Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama sama

gdzie samotna zapracowana mama ma szanse spotkać drugą połówkę?

Polecane posty

Gość samotny i smutny szukający
big girl co do "nic się bez powodu nie dzieje " nie miałam tego na mysli ja na przykład doznałam przemocy domowej, i też sobie to tak tłumaczyłam, bo mozna sobie pytać- dlaczego ja? albo pomysleć- jak mnie to wzmocniło, ile zyskałam, co mogę teraz przekazać dalej, do czego potrzebne mi to doświadczenie zastanawianie się nad pytaniami jest czymś innym niż stawianie zarzutu że nic się bez powodu nie dzieje, po takich przeżyciach nie powino się gromadzić doświadczeń, bo chyba nie było Ci potrzebne doświadczenie przemocy > a co nie zabija to wzmacnia - jak wiele osób używa tego sformułowania nie wiedząc iż jest bez sensu bo biorąc na przykład Ciebie i mnie została w nas zabita wiara w drugiego człowieka pomimo że nas nie zabiła a czy nas wzmocniła nie bo teraz będziemy jeszcze bardziej podejrzliwi

Gość samotny i smutny szukający
mama sama nie jesteś sama, a po drugie my nie marudzimy tylko toczymy dyskusje

Gość mama sama
ja tam staję w obronie big girl - gorzej kiedy się zamykamy na mysleniu "czemu ja" niż kiedy wyciągamy wnioski na przyszłość ze złości można pęknąć, ale nic to nie da. Jesteście podejrzliwi, ale to nie jest zła cecha, tylko naturalna kolej rzeczy... W przyszłości każdy zdradzony będzie pielęgnował kolejny związek bardziej, lepiej z troski o to " my" . Z drugiej strony można popaść w przesadę z nadmierna kontrolą więc temat łatwy to nie jest. Ale jestem pewna że nie jest to najgorsze czym nas życie doświadcza- ta zdrada a mnie głowa pęka, nadmiar stresu czy co? sama nie jestem, rzecz pewna. Własnie obserwuję moje dziecko oglądające bajkę. Nie jestem sama