Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona bolem

Dlaczego swiadomie decydujecie sie na cierpienie, ktorym jest poród?

Polecane posty

Gość przerazona bolem

Nie umiem tego zrozumieć, nie mam dzieci i chyba nie bede miec. :o

Gość gosia 234
ja wybrałam cc na zyczenie , też z prostego powodu - po co sie meczyć , jak można sie NIE męczyć Zaraz ktoś napisze ze to poważna operacja bla bla ze potem boli itp Poważna operacja to jest np na otwartym sercu , a cc to parę min i po wszystkim , a potem też mnie nie bolało tak jak czytam co niektóre z was strasza

ja rodziłam naturalnie długo i ciężko - wtedy obiecałam sobie, że już nigdy więcej nie trafię na porodówkę. Jednak matka natura jest taka przebiegła, że po kilku tygodniach ból ten jest zapomniany, a aktualnie wspominam poród jako coś niesamowitego i w pewnym sensie magicznego. Mimo tego, że nie planuję więcej dzieci to chciałabym to jeszcze raz przeżyć.

Gość przerazona bolem
"Mimo tego, że nie planuję więcej dzieci to chciałabym to jeszcze raz przeżyć" Proszę cie :o . Moge Ci przypomnoieć... jak cie rozrywa od srodka i jak cie rozcinaja, jak sie pocisz, puchniesz, chodzic nie mozesz, kregoslup boli i nogi. Zakrwawiona, zmasakrowana wielogodzinnym wysilkiem... pozszywana i gotowana na karmienie 24 h :o Fajnie?

Ja nie uważam, że to jest jakieś straszne cierpienie - zależy od kobiety. Ja pierwsze dziecko rodziłam 2 godziny z czego bolało może jakieś 15 min tak konkretnie. Drugie dziecko urodziłam 20 min po tym , jak dotarłam na porodówkę i wcale nie cierpiałam! jeżeli dla kogoś wydanie na świat dziecka jest największym cierpieniem , bólem i nieszczęściem to faktycznie lepiej niech nie decuduje się na dziecko.

przerażona bólem a skąd masz takie wizje, jak sama nie rodziłaś???? Mamy 21. wiek. można wziąż znieczulenie zewnątrzoponowe w wielu szpitalach za darmo. Teraz już kobiet nie nacinają chyba, że dziecko jest mega wielkie. W szpitalach są dostępne wanny, piłki, worki sako - to już jest standart!!!! Kobieta zakrwawiona może i jest ale dopiero jak urodzi a wtedy to już nic nie boli.

Gość przerazona bolem
taaa znieczulenie specjalnie nie daja, przedluzaja a jak juz na maska nie mozna wytrzymac, to mowia ,ze za pozno :o Widze na filmikach jak sie rodzi, jak kobieta cierpi. To jest starszne.

dla mnie porod był cudownym przezyciem jak to kolezanka juz powiedziała magicznym tak samo tydzien po porodzie obiecałam sobie ze juz nigdy sobie tego nie zafunduje ale teraz z perspektywy czasu patrze na to zupełnie inaczej.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
a cóz to znowu za cierpienie pewnie chciałybyście wszystko robic bez bólu nawet rodzić pewnie że to boli i musi boleć ale to taki cud gdy bierzesz swoje dziecko na ręce że zapominasz o wszystkim i nic juz nie jest wazne tylko maleństwo

ja wprawdzie mialam cc,ale bole porodowe przez 3 godziny,nie mialam rozwarcia i dlatego cc. bolalo bardzo,podejrzewam,ze porod sn boli jeszcze bardziej,ale juz wtedy przyrzekalam sobie,z enigdy wiecej tu nie trafie. a teraz z mila checia zaszlabym w ciaze drugi raz :) te 9 miesiecy plus porod to przynajmniej dla mnie cos magicznego,niesamowity etap w zyciu.no,ale ile kobiet,tyle opinii

sory ale cianki bolek z ciebie skoro sie tego boisz...da sie przezyc znow nie przesadzaj. potem jak matka zobaczy swoje dziecko to juz nic ja nie boli z wrazenia.

czemu no jak chcę mieć dziecko to inaczej się nie da ( mowie o swoim potomku) boli fakt i to jak cholera ale dziecko wynagradza ja miała koszmarny poród i czy jeszcze się kiedyś zdecyduje hm.. nie wiem może

dajmy spokój! przerażona bólem przecież wie lepiej, bo widziała na filmikach! Dziecko też sobie poogląda na filmikach, więc po co ma rodzić? żałość bierze...

Nie od dzis wiadomo, ze porod naturalny jest duzo lepszy dla dziecka i matki (nie mam nic przeciwko cc, ale na zyczenie bym w zyciu nie chciala), wiec moze decydujemy sie na to swiadomie dla jego dobra??? Ja nie cierpialam przy porodach, a przezylam juz dwa! Przy pierwszym mialam znieczulenie, a drugi trwal 1 godz. 40 min, bylam dobrze przygotowana, popraweni oddychalam i niewiele bolalo! Moglabym rodzic codziennie;) ale 9 miesiecy ciazy (mimo ze ja bylam sprawna do konca, i ani razu mnie nic nie zabolalo) to dla mnei masakra!

Gość sjkhdjshjfd
Kretyńska debilka z ciebie autorko :-) Skoro chcę mieć swoje dziecko to chyba muszę je urodzić idiotko. Pieprzenie, że poród to męka, a gówno prawda. Rodziłam w bólach, ale jest to do przeżycia. Jak tylko dziecko wyjdzie to od razu się zapomina o wszystkim co związane z porodem, a tylko dziecko się liczy. Trzeba mieć instynkt, a ty za grosz go nie masz. I dobrze, bo dziecku na starcie współczuję takiej debilnej matki. Weź sobie dzieciaka z Ugandy albo wyczaruj, a wtedy nie będziesz musiała cierpieć przy porodzie. Żal mi takich, którzy zakładają takie kretyńskie tematy.

Gość przerazona bolem
a mi zal dzieci, ktore maja takie matki, co obrzucaja obelgami innych, tak na dzien dobry. Przeciez nie obrazilam tutaj nikogo, temat wynika z checi zrozumienia, jak to jest,ze pomimo tak ciezkiego bolu jednak sie decydujecie na porod. Wiec nie widze potrzeby bycia chamem w stosunku do drugiej osoby. Nie mam ochoty rozmawiac z takimi prostaczkami, wiec podziekuje Ci za towarzystwo. 🖐️ . Dzieki za wypowiedzi poprzednikow posiadajacych choc troche kultury w sobie.

Gość DrMengele
Dlaczego swiadomie decydujesz sie pracowac za 1500zl. Kiedy mozna nie pracowac i spac w noclegowni.

Przerazona bolem, a jeszcze jedna rzecz! czy na tych wszystkich filmikach jest tez pokazane ile szczescia pozniej te dzieci dostarczaja rodzicom? Oczywiscