Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aska909090

Chcialabym aby inni czuli do mnie dystans i respekt

Polecane posty

Gość hie hie hie hie hie
i jeszcze raz powtórzę - ciesz się, że takiej osoby jeszcze nie spotkałaś. Może jutro ten sam facet przyjdzie do twojego biura, zbyt pochopnie go ocenisz, potraktujesz z góry, gdy nie będzie na to zasługiwał i zobaczysz jak trudno z takimi osobami wygrać :)

Gość hie hie hie hie hie
ja wszystkich ludzi szanuję. Z natury jestem osobą pogodną, znam swoje silne i słabe strony. Nie jestem ani wyrachowaną osobą, ani z jakimś szczególnym dystansem, a w pracy budzę szacunek.

Gość polatttt
dziewczyny przede wszystkim NIE BAC SIE Jezeli ktos ciebie uraził , ty tez go uraz, a nie spuszczaj głowy Wiem w tym momencie jestescie wyzej, bo wiecie swoje ,ale nie wchodzicie w dygresje , ale wtedy taka jedna menda z drugą mysli ze jest góra i wygrała Nie bac się mówic to co sie czuje , nie bac się odeprzec atak, czasami zbluzgac Ktos kiedys na kafe napisał że: "im bardziej kogos nie szanujesz , tym bardziej on szanuje ciebie" Moze nie dokładnie napisałam ,ale chodziło o to ,ze jezeli m bardziej kogos mieszasz z błotem , nie boisz się , tym bardziej on zaczyna cie szanowac i bac się ciebie Nie mozna okazywac strachu Ja tez jestem dobrze wychowana , tez często ktos zrobił mi przykrosc i nic nie powiedziałam, nie zgadzałam się z kims ale nie mówiłam tego głosno zeby go nie urazić , ale wiem ,ze tak nie mozna Często jest tak ,ze ktos cos ci powie złosliwe , nie musisz od razu reagowac , powiedz coś za jakis czas np za 10 minut , za dwa dni czy tydzien , ale powiedz cos o nim , o jego słabosci , tak mimochodem- od razu zrobi mu się głupio

Gość polatttt
mnie kilka razy zaatakowali znajomi , tzn nie w jednym czasie , tylko miała kilka przypadków , w jakis tam odstępach czasu Ale ten atak na mnie, złosliwosci wynikały z ich słabosci i zazdrosci , ot tak po prostu!!! To tylko pokazywało , jakie te osoby mają poczucie niskiej wartosci Fakt , zabolało , bo nie rozumiałam ,ze dobry znajomy moze coś takiego powiedziec ,ale dopiero pózniej otworzyły mi się oczy A jak im uswiadomi się te ich słabosci, pociągnie się za nitke , dotknie tego czułego punktu, to " to leza i kwiczą" Cała odwaga i pewnosc nagle ulatuje :-D

Gość hie hie hie hie hie
może i nudne dla Ciebie panna, ale radzenie komuś, że zachowania poniższe przyniosą efekt - to jest dopiero śmieszne Twoje slowa: -nie możesz sprawiać wrażenia osoby nie pewnej siebie (zgoda) -czasem musisz celowo wchodzić w konfrontacje i drwić z innych (dopiero jak się nabierze pewności siebie) -bycie nieprzyjemnym i gburowatym (sama to powiedziałaś, a potem mi próbowałaś udowodnić, że mówię śmieszne rzeczy) -lekceważenie innych (kończy się wyjściem ze łzami w oczach - przykład opisywany wcześniej) -bycie zimnym i wyrachowanym (powoduje, że jak masz prblem, to nikt nie stanie po Twojej stronie). Twoje rady są do dupy.

Dziecko nie bulwersuj się tak :D Aha, przepraszam, masz przecież już 19 lat :D "(sama to powiedziałaś, a potem mi próbowałaś udowodnić, że mówię śmieszne rzeczy)" Bo pisałaś śmieszne rzeczy i nadal to robisz. "(powoduje, że jak masz prblem, to nikt nie stanie po Twojej stronie)." Należy samemu sobie radzić ze swoimi problemami, a nie czekać na "ratunek" "Twoje rady są do d**y. " Jeżeli ma się choć trochę rozumu, dojrzałości i umiarkowania, to rady są dobre. Ale komu ja to tłumaczę :O

Gość hie hie hie hie hie
że kto niby ma 19 lat? :O pokaż mi miejsce, gdzie piszę, że mam 19 lat. Pogubiłaś się koleżanko :D zdarza się :)

Gość hie hie hie hie hie
i każdy w życiu potrzebuje czasem wsparcia. gadanie, że trzeba sobie radzić samemu - nie ze wszystkim się da. Będąc człowiekiem, który buduje barierę - zostaje się samemu - co czyni z człowieka jeszcze większego frustrata! uważasz, że piszę śmieszne rzeczy? Moja rada komuś pomogła, przynajmniej dała nadzieję :) I to się dla mnie liczy, a nie słowa jakiejś "starej panny", która próbuje mi udowodnić nie wiadomo co. :D taka chcesz być mocna? Bądź sobie, przyjdzie czas, że spotkasz kogoś, kto (jak to sama napisałaś) ośmieli się podskoczyć i przegrasz kiedyś kobieto. Ale do tego trzeba trochę rozumu i życiowego doświadczenia, aby wiedzieć, że nie zawsze jest się na górze... A może dobrze już o tym wiesz? :D

