Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mamaa

dziecko specjalnej troski

Polecane posty

Gość grawczyni 44
słuchaj dziewczyno. Ty masz zwyczajnie depresję. Ty i twój mąż chcieliście mieć dziecko. No i po dziewięciu miesiącach urodziła wam się śliczna mała dziewczynka. Myślę, że kiedy na nią spojrzeliście byliście najszczęśliwszymi ludźmi na świecie. A kiedy dowiedzieliście się, że wasz skarb jest chory, na pewno byliście zrozpaczeni, ale wiedzieliście, że nie wolno się poddawać. Trzeba walczyć by z małą było coraz lepiej. Dla was, a przedewszystkim dla niej. Pewnie kiedy wróciliście ze szpitala do domu byliście przerażani. Jak sobie poradzicie? itd. Teraz wasza kruszyna ma 3 miesiące. I nie mów, że wszystkie chwile z nią są dla ciebie cierpieniem. Tak, nie wolno ci mówić. Chore dzieci, też się kocha, a one odwzajemniają miłość. Czy to uśmiechem, czy zawagorzeniem. I mówię ci nie oddawaj. Bo to jest twoje dziecko, i kiedy je urodziłaś stałaś się jej opiekunką. Ty powinnaś ją chronić, nie opuszczać. Przecież ona też cierpi i twoja miłość jest dla niej wielkim wsparciem. Znajdź ludzi którzy ci pomogą w opiece nad dzieckiem, czy to rodzina czy ktoś inny Nie poddawaj się A co myślą gapie na ulicy, tym się nie przejmuj Przecież nie tylko ty masz chore dziecko, a ty je kochasz

Gość najpierw przeczytaj cały temat
na litość boską, czytajcie całość zanim coś odpiszecie ! ""a możesz napisać - tak dla wiarygodności - co jej wlewasz do tej sondy, ile mililitrów i co ile czasu i dokładną nazwę ? a może to za trudne pytanie ?" NIE MAM WIĘCEJ PYTAŃ głupia prowokacja autorka nie odpowiedziała na żadne pytanie, a przyciśnięta do muru - zamyka temat dla mnie to już od dłuższego czasu było podejrzane - matka dziecka specjalnej troski przez 3h siedzi sobie na forum... w dodatku dzieci z takimi wadami, wymagające karmienia przez sondę - bardzo rzadko są tak wcześnie wypisywane ze szpitala do domu i bez żadnych zaleceń od lekarza..."

Gość wyczytałam gdzieś to zdanie
Najcięższe są żywe krzyże... Jeśli jesteś wierząca, zrozumiesz. Ja jestem i nie będę rozwlekała tematu, wiem jedno - poświęciłabym życie choremu dziecku. Mimo wszystko. I nie ważne, mając 20 czy 30 lat. Kocha się dziecko bezwarunkowo, bo jest, a nie jakie jest. Jak dla mnie masz depresję i sama potrzebujesz wsparcia, może psycholog... oddać wbrew pozorom nie jest łatwo - to początek problemów i niestety to nie zamknie za tobą tego etapu życia. A co potem? Będziecie płodzić drugie dziecko - zdrowe? A co jesli takie się nie urodzi? NIe życzę, absolutnie, nie życzę. Pytania są retoryczne.

Gość wyczytałam gdzieś to zdanie
Nawet jeżeli to prowokacja, to zobaczcie ile można się dowiedzieć ... chociażby poznać myśli i uczucia innych ludzi, którzy się tu wypowiadają.

Gość mamateż
Szalenie, szalenie Ci współczuję. Tak starasznie Ci współczuję:( Cokolwiek zrobisz nie potępię Cię żadnym słowem.

Gość ___rodzice___
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1336036314.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1336035999.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1336036152.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1336036412.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1336036087.html

Gość izka.87
napewno ci jest ciezko ja jestem teraz w 9 miesiacu i tez sie boje chociarz lekarz mnie zapewnia ze jest ok każdy chce miec zdrowe dziecko,a powiedz mi lekarz cos podejrzewał u Ciebie gdy byłaś w ciązy czy o chorobie dowiedziałas sie jak urodziłaś?

Gość gość smok
Bądż jej mamą do końca wtedy się spełnisz inaczej nie będziesz szczęśliwa coś o tym wiem