Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perendi

Wiosna już z nami a my takie grube! Diete od jutra kto ze mną ?:D

Polecane posty

Gość do Aneta 83
do Aneta 83- proszę, napisz jaka miałaś dietę, napisz jadłospis, ćwiczenia jakie wykonywałaś wtedy kiedy schudłaś ze 100kg na 60. Ja właśnie tyle ważę i też chcę schudnąć. Ponad pół roku temu wyszłam za mąż i chcę schudnąć bo bardzo sie zapuściłam, a w tym roku czekają mnie dwa wesela latem i chcę wszystkich zaskoczyć. Od niedawna przestałam brać tabletki anty, żeby zrobić chwilową przerwę, ale chcę je zacząć brać ponownie, ale najpierw chcę schudnąć, i to w miarę szybko. co sądzisz też o diecie warzywno-owocowej? Pozdrawiam i zaczynam od jutra, bo dzisiaj rozeznam się w dietach:)

Ja już po posiłku, było bardzo smacznie,apetycznie,przyjemnie! :) Lubię kuchnie orientalną, ostatnio jadłam sojowe w sezamie z taka przyprawa fajna,sosem i sałatką... i w ogóle... kto lubi orient , polecam sphinx. a moje warzywka z kaszą-świetnie sie skomponowały:D niestety,ryzu brazowego nie miałam,wiec zdrowiej z kaszą :)) choc nastepnym razem zrobie z makaronem razowym, o ile jeszcze go mam .

Do pytającej:) Powiem tak...nie polecam tego przez co ja przeszłam...zależało mi na świetnym efekcie w jak najkrótszym czasie..dlatego zastosowała...bardzo restrykcyjne środki...bo dieta tego nazwać nie można... 3 miesiące żywiłam się tak aby nie przekroczyć 500 kalorii..tańczyłam - 3 razy w tygodniu(takim grubym tyłkiem wywijałam)po 3 miesiącach...dorzuciłam kalorii... zapisałam się na siłownię i dalej taniec...no i tak trwałam kilka ładnych miesięcy:) później zaczęłam jeść w miarę normalnie - ostatni lekki posiłek koło 17...jojo nie było...no i tak się męczyłam.. Kurcze tak czytam..Mojri...jak ja dawno warzyw na patelnie nie jadłam...normalnie w brzuchu mi zaburczało:P chyba tez będę dzisiaj jadła...z kawałkiem pieczonej piersi z kurczaka:)Mniam

Kurcze coś mi dzisiaj kaffe szwankuje.. Ja troche zglodnialam i zjadlam 2 wasy - jedna z plastrem sera (!) i poledwicy, druga z salatka z makreli. W ogole musze powiedziec ze pierwszy raz jem Wase, zawsze jakies podróby z Biedronki itp i jest bardzo smaczna - mam żytnią - jedna kromka 19 kcal. Dzisiaj idę na spacerek, trzeba będzie spalic tą pizze :)

:) Ja dzis zjadłam : - bułka żytnia z plastrem sera - jabłko - kotlet uwaga schabowy :classic_cool: z 3 korniszonami i to by było na tyle, pozatym jak zwykle litry wody niegazowanej, byłam na spacerze z siostrzencem, a za godzinke mam aerobik wiec tez sie spali conieco:) I o dziwo głodna nie jestem, przed aerobikiem pójde jeszcze zaopatrzyc sie w jakies jogurciki:) Heh power kobietki power:classic_cool:

ja dzis zjadłam : warzywa z kaszą , same warzywa, jogurt naturalny ( jem teraz :D ). Poza tym herbata miętowa, woda niegazowana. Jutro moją zielona pójde kupic, dzis zapomniałam kompletnie! :( rowerek był dzis, będzie tez jutro. dzis jeszcze pocwicze :) a na bieganie, za zimno narazie :(( dzis jeszcze wypije herbatke korzenną. I nabalsamuje swe ciało, a takze wezme preparatem ujędrniająco-odchudzającym ;P i twarz doprowadze do porządku. kurcze w tamtym roku w tym czasie jak sie odchudzałam, jakos mniej jedzenia potrzebowałam. A teraz ? oczyszczanko zrobic sobie musze na weekendzie... tylko nie tym, bo w tym mam zjazd, i jeśc cos muszę :)) a nie wiem co :( kanapek nie, bo nie jem chleba ani bułek. Pewno skonczy sie na jogurcikach naturalnych :P

