYSCY JEDNA SEKTA I MAJĄ NAWET SWOICH PSYCHOLOGÓW I SĄ PRZESZKOLENI JAK SIĘ ZACHOWYWAĆ BY TAK ICH ODBIERANO !!! *a wiem co mówię bo znam parę tych osóbek-tasują się między sobą w swoim "zborze" bo tak to się nazywa

Gość paprotka zielona
Nic do nich nie mam Mam takich sąsiadów za płotem. Nigdy nie było między nami najmniejszych zatargów.

Gość jjjjjjjjqqqq
nyoyg ty sam jesteś opętany! skąd ty bierzesz takie brednie! wszytsko wyssane z palcA. Znam wielu ŚJ dużo ich w mojej okolicy, owszem chodzą po domach i głoszą ale ani na chama się nie pchają, ani nikt na nich mieszkań nie przepisuje k.u.r.w.a. nienawidze takich kretynów którzy jadą po każdym "innym" i zmyślają różne historie

Gość jjjjjjjjqqqq
A MYŚLICIE,ŻE DLACZEGO KAŻDY MA O NICH ZDANIE,ŻE TO MIŁE I POMOCNE OSOBY może dlatego że są to osoby miłe i pomocne palancie

jaka wiara? przeciez taka wiara nie istnieje... grzecznie im odmowic nie mozna bo i tak do dupy bez mydła wchodza... mysle ze to sa ludzie psychicznie chorzy.. bo kto normalny pozwala swojemu dziecku odejsc.. np gdy potrzebuje transfuzji krwi :/ oni maja dziwne zasady.. nienawidze jak stoja mi pod drzwiami i czekaja pół godziny az im ktos otworzy, nikt nikomu nie powinien niczego narzucac.. oni niestety tego nie rozumieja

Gość wieśkaaa
kretyni z was nie jestem jednym nich. Takie dziwne, że nie chcą przyjąć krwi? LEkarze, moi wykładowcy też mówią, że by nie przyjęli. Puścili nam nawet film ŚJ o ich stosunku do transfuzji. KRew jest najłatwiej przetoczyć, ale nikt nie mówi o powikłniach poprzetoczeniowych. Zastanawiam się dlaczega wykładowce puścił taki film. Rozumiem jeszcze gdyby chciał przedstawić przeciw wskazania z naukowego punktu widzenia, ale świadkowie nie przyjmują krwi bo tego zabrania im Biblia. Nawet gdyby nie było żadnych powikłań po przetoczeniu krwi to oni tak by jej nie przyjmowali.

Gość njoyg
dokładnie są "słodkosrający"taki ich cel by każdy myslał,że są dobrzy, tak na prawdę psychicznie chorzy i jest to wielka sekta , która myśli jak tu przekabacić jak najwięcej potencjalnych darczyńców! Chciałabym dodać,że mówie tu o jehowch siedzącch w swoim zborach od początku a nie o "przekabaconych" przez nich naiwnych ludziach :)

Gość ona333
Z tego co wiem to kwestia przetaczania krwi jest sprawą indywidualną i nie ma stanowczego zakazu.Przynajmniej tak było12 lat temu

Gość njoyg
Powiem coś więcej o tej krwi otóż gdy taki "naiwniak-potencjalny darczyńca" przyjmowany jest do zboru wypełnia specjalną ankietę i podpisuje cyrograf - oświadczenie,że przetaczania krwi zabrania mu wyznanie i w razie wypadku gdyby umierał ma ten cyrograf przy sobie i go lekarze nie uratują ! nosi prz sobie zezwolenie dla lekarzy podpisane odręcznie żeby mu nie pomagali :(

Gość wieśkaaa
I jeszcze jedno, mimo że nie przyjmują krwi, to nic nie mają przeciw frakcjom krwi, a jest to krew przecież. tego akurat pojąć nie potrafię. Skoro Pismo mówi o wstrzymywaniu się od spożywania krwi (a oni pojmuję transfuzję jako spożywanie) to frakcji też nie powinni przyjmować, tym bardziej że żeby ją wyodrębnić to trzeba wiele litrów krwi, oni jej nie oddają ale za to chętnie korzystają z czyjejś

Gość wieśkaaa
kretyni z was, czy jak ci tam. napisałaś że wykładowca puścił wam film świadków dot krwi, więc o czy tu jeszcze dyskutować?

Gość ona333
Ależ jesteście nie tolerancyjni!! Średniowiecze normalnie.

Gość njoyg
a myślicie,że dlaczego im na tym zależy?ODPOWIEDZ JEST PROSTA: naiwniak-darczynca , który ma podpisaną zgodę na zakaz transfuzji moze ma przepisane swoje dobra materialne na nich, on odpadnie a oni zgarniaja kolejne mieszkanie .. Prawda,że tak może być?

Gość wieśkaaa
kretyni z was, ten nik doskonale pasuje do Ciebie :P wiedzę na ten temat posiadam bo niejednokrotnie z świadkami rozmawiałam, jak nie wierzysz to poczytaj sobie bliźniaczy temat na kafe, tam się świadkowie na ten temat wypowiadali

Gość ona333
hipotetycznie może ale nie znam takiego ani jednego przypadku.

Gość ona333
Mówicie tak jakby każda inna wiara była bez zarzutu.....przyznam że mnie to drażni i nie wierzę że zgadzacie się szystkimi zasadami własne wiary.