Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Your.Girl.

Kto ma racje ja czy rodzice?

Polecane posty

Teraz mama Cię denerwuje, ale kiedyś będziesz jej wdzięczna. Jak miałam 16 lat moja mama mówiła mi to samo. Wkurzało mnie to bo mam swój rozum i wtedy nawet nie myślałam jeszcze o seksie. Mama mi ufała i ufa do tej pory. Ale do mojego chłopaka nie miała zaufanie;p Jak w przyszłości będę miała córkę to też nie pozwolę jej wyjeżdżać z chłopakiem samej- to że będzie ktoś jeszcze nie ma znaczenia. Uważam, że 16 lat to za wcześnie na takie akcje.

Gość hie hie hie hie hie
taaa, jasne, raz posmakował seksu i mówi, że głupota? Nie ufam mu. Właśnie, wzór na pole trójkąta młoda panno!!! A nie zakopane!

Gość Kolendraaa
Odpuść sobie ten wyjazd. Całe życie przed Tobą, jeszcze zdążysz się najeździć ;) Szanuj siebie

Gość dottore creatore
Twoja mama ma rację. Jeszcze ten wyjazd to sprawa dyskusyjna - tak ogólnie, bo w twoim konkretnym przypadku też bym sie nie zgodziła. Bo sprawiasz wrazenie dzieczyny bardzo niedojrzałej, kaprysnej, sorry, ale niezbyt mądrej - i twoja mama ma pewnie rację, że byś sie z nim przespała, jakby tylko cie spuściła z oka. Co do spania chlopaka u ciebie - na pewno bym się nie zgodziła. skończ 18 lat i decyduj za siebie - ale póki co to mama z ojcem decydują, co się dzieje pod ich dachem. A tak swoją drogą - co bys zrobiła, jakby co zrobił dziecko? Jak by wygladało twoje dalsze życie?

Chłopak w wieku 16 lat a dziewczynka w tym samym wieku to ogromna różnica!! Syn w ciąże nie zajdzie. A na młodą kobietkę wiele czyha niebezpieczeństw..

Gość EwaKarolinaJ.
Pewnie, że jesteś za młoda! Ja mam 23 lata a mój facet ani razu nie nocował jeszcze u mnie ani ja u niego. Nawet wstydzę się zaproponować coś takiego. A na pierwsze wakacje z chłopakiem wyjechałam jak miałam 19 lat i to po bardzo długiej rozmowie z mamą. Mamie tłumaczysz że byś z nim nie uprawiała seksu. Ale wydaje mi się że jednak Cię korci, tym bardziej, że napisałaś, że wkurza Cię to, że on już sypiał z innymi.. Pamiętaj, że cokolwiek powie mama ona nie robi Ci na złość ale z troski o Ciebie. Nie znasz życia dziecko, jeszcze nie raz będziesz płakała w ramionach mamy, że Ci się z tym czy innym facetem nie układa..

Gość Mama ma rację
hmm i ty wierzysz w te bajeczki ? tyle lasek na koncie i tylko z jedną sypiał i to TYLKO raz ? a potem już tylko grzecznie ptaszka w spodniach trzymał.... Twoja naiwność aż boli.... Nie dziwię się Twojej Mamie że Ci nie ufa, bo nie dość że masz starszego od siebie, doświadczonego chłopaka to jeszcze jesteś bardzo niedojrzała, niedoświadczona i naiwna Z czystej przekory, na złość Rodzicom zrobisz wszystko by zaimponować swojemu facetowi.... Starsi ludzie naprawdę wiedzą co mówią bo sami to przeżyli przed Tobą, pamiętają czym sie w tym wieku kierowali i jak bardzo nieodpowiedzialni byli....Dlatego Twoja Mama dokładnei wie co Tobie po główce chodzi.....

Gość Your.Girl.
pole trójkąta prosze bardzo p=1/2ah p trójkąta równobocznego = a do kwadratu pierwiastka z 3 dzielone na 4 coś jeszcze? nie mowi , ze głupota . wiem ze chciałby ze mna. ale wie tez ze ja narazie nie chce. z dziew innymi tego nie robił.. tak mówił. wiem, ze mama sie o mnie martwi, wiem ze robi to wszystko dla mojego dobra. ale ja nawet sylwestra całego z nim spedzic nie mogłam.

Mi rodzice awanture, ze jestem włóczęgą jak chciałam isc nawet do kolezanki na noc.. A teraz kiedy mam juz swój wiek (22 lata) to nawet nie przyjdzie mi do głowy zeby gdzies wyjsc na noc, a z chlopakiem juz mieszkam

Gość EwaKarolinaJ.
;) Łódź

Gość taka jestes inteligentna a na
wet pisac nie potrafisz bez bledow...oj dzieci dzieci...

Gość Kolendraaa
Bo masz 16 lat a nie 26! Uwierz, że rodzice zazwyczaj wiedzą co robia, zakazując czegoś - w końcu sami tez byli mlodzi

Gość Your.Girl.
z tego ile go znam wydaje mi sie ze prawda.. czyli wg was on z tym razem wkreca.. i nie tylko raz to robił.. mówił ze potem tylko raz lezał nago z dziew po czym ona wstała i sie ubrała i do niczego nie doszło.

EwaKarolina- szkoda, że jest na tym świecie tak mało porządnych dziewczyn.. Aż miło czasami czyta się wypowiedzi taki jak Twoje. Jak ja wypowiadam się na jakimś temacie, to jestem atakowana przez same "wolne swawolki".. A osób po mojej stronie odzywa się mało..

Gość Mama ma rację
A co ma Ci dziewczynko opowiadać ? Miał sie przyznać że z każdą sypiał byś potem była o to zazdrosna i mu wypominała jego eks ? Powiedział Ci tylko o jednej a już wystarczyło by wejść Ci na ambicję byś udowodniła mu że nie jesteś od tamtej mniej "dorosła" i mniej odważna....

Leżał??:D Pewnie petting uprawiali.. Ehhh.. Nikt nie mówi, że kłamie na 100%. Podchodź po prostu z dystansem do tego co mówią inni. To że z nim jesteś nie znaczy że go znasz. Zresztą człowieka nigdy się do końca nie pozna.

Gość Mama ma rację
Jeszcze Cię życie nauczy jak faceci potrafią kłamać byle kobieta zrobiła to czego oni oczekują..... :-(

Gość Your.Girl.
to ze petting uprawiali to ja weiem..;/

Gość Kolendraaa
na prawde koles nie ma czym sie chwalic :/ ja bym takiego od razu skreslila

Gość Mężatka 29
W domu moich rodziców chłopak nie mógł nigdy nocowac. Co innego jak wyjezdzali i nocował pod ich nieobecnosc. Chłopak legalnie zanocował jak został moim mężem, wiec na to musiałam czekac 28 lat moja droga :) . . . .

Gość moi rodzice by mi
nie pozwolili w tym wieku na pewno. Teraz jak mam 22 lata robie sobie co chcę ,ale tak do 19 roku zycia nie zbyt im sie podobalo jak zostawalam na noc u chlopaka( zaczelam zostawac jak mialam 18 dopiero ,ale to i tak rzadko). też szczerze mówiąc bałabym się Cie puscic na ich miejscu

Gość moi rodzice by mi
a moj zanocował ,ale to chyba ze 2 ,3 razy max i to wyjatkowych przypadkach kiedy musial zostac w moim miescie. No i oczywiscie nocowal w osobnym pokoju

Gość EwaKarolinaJ.
Kredka na baterie Dziękuję bardzo :) Prawda jest taka, że nikt mocniej nas nie kocha jak nasze własne matki. Przecież to one nas rodziły w bólach, karmiły własną piersią, ubierały, sprzątały po nas. A pytania typu "Kto ma rację, ja czy rodzice?" Nie powinny nigdy być zadawane. Przynajmniej nie przez tak młode osoby. A do autorki topiku, jeśli chcesz poznać wartościowego chłopaka to szukaj takiego który będzie się interesował także Twoją rodziną i szanował zdanie Twoich rodziców.

Gość Your.Girl.
ale skreślac go za to ze uprawiał petting z innymi dziew? ..;/

Gość Mama ma rację
Raczej za to że nie liczy się ze zdaniem Twoich Rodziców.... Jakkolwiek by na to nie spojrzeć, to nie jest normalne by 16letnia dziewczyna jeździła na wyjazdy sama z chłopakiem.... Może jak będziesz miała 18-19 i będziesz bardziej odpowiedzialna, Twoi Rodzicę będą się na to zgadzać, teraz nie jesteś ani dorosła ani odpowiedzialna.

Gość moi rodzice by mi
EwaKarolinaJ. to nie jest zupelnie tak rodzice też czasem moga się mylić nie jest to absolutnie wyrocznia, ale autorko musisz zrozumieć ,że po prostu boja sie o Ciebie ,że zajdziesz w ciażę ,albo cos Ci się stanie zlego. Moim zdaniem powinni pozwalać Ci na wyjścia ze znajomymi np na dyskoteki ,albo koncerty bo nie jesteś juz dzieckiem ,ale z tym wyjazdem to przesada. Możesz porozmawiać szczerze z mamą i wytłumaczyc jej ,że jesteś odpowiedzialna dziewczyną i jeśli kiedyś ( np za rok ,2) zdecydujecie się na współżycie to na pewno z zabezpieczeniem typu tabletki..

Gość moi rodzice by mi
w sumie rozumiem Cię bo mam dopiero 22 lata tez jeszcze nie tak dawno miałam te 16 i wiem jak denerwuje kiedy rodzice nie chcą pozwolić na wiele rzeczy. Np wtedy spotykałam się z chlopakiem , który mial wiele dziewczyn ( spal z nimi napewno) i jeszcze bral narkotyki. Bylam wściekla na rodziców kiedy zepsuli mi ten zwiazek ,ale dzisiaj tak sobie myśle ,że mogl mnie wtedy wplatac w branie narkotyków, a jakbym się z nim przespala mogłabym się nawet HIVem zarazić..

Gość RODZICEracjeMAJA
Rodzice maja racje! W ogole nie musza Cie puszczac bo jestes niepelnoletnia, a do 18 to oni biora za Ciebie pelna odpowiedzialonosc wiec w razie W to oni odpowiadaja za CIebie!! Ale przyjmnijmy ze wszedzie stac cos niedobrego sie moze, wiec to na dalszy plan skierujmy :p Nie rozumiem dlaczego dzisiejszej mlodziezy spieszy sie byc doroslym. Na wszystko przyjdzie pora.. U Ciebie widze jednak ze Ty to nie masz nawet o czym dyskutowac z nimi. Co postanowia tak ma byc. Chore. Brak zaufania u dziecka... Nieminiej jednak musisz bez wyjscia sie przystosowac, i juz, i tak jeszcze wszystko przed TOba, nie bedziesz gorsza od swojego faceta ze nie spalas jeszcze z zadnym czy ze nie mozesz wyjechac.. Wrecz przeciwnie, to tylko dobrze o Tobie swiadczy. Jezeli on tego nie kapuje to pajac. Trzeba miec swoja wartosc i sie cenic.. U mnie jak pamietam nie bylo takich problemow. Rodzice niepuszczaliby mnie na takie wypady, bardziej ze wzgeldow ze -tyle zla na swiecie, o Boze.. niz ze przyjade z brzuchem!! MImo to mogl zawsze spac u mnie chlopak ale ja w innym pokoju, i tak trzeba bylo to zniesc. Dzis jestem sama MAMA i mam nadzieje ze z synem stworzymy uklad bardziej- przyjacielski na zaufaniu. Nie chce by syn mi czegos wymowil pozniej badz pamietal ze mama to tylko NIE NIE NIE. Chce zeby wyniosl wartosci z domu i zebysmy zawsze mogli o wszystkim pogadac!!