Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza-fajna babka

ciąża po 35 roku....

Polecane posty

Gość eliza-fajna babka

jakis czas temu postanowilismy z męzem powiekszyc rodzinke,staramy sie o maluszka od grudnia i nic:(mam 35 lat,dwie ciaze za soba,dwie sliczne córeczki,teraz kolej na chłopca.Chciałabym nawiązac kontakt z kobietami które urodziły dziecko po 35 roku życia,chciałabym aby mi doradziły ,rozwiały moje obawy,i tak ogólnie pogadac o ciazy po 35 roku:)z góry dziekuje za odp i serdecznie pozdrawiam:)

Gość eliza-fajna babka
nie to ze sie wstydze czy cos w tym stylu,ale sa pewne obawy...

Gość eliza-fajna babka
a moze by mi ktos doradził jak zrobic chłopca?bedzie zdiewczynka to sie i tak bede cieszyc,ale nie ukrywam ,ze marzy mi sie synuś:)

Gość eliza-fajna babka
jakie? np takie,czy nie za pozno,czy nie bedzie komplikacji...ogolnie takie życiowe,chyba kazda kobieta to pzrechodzi.

Gość eliza-fajna babka
do martyrs:DZIEKUJĘ:)

pojdz do lekarza porozmawiaj o tym czym sie martwisz zapytaj go o rade tu jest topik ciaza po 40 nie zapozno? czy byly starsze odemnie? wiec mom zdaniem nie zapozno i do dziela:D

Gość eliza-fajna babka
niepokoi mnie fakt ,ze juz 4 miesiac nie zaszłam,tym bardziej,ze celujemy w owulację,robie testy owulacyjne i nic:(dodam,ze juz 2 lata nie brałam tabletek anty..tak wiec cos chyba ze mna nie tak:(

Gość eliza-fajna babka
byłam u lekarza we wrzesniu,robiłam wszystkie badania i było ok.

Ja urodzilam moja pierwsza w wieku 36 lat, druga 6 miesiecy przed 40ka I nie robilam zadnych prenatalnych badan bo nie bylo takej potrzeby. Nie dziwie ci sie ze masz obawy ale jakies komplikacje moga zaistniec w kazdym wieku, to wcale nie powiedziane ze zaraz po 35tce bedziesz miala skomplikowana ciaze. Jestes jeszcze mloda (ponoc przechodzi sie w wiek dojzaly dopiero po ukonczeniu 55 lat! ;) ) I jersli tylko dbasz o siebie - dobre odzywianie sie, regularny ruch, witaminy - to nic nie staje na przeszkodzie lagodnej I nieskomplikowanej ciazy :) powodzenia!!! P.S. mie tez marzy sie jeszcze chlopiec . Pomyslimy za 2-3 lata ;)

pamietaj ze nic na sille im bardziej sie czegos chce tym mniej sie udaje idzcie na spontan i napewno sie uda :)

Gość ewelina100
witam....mam 38 lat i w styczniu teo roku urodzilam pieknego i zdrowego synka a dwa lata temu majac lat 36 urodzilam dziewczynke....też bardzo sie balam ze jestem za stara ha ha....ale wyprowadzilam sie do Szwecji...zobaczylam jaki przedzial wiekowy jest tutaj i doznalam szoku ....po 30 to przeciez normalne uslyszalam od lekarza i zasmialam sie ....nie robili mi zadnych badan wszystko tak jk chciala natura i tym sposobem mam 2 dzieciaczkow grubopo trzydziestce ha ha ....zycze duzo zdrowka i pozdrawiam

Eliza, mam kolezanke ktora tez przez dwa lata nie mogla zajsc w ciaze poraz drugi - na koniec wybrali sie z mezem do specjalistycznej kliniki i lekarka kazala im wywalic wszystkie testy owulacyjne, kupic butelke dobrego wina i zrobic sobie romantyczna kolacje! Stres jest najwiekszym wrogiem zachodzenia w ciaze!!!! a to powinna byc sama przyjemnosc ;) a nie walka z czasem!!

