Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhbjkjnih

Cytat z Biblii - katolicy jak to wyjaśnicie?Szokujące

Polecane posty

Gość uhmuhmuhm
Ciekawe czy wpuścicie sobie tu Farelka żeby z dzieckiem zaiwaniał sobie po ryneczku krakowskim. No cóz... już był tu nawet książę Karol. Cóz... no taka elita intlektualna to już lepiej żadna. A chcieli Farela poprawić. Obecnie żałują, że nie zrobili z niego geja irlandzkiego. To by nawet pasowało bo tak? Co oni z siebie zrobili w tym USA przyjmując go- teraz już są zwykłymi zbokami jak cała ta Europa :( Pewnie tak myślą bo jak mają myśleć. A mnie powiem wam SZCZERZE bardzo boli to, że Europa nie potrafi wybaczyć Niemcom bo to się na nich zemści. Na wszystkich. Na tej głupiej Rosji też - gówno sobą prezentowali, a najechali takie państwo silne. Mieli sie zatrzymać na Polsce - po co im te NRD było. Chyba oszaleli. Ja tam się modlę , żeby w 2012 się skończyło. Wojna - niby głupota tylko...jak tej głupoty uniknąć. Trzebaby się poprawić trochę, nie? Ale z czego w sumie - jest idealnie :( No cóż... zawsze było tak idealnie, że nic tylko wojna i tyle :(

Gość uhmuhmuhm
szanowna janiu - idż sobie stąd na forum gdzie Ci dobrze, a ode mnie - od mojej osoby - w ogóle sie ODCZEP. Bardzo Cię o to proszę. BŁAGAM WRĘCZ. Dostałaś już pomidorem i koniec. W szkole nie jesteśmy, żebym znowu babie w ciąży ustępowała. Nie zamierzam tam wracać - na nic mi sie to nie przydało. Miałam nie wiem co zrobić, ale nie ustępować. Byłam głupia poniosłam porażkę. I co mogę jeszcze napisać? CO TY MNIE OBCHODZISZ? NIC. Nie rozumiem też dlaczego ja mam się zniżać do twojego poziomu IQ nie negując go, a nie Ty masz mnie zostawić w spokoju. W SZKOLE POLSKIEJ. No wybaczcie - jeśli tak to ma wyglądać to sobie ZJEDZ te Twoje dzieci - dosłownie weź je pokrój i zjedz. Tyle mnie to obchodzi. Czy tego nie można zrozumieć? Nie - jania jest taka głupia, że nawet tego nie rozumie, że jak ktoś nie ma z czego żyć to NIGDY NIE BĘDZIE MIEĆ DZIECI I SIĘ ODWAL OD TAKIEJ OSOBY TY KRETYNKO UMYSŁOWA. AMEN :( Mam nadzieję, że zrozumiała to wreszcie. W końcu ma męża ....w Norwegii. To chyba coś kapuje. A jak nie to nie i już. W końcu czego się spodziewać po kafeterii. :(

Gość uhmuhmuhm
Powiem wam jakie to wszystko jest złudne jednak co człowiek myśli i tak dalej. Choć muszę szczerze przyznać w moich dociekaniach naukowych miałam 100% racji tylko... no poszło mi o kasę w polskim bagnie - dostosowałam sie do bagna. Do czego się miałam dostosować? Do władzy? też bagno. Do nauki. To nie była nauka co ja robiłam. Nie pasowało mi to. To nie było przydatne. Trochę. A ja? A moja praca w przyszłości? Nie chcieli mnie - no to se przekręciłam wszystko , żeby mi pasowało. I to do dziś pasuje, ale po zbiorowym CHAMSKIM gwałcie - nie chcę niczego. Musiałabym zmieniać wiele - po co? I tak nie zamierzam w żadnej jakiejś nauce być. Nie mam za co. Nic już nie zamierzam - umarłam za zycia. Nic już nie zrobię. I tyle. Co mnie obchodzi brzuch jani? W życiu bym sobie nie wymyśliła takiego życia jak jej. Wolę już swoje. I nie byłoby złe gdyby nie ta komunistyczna mściwość. No ale ... to też można jakoś wykorzystać pozytywnie. I tyle. Mściwość głupków komunistycznych. Wolałabym pałką dostać po głowie niż bym tak maltretowana psychicznie 5 lat. Przynajmniej wiedziałabym co przeżyłam. A tak? Też niby wiem, ale nie mam dowodów. Możeby się jakieś wtyki zapaliły mi w głowie jak w moim ulubionym ostatnio teledysku i wtedy ktoś by mi uwierzył co ja przeszłam. Bo fakt- nikt mnie nie bił fizycznie. Ale reszta? Już nie wiem co gorsze czasem... :( ps. film Rózyczka powinien być tez wskazówką dla Zachodu co się w Polsce tak naprawdę dzieje. kablowanie, komuna i seks. Nic więcej :(

