Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenii

Kolczyk w uchu - nie goi się!

Polecane posty

Gość Olenii

Witam. Mam pewien problem. W grudniu zrobiłam sobie (sama) drugą dziurkę w uchu, pod chrząstką (czyli jeszcze na tym miękkim). Męczyłam się z tym 4 godziny, no ale udało się. Zaczynałam kolczykiem ze stali chirurgicznej, drugą warstwę musiałam niestety pokonać szpilką. Wszystko oczywiście było zdezynfekowane. Na początku włożyłam jakiś najwygodniejszy kolczyk, na drugi dzień kupiłam srebrny i mam go do dziś. Przez pierwszy tydzień smarowałam dziurkę tribiotyckiem i przemywałam spirytusem salicylowym, później tribio odstawiłam i tylko przemywałam. No i niby wszystko jest w porządku, ale... po pierwsze: ta dziurka ciągle mnie boli, np. gdy poruszam kolczykiem w górę i w dół; po drugie - co jakiś czas pojawia się ropa; po trzecie - z tyłu ucha, na tej właśnie dziurce, zrobiła mi się taka gulka. Czy ktoś wie może, co mam w związku z tym zrobić? Może wymienić kolczyk na taki ze stali chirurgicznej, może czymś przemywać? Raczej nie chciałabym wyciągać tego i pozwolić się dziurce zarosnąć, gdyż... chcę mieć tego kolczyka :) Bardzo proszę o pomoc i nie pisanie czegoś w stylu "ale jesteś głupia, jak mogłaś sama robić!". Z góry dziękuję :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ta kuleczka jest na pewno z ropa, cos takiego zrobiło sie mojej corce, musisz wyjac kolczyka i wycisnac rope, kup w aptece Oscenisept jest super, no i włóż na co najmniej miesiac kolczyka ze stali chirurgicznej

Gość Olenii
Ok, dzięki, mam nadzieję że to mi pomoże :)

Gość serafinex

poczytaj masz zakladke na zagojonych o zasklepianiu się ran jest tekst o tatuazach i kolczykach ale sugeruje octenisept

Gość Alexangraaa

Może wymienić kolczyk na taki ze stali chirurgicznej, może czymś przemywać? Raczej nie chciałabym wyciągać tego - tak czy siak tez zalecam zagojonych kup w aptece Oscenisept jest super,