Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

czy po wizycie kontrolnej wychodzilyscie czasem wkurzone?

Polecane posty

bylam dzis u pediatry na kontrole i kolejne szczepienie no i wsciekla wyszlam. mam juz dosc tego ze kazdy mowi inaczej,zwariowac idzie 2 tyg temu mowila ze wszystko wporzadku i rozwiniety o jakies miesiac bardziej ,a dzis ze glowki nie skreca tak jak powinien w tym wieku,ze zebra odstaja (niby z braku wit d) ale podaje mu juz 3 kroplne dziennie (lekarz przy bioderkach tak kazal), niby jest alergikiem bo troszke charczy/zawsze charczal ,a wczesniej mowila ze tak jest u niemowlakow. Jeden lekarz mowil mi ze dziecko nawet ma byc 16godzin na brzuchu,a ona ze dziecko za malo na plecach. juz naprawde powoli niewiem jak dbac o dziecko

Gość ej powiedz
ja tez dzis jade na kontrole bo jutro mamy szczepienie. z mojego doswiadczenia wynika, ze dziscko powinno jak najwiecej lezzec na brzusz-latwiej mu sie wtedy zalatwi no i uczy sie podnosic glowke. a co do witaminy to ja nigdy nie podawalam jej az tak duzo. co najwyzej dwie krople i to tez przez krotki czas.

16h na brzuchu? Komuś sie chyba pokręciło coś!!!!

moje kolezanki podaja tylko 2 krople mi kazal az 3.a dzis niby okazalo sie ze ma niedobor i musze dawac jakies tabletki rozpuszczane w wodzie i do tego wapno. spotkalyscie sie z wystajacymi zebrami u niemowlaka( nie z niedozywienia) moj bardzo wysoko głowke podnosi i szybko zaczol .ale niby na plecach jak lezy glowa mu ucieka.. ehh

koles od bioderek kazal by az tyle lezal.kazdej matce tak mowil,choc to nie realne i zadna tego nie stosuje,z tego co pytalam. mj i tak duzo na brzuchu spedza bo tak lubi spac ale 16 nieda rady

Gość ej powiedz
16 godz to faktycznie przesada... a robili jakies badania? skad wiedza o tym niedoborze? pamietaj, ze nadmiar tez moze byc szkodliwy.

Gość ej powiedz
ja bym to skonsultowala z jakims innm lekarzem.

Gość ej powiedz
najpierw chyba jednak u innego pediatry. wiesz ja kiedys przez pomylke podawalam dziecku przez jakies dwa tyg po 4krople wit d i pozniej musialam robic badania, czy przypadkiem przez swoja nieostroznosc nie wyrzadzilam mu krzywdy. a czy twoje dziecko duzo sie poci? bo to jest podobno objaw niedoboru wit d.

Gość wreduszka...
moj maly ma odstajace ostatnie zabra po obu stronach, moja pediatra powiedziala ze tak sie dzieje gdy dziecko jest bardzo czesto w pozycji pionowej i ciezar ciala i glowka ktora jest najciezsza spoczywa na zebrach i dlatego sie wywijaja

ile lekarzy tyle opinii :-) trzeba moze isc do jeszcze jednego o mojej córce - gdzy byla niemowlakiem - jedna lekarka powiedziała że wygląda jak mulatka, a druga uznała ze est taka blada że trzeba zrobic badania na anemie

no wlasnie ile lekarzy tyle opini nie poci sie,sprawdzam. ogolnie wyglada mi na zdrowego usmiechnietego bobasa.Akazdy kto go widzi to mowi ze jest silny jak na swoj "wiek " a tu wystajace zebra.gietki,niby klatka piersiowa miekka,i charczacy oddech-niby alergia chyba faktyczniue pojde do innego