Gość uhmuhmuhm
Ja nie mam dzieci bo za co? Ale Kolin Farel ma dzieci - kupcie mu zdjęcia z dzieckiem. A Alicja w Londynie będą mówić. Jak każdy w Polsce. Dobrze radzę jani bo Norwegia też jest wrogiem Polski. MOJE ZDANIE.

Gość uhmuhmuhm
Ta historia biblijna jest naprawdę ciekawa - oczywiście od początku do końca. Racji nie miał nikt - wybuchła wojna. tak jak w świecie wszędzie teraz - zawsze wojna wybucha gdy nikt nie ma racji. I już. Choć UCZTA BAlLAZARA jest jeszcze ciekawsza - tam jest wszystko pomieszane, a możnaby też naprawdę niezłą sztukę z tego zrobić - moim zdaniem. ? 🌼

Gość uhmuhmuhm
Mnie sie wydaje, że ta żona sama chciała iść. Że to było jakby , że ta poligamia to to samo co gwałt zbiorowy. Może też o to szło tym gościom? że uważali to za coś złego? a ona nie chciała się z tym zgodzić. Ale przecież o tym wiedziała będąc żoną DRUGORZĘDNĄ. Może sobie też coś uroiła i tak skończyła :( Coś za coś zawsze i tyle - a reszta to urojenia. Jej ojciec też głupi jak snop siana - zamiast ją przyprowadzić gdzie jej miejsce albo zatrzymać to jakieś pomysły i taki koniec :( Koniec marny i już.

Gość uhmuhmuhm
Poza tym jako bogacz był znany na pewno. Może chodziło o to,żeby sie nawrócił u tego starca. Żeby został Żydem - znaczy żeby sie nawrócił na 1 Boga lecz cóz... może miał sie wcześniej nawrócić? Może ta żona miała się nawrócić i to była kara, że sie nie nawróciła? Akurat za bogacza poligamistę musiała za mąż wyjść? Takie jest życie. coś tam sobie uroiła też i koniec. starzec może znał jego historię, widział, że chciała iść, no to mąż jej nie zatrzymywał. Może mąż sie bał, że zacznie rozpowiadać o nich? Miał dosyć i zrobił koniec. Tyle. Miała go słuchać, a tu nic. I co dalej by było gdyby jej nie zabił?

Gość uhmuhmuhm
wiecie co - ale przyszło mi do głowy jak tak czytam tę historię, że po co ludzie na tym Zachodzie się rozwodzą? Nie mogą iść w poligamię? Po co im 1 żona i rozwód? No to druga, trzecia - jak u Arabów. I dzieci miały ojca i matki by się dogadywały. Taka jania to też jakaś poligamiczna mi sie wydaje, nie uważacie? Poliandria to sie chyba nazywa - 2 mężów ma. 1 mąż wyjechał, a drugi ksiądz. No to 2 jakby. A trzeci woźny w szkole. Taka poligamistka. Ale to chodzi o dzieci, a nie o ilość mężów. A poliandria też się zdarza, ale jak jest dużo mężczyzn i są biedni - to tak akurat dla jani. Tak w Tybecie jest. Wtedy np. 3 biednych kupuje sobie 1 żonę i ta się ma dobrze i jej dzieci. No to jest właśnie jania - sami sobie powiedzcie!

