Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem ;(

imię Antonina dla dziewczynki

Polecane posty

Gość grrrrr
Wesna jest o wiele ładniej niż Vanessa, ale na pewno bym tak mojej córki nie nazwała chyba że mąż by się trafił z narodu słowiańskiego z bardziej południowej niż Polska części Europy

hehe mąż nie jest z narodu słowiańskiego a w imieniu Wesna zakochałam się pare lat temu :)

Gość my tez myslimy
zeby dac Antonina:) i tez czasem nie widze entuzjazmu:/ ale bardzo imie mi sie podoba, mozna mowic Tosia albo Nina albo Antosia:)

mi sie nie podoba Antośka, za to mojej mamie podoba sie imie Antonia, nie Antonina, oglądała film o Antonii i jest zachwycona

jak ci sie podoba to imię to nazwij tak dziecko, nie sugeruj sie zdaniem innych, jak ja nazywałam dzieci to tez się wielu osobom nie podobały imiona, wazne ze mi sie podobały :-)

Gość Wesna to piękne imię
oznacza wiosnę:) osobiście tez wolałabym być Wesną niż Maryśką albo Antośką:O nie chciałabym się nazywać jak 80 letnia sąsiadka,uważam,z ę te staroświeckie imiona były modne kiedyś, to imiona naszych dziadków i niech tam pozostaną. dlaczego? są po prostu brzydkie...najlepiej nazwać neutralnie jak ktoś nie lubi kontrowersji (już tutaj wspomniana Alicja, Karolina, Dominika)

A ja mam córkę Antosię i też wszyscy na poczatku gadali, że dziecku krzywdę robię:) A teraz? Już nikt sobie nie wyobraża jakby miała się NIE nazywać Tosia. Mówią na nią : Anteczka, Tosik, Antonina, Antka, Tosia. I to imie bardzo do niej pasuje. Więc nie widzę sensu debaty nad tym, co się komu podoba bo generalnie uważam, że powinniśmy się kierować własnymi gustami a nie tym "co inni powiedzą". Pozdrawiam!

Gość grrrrr
no właśnie te wszystkie 80 letnie Antoniny, Weroniki (tak ma na imię moja 87 letnia babcia a druga babcia ma Łucja ;) ) Marysie wymrą i jak dziecko będzie mieć lat 20 to tymi 80 letnimi sąsiadkami będą Bożeny, Krystyny, Jadwigi, i wcale nie imię Franek będzie się kojarzyć ze starym dziadkiem a imię Tomek czy Marcin. Generalnie imiona odchodzą i wracają. Dla moich bardzo hipotetycznych wnucząt imiona moich rówieśników będą staroświeckie chociaż teraz są to tzw neutralne czyli : Marciny, Michały, Bartki, Agnieszki, Kasie, a normalne mogą się okazać imiona noszone prababcie (bo dla nas teraz są staromodne bo kojarzą się właśnie z tymi 80 letnimi a owe hipotetyczne wnuczki nie będą tego zupełnie pamiętać bo dla nich starymi dziadkami będzie pokolenie obecnych dwudziesto trzydziesto latków )

Ja chce dać synkowi na imię Antoś:) Piękne imię:) nawet dzis rano zastanawiałam się czy jak będzie dziewczynka to Atośka będzie pasowało:)

Gość wesna - straszne
okropne

pewnie-lepiej Józka:D

odpowiadam na pytanie z 1 strony: Swojej córki tak nie nazwałam bo ma imię, które coś dla mnie znaczy. Bo wiesz imię to nie tylko zlepek liter, które ładnie brzmią. Czasem to coś więcej i tak jest w tym przypadku :P Poza tym do niej żadne inne imię tak by nie pasowało jak to, które nosi :P To tak z perspektywy czasu stwierdzam :)

Gość wesna - straszne
gdzie ono piękne , zasatanówcie się:-0 Po prostu okropne - Wesna ! Lubie słowiańskie imiona ,ale to jest brzydkie Nawet do imienia nie podobne :-0

Gość dgtsdtsdy
Antonina-okropne imie

tak jak pisałam,ma piękna symbolikę, oznacza wiosnę. a moim zdaniem do imienia podobne, nikt Cie nie zmusza byc tak dziecko nazwała. mozesz pozostać przy Jadwidze i Józce;)

Gość wesna - straszne
Wesna jak gruba rosjanka z targu , z wypiekami na twarzy :-0 Nawet zdrobnic się nie da :-0 BRZYDKIE i tyle

Gość a czy temat
nie dotyczy przypadkiem imienia Antonina?? Skąd dyskusja o wiosnie??

