Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczescie25

grupa chcacych byc w ciazy:)

Polecane posty

Witajcie : ))) Może mama - skąd jesteś dokładnie : ) Może jesteśmy z tego samego miasta : ) Ale świat byłby mały : ) Jestem wykończona robotą dzisiaj, ale przede mną dużo zadań, które sobie zaplanowałam na dzisiaj, a że to przyjemne rzeczy to ich nie odpuszczę : ) Hehe : ) Co u Was? Coś tutaj dzisiaj cicho : ) miłego popołudnia i nocy :classic_cool:

Witam, Ja dziś po większych zakupach - w najbliższym czasie będą urodziny mojego chrześniaka (2 latka), a przy okazji kupiłam już parę ciuszków do dzieci na prezenty wielkanocne. No i tym sposobem znowu spędziłam godzinę w dziale dziecięcym... Brestova - Orzesze, a praca w Rybniku. A ty skąd jesteś? :)

hej dziewczyny! co tam u was???:) ja od rana zastanawiam sie jak przebrac 4letniego chłopca za kaczeńca!?:D Macie jakiś pomysł?? Wiem ze to nie na temat, ale wole napisac do was niż zakłada topik:D

czescc dziewczyny:) witam "moze mama" kolejna staraczke:) Lenna90 hahaha:) musisz przebrac chlopca za kaczńca?? kurcze to bardzo trudne:) pomysle i loze pozniej napisze:) co poza tym slychac? ja wczoraj bylam u ginekologa innego niz zwykle zawsze co dwie opinie to nie jedna:) i wiecie co klazala mi natychmiast przestac brac tebletki ktore przepisal mi poprzedni lekarz,dala skierowanie na badanie dla mojego meza(musimy byc pewne ze z nim wszystko ok:)) mam tez zrrobic badanie hormonow w 20d cyklu i beda mi monitorowali owulacje w tym miesiacu,zeby stwierdzic czy do niej dochodzi i czy jest dobrze:):) troche sie denerwuje ale mam nadzieje,ze bedzie ok i mam cichutka nadzieje,ze jesli bedzie ok to moze w tym miesiacu sie uda:):):) czas pokaze:) cos cicho tutaj przez ostatnie dni szkoda:(:(:(

Witam drogie przyszłe mamy :) Ja dziś po pracy stałam ponad godzinę w korkach. Droga Żory-Rybnik jest teraz totalnie rozkopana, w dodatku co jakiś czas ruch wahadłowy (budują autostradę i wjazdy na nią). I pomyśleć, że w najbliższym czasie będzie tylko gorzej :/. Muszę chyba spróbować znaleźć jakąś okrężną drogę do pracy, bo się wykończę. Szczescie25 - mam nadzieję, że badania wyjdą pomyślnie i dla ciebie, i dla męża. Lenna - ja myślę, że nie masz się co wysilać z tym przebraniem: Zielone spodnie, żółty sweterek i żółty kołnierz na szyję (skojarzyło mi się z takim kołnierzem - pelerynką, jaką noszą ministranci) - wycięty w takie półkoliste duże płatki. Możesz dać też jakąś żółtą czapeczkę, chyba że ma blond włoski, to nawet czapki być nie musi. A ten chłopczyk to jakiś twój siostrzeniec/ bratanek?

dzięki za propozycje, jakoś muszę to zrobic na poniedziałek, bo ma przedstawienie w przeczkolu :D Może jutro cos zacznę ;) To synek mojej siostry:)

Dzięki za propozycje, bede musiec cos zacząc robic bo na poniedziełek musi byc, bo ma przedstawienie w przeczkolu :D To synek mojej siostry :):) u mnie tez drogi nie fajnie, a jutro do dentystu musze jechac :(

helou :classic_cool: Co tam dziewczęta? WIOSNA przyszła!! Matko, aż się chce oddychać :D Może mama - ja Jastrzębie Zdrój : ) Ale dużo jeżdżę, i wiem jak rozkopana jest droga na żory, więc łączę się w bólu : ) Ale poprawia nastrój to, żę zajebiste drogi będziemy mieli. Ja ostatnio jechałam tym gotowym odcinkiem A1 z Rybnika do Katowic - normalnie wypas, popiraciłam sobie :classic_cool: szczęście - zobaczysz wszystko będzie dobrze, badania wyjdą ok : ) mówię CI :) Także spokojnie i się nie stresuj : ) Swoją drogą dobrze, że poszłaś do innego gina : ) Lena - na pewno wymyślisz fajowe przebranie : ) A i rozumiem ból dentystowy. Miałam jechać dziś ale tak mi się nie chciało... że idę w poniedziałek :classic_cool: miłego wieczorka :classic_cool:

Witam wiosennie :D Dzisiaj miałam trochę wcześniejszy weekend, wróciłam do domu już o 13.30 :). I od razu skorzystałam z okazji i poszłam na spacer :). W lesie jest cudownie i naprawdę można już poczuć wiosnę :). Od razu przeszedł mi cały stres i jestem teraz pełna energii i optymizmu ;). Brestova - czyli w zasadzie mieszkamy niedaleko siebie. Ale do Jastrzębia zbyt często nie jeżdżę (kiedyś jeździłam, bo zdawałam tam prawko ;) ). Ja też dzisiaj jechałam A1 od Bełku do Gliwic i rzeczywiście jedzie się super. Tylko węzeł "Sośnica" mnie trochę przytłacza - jak tam wjeżdżam, to się boję, że pobłądzę, bo krążenia trochę jest ;).

Hmmmm... trochę odbiegłam od tematu :P Więc, żeby do niego wrócić, to napiszę, że w tym cyklu wypróbuję testy owulacyjne. A chcę wypróbować, bo chcielibyśmy "trafić w płeć". Podobno prawdopodobieństwo na poczęcie chłopczyka jest większe w czasie owulacji - jak mi się uda zajść, to się przekonam, ile w tym prawdy :D.

kurcze a ja znowu zlapalam infekcje pecherza cos mi sie wydaje,ze ten cykl musze zaliczyc do straconych:( ja to mam pecha:) dziewczyny a co u Was? jak Wam ida staranka? mam nadzieje,ze latwiej mniz mnie:(

a moze mama ja slyszalam same dobre opinie na temat tych testow owulacyjnych dlatego tez postanowilam je wybrobowac.dzisiaj jestem w 16dc i testy wychodza negatywne. ciekawe czy ten cykl bede miala owulacyjny czy nie i czy ta infekcja i leki beda mialy jakis wplyw na to:( trzymam kciuki,zeby Tobie sie udalo.

Byłam u ginekologa i termin szacowany mam na 22 Listopada a jestem już w 5 tygodniu :) Ariadna bardzo sie cieszyła i skakała z radości jak usłyszała że będzie miała rodzeństwo a mąż był taki szczęśliwy że góry mógł by przenosić :D

witam kobietki ja tez odbieglam od tematu jakos nie mam ostatnio nastroju..

Oryginalna ciesze sie Waszym szczesciem:):):) zocha120 ja tez jakos bez nastroju ostatni jestem,wszystko mi na przekur wychodzi.juz sie cieszylam tymi badaniami,ze bede wiedziala czy wszystko ok a tu ta infekcja sie przyplatala:( brzuch mnie boli jak niewiem i sikam co chwila:( jak pech to na calego ale to nic inni ludzie maja gorzej

szczęście--> ja w jednym miesiącu miałam 5 razy zapalenie pęcherza i znam ten ból;/ u mnie też zastój, zero inwencji, jakieś ciche dni więc szlag trafił chwilowo plany buuuu nie mam na nic ochoty:( buziaki i miłego weekendu!

madzianietka kurcze wiosna idzie a my zamiast wiecej optymizmu i zapalu do dzialania miec to my jakies takie zamulone jestesmy:( mam nadzieje,ze to szybko nam minie i nabierzemy wiecej sily do tego wszystkiego:) trzymaj sie kobietko:) buziaczki

Witam, zaczęłam przypadkowo was czytać. i oto moja historia: Rok temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i chciałam przygotować się na ciążę. Zaczęłam brać kwas foliowy i juz jakoś specjalnie nie zabezpieczałam się. Niestety był to też stresujący czas, bo sezon w mojej pracy i obrona pracy dyplomowej. Wtedy zaczęły się moje problemy. Nie to, że nie mogę zajść w ciążę, a nawet nie wiem kiedy się starać, bo przez 3 miesiące w ogóle nie miałam okresu. Zrobiłam badania, które nic nie wykazały i ginekolog nic nie widzi. Brałam luteinę, ale nie pomogło. W tej chwili jestem już 5ty dzień po ostatniej tabl. luteiny i nie dostałam okresu. Póki co staram się nie stresować, poczekam kilka dni i pewnie znowu pójdę do lekarza. Moim problemem nie jest niepłodność, ale póki co brak okresu. A jaki jest wasz problem?? Staracie się już kilka miesięcy??

