Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 48beata walbrzych

Mam 48 lat i ciesze sie ze nie mam dzieci

Polecane posty

Gość 48beata walbrzych

Po 30 zaczelam zastanawiac sie czy przypadkiem nie przyszedl czas na dziecko. Mialam takie uczucia z rok czasu ale obydwoje z mezem postanowilismy zyc tylko we dwojke. mamy grono wspanialych przyjaciol, wlasna firme, zwiedzilismy caly swiat, grono siostrzenic i siostrzenic dla ktorych jestem ukochana ciocia. Moje zabiegane zycie nie pozwoliloby mi na dziecko a po 2 nie mialam nigdy instynktu macierzynskiego. Jednakze szanuje i podziwiam kobiety ktore decyduja sie na macierzynstwo:) Szkoda tylko ze przez kilkansacie lat slyszalam o mnie rozne opinie typu: pewnie nie moze zajsc w ciaze, pewnie jest lesbijka, maz nie chce sie z nia kochac...To bylo bardzo bolesne. Swiadomie zrezygnowalam z macierzynstwa, chcialabym aby reszta spoleczenstwa zaczela w koncu wierzyc w to ze naprawde istnieja kobiety ktore sa szczesliwe bez dzieci

Gość 48beata walbrzych
grono siostrzenic i siostrzenic -grono siostrzenic i siostrzencow :)

Skoro tak zdecydowałaś - to twoje życie, ty wybierasz co z nim zdobic, jednak trochę mi ciebie szkoda..

Gość do kajtus
a czemu ci jej szkoda? Kobieta zaradna, zwiedzila caly swiat i moze rzeczywiscie nie placze nad tym ze nie ma dzieci...az tak trudno wam to wszystkim zrozumiec? Przykre..

Gość no i superrrr
: )

Gość do kajtus
offerma- czemu ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? skonczylkes podstawowke? Szkoda tylko ze przez kilkansacie lat slyszalam o mnie rozne opinie typu: pewnie nie moze zajsc w ciaze, pewnie jest lesbijka, maz nie chce sie z nia kochac...To bylo bardzo bolesne. Swiadomie zrezygnowalam z macierzynstwa, chcialabym aby reszta spoleczenstwa zaczela w koncu wierzyc w to ze naprawde istnieja kobiety ktore sa szczesliwe bez dzieci przeczytaj jeszcze raz,20 razy albo wroc do szkoly

szkoda mi jej bo jednak tego najpiękniejszego uczucia jakiego doswiadczyc moze kobieta ona już nie zazna, a zwiedzić świat przecież można tak czy owak.

Gość do kajtus
uwierz mi ale nie dla kazdej kobiety szczesciem jest dziecko...jednak spoleczenstwo polskie jest zacofane:( Dobrze ze juz tu nie mieszkam

Gość tioneeHilson
jako matka twierdze ,że macierzyństwo to nie jest nic wyjatkowego, i nie płakałabym gdybym nie mogla miec dzieci. Nie kazda kobieta musi miec dzieci i nie rozumiem autorko po co tłumaczysz sie ze swojego życia.

A skąd ma wiedziec czy to dla niej szczęście czy nie skoro dziecka nie miala? Nie bulwersuj się tak. Do macierzyństwa nikt nikgo nie zmusza.

Gość do kajtus
kolejna ktora nie umie czytac ze zrozumieniem -zenada zenada zenada

Gość do kajtus
a skad ty wiesz ze macierzynstwo jest najpiekniejszym okresem dla kobiety? masz jakies dowody na to hah?

"Dobrze ze juz tu nie mieszkam." Oj mieszkasz mieszkasz. Gdybys nie mieszkala to bys napisała: Dobrze ze juz TAM nie mieszkam. ALe jako ze chcialas zaszpanowac ze wyemigrowalas jak taki bezdomny pies na cudzy teren, to napisałas TU - gdyz ciągle STĄD piszesz.

tioneeHilson "jako matka twierdze ,że macierzyństwo to nie jest nic wyjatkowego, i nie płakałabym gdybym nie mogla miec dzieci". to co piszesz jest przykre, najwyraźniej nie nadajesz się na matkę albo pozbawiona jestes uczuć wyższych.

Gość co za brednieeeee
Dla mnie najpiekniejszym momentem w zyciu bylo kiedy moi rodzice przezyli wypadek samochodowy jak mialam 17 lat a nie macierzynstwo. Urodzilam 2 dzieci i mimo ze je kocham to wcale nie sadze aby porod, okres macierzynstwo byl jakis niesamowity dla mnie. Kupa obowiazkow ...

Gość ssssssssssssss
Zrozumcie nie kazdy sie nadaje do rodziny.

Gość do kajtus
Macho- jestes smieszny:) jezeli ty wydajesz sady o ludziach na podstawie tego co napisali,czepiajac sie jednego slowa to zal mi ciebie:) Oczywiscie ze TU nie mieszkam i ciesze sie z tego:)

Nie znam ani jednej matki, ktora mialaby na ten temat odmienne zdanie. A ty wojująca feministko wracaj do swojej jaskini z lesbijską armią zbawienia uciemiężonych kobiet :)

Gość tioneeHilson
kajtuś nie masz prawa oceniac mnie jako matkę, wiec sie zamknij.

Gość do kajtus
nie znasz? to chyba znasz tylko tyle matek ile jest palcow u dloni:P

Gość oj oj oj ____ OJOJ
uuuuznam Cie beatko... też jestem z wałbrzycha..:) trzeba było imienia nie podawac.:( a! ja mam dzieci i bardzo je kocham...a ty jak ich nie chcesz....to nie, wolna wola...nic mi do tego..i absoltnie Cie nie potępiam. pozdrowienia z Białego Kamienia:)

Gość fghfghfg
Typowe Polskie zacofanie Kobieta ma chowac stado bachorow nie wazne czy ma $ czy nie i do 30 wyjsc za maz A mowia ze Polska jest zacofana

Gość tioneeHilson
dziecko można kochać, ale nie trzeba srać z radości za każdą jego kupka, zjedzona zupka, itd. mam dziecko jest ok, byłabym sama też byłoby ok. Co za temat.

Gość fghfghfg
Autorko wcale sie nie przejmuj to twoje zycie i opinia. Nie musisz nic robic na sile i ciesz sie wolnosca. Zawsze mozna adoptowac kogos.

Gość mastarra
Kajtus a ja znam wiele kobiet ktore przeszly silna depresje poporodowa .Jestem psychologiem z wyksztalcenia i moge potwierdzic, ze niektroe kobiety po porodzie zyja w ciaglej depresji.

Gość tioneeHilson
jezu, jak takie sa przedszkolanki to ja dziecka do przedszkola nie oddam. myslalam ze to mądre osoby,ale cóż, mylilam sie.

Gość akjaaa
48beata walbrzyTe Beata a Ty czasami na czacie Wp.Wałbrzych nie szukasz faceta :-) siedzi tam taka jedna 48 latka parwie non stop.:-) Coś mi sie wydaje,ze to Ty szukasz hmmm jakby na boku :-)

ponoc instykt bezgranicznej matczynej milosci przychodzi po porodzie pod wplywem uwolnienia hormonow , wiec moze duzo stracilas - najgorsze jest to ze juz sie nigdy nie dowiesz a moze jeszcze nie jest za pozno , warto doswiadczyc w zyciu wszystkiego zeby nie czuc ze cos nas ominelo , pozdrawiam