Gość uhmuhmuhm
No patrzcie - ale pasuje tylko, że to była Bachleda i myślała, że seksem coś zwojuje. Co niby? Ona miała mieć dzieci i tyle. A nie miała. Jak nie było dzieci to wszystko bez sensu i krótka piłka na koniec. Pokrojenie w kawałki :( Tyle była warta :(

Gość uhmuhmuhm
Jak mi ktoś powie jeszcze, że ta jania jest normalna to normalnie sie załamię. Ale jesteśmy na kafe - tu wszystko się może zdarzyć - nawet to, że jania jest... gejem. Że to sie na koniec okaże :( znaczy lesbijką - bo to kobieta :(

Gość uhmuhmuhm
ale ja tak będę mówić jak wyjadę - że jak oni mi mają na Zahcodzie do zaproponowania geja złodzieja z Hiszpani to ja mam im do zaproponowania 4 żony jak prorok Mahomet miał. I co wy na to? 4 żony to tak akurat - i do meczetu. Albo 4 facetów i 1 laska - czemu tak se prawa nie wymyślą? Możeby nie wymierali? kto wie?A w Polsce też bym tak poleciła. Tu i tak każdy robi co chce. :(

Gość uhmuhmuhm
Powiem wam, że to był marny koniec chyba - ta historia osoby , która uważa, że seks jest najważniejszy na świecie. I wszystkich osób, które tak uważają, a które nie widzą, że z głodu nie umierają. Może to jest morał tej historii? Kto wie? Mnie ona wiele przypomina. Szkoda tylko, że wszyscy oskarżają o wszystko najgorsze Boga. A nie samych siebie - jakimi są. A ci ludzie na pewno nie wierzyli w 1 Boga. Ciekawe co by sie musiało stać by w niego uwierzyli. Mąż na pewno był znany, a moralni Żydzi zwalczali poligamię? Nie wiadomo dokładnie jak było :( I tyle - zbiorowym gwałtem jednak zwalczać poligamię no cóz... piękny pomysł. I koniec był jaki był. Moim zdaniem jednak naród wybrany miał całe mnóstwo grzechów - dlatego wybawienie przyszło tak późno. 2 tys. lat temu. A mogło już dawno i byłoby lżej. No ale tyle grzechów. Ciekawe jednak kto miał mniej , a w Polsce już mało jest wiary - zaś w Izraelu wierzą do dziś. Powiem wam jednak, że szkoda, że Niemcy tak Żydów sprzątnęli. Mieli jednak przemyśleć sobie tę bitwę pod Maddogą i wszystkich ich pociągami wywieźć na wschód. jedyny ich błąd. Teraz kto by wrócił wtedy znowu by wyjechał i tyle. Ja osobiście NIE TRAWIĘ Żydów - takich wiecie - te ich mycki, te bokobrody długie, warkoczyki. Odpychają mnie oni. Są ODRAŻAJĄCY wręcz. Już wolę 10 razy Arabów. I nie rozumiem zupełnie czemu nie mogą chodzić w tych swoich burkach na Zachodzie? Zachód jest szurnięty. Niech właśnie tak łażą - przynajmniej widać kim są, a tu? Jakiś Żyd co udaje Polaka - DRAMAT i jego i mój. Durnota do kwadratu. :(

Biedna moja owieczko, modlę się, bys znalazła męża i urodziła dziecko, a najlepiej troje, wtedy może byłabyś szczęsliwsza i choroba psychiczna by cię opuściła :O :O :O :O W ten gwałt na tobie nie wierzę :O :O :O Coś mi się wydaje, że nie nadajesz się na żonę :O :O Maryjo, weź w opiekę tę zwariowaną kobietę :O :O :O

Gość uhmuhmuhm
No cóż... służebnico - chyba Ci się kolejność pomyliła w życiu jak każdej matce Polce dwojga - na razie jeszcze nie :(. Bo wiesz - dla mnie w życiu najważniejsza jest MOJA PRACA I MOJA FORSA - nie forsa mojego męża. Ale wiesz - Ty i Twoja wyobraźnia... EROTYCZNA - jak to mawiają pewne osoby w Polsce. No lecz cóż... przez Twoich 10 dzieci ja nie mam pracy. I to nie jest jeszcze najgorsze, ale najgorsze jest to jak ja tu wyglądam przez ostatnich 5 lat odkąd już wstąpiłaś do tej ...Norwegii. Na ten tron norweski, że tak sie wyrażę :(. I wiesz - w ogóle się nie omieszaj Jania - tak Ci napiszę - znajdź sobie kochanka jak dojdziesz do siebie bo widać, że Ci go potrzeba, ale mnie - BŁAGAM CIĘ - już nie uświadamiaj ani mi nie mów czego mnie potrzeba. Bo zawsze pudłujesz Bóg wiedzieć raczy czemu -coś Ty masz z psychiką nie tak. ps. a kto jest tu świrem prawdziwym to też nie wiem - w każdym razie połowa wątków na tym forum podpisana moją ksywką nie jest mojego autorstwa - może więc Ty świrujesz skarbeńku w pracy. Wiem, wiem... nie musisz tam wcale chodzić bo masz męża w ...Irlandii? Ach nie w Norwegii - sorry. NO TO SIE ZWOLNIJ I NIE MĘDŹ!!! Amen :( ps.2.nikt mnie tak w szkole nie wpieprzał jak takie mędy jak jania. Sorry :( Wiecznie nie nadążające za niczym, ale szczyt mądrości - w istocie - polskiej. :(