Ej, kobitki, co to za smutne nastroje? Szczęście - głowa do góry, za parę dni infekcja minie (ja też miałam w zeszłym roku co chwila, ale kupiłam sobie suszoną żurawinę, piłam regularnie herbatki z żurawiny i już od paru miesięcy mi się zapalenie pęcherza nie pojawia). Oryginalna - gratuluję!!!

minimax87 - ja ledwo co zaczęłam starania, więc problemów u siebie nie zdążyłam zaobserwować ;). Chociaż zaburzenia okresu też mi się przytrafiły przed pierwszym cyklem starań (miałam cykl prawie dwumiesięczny)... No ale teraz mam cykle już w miarę "unormowane" i w tym miesiącu spróbuję trafić na owulację. Więc jestem na razie pełna optymizmu i mam nadzieję, że z zajściem w ciążę nie będę miała większych problemów.

Ja kupiłam nawet test owulacyjny, ale jak nie mam okresu od 2 miesiecy to chyba nie mam co robić test??

moze mama mam nadzieje,ze juz niedlugo pochwalisz sie soimi dwoma kreseczkami,a nawet mam jakies przeczucie,ze tak bedzie napewno:) minimax87 ja jeszcze nie wiem czy mam problem z zajsciem czy nie bo tak naprawde nie zabezpieczamy sie od poczatku listopada,ale na na serio to sie staramy dopiero od stycznia,na wszelki wypadek postanowilam zrobic wczesniej wszystkie badania i wiedziec czy jest dobrze czy nie.jak nie to zaczne sie leczyc wczesniej a jak jest ok to bede spokojna:) mam tylko PCO i ciezko mi trafic w te dni dlatego tez testuje testy owulacyjne:) to dziwne,ze niemasz @ nawet po tabletkach na wywolanie,zdazalo Ci sie to juz wczesniej?

Szczęście - mam nadzieję, że twoje przeczucia się sprawdzają :D Ja miałam parę razy takie długie cykle i usłyszałam od ginekologa, że zazwyczaj są one bezowulacyjne. Zazwyczaj, czyli szansa na owulację i tak jest :). Ok, zerknęłam tu tylko i już sobie idę, bo muszę skończyć sprzątanie. Miłej soboty!

Część. W końcu dostałam... i powiem wam, że nawet się cieszę. Bałam się, że będą problemy, a teraz w tym cyklu możemy znowu się starać :-) Cieszyłam się, że nawet brzuch mnie bolał, najważniejsze, że się wyjaśniło. Mam już testy owulacyjne i chcę pierwszy zrobić ok 12tego dnia. Może być?? Pozdrawiam

Dzień dobry kobitki!! :classic_cool: Co tu kurna tak ponuro? WIOSNA przyszła do nas, zapału Wam trzeba!! Wziać głęboki wdech, wydech, uśmiechnąć się do siebie i działać, działaś i jeszcze raz działać. Nie myśleć, tylko o ciąży, o staraniach, ale cieszyć się życiem codziennym, a ciąża się pojawi, zoabczycie : ) Uśmiechać się : )))) No :classic_cool: miłego dnia Wam życze : )

czesc dziewczynkY:) jak Wam minal weekend? ja zaszalalam z moim M w sobote na dyskotece,super bylo tylko wczorj troche kaca leczylam:):):) jutro na badania hormonalne ide:) mierze temperaturke robie testy owulacyjne i nic na oqulacje sie nie zapowiada chociaz jestem dzisiaj w 19dc:( no coz pozostalo mi tylko cierpliwie czekac i dzialac:)

Hej Babki:) U mnie pogoda dopisuje, pachnie wiosna i to słoneczko cos pieknego :D Dzis byłam na przedstawieniu mojego sistrzenca i sie pochwale bo kaczeniec był jak sie patrzy :) Co tam u was? ja juz sie 31 nie moge doczekac bo mój men przyjezdza z pracy :):)

kurcze Lenna90 to gdzie ten Twoj men pracuje? ale musi Ci sie za nim tesknic.macie sporo do nadrobienia:) zycze milych przytulanek,ktore zakoncza sie mala fasolka:)

Gość O tak tak ....
Ja mam już dwójkę dzieci, za pierwszym razem się udało., nie wiedziałam że można miec takie problemy jakie macie wy z zajściem w ciąże,płaczecie i sie żalicie ile to juz czasu sie staracie o dziecko,a tak naprawdę zakładacie temat nie w tym dziale co trzeba. To trzeba być pustym... Gdyby mi ktoś umarł to nie wyżalałabym się na dziale: pełni życia. Żal i jeszcze raz żal