Poćwiczyłam :D oceniajac dzień dietowo u mnie - rewelacja ide spać. dobrej nocy 🌼

Ja też lubie jogurciki naturalne, najlepsze activia albo z bakomy bez dodatku cukru, własnie dzis takowe zakupiłam i sie jutro bede raczyc na sniadanko:) W sumie to nie jest głupi pomysł, ja tez mam zjazd w ten weekend i powiem Ci, że to lepiej bo jak siedze tam od ranca do wieczora to do prosperowania w sumie wystarczy mi tylko kawka.:) Byłam z małym na spacerku, byłam na aerobiku, w domu tez pocwiczyłam weidera i z agrafka i czuje sie zajebiscie:D W sumie najgorsze z tym piciem jest ciągłe latanie do kibelka:D

Gość dużaj
hej chudzielce! witam wieczorkową porą i już się spowiadam z dnia dzisiejszego :-) 9.30 chlebuś z szynką drobiową i serem light dwie godzinki na siłowni i o 12.30 koktajl białkowy 15 orzeszków 15.30 zapiekanka z kurczaka i kalafiora 17.30 truskawki- pychaaaaa 20.30 reszta zapiekanki z obiadu no i przed chwilką grzech- chlebuś z ogórkiem i pieprzem- dostałam okres i mam chcice na żarełko!!!!! oczywiście w ciągu dnia 1,5l wody i zielona herbatka no mysle ze nie jest najgorzej hihi witam w naszym gronie robaka :-) jestem za poniedziałkowym ważeniem- od ponad 7 lat ważę się w poniedziałki..... mam do was pytanko dziewczyny... mianowicie.... czy używacie jakiś suplementów wspomagających odchudzanko??

Hej dziewczyny:) No za wczorajszy dzień...należy mi się medal:)Nie zdążyłam tylko solarium zaliczyć... Ale zjadłam tylko 3 berlinki i bułeczkę:)no i 3 godziny myłam okna:)padłam..na pysk, że się tak brzydko wyrażę:) Trzy pokoje..mycie i wieszanie firanek:) tym bardziej, że M wrócił dopiero o 20 z pracy...i ochrzan zebrał..bo chyba specjalnie tyle siedział żeby mi nie pomóc:) Ale udobruchał mnie:P dzisiaj trzeci dzień...weszłam rano na wagę a tam?:)64,50:))))kurcze boję się tylko, że przy tak minimalnej ilości kalorii dostarczam do organizmu..może być ciężko później:)no ale dużo lżej w jeansy weszłam dzisiaj:)także jest dobrze:) Pozdrawiam Was serdecznie i miłego dnia:)

Witam Was :) Aneta - szacun za te 3 berlinki :D ja wczoraj trochę pojechałam z zarciem, zbliża mi sie okres.. razem jakies 1700 kcal. Kurcze jak moj facet jest w domu to ciagle chce mi sie jesc.. wczoraj zjadlam nawet duza kulke lodow Manhattan.. :O No ale wrocmy do dnia dzisiejszego, rano mialam rewolucje zoladkowa, chyba po wczorajszych warzywach - bylo mnostwo cebuli, pora i fasoli..jakas niedobra mieszanka z carrefoura.. no ale dzieki temu brzuch bardziej plaski :D Jestem juz po sniadaniu - bigos i jedna kromka chrupka+kawa zml. i slodz. = 270 kcal.

Cześc laseczki witam w czwartym dniu:D Nastawienie jak zwykle bojowe:D hehe Na sniadanko pożarłam jogurt naturalny 330 ml- ok. 200 kcal, także luźno:) a teraz w pracy popijam wode. Mojri--> Ja studiuje w Katowicach:) Aneta83---> To Ty fitness za darmo miałaś;) dużaja---> oj skąd ja znam te zachcianki przedokresowe i okresowe, wtedy zawsze czekolada u mnie szła w ruch przegryzana ogórkami kiszonymi hahaha Miłego dnia dziewczynki:)