Gość uhmuhmuhm
Popieram Andrzeja Wajdę - bo nie jest gejem. Dosłownie. UWAGA! Dziś włączam Net a tam Bachleda opowiada o tym jaki Colin jest dla niej NORMALNY. A ona? Też jest normalna. No fakt - nie jest lesbjką to jest normalna. Acha - teraz już wiem kto jest normalny. A poligamia? Coś wam powiem SZCZERZE - gdyby Zachód był choć w 1 % tak przewrotny jak Żydzi, którzy przybijali do krzyża Chrystusa to by już dawno byli poligamiczni. Gdzie w ewangelii napisane jest, że nie można mieć 2 żon? "Nie od początku tak było" - powiedział Pan Jezus i w sumie takie to enigmatyczne. To brzmi po prostu - nie tak miało być. No ale tak jest i co dalej? A reszta to już w ogóle niepewna - zaraz to doczytam. No i tyle. Że nie wolno się z żoną rozwodzić pisze - ale z którą? I co? I w taki sposób też widzimy, że Chrystus kłamał bo kilka dni wcześniej czytałam w Słowie Bożym, że powiedział, że ani kreski z prawa Mojżeszowego nie zmienił. No jak to? "co Bóg złączył człowiek niech nie rozdziela" - wyraźnie zniósł kreskę pt. rozwód. I co teraz? Czy mam w związku z tym przestać chodzić do kościoła?

Gość uhmuhmuhm
No cóz... nie będę tu gorszyć SZPIEGA I KABLA jani - zawsze trzeba doczytać całość historii. Pan Jezus powiedział, że przez zatwardziałość serc ludzkich Mojżesz dał im prawo do rozwodu, ale tak nie powinno być. No niemniej kreskę tę zniósł. I tyle :( Ale to trzeba poczytać , dowiedzieć się więcej - nie jestem taka jak autor tego wątku. Wyciął cos tam z kontekstu i się mądrzy bez sensu. Choć Ci Apostołowie też tacy czy może Bóg - ani jedna kreska w prawie się nie zmieni aż się wszystko wypełni - tak powiedział Bóg - a ptrzecież jedną kreskę zmienił, a inne kreski? Taka nieścisłość, no nie? Małzeństwo nie było ważne zbytnio dla Apostołów piszących ewangelie - z tego wniosek. Bo w tamtych czasach był to stan gorszy niż bezżenność. I coś w tym jest do dziś. Przemyślcie to sobie owieczki Boże... zważywszy, że człowiek ma pozowolenie na 1 żonę i 1 męża. 🌼

Gość uhmuhmuhm
Powiem wam Pan Jezus był tak atakowany o byle co - np. z tradycji czytałam w takiej książce był taki stary Żyd i go oskarżał, że - czekajcie jak to było - że acha! napisano, że jak przyjdzie Mesjasz - czy powiedziano to - taki był przekaz - że jak przyjdzie Mesjasz to będzie głosił 24 prawdy o zbawieniu, a on za nim łaził i wyliczył mu 22 prawdy o zbawieniu. Takie tam rzeczy. I On mu wtedy powiedział, że napisano, ze 23 prawdy o zbawieniu są i że je głosi i wszystkie mu wyliczył. A ten dalej swoje. I wiecie jak się skończyło? Wziął i go poraził chorobą - dostał jakiegoś paraliżu i na dodatek - acha jeszcze zanim mu tak zrobił to kazał mu przynieść owoce ze swojego ogrodu żeby zobaczył jak wygląda jego wnętrze. Coś takiego było - jego serce jak wygląda. I on mu je przyniósł i w jednej chwili zamieniły się w robactwo i dalej nie wierzył, że on jest Mesjaszem i wtedy Go poraził paraliżem i zaraz Go przeprosił, błagał o wybaczenie grzechów i się uspokoił. Acha - a całość była, że przyszedł do tego dziada, żeby się nawrócił bo się miał nawrócić i koniec.

