Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demimooreeee

Nie wkurzają Was własne dzieci?

Polecane posty

Gość tez mnie moje dzieci czasem
wkurzaja..moze nie tyle wkurzaja co doprowadzaja do bezsilnosci...sa jeszcze male 2 lata i 4 m-ce...dwuletniej jest wszedzie pelno, wszytsko chce wyciagnac, zobaczyc..i wszystko sama..dzisiaj na przyklad na chwile wyszlam do kuchni a ona wziela swoje skarpetki...umoczyla w mojej herbacie i zaczela myc parapety;)....ale kocham je bardzo i czekam az sie usamodzielnia;)

Gość demimooreeee
Betty5346, kto pozwolił Ci mnie osądzać? - widocznie nie masz pojęcia co to znaczy być matką - a tak na marginesie mój mąz pasożytem nie jest - no może mało pomaga w domu,ale pracuje i to sporo.Ja nie ma problemu ze sobą chyba,że ty masz go,bo jesteś wszechwiedzącym pępkiem świata i nie rozumiesz,że dziecko to nie zabawka i nie da się go nastawić tak,aby funkcjonowało jak ty chcesz.Dziecko to mały człowiek,który wszystko musi sprawdzić,dotknąć,wszędzie zajrzeć i nabrudzć i to normalne jest chyba,bo rozsądne mamy tak właśnie napisały.wychów to może ty prowadzisz,bo ja niestety umiem przyznać się do tego,że moje dzieci są czasem podłe i tracę cierpliwość, autorka rany niektóre ma rację,bo są mamusie,które uśmiechają sie tylko na wybryki swoich dzieci i uważają,że dzieci są w porządku i trzeba im nadskakiwać - moja siostra tak ma,bo jej synek to urwis okropny,ale ona tego nie widzi tylko rozpieszcza do granic możliwości - żniwa będzie zbierać w podstawówce jak syncio bedzie musiał się uczyć - wtedy może przejrzy na oczy. Niektóre z Was tylko potrafią przyszpilować nie mając pojęcia w ogóle o czym piszą - przykre:-(Tak zagłaskajcie swoje dzieci i dalej uwaajcie,że ja jestem jedyną nerwową mamuśką i nikt nie ma żadnych problemów,bo wasze dzieci to anioły chodzące i tak sprwnie wszystko w lot chwytają i takie ułożone są.Życie to nie bajka - A z wpadkami to nie rozumiem jakiejś rezerwy - zobaczysz potem twoje dziecko będzie ci wypominać,że nie dałaś mu rodzeństwa,bo rodzina każdemu potrzebna w życiu i dla mnie jedynacy są nieszczęśliwymi ludzmi. Zadałam tylko pytanie czy wkurzacie się na dzieci i czy puszczają Wam nerwy i zostałam obrzucona błotem przez porządnickie Matki Polki - widać na kafeterii dużo pieniaczek jest i to one mają problem ze sobą nietety,ale to prawda - smutna prawda:(

demimooreeee nie przejmuj się,dostajesz dobre rady od normalnych kobiet resztę dopisują nastolatki albo przemądrzałe snobki,o co tyle krzyku,ja mam czasem dość swoich dzieci,za to częściej jestem z nich dumna :) Przemądrzałe zastanówcie się,po co krytykujecie autorkę topiku? Czujecie się teraz lepsze od niej? Jeśli macie dzieci,wiecie pewnie co to kolka,dziecko płacze też czasem bez powodu,nie z winy matki i nic na to nie można poradzić i też czasem ma się tego dość.Mimo podjętej decyzji,że chce się mieć dziecko,można liczyć się z tym,że będzie się zmęczonym i wkurzonym,ale dziecko i tak będzie kochane i będziemy się o nie troszczyć.Osoby,które nie mają dzieci i wypowiadają się tutaj,minęły się z powołaniem :) Trzeba było politykiem zostać...

Jednak fakt,trzeba od dzieci więcej wymagać trochę,żeby na głowę nie weszły,trochę dyscypliny,mniej wyrozumiałości.A męża ma się takiego,nie innego,drugiego człowieka ciężko zmienić,wiem coś o tym.Więcej wymagać od innych,spróbuj chociaż,można...

Gość Amelka1707
skad ja to znam,

Gość dzieci sa po prostu
coraz glupsze i coraz gorsze. do beczek z takimi :O :O :O

Oby nigdy nie spotkała Cię kara za takie słowa,mimo wszystko życzę Ci tego...

Dlaczego taka cisza tutaj? Już wiem,dzieci są w szkole,dlatego nic nie piszą o patologii ;) Wrócą ze szkoły,to będą atakować...

eh..wcięło mi post więc jeszcze raz ale w skrócie:) autorko--nie złość się,ale takie zachowanie dzieci to efekt Twoich działań:( jednak nikt nie jest bezbłędny...wszystko da się naprawić. Po pierwsze ustal sztywne zasady i nie rób od nich odstępstw np. posiłki jemy tylko w miejscu przeznaczonym do tego--przy stole w kuchni i nigdzie więcej--w ten sposób dom nie będzie cały w jedzeniu:) Ich pokój wciągu dnia może tonąć w porozrzucanych zabawkach,ale na noc mają być poukładane --starszą możesz zmotywować jakąś nagrodą 'wypłacaną' na koniec tygodnia słodycze hmm....jak dajesz im cukierki to daj po jednym a resztę schowaj wszystko da się naprawić--dzieci masz jeszcze małe więc dasz radę:) Co do wychowania bezstresowego o którym była mowa--to coś takiego nie istnieje jest tylko wychowanie bez przemocy,bez bicia...bicie-klapsy niczego nie załatwią nie są żadną metodą wychowawczą...