Gość wesna - straszne
Nie podoba mi się Jadwiga czy Józka, a to ze Wesna oznacza wiosne to chyba tylko w Rosji Moze rosyjskim dzieciom się ono podoba Mnie bardzo podobają się rosyjskie imiona , ale naprawde ładnych jest kilka, to jest brzydkie Oprócz symboliki liczy się tez to jak ono brzmi, jest wiele imion o pięknym znaczeniu ,ale brzydko dziwęczne I raczej rzadko lub w ogóle nie nadawane Nie wiem czy dla dziecka lub nastolatki liczy sie to ,że Wesna to w Rosji wiosna :-0

Gość Myślę,że
Moja znajoma dala corce imie Michalina i uwazam,ze takie imiona krzywdza dzieci,ale twoja sprawa.Jak jestes egoistyczna matka to nic sie na to nie poradzi :/

Gość Myślę,że
a co do Wesna to nie nawidze rusakow :/ i imion takich takze:)

Michalina też tragedia. wg Ciebie jest brzydkie, wg mnie ładne:) Tobie kojarzy się z grubą babą z targu a mnie z piękną, eteryczną dziewczyną:) dla mnie jest mega pozytywne:)

Dla mnie najpiekniejsze to Liliana....mam nadzieje że dam tak kiedys swojej córci....

Gość bigosss
Gdyby mi sie trafilo kiedys w zaciu urodzic corke to bylaby to Tosia ! Antonine mozesz jeszcze wymienic na Antonie - przy dziewczynkach trzeba brac pod uwage opcje, ze kiedys musi pasowac do jakiegos innego nazwiska dlatego jestem za prostymi imionami.

no Antonia juz lepiej niż Antonina:O

Gość wesna - straszne
kazdy ma inne odczucia i ma prwao do swojego głosu Ja nie neguje ,że ci się podoba , pisze po prostu ze dla mnie jest brzydkie Ja nie przepadam ,za starymi imionami , choc zdarzają się naprawde bardoz ładne i mimo ,ze stare to ciągle na topie Większosc osób nawet nie zdaje sobie sprawy ,ze były nadawane 100- 200 lat temu :-) Albo imię Michał , to jest naprawde stare imie , a jednak tak nie brzmi, jak wiele innych Acha pisałaś ,ze Jadwiga , Józka stare - fakt stare ,mnie się nie podobają ,ale nie pomyslałaś że Wesna to pewnie tez , stare słowianskie imie Pewnie w Rosji tez można spotkac babcie o tym imieniu Ale kazdy ma inny gust i prawo wyboru, dlatego na kazdym tego typu topiku znajdą się sprzeczne opinie

jasne. wiesz np. Weronika, Wiktoria to też stare imiona ale tak się nie kojarzą. mówisz stare każdy ma na myśli Jadźki,Józki, Franki, Antośki i tp. najlepiej wybrac imie neutralne uwazam:)

Gość wesna - straszne
przede wszystkim powinno się podobać rodzicom i pózniej dziecku Często jest tak ,ze dzieci w przedszkolu lub szkole nie lubia swojego imienia , nie podoba im się i chciałyby miec inne Mimo ,ze czesto maja bardzo piekne i oryginalne imiona Pewnie dlatego ,że cała klasa ma podobne do siebie imiona , które akurat były na topie Ale dopiero pózniej jak juz są nastolatkami lub dorosłymi doceniają to imie, są dumni z niego i dziekują rodzicom ,że nadali im właśnie takie ! Pozdrawiam :-)

ale nie zawsze tak bywa...ja znam 2 dziewczyny (już kobiety)które nazywają się Maria i żadna nie jest zadowolona:O 1 prosi by mowić do niej Majka a druga ma na drugie Ewa i tak do nie mówimy:) moja mama z kolei ma w pracy koleżankę która tez jest Maria a mówią do niej Ela bo po imieniu sobie nie życzy...cos jest nie tak z tym imieniem! ja dopiero niedawno dowiedziałam się że moja ciotka to Maryśka bo wszyscy mówią do niej Mariola-tez na jej prośbe...cóż

Gość lucylou
Moja babcia ma na imię Antonina. To bardzo ładne imię. Teraz wraca moda na "stare" imiona