Gość uhmuhmuhm
Oczywiście uzdrowił Go z tego paraliżu jak pożałował że jest taki głupi ten dziad. I tyle. Albo jest coś takiego - NIE WYSTAWIAJ PANA BOGA NA PRÓBĘ - i np. nieśli mu zmarłego mówiąc, że jest chory , a - teraz mi sie pomieszało - a nie - dobrze napisałam. No i później było, że ma go uzdrowić, a w sumie miał go wskrzesić. Faryzeuszom. I niektórych wskrzeszał, ale jego nie bo nie wierzył w zmartwychwstanie. I też im powiedział, że on jest martwy i kazał mu zdjąć jakby bandaże z ciała i tam było, że w środku był cały zgniły i pouciekali. A tym co nie uciekli powiedział, że nie może go wskrzesić bo występował przeciw Niemu czynnie i nie wierzył w zmartwychwstanie dlatego spotkała go śmierć wieczna i nie może mu pomóc. A z kolei innych wyciągał od diabła bo np. się nie ochrzcili u Jana Chrzciciela. Ale to musieli pewnie wierzyć w zmartwychwstanie bo w ewangelii jest napisane o wskrzeszeniu 16 letniego młodzieńca z Nain - no i właśnie on poszedł do diabła bo sie nie ochrzcił u proroka, ale ze względu na matkę i przodków go wyciągnął z piekła. I chwalił tam wszystkich, że otwarli trumnę, że go z tych bandaży porozwijali jak im kazał bo inaczej by przez nich do piekła na zawsze poszedł, a tak go wsrzesił i żyje. No i oczywiście opis, że wszyscy byli w szoku. I tyle.

Gość uhmuhmuhm
Moja ksywka uhmuhmuhm - to dżwiękonaśladowczy wyraz mojej DEZAPROBATY dla tego, co napisał autor wątku. W stylu - chyba przesadzasz gostek, no ale niech Ci będzie choć jestem SCEPTYCZNA wobec tego co znalazłeś. Służy ona dyskusji w tym wątku choć to raczej monolog i tyle już obecnie :( No chyba, że dyskusja z janią o tym czy ma większy brzuch niż w pierwszej ciąży -dosłownie :( Ale mnie to obchodzi :(

Jestem pewna, że gdybyś znalazla męża, złe humory opadłyby z ciebie jak płaszcz i zajęłabyś się tym, co w życiu ważne: gotowaniem obiadów, praniem skarpetek, codziennymi Pacierzami i rodzeniem dzieci :O :O Ja jestem prawdziwą służebnicą Bożą i postępuję według przykazań, robię to co kazał mi mój Pan :O :O Odwóciłaś się od Boga, nie spełniasz powinności kobiety i zostałaś za to srogo ulkarana :O :O A ja jestem szczęsliwą kobietą spełniającą swoje obowiązki, modlę się codziennie i nie boję się Sądu Ostatecznego :O :O

Panie Boże, spraw by ta kobieta pozbawiona przez moderatorów czarnego nicka znalazła męża :O :O :O :O Mąż dałby ci pieniądze i nie musiałabyś głodować :O :O :O

Gość Do uhh czy jak ci tam
Idz do jakiegos psychiatry i to do najlepszego .. o co ci chodzi z Alicja , znasz ja ze piszesz ze jest glupia ? Zal ci du.p.e sciska co? Kłuje w oczy czyjes szczescie .. Jest szczesliwa , sliczna i utalentowana . Jakie to typowe polskie , i takie k..wa katolickie

Gość i stało światło

Gość ziolobasik
Biblia jest księgą życia a nie teorii dlatego opisuje rzeczy grzeszne i święte by czytelnik wyciągnął wniosek jakie są tego konsekwencje. Co do " Bóg urojony" to nie dokument tylko interpretacja niewierzącego. Ukazuje to książka naukowca " Bóg nie jest urojeniem" tu link do książki http://www.katechizmy.pl/sites/katecheza/files/65980_skrot.pdf