Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhbjkjnih

Cytat z Biblii - katolicy jak to wyjaśnicie?Szokujące

Polecane posty

Gość uhmuhmuhm
I to było jedyne wyjaśnienie całości i sensowne zakończenie - miała się zbierać do ojca, list rozwodowy i niech se żyje sama. Jakoś tak i tyle :( Przecież rozwody były już wtedy. I to był powód do rozwodu.

Gość uhmuhmuhm
a w 2010 jest to samo - jakaś głupia Bachleda Alicja zrobiła se dziecko z gwiazdą i wszyscy się na Polskę obrazili bo nikt kasy nie chce za nią oddać. Nie jest tak samo? Prawo gościnności pogwałcone w pewien sposób. Jeszcze za dziecko muszą płacić i za głupią starą krowę - gwiazdę z Polski, że pożal sie Boże :(

Gość mhbjkjnih
Czemu kij w mrowisko? To nie można już normalnie porozmawiać na tematy religijne? Chociaż w sumie przyzwyczaiłam sie ,ze kazde moje pytanie i watpliwosc rodzą agresje. A co do pytania chodziło mi raczej o to, które zadawałam chyba ze 3 razy. Skąd wiecie ,które fragmenty Biblii mozna zbagatelizowac a które brac bardzo serio?

Gość uhmuhmuhm
Mogła sobie choć dziecko zrobić na pewno i wtedy zwiać - ale co - z dzieckiem? Też nie pasuje. No to do ojca nazat, rozwód i koniec na pewno. A ona oczekiwała współczucia z powodu gwałtu. A wcześniej nie mogła błagać o litość? No to się nad nią ulitował - wziął, zabił i po sprawie.

Gość od razu się domyśliłam
że pisze neifanka, miłośniczka Bachledy-Curuś-Farell... Ty masz schizofrenię, weź leki i przestań czytać kolorowe gazety i Biblię, nie służy Ci takie hobby

Gość uhmuhmuhm
Cieszcie się, że Bóg z Ewangelii nie jest taki jak wy i wasze cytaty biblijne oraz gościnność w wykonaniu mieszkanńców z pokolenia Beniamina. Bo byście marnie wyglądali na tym drugim świecie! :(

Gość uhmuhmuhm
Sobie poradzą i bez waszej kasy, ale minusa macie strasznego za taką głupią gwiazdę. Gorzej niż walniętą :( Jak ta baba co się poszła gwałcić w tym waszym cytacie - dosłownie :(

Gość mhbjkjnih
Ale gdzie odpowiedz na moje pytanie?:O

Gość skoro nie wiadomo
któr4e fragmenty Biblii nalezy brać na serio a które zignorować....bezpieczniej jest zignorować Biblię jako całość.... czytając niektóre wypowiedzi ewidentnie widać że zdrowsi na psychice są Ci, którzy zdecydowali się na zignorowanie starych przekazów, niż Ci którzy poświęcają cały swój czas na doszukiwanie się w nich drugiego dna

Gość uhmuhmuhm
Ale o jakie pytanie chodzi? Tu nie ma żadnych pytań w tym watku tylko oskarżenia - o co?

Gość uhmuhmuhm
Katolik to jest człowiek , który chodzi do kościoła - który przestrzega 10 przykazań Bożych i 5 przykazań kościelnych, czyni uczynki miłosierdzia i trzyma sie Nauki Kościoła i nauczania Kościoła. Człowiek , który czyta Biblię może być byle kim. Ale katolik to człowiek ochrzczony w KK a nie czytający Biblię. I sobie to wbijcie w wasze czachy a nie opowiadajcie głupot :(

Gość skoro nie wiadomo
przecież napisałam że Biblia to totalne bzdury ktoś wymyślił że fajnie spisać takie coś co automatycznie uzasadni wyższość mężczyzny nad kobietą.... a gdzie jest napisane że Bóg jest mężczyzną ?

Gość uhmuhmuhm
No i co z tego, że facet rządził? Mogli sie rozwodzić? Mogli. A po rozwodzie mąż miał obowiązek dalej utrzymywać żonę. Nie tak, że ją zostawiał bez kasy. Dlatego nią rządził. A kobieta była od rodzenia dzieci i tyle. Nie wolno było zostawić kobiety wolnej bez środków do życia przecież nawet po rozwodzie - po co ta głupia wariatka do tego męza po tym gwałcie wróciła tego nikt normalny pewnie pojąć nie umiał. Siedziałaby u ojca, mąż by jej płacił i tyle. Ex mąż. Nie - polazła za nim. Po co?

Gość weź leki

Gość jjjjjjjjqqqq
Człowiek , który czyta Biblię może być byle kim. Ale katolik to człowiek ochrzczony w KK a nie czytający Biblię." uhm no właśnie, to dlatego Kościół sprawował kontrolę nad cała Europą przez tyle wieków, bo ludzie sami biblii nie czytali (nie mogli nawet) i sami nie analizowali tylko ślepo uznawali wsszzystko co wymyslili hierarchowie kościelni

Gość jjjjjjjjqqqq
hm zastanawia mnie czy ta kobieta MIAŁA COKOLWIEK DO GADANIA. mysle że nie miała i myśle że był to zwyczaj oddawać kogoś ze swoich domowników, bo w przypadku Lota było to samo, chciał oddać swoje dwie córki tej dziczy... o so chozi nie czaje tego, jak tak można?

Bóg jest żródłem Dobra i Zła, Bóg jest Szatanem, Jahwe jest kobietą, męzczyzną, a przede wszystkim jest wymysłem nawiedzonych i zagubionych ludzi. Matka Natura stworzyła wszystko i wszystko zniszczy, jak będzie chciała, nawet waszego Boga.....nie zdoła tylko nic zrobić z Czasem, który jest a może go niema......

Gość uhmuhmuhm
Najbardziej dziś sprawują KONTROLĘ nad Europą. A poza tym - skąd ta Europa się wzięła w ogóle? Zastanówcie sie. I tyle :( No co jeszcze? Nie wiem... nie mogła siedzieć u tego ojca ta zgwałcona żona? Po co ten ojciec zatrzymywał tego człowieka? I to 5 nocy - poczytajcie sobie. Może chciał,żeby siedział, ona zajdzie w ciążę i zostanie z nim. Kit wie? Ale tak sie nie stało. Za dużo chcieli widocznie.

masz złe wiadomości, władzę nad Europą trzymają Illuminaci Bawarscy, hahahahahahahaha

Gość uhmuhmuhm
w tym wszystkim NA PEWNO chodziło o dziecko -jak zwykle. W tej całej historii z cytatu w tym wątku. No ale żona nie była w ciąży i tyle. Poza tym była biedna, a jej mąż był bogaty. No i co? Ciąża z gwałtu i utrzymywanie cudzego dziecka? Nie wiadomo do końca o co poszło.

Gość uhmuhmuhm
Europą rządzą Żydzi - przez głupią Polskę, a Alicja Bachleda Curuś jest chora psychicznie i koniec :(

Gość uhmuhmuhm
Może ta żona miała błagać o litość? Kto nie błaga o litość przepada :( Tak jest zawsze :(

Gość uhmuhmuhm
Żydzi - tak sie mówi. I koniec. Żydzi mną rządzą człowieku! Moja KATASTROFA to jest! No ale cóż... jak sie ma takich głupich współziomków to jest co jest. Od jednego Zyda poszłam bo patrzeć na niego poszłam to znowu inni mną sobie manipulują. No masz Ci los. Żeby to jeszcze sens miało. A poza tym cóż... kobieta z Biblii miała się podporządkować albo ...nie wychodzić za mąż za kogoś, kto był poligamistą. Chyba wiedziała co robi. To nie było tak, że ktoś MUSIAŁ mieć wiele żon (skoro czytamy, że ona była drugorzędna) - po co za niego polazła? Kasa. A później jej się odwidziało. No to miała siedzieć u ojca. Nie ma tak. I tyle z całości widzicie :( Zawsze tak jest - albo z miłością wielką klepiesz biedę albo kasa. Czemu dzieci nie miała? Przeklęta widocznie i tyle. Przecież do dziś tak jest :(

Gość o czym dyskutujecie
przecież w Biblii nie ma nic takiego co tu opisujecie, jest zupełnie inna treść, jakieś bzdury sugerujecie i własne wymysły, ale tak tego w Biblii nie opisano podobno tylko około 5% ludzi w Polsce potrafi ze zrozumieniem czytać tekst pisany.....więc wy chyba nie zaliczacie się do tych 5%....niestety

Gość uhmuhmuhm
Na dodatek źle zrobiła , że do ojca wróciła. Miała z kochankiem uciec. do ojca to bardzo źle zrobiła - donieśli męzowi i po nią polazł. Kto wie - z kochankiem może by jej nie znalazł? A przecież to był powód by dać jej list rozwodowy - weź se drugiego skoro go tak kochasz i zwalaj, nie? A tu nic - z ojcem siedziała.

Gość uhmuhmuhm
za bardzo chciwa była on i jej ojciec , którym sobie manipulowała równo. Przecież po 3 dniach miał dać odejść zięciowi. W końcu miał co robić i o kogo sie martwić. O jego szmatę - dosłownie :(

Gość mio-mio
"Wyprowadź męża, który przekroczył próg twego domu, chcemy z nim obcować." OBCOWAĆ znaczy współżyć, oni chcieli go przelecieć. "wyprowadzę je zaraz, obcujcie z nimi i róbcie, co wam się wyda słuszne, tylko mężowi temu nie czyńcie tego bezeceństwa." Wolał aby przelecieli mu żonę i córkę zamiast zgwałcili tego mężczyznę....