Gość dokładnie
najważniejsze się wyluzować bo jak jesteś spieta będziesz miała blokadę i nie zajdziesz. ja słyszałam,że chlopakó mają kobiety zwariowane, takie trochę chłopczyce,ale nie wizualne :) ja właśnie taka jestem i mam dwóch synów, moja siostra też ma synka i koleżanki z takimi samymi charakterkami też,więc może coś w tym jest bo skolei te spokojne,bardzo kobiece i grzeczne mają dziewczynki ;D

Gość eliza-fajna babka
dziękuje bardzo :) jestem przekonana ,ze wczesniej czy pozniej napewno sie uda,ale jak sie juz nastawiłam to juz bym chciałą miec i byc itp:)

Gość eliza-fajna babka
Mama E-również zycze zdrowego synusia za 2-3 latka:) moze za barzdo chce,siedze i licze,a potem czekam i znowu rozczarowanie.MACIE RACJE WIECEJ SPONTANICZNOSCI:) POWIEM SZCZERZE ,ZE NIE MYSLAŁAM ,ŻE KIEDYS ZECHCE TAK SWIADOMIE MIEC 3 DZIECKO,ALE JEDNAK ODEZWAŁ SIE INSTYNKT,MÓWIE WAM BYŁAMBYM NAJSZCZESLIWSZA KOBIETA POD SŁONCEM.. dziekuje kochane jestescie,uspokoiłam sie,fajnie jest pogadac:)

dokladnie - ja tez jestem zwariowana chlopaczyca i amm dwie corki :( co prawda przeogromnie je kocham ale chcialabym tez i chlopczyka!!!!

Gość eliza-fajna babka
to tak jak ja,mój mąż i moje dwa słoneczka:)pozdrawiam:)

Gość eliza-fajna babka
jeszcze raz dziekuje,muzse chwilowo pzrerwac ale odpisze:) MIŁEGO DNIA!!!

Eliza, nie ma sprawy ❤️ i powodzenia!!! Acha, co do planowania plci, to jest chyba gdzies taki topik .... Dawaj znak co u ciebie/u was!!!!

Gość eliza-fajna babka
i znowu rozczasrowanie:(dostałam okres:(a juz myslałam ,byłam pewna bo spoźnił mi sie o 4 dni:(hmmmm:(

Gość kalej na-mnie
ja mam 36 lat,tez sie staram o dziecko od 2 miesiecy,tylko,ze ja o pierwsze,ale najwazniejsze,ze jestem zdrowa i nie ma zadnych przeciwskazań.Elizo zycze wytrwałosci i powodzenie:Dtrzymam kciuki:D

Gość olkajedyna @taka
ja urodziłam mając 38- 3 dziecko ,zdrowa ,piekna córeczka Malwinka:)pozdrawiam

Gość nie zalamuj sie
staraj sie napewno sie uda ja niedawno urodzilam a mam 35 lat to pierwsze dziecko to napewno stres

Gość eliza-fajna babka
staram,staram:)robie testy owulacyjne i nibyo wulacja jest,z mezem współzyje przez 4 dni z kolei,zaczynajac od poczatku owulacji:)moze wreszcie zobacze te 2 kreseczki:)

Gość wandaa
ja mam 40 latek i jestem w 7 miesiącu ciąży,tak wiec nie za poźno,dbaj o siebie...1 ciąża,dodam,że 2 poronienia: wczesniej(

Ja też zaczęłam właśnie robić pierwsze a parę miesięcy temu skończyłam czterdziestkę :) I tak jak ktoś wyżej powiedział: moja kuzynka mieszka od lat w Norwegii, pierwsze dziecko urodziła w wieku 39 lat, drugie niedawno a ma 42 lata, razem z nią rodziła pierwszego malucha 45-latka. I nikt się nie dziwił, nie traktował jak wybryku natury. Co kraj to obyczaj, ot co! Wiek nie ma tu nic do rzeczy :)