Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem ;(

imię Antonina dla dziewczynki

Polecane posty

paula01 - Wybacz że to powiem ale Twój syn wesoło nie ma, wszem Franuś, Franek i słodkie imię dla małego chłopca jedynie.

Gość grrrrr
eee słownik języka polskiego mówi, że Tosia to zdrobnienie od: Antonia, Antonina, Teofila.

jasne.... mało było dorosłych Franciszków, zwłaszcza tych znanych. Ja cały czas tłumacze, że imiona to indywidualna sprawa i gust. ja mam Franka, inna ma Dzesikę - nie oceniam - w przeciwieństwie do niektórych.

Ja tylko Ci mówię że Twojemu synowi w późniejszym czasie niekoniecznie imię może się podobać.

to już twoja sprawa, ale te twoje dzieci łatwo w życiu miec nie beda. jak miło, ze pamietasz jak ja z siotrą mam na imie:)

Helene coś kojażyłam a Maryśkę tak poprostu strzeliłam :P Czemu nie będą miały łatwo?

P.a.u.l.a a jaką masz pewność że Twoim dziewczynom te imiona bedą pasowac w przyszłości?

bo ja nie wyopbrażam sobie, żebym miała cos powaznego np w banku załatwic i nie powierzyłabym moichh pieniędzy kobiecie o imieniu Vanessa. jakoś mnie tak odrzuca.

I to się nazywa odwracanie kota ogonem ;) Mam 10 letnią siostrzenice - Zosie, która ciągle narzeka na swoje imię, nie raz mówiła że chciałaby mieć zagraniczne imię.

bo to jeszcze dziecko. podrośnie, to na pewno zmieni zdanie. ja takich problemow nie miałam-podobało mi się, że jestem jedyna marią w szkole

ja nie odwracam kota ogonem - nigdy nie masz pewności. Jako dziecko nie znosiłam swojego imienia - Paulina, bo byłam jedyna w szkole - wolałam być Kasią lub Asią. Teraz mi to absolutnie nie przeszkadza.

Gość grrrrr
P.a.u.l.a ale twoim dzieciom równie dobrze może się nie podobać Vanessa i Wesna jak innemu Tola i Franek. Coś mi się tam kiedyś obiło że masz międzynarodowe małżeństwo i nie mieszkasz w Polsce to może i tam te imiona nie są "dziwaczne" ale dla dziecka mieszkającego w Polsce nie mającego żadnych międzynarodowych korzeni te imiona są dziwne i jeżeli już by się ktoś z kogoś śmiał to prędzej z Vanessy niż z Tosi. Dla moich małoświatowych i polskich uszu przykładowa Vanessa Krawczyk brzmi równie śmiesznie jak Amanda Krawczyk czy inna Semi Joe Krawczyk (tak jakoś mi się dynastia przypomniała)

Też mam naimię Paulina i swoje imię zawsze lubiłam ;) w klasie była jeszcze jedna Paula wiec takie rzadkie imię to nie jest. Wiem że Wesna i Vanessa mi jeszcze podziękują że nie są Zośką i Maryśką.

Paula jeszcze się zdziwisz. zobaczysz. mam nadzieje, ze chociaz maasz nazwisko normalne, bo tj ktoś wyżej pisał krawczyk , kogut albo malinowska średnio pasuja.

No widzisz bo mamy zagraczniczne nazwisko, mieszkamy w polsce ;) Miała być Natalka i Karolinka, ale ja wolałam coś innego :D

Gość super super rrr
imie jest super. nie sluchaj ludzi, kazdy ma inny gust, jezeki podoba sie Tobie i mezowi, to dajcie tak... mnie osoboscie bardzo sie podoba :)pozdrawiam iz ycze powodzenia.

P.a.u.l.a - nie wiem który jestes rocznik, ale w moim - 77, niewiele było Paulina

ta druga wersja bardziej mi się podoba. ja mam polskie nazwisko, idealnie pasuje do moejgo imienia, bardzo dostojnie brzmię:P

a teraz z innej beczki. mam koleżankę i nazywa się Jagoda Ciastko. Imię ładne, no , ale to połączenie:O