Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość namnozyło sie tego dziadostwa

Nie męczy was już ten zalew biżuterii ręcznie robionej ?

Polecane posty

Niedługo będzie wystarczyło by pogrzebać w koszu na śmieci wyciągnąć folię po zużytym smalcu i będą z niej kolczyki a wszystko będzie oryginalne i niepowtarzalne. Tylko że jeszcze odważnej do noszenia tych wielkich unikatów jakoś na ulicy nie widuję.

Gość dupa bobra
popieram w 100%

Masz racje. A wszytsko na jedno kopyto, albo po prostu ... brzydkie. Sa ludzie z talentem , ktory tworza piekna bizuterie czy inne rzeczy ale wiekszosc to zwykly super "oryginalny" chlam, ktory raczej szpeci niz zdobi.

Gość niestety nie podoba mi się
No własnie. Autorki tych dzieł to chyba bardzo młode dziewczynki z gimnazjum które podniecają się kazdym badziewiem i próbuja sobie dorobic do kieszonkowego albo jakaś nieco starsza wielka "artystka" której się w dupie poprzewracało i winduje cene do absurdalnych kwot. Najgorsze to że nawet gdybym sie chciała przekonać do tej biżuterii to po prostu się nie da. One wszystkie jakby się zmówiły między soba i za kazdym razem tworza jakby celowo na przekór starej dobrej zasadzie że piękno tkwi w prostocie. Zawsze nawalone tych koralików na maksa chyba po to żeby ktoś wyglądał w nich jak chodzący odpust. Jeszcze dziewczynce 12-letnie można by to wybaczyć ale dorosła kobieta wyglądałaby w tym zwyczajnie głupio. Teraz cieżko na allegro znaleźć coś co by faktycznie dodawało urody.

Gość nie podoba sie - nie oglądać
heh w dzisiejszych czasach wszystkiego jest nasrane i każdy znajdzie coś dla siebie - skoro sie komus nie pooba to wystarczy nie szukac takich rzeczuy - proste - niektórym się podoba, innym nie. Mi się np niepodobaja "eleganckie" spodnie PANTALONY z krokiem prawie w kolanach - te niby super trendy dla eleganckich kobiet i co. i nic. nie pdoobają mi sie , nie oglądam, nie szukam, a wg mnie to tandeta i badziew jakich mało. Nie podobają mi się getry ubrane do sandałów, gdzie widac kawałek golej kostki - moda rodem ze wsi.... a moje ulubione połączenie - brązowa spódniczka do tego niebieska/różowa/ fioletowa bluzeczka. To jest dopiero tandeta:) i wiele innych rzeczy...po prostu tegho nie kupuje i tyle. Wam kjtoś karze oglądac te kolczyki?? chyba nie :)

Ale zdanie mozna chyba wyrazic tak? Tak jak ty wyrazilas swoje pozalowanie dla pumpow albo legginsow :)

Gość tez mi sie nie podoba
wszedzie jest to samo bo wszytskie kupuja hurtowo od kogos kto skeca od wzoru, jedna da do tego niebieski koralik, druga czerwony a wszyscy mogliby to samo zrobic sobie w domu ;)

no oczywiście że mozna;) ale po co miałabym zakłałdać osobny temat - np "nienawidze spodni pantalonów, jest to tandeta jakich malo , tylko takie i takie osoby to nosza pewnie są głupie/młode/bogate/biedne/ etc....wystarczy wziąć kawałek szmaty do podłogi przypiąć se agrafkami i udawać że jest super" i takie tam.... w zasadzie po to jest forum zeby się dzielić no ale gdyby każdy chciał zakładac taki temat to hm.......niewiedze potrzeby np zakąłdania tematu o tym ze np coś mi się nie podoba, bo każdy ma inny gust...i dlatego koło dupy mi lata czy ktoś chodzi w takich spodniach :) fakt - niedobrze mi sie robi jak je widze, ale jak komuś się podobaja, niech chodzi, byle mi nie kazali tego ubierać:) troche tolerancji, jakby tak było jakby każdy chciał to by nic nie było i nie było by żadnego wyboru bo każdemu coś się nie podoba.... temat typu "zalewa nas chińska tandeta" bym jeszcze zrozumiała, bo te ubrania sie psują po 1 ubraniu i takie tam....ale tutaj jest ewidentnie kwestia gustu i tyle....ok porozmawiac można...ale gadanie typu że "nie powinno tego byc bo mnie to wkurza" jest bezsensu bo każdy może wyybrać w czym chce chodzić:)