Gość hie hie hie hie hie
poczytałam Twoje posty na innych forach. Zastanów się laska dlaczego masz taki charakter, a dopiero potem radź innym. sama pomocy potrzebujesz :O

"każdy w życiu potrzebuje czasem wsparcia. gadanie, że trzeba sobie radzić samemu - nie ze wszystkim się da." Mogłaś zauważyć, że nie pisałam o wszystkim, tylko o konkretnych sytuacjach, w których należy sobie radzić samemu, ale jak widać, to lubisz sobie wiele dopowiadać. Dziwne, skoro jesteś taką mistrzynią rozpracowywania ludzi :D " A może dobrze już o tym wiesz?" Proszę nie mów mi, że uważasz, że udało ci się w tej nic nie znaczącej, forumowej "przepychance" zepchnąć mnie na dół :D Jeżeli tak wygląda to twoje "gnojenie", to chyba żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie pełnym złudnych przekonań. "poczytałam Twoje posty na innych forach. Zastanów się laska dlaczego masz taki charakter, a dopiero potem radź innym. sama pomocy potrzebujesz" I czyż nie lepiej jest przyjmować wszystko na zimno zamiast popadać w fanatyzm i przeszukiwać żarliwie fora w jakimś niewiadomym celu ? :D Niestety widzę, że problem masz tu jedynie ty :O

Gość hie hie hie hie hie
"Dziwne, skoro jesteś taką mistrzynią rozpracowywania ludzi" - nigdzie tak o sobie nie napisałam :D napisałam, że są tacy ludzie i możesz ich spotkać :D nie dorabiaj sobie teorii. "I czyż nie lepiej jest przyjmować wszystko na zimno zamiast popadać w fanatyzm i przeszukiwać żarliwie fora w jakimś niewiadomym celu ?" co Ty chcesz mi udowodnić? Poczytałam i tyle, zauważyłam, że bardzo często powtarzasz wszystkim w kółko jaki masz podły i wstrętny charakter. Zastanawiam się, czy to jest żal, może duma... Nie wiem. W każdym razie - sama zauważyłaś, że nie wszystko jest z Tobą ok :P Twoja mama też :P "Niestety widzę, że problem masz tu jedynie ty" bawisz mnie, jedynie tyle :D Nadal uważam, że Twoje rady były głupie. Zdobywanie szacunku w Twoich radach wiąże się z samotnością. Nikt nie wytrzyma z taką osobą dłużej i odejdzie nie ze względu na szacunek a zwykła niechęć.

"Nadal uważam, że Twoje rady były głupie. Zdobywanie szacunku w Twoich radach wiąże się z samotnością. Nikt nie wytrzyma z taką osobą dłużej i odejdzie nie ze względu na szacunek a zwykła niechęć." Przecież zanim podałam rady, to napisałam, że wiąże się to z brakiem sympatii innych, a nawet z nienawiścią, więc nie wiem w czym widzisz problem :O

Gość hie hie hie hie hie
a ja krytykuję twoje rady. Bo to jakieś półśrodki. Nie załatwiają przyczyny - mają tylko skutek - ludzie nie chcą z Tobą nawet przebywać w jednym pomieszczeniu :O a jeśli spotkasz ludzi, którzy są "mocniejsi" od Ciebie, to możesz przegrać na oczach ludzi, których upokarzałaś - nikt nie stanie w Twojej obronie, a nawet zachęci do "zgnojenia" :) Bo niechęć jednych zobrazuje się w tym, że nie będą chcieli z Tobą gadać, drudzy będą dupę obrabiać na zewnątrz, a trzeci przyjdą i nie poradzisz sobie z nimi. Młodzi, inteligentni, bezczelni, silni i... lubiani, mający szacunek :P Z takimi przegrywasz. Powtórzę setny chyba raz, spotkasz taką osobę , jeśli jeszcze nie to masz szczęście. Nie chcesz przyjąć do wiadomości, że możesz spotkać osoby, które Cię zgniotą? :D Chyba o to ci najbardziej chodziło :D a jak nie, to o co... Dla zasady? Bo nie wiem :P

kurwa mac a ja bym chciala odwrotnie! do mnie ludzie czuja dystans i respekt pewnie tez przez co postrzegana jestem jak jakis dziwoląg i czesto slysze ze mam wzrok jakbym "chciala wszystkich wybic". wiec pewnie niektorzy sie nawet boja do mnie odezwac. problem w tym ze ja siebie tak nie widze. nie mam pojęcia gdzie i w ktorym miejscu wygladam czy zachowuje sie tak "groznie(?!)". meczy mnie to czasem i utrudnia kontakty z ludzmi. tylko ja wlasnie nie wiem o co do kurwy nedzy chodzi????...masakra..