Tu na pociechę: Na białej liście przekąsek, którymi warto się delektować nawet wtedy, kiedy jest się na diecie, są lody śmietankowe, lody owocowe oraz przygotowywane z owocowych soków sorbety. Zdecydowanie więcej kalorii mają lody, które zawierają dodatki, takie jak migdały, orzechy, kandyzowane owoce oraz lody oblane smakową polewą lub słodkim likierem. Lody śmietankowe na patyku, w czekoladowej polewie, mają prawie 100 kcal więcej, niż takie same smakołyki bez niej. Kolejną zaletą lodów jest to, że są one trawione szybko i nie zalegają tak długo w przewodzie pokarmowym. Warto je zatem jeść między posiłkami, kiedy mamy ochotę na chwilę przyjemności. Frytki, czekoladki, słone orzeszki lub chipsy, są ciężkostrawne i bardziej kaloryczne, co oznacza, że spalenie zawartej w nich dawki energii zajmie nam znacznie więcej czasu i będzie wymagać od nas większego wysiłku fizycznego. W związku z tym, aby spalić mniej więcej taką samą liczbę kalorii, która znajduje się średnio w porcji lodów, wystarczy przez jedną godzinę czytać na głos lub namiętnie się całować. Aby spalić dawkę energii podobną do tej, jaka znajduje się w batoniku (100 g), trzeba przez godzinę piłować drewno lub grać w siatkówkę.

Dziewczyny a skąd jesteście?z jakiego województwa?Bo widzę, że Carla studiuje w Katowicach...no ja też ze Śląska jestem:) Boże studia..kiedy to było?trzy lata temu skończyłam...bo ja to już stara dupa jestem..jak zresztą po roczniku widać:P teraz popijam kawkę:)z cukrem oczywiście:)

Hej Dziewczyny! Wczorajszy dzień zaliczyłabym do udanych gdyby nie 4 czekoladki mersi i wafelek Grzesiek bez czekolady. Oprócz tego zjadłam tylko pół kabanosa drobiowego i dwie kromki chleba z masłem i pasztetem. trzy kawy z mlekiem i bez cukru. Okres mi się zbliża i stąd ta ochota na słodkości :) W sumie to już 4 dni diety za mną a ja nie czuję się lżejsza ani trochę. Waga wskazuje 2 kg mniej niż w poniedziałek rano (73kg) ale myślę że to po prostu przez to że mniej jem! Ja również jestem ze Śląska, a dokładniej z Rybnika. Od trzech lat mieszkam w Wodzisławiu Śląskim. Pozdrowienia i miłego dnia życzę :)

Kurcze uczyłam się w Rybniku..oj kiedy to było...a teraz mieszkam i pracuję w Jastrzębiu:) Oj Asiula..spokojnie...jak okres sie zbliża..to pewnie popuchnięta jesteś..i dlatego nie czujesz się lżejsza:) Ja to 1 i 2 dnia miesiączki to mam tak popuchnięte nogi, że ledwo się w spodnie mieszczę...a jak już w nie wlezę to są tak opięte, że każdy krok sprawia mi ból:) ja mam dostać w niedzielę albo poniedziałek:) Wybrałam ostatnio bukiet ślubny....ale poszłam do kwiaciarni a baba do mnie...300 zł to będzie kosztowało...pogięło ją chyba:P

Witam Dziewczynki:) To jak? Mogę się przyłączyć. Ja wczoraj zaczęłam walkę z kilogramami na nowo. Wczoraj zjadłam tylko kopytka z kukurydzą z puszki i świeżymi różnymi warzywami między 13 a 14, a później, około 18 troszkę sałatki jarzynowej. i tyle było na wczoraj. Dziś zjadłam bułeczkę małą z serkiem na śniadanie i teraz popijam kawkę. Powiem Wam Dziewczyny, że ja słodycze uwielbiam, ale słodzonych napoi nie przełknę. I chyba nigdy nie piłam, bo pamiętam jak w podstawówce byłam na koloniach i tam do wszystkich posiłków dodawali słodką herbatę to strasznie się męczyłam, bo bardzo takiej nie lubiłam... W sumie to nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek słodziła herbatę. A później jak zaczęłam pić kawę, to też nie słodziłam... Też znam ból wiecznego głodu przed i w trakcie okresu... Nieraz wtedy potrafię zjeść nawet kilka tabliczek czekolady dziennie, do tego na zmianę kilka paczek chipsów solonych... I tak ciężko się wtedy czuję. A do tego czuję,że mój żołądek jest bez dna... Potrafię zjeść wtedy tyle co trzech dorosłych facetów. Mojri --> jak przeprowadzasz oczyszczanko? Też się nad tym zastanawiałam, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, żeby nie zaszkodziło...