Gość jak bardzo ci zal
troche tolerancji, jakby tak było jakby każdy chciał to by nic nie było i nie było by żadnego wyboru bo każdemu coś się nie podoba....] otoz to, TROCHE tolerancji nawet dla ludzi ktorym sie ta bizuteria nie podoba i chca to wyrazic

a legginsy mi się podobaja np do kozaków itp chociaz sama nie mam, chodzi mi konkretnie o zestawienie legginsy - sandały

Gość dupa bobra
to nie kwestia tolerancji a przepychu. mi nikt na każdym kroku nie wciska leginsów a te kolczyki są dosłownie wszędzie.

Gość hehhhhhhhhhh
kto ci te kolczyki wciska wszędie??? gdzie??? na ulicy??:D mówią do ciebie: weź mnie??:D u mnie w miescie jest raptem jeden sklep z koralikami. a na allegro - nie przypominam sobie, aby przez przypadek wyskoczyła mi str z ręcznie robionymi kolczykami. Owszem - pojawiły sie jak wpisałam hand made. :) a tak to nie przypominam sobie zeby ktokowiel/gdziekowleik wciskał:D

penie że na ulicy nikt mi tych śmieci nie wciska ale w internecie jest zalew straszny i to do tego stopnia że wpisując słowo biżuteria w googlach (bo np. szukam normalnej biżuterii jaką jubiler z prawdziwego zdarzenia produkował od zawsze) wyskoczy mi 99% propozycji dotyczących biżuterii ręcznie robionej w domu. Juz w dzisiejszych czasach nie wystarczy wpisac słowa biżuteria tylko muszę dopisywać że chodzi mi o złota lub srebrną od jubilera bo jak widać nie jest już to tak oczywiste jak zawsze było. A jak ty mi piszesz że jak mi nie pasuje to mam nie patrzeć (uderz w stół a nożyce się odezwą) to raczej jest to nie realne o czym dowodzi sam fakt że nawet na tym temacie mamy u góry lub na dole reklame tych śmieci. W dzisiejszych czasach żeby na to nie patrzeć to by trzeba było w ogole internetu nie włączać.

Gość chyba cie coś przesladuje jak
to chyba mamy różne google bo mi po wpisaniu slowa "biżuteria" wyszukują się strony typu apart, infinity, kruk, yes, i jakies tam inne ze złotem i srebrem, owszem jest również kilka linków ze sklepami z biżuterią ręcznie robioną ale też raczej tą bardziej artystyczną (srebrną, złotą itp) gdzie kosztują ok 100 zł albo więcej więc chyba masz po prostu jakies koszmary z tym związane że wszędzie widzisz te stworki czyhające na ciebie:D owszem jak wpisze hand-made na allegro czy google to wiadomo co wyskoczy, ale chyba nie w tym wypadku:) To samo moge ja powiedzieć i każdy inny kto ma np inny gust. że mozna by w ogóle internetu nie włączać bo pełno reklam "wieśniackich " (dla mnie) ciuchów. Po prostu nie wchodzę na to co mi się nie podoba i tyle.

Gość chyba żartujesz
ta pseudo-biżuteria jest po prostu brzydka;/ i jeszcze tytuł bloga, a jego zawartość - autorka chyba nie ma bladego pojęcia kim są szeptuchy, te pentagramy, tarot, numerologia, jakieś wróżby... jak to się na do szeptuch?

Gość Halincia222
Owszem męczy mnie ten zalew pseudo biżuterii. Większość to tandeta nie warta uwagi. Jednak "perełki" się zdarzają. Ostatnio odkryłam taki sklepik: www.toszka.pl. Kupiłam tam dwie bransoletki i powiem Wam, że są boskie :) I obsługa bardzo miła :) Miałam problem z płatnością, bo cos tam sobie pomyliłam i poprowadzili mnie "za rączkę" :) Mogę polecić, bo maja fajne pomysły i ciągle coś nowego wymyślają :)