Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem ;(

imię Antonina dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Wesna to piękne imię
haha, co bys nie gadała to i tak zawsze będziesz naczelną Maryśką kafe:D pasuje Ci to imię:D taka brzydka Marysia:)

Gość wesna - straszne
Maria jest ładniejsze niz Józka , Zenka ,Zośka Nie ma porównania , moja kolezanka wybrała sobie Maria na bierzmowanie

bo koleżanka zamroczona była;) a tak serio dla mnie to to samo co Jóźki i Zenki

lubisz się aż tak poniżac? nie dość, że obrażasz, to jeszcze myslisz, że jesteś śmieszna.

No właśnie moja matka jest bardzo religijna....Ale przez porodem wszyscy wiedzieli że jak będzie dziewczynka to będzie Joanna.... nawet nie wszyscy wiedzą że mam tak na pierwsze....

nie poniżam siebie tylko Ciebie bo Cię nie lubię a że przy okazji masz paskudne imię to cóż...pewnie niektórzy się zaśmieją, na pewno nie Ty z oczywistych względów:D

Gość wesna - straszne
Ja nie pisze ,ze ktos musi byc zadowolony z Marii, ale ze jest ładniejsze od Zoski itp Jakoś tak dobrze mi się kojarzy :-)

a niech Ci wisi, mam to w 4 literach Marysiu:D

a równa równa:) mam nadzieję;) ile masz lat Lilka?

ja rocznikowo 23:) a skad jesteś? (wścibski ze mnie ludek)

aha, ja Wrocek jak juz pisałam:) a co studiujesz ciekawego?

dietetyka....ale bardziej kręci mnie psychologia i mam nadzieje ze uda mi się po licencjacie zacząć.....:)

Gość ujyrewcvbhgfyjn kjsfgij
Zarówno wiek jak i pochodzenie społeczne często tłumaczy dobór imienia oraz gust

też zawsze marzyła mi sie psychologia:) ewentualnie socjologia. dietetyka to ciekawe. ostatnio pije olej lniany, będę zdrowsza?:)

Na razie jestem na pierwszym roku, więc żadnych konkretów odnośnie kierunku nie mam no moze poza chemią żywności na której badamy budyń albo destylujemy soczek:)a tak poza tym to na razie biologia i chemia wyłącznie...:( ciekawiej będzie od 2 roku....olej lniany jest zdrowy, ale wiem to tylko z własnego doswiadczenia:) dobry jest też rzepakowy....ale ja używam tylko oliwy:)

badacie budyń? ciekawe:) w budyniach to chyba sama chemia i konserwanty:(

Gość eeeeeeeej a co wy chcecie
jak już coś to siemię lniane pewnie...olej lniany ja pierdole hahahahaha do wypowiedzi sprzed kilku stron Michał jest stare, to fakt i nie kłóćcie się...Michała Anioła nie znacie? hm? Co wyście się tak uczepiły z tą Rosją? jak już macie zamiar dyskutować to chociaż powinnyście wiedzieć o czym, Wesna to nie jest imię rosyjskie, bo w Rosji wiosna to wiesna, a nie jakaś wesna...po drugie oryginalnie pisze się VESNA głąby! i pochodzi z Bałkanów!! po trzecie, Marysio, czyli kciukiem! nie przejmuj się komentarzami małolatów wrednych, jedna 19lat, druga nieco starsza, a udają, że wszystkie rozumy pozjadały studentki wielkie! olej lniany pije hahahahahaha....Maria to owszem stare imię, ale piękne i wyniosłe! pozdrawiam....i kopiuję wikipedię od razu do wglądu: "Maria - imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego Miriam, które oznacza "być pięknym lub wspaniałym". To imię otrzymują także mężczyźni, np. Jos Maria Escriva de Balaguer, Maksymilian Maria Kolbe, Jan Maria Rokita, Jean-Marie Le Pen, Stanisław Maria Ratajczak. Imię Maria dodają do swoich imion kapłani kościoła mariawickiego. Obecnie jest to trzecie co do popularności imię w Polsce , noszone przez ponad 750 tys. osób. Maria jest biblijnym imieniem matki Jezusa Chrystusa. Aż do XIX w. w Polsce dzieciom nie nadawano raczej tego imienia, było ono bowiem zarezerwowane właśnie dla Matki Boskiej. Zamiast tego dziewczynki nazywano imieniem Marianna lub Maryna. Wyłącznie w odniesieniu do matki Chrystusa we współczesnej polszczyźnie używana jest często oboczna, archaiczna forma imienia - Maryja. Inne powstałe formy Marii to: Mariola, Maryla, Marita, Marzena, Marlena (przez połączenie Marii i Magdaleny) i Marietta (francuskie zdrobnienie)." co do autorki...Antosia,Tosia dla małej dziewczynki ok, ale dla nastolatki czy dorosłej młodej kobiety Antonina brzmi MOIM ZDANIEM i tylko moim nieładnie po prostu! ale Twój wybór i nikt nie powinien Cię obrażać lub Cię zniechęcać!

olej lniany pajacu, przejdź się do sklepu ze zdrową żywnością to się przekonasz że jest coś takiego :O co za głąb

także widzicie ile imion pochodzi od imienia Maria! więc z czego się śmiejecie to nie wiem! wieśniackie? wy jesteście wieśniary, Matka Jezusa Chrystusa to nie wieśniara, przepiękne imię nosiła!

spadaj, nikt nie chce z Toba gadać

pajac to Twoja stara kretynko! wiem co jest w sklepie ze zdrową żywnością, nie musisz mnie tam wysyłać! powodzenia w piciu oleju, na bank będziesz zdrowsza ghahahahahahhahahahaha

wyjebane mam czy ktoś chce ze mną gadać czy nie! ojeeej, ale się przejęłam wiesz smarkaczu hahahahahhaha! idiotka! mało widziałaś, mało wiesz popaprańcu

Gość niewazne czy
z Rosji czy z Bałkanów , paskudne i tyle !!!! ;-P

lilka chyba czas zakończyć topik bo przyszedł jakiś oszołom i zalewa żółcią heh