To ja mieszkam jakies 35 km od Katowic:) hehe fajnie, ze jesteśmy ze śląska, może kiedyś jakies spotkanko?:D

Lenka...pewnie, że Cie przyjmujemy:) No można by kiedyś o spotkanku pomyśleć..jak już będziemy śliczne i zgrabne:) Boże a ja zamiast pracować to siedzę na kafe:))) Dobrze, że szef w delegacji....ale muszę się chyba za ten projekt na biurku zabrać:(((( No to zaparzę czerwoną herbatkę i wio do roboty:) Pozdrawiam.

hej kobietki... witam w ten piękny, słoneczny dzionek :-) Aneta83 jesteś mój rocznik - ja się jeszcze młodo czuję...;-) właśnie popijam kawusię- czarna, gorzka 9.30 sałatka warzywna- bez ziemniaków zobaczymy jak dzisiaj mi pójdzie walka z pokusami.... nie cierpię okresu... wtedy smakuje mi wszystko... w zeszłym miesiącu obżerałam się jog naturalnym z przecierem ogórkowym nawet nie wiem jak wpadłam na tą kombinację!! dziewczyny ja jestem z Poznania :-)

Pogoda piękna, to fakt. Jak by się chciało w taki dzień założyć spódniczkę i pokazać nogi:( Ja wczoraj wyciągnęłam z szafy żakiecik, który kupiłam w zeszłym roku. Kolor ma taki wiosenny, zielony, żywy. W zeszłym roku ten żakiecik mi humor poprawiał, a wczoraj? Na cieniutką bluzkę nawet zapiąć go nie mogłam, a rok temu na sweter bez problemu się zapinał... Boję się wyciągnąć resztę ciuchów z szafy. Boję się, że wszystko będzie na mnie za wąskie.

oj Lenka znam ten ból....... ja wczoraj wyciągnęłam płaszczyk....i jakoś tak dziwnie na mnie leży... zwłaszcza w biodrach...... fuuu!! jedyna pociecha to taka że w kieszeni znalazłam 30zł :-D uwielbiam takie niespodzianki hehehe

Nie muszę robić projektu:) Nie straszcie....ja mam jedne jeansy...takie strasznie wąskie..i typowo wiosenne bo jaśniutkie..i jeszcze ich z szafy nie wyciągnęłam:) boję się cholera normalnie... ale za to płaszczyk wiosenny, który ostatnio na biodrach...ledwo się dopinał..teraz już "nie ciągnął" tak więc głowa do góry...damy rade kobitki:) No może 26 lat z kawałkiem to nie koniec świata...ale jak ja bym się tak o 5 cofnęła...kurcze tyle błędów by człowiek nie popełnił...tak wiem...to taki przedślubny mnie czasami stresior dopada i jakieś głupie gadanie co by było gdyby:P

U mnie w szafie zalegaja dwie pary jeansów rozmiar 28, myślę, ze tak za 3 kg spoko w nie sie wbije:classic_cool::D Także motywacja jest. Widze, ze w wielu kolekcjach wiosennych dominuja własnie żywe kolorki, na ta chwile nie odważyłabym sie ich ubrać, także po zrzuceniu kg, wymiana garderoby, na dziewczęca i kobiecą- sukienki, tuniczki:D ah to mi się marzy:)

U mnie w pracy ostatnio nudy (szkoda tylko że szef jest za ścianą), szczerze to sie opieprzam i pierdze w stołek, dobrze chcoiaz że net jest:classic_cool: Szukam niby nowej pracy, która da mi możliwośc rozwoju i zarobienia fajniejszej kasy ale narazie cisza:O Mam nadzieje, ze przed burzą:D

Jeansy to ja miałam wiosenne:( takie jasno-szare... Jakiś miesiąc temu, zimno jeszcze było, ale pogoda ładna, słoneczko, śnieg już stopniał... Myślę sobie, że bym te spodnie nałożyła... I nałożyłam... A raczej wcisnęłam się jakoś... Spodnie miały rozporek z tyłu... Wiem, że dziwne, ale nawet fajnie to wyglądało. I uparłam się, że dopnę ten rozporek i pójdę w tych spodniach. Zamek dopiełam, ale jak się schyliłam, żeby buty założyć to mi go dosłownie wyrwało... I właśnie wtedy postanowiłam, że trzeba coś zrobić ze zbędnymi kilogramami, bo wstyd w lecie będzie na plażę wyjść

mnie jeszcze czeka przymierzenie stroju kąpielowego z zeszłego roku.... i mam duuuże obawy.... odkładam to na jak najdalszy termin no ale w końcu trzeba będzie to zrobić.... poczekam do początku maja i najwyżej zacznę poszukiwania nowego ....