Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka2238

Jak przeżyć bunt dwulatka?

Polecane posty

Mój synek skończył 20 miesięcy i od kilku(nastu) dni jest nie do wytrzymania... Wcześniej nie był ideałem ale nie narzekałam. A teraz jakby diabeł w niego wstąpił. Jak sobie poradzić kiedy dziecko kopie, bije, rzuca się na ziemię, wogóle się nie słucha i całe dnie się drze? Co robić żeby bunt dwulatka szybko minął??? Proszę o pomoc bo żaden z moich sposobów nie działa...

Gość mamina mumiów
Podaj meila, prześlę Ci "Język dwulatka", może coś pomoże ;) To po prostu trzeba przeżyć, jak każdą inną chorobę ;) Tylko z głową, żeby narowy się nie utrwaliły ;)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaa789
niestety wiem co do mnie mówisz ale nie poradzę nic bo sama się zastanawiam jak ja to przeżyje i kiedy to sie skonczy

Gość bunt 2 latka
musi sam minąc :) na pocieszenie dodam ,że trwa najpóźniej do 4 roku życia :) więc trzymaj się :)

Gość tez to przechodzilammmm
musisz byc bardzo cierpliwa i poprostu przeczkac , minie tak szybko jak sie pojawilo ;) pamietaj tylko o konsekwencji !!! ale staraj sie tez dawac dziecku wybor nich wie ze moze miec wplyw na swoje zycie :) czasem ustepuj w blachyc sprawch jak np wybor ubrania ale tylko wtedy jesli wczesniej nie doszlo do histeriii, jesli dziecko juz placze nigdu nie odpuszczaj!!! zycze powodzenia i cierpliwosci !!!

Gość tez to przechodzilammmm
u nas to byl jakis miesiac nawet nie ;) do 4 roku zycia pierwsze slysze ;) 3latki sa super bardzo pomocne i grzeczne :)))

A co np. zrobić w takiej sytuacji: Zawsze dziecko zjadało kolację, zanosiłam go do łóżka, dawałam misia, buziaczka i samo zasypiało. A teraz zjada kolację i w momencie kiedy wstaję żeby go zanieść do łóżka zaczyna się wrzask, kładę go on cały czas krzyczy i wstaje z łózka, muszę go trzymać na siłe... Nie mogę z nim wrócić do pokoju bo wtedy ustąpię i będzie cały czas tak wymuszał, ale co zrobić? Dodam że mam sąsiadów którzy lubią takie krzyki na policję zgłaszać...

A co np. zrobić w takiej sytuacji: Zawsze dziecko zjadało kolację, zanosiłam go do łóżka, dawałam misia, buziaczka i samo zasypiało. A teraz zjada kolację i w momencie kiedy wstaję żeby go zanieść do łóżka zaczyna się wrzask, kładę go on cały czas krzyczy i wstaje z łózka, muszę go trzymać na siłe... Nie mogę z nim wrócić do pokoju bo wtedy ustąpię i będzie cały czas tak wymuszał, ale co zrobić? Dodam że mam sąsiadów którzy lubią takie krzyki na policję zgłaszać...

Gość aazz
Śliczne dzięki mamina muminów Pozdrawiam cieplutko :)

Gość co to znaczy bunt dwulatka???
was juz calkiem powalilo??? gowniarz wami rzadzi w domu? a gdzie jakas hierarchia, dyscyplina, posluch u dziecka? klaps albo stanowczy glos dla bardziej wrazliwych- i po sprawie. dziecko ma byc posluszne rodzicom, a nie miewac BUNTY w wieku 2 lat!! potem dziwic sie, ze gowniarze male spiki a takie rozwydrzone... rece opadaja, jak was czytam

Tobie też przesłać? Krzyczysz, ciskasz się... Może to wyraz jakiegoś buntu? :) "Znajomość" tematu mówi mi, że "wiekowo" książka będzie prawie w sam raz :P

Gość paulina7785
a czy ja tez mogę prosić lekturę na paulina175@wp.pl? Z góry dziękuję:-)

bunt dwulatka jest normalnym etapem rozwojowym dziecka, maluch poznaje swoją tożsamość, swoje ja, dlatego tak jest.

Gość a no wlasnie.....
a czy ja tez moge poprosic o lekture??? magda126@interia.pl kurcze, u nas sie wlasnie zaczyna. najgorzej wlasnie wieczorem, gdy trzeba spac... w tedy sie dzieje.krzyki, przewracanie na boki,kopanie...

Gość a no wlasnie.....
dziekuje:-)

Gość a no wlasnie.....
dziekuje:-)

Witam, i u nas się zaczyna :( maleńka warrrrczy na wszystkich i wszystko nie!! i Nie!!! a jak coś nie po jej myśli to histeria... Jeśli możecie prześlijcie mi lekturkę " Język dwulatka" z góry dziękuję i pozdrawiam halinka.1985@poczta.fm

Ja mam 4-latka i ten bunt przeszliśmy łagodnie, drugi synek ma 1,5 roku i nie wiem czy będzie tak samo czy pokaże nam rogi. Jakbym mogła prosić o przesłanie tej lektury chetnie poczytam sobie - polag@interia.pl

Gość Kiszonka
Bunt 2 latka haha :D szkoda ze nie burza hormonalna u 4 latka i menopauza u 10 latki , rotfl. Bunt sie kończy czerwonym śladem ręki na pośladku i to tyle na temat buntu.

Ja też mam 20m synka i jest to samo!!!! tragedia.... wieczór jest cyrk z pójsciem spac w dzien nie chce jesc ja juz nie daje rady , poważnie myśle nad powrotem do pracy może wtedy bardziej doceni matkę jak mu jej troche zabraknie ja mam czasem takie dni ze jest calkowicie zalamana i zrezygnowana....

może będziemy kontynuować ten wątek i się jakoś wspeirac? nas w rodzinie nikt nie rozumie, teściowie tylko mówią ze strasznie niegrzeczny się mały zrobił i porównują go do ich drugiej wnuczki( ona jest zawsze idealna) Nie rozumieją ze to bunt dwulatka. Wręcz się czasem naśmiewaja jak mały zrobi "akcje" przed rodziną

Gość Kiszonka
Nie chce jeść - wypad. W końcu sam przyjdzie, z głodu nie padnie jak go possie w żołądku to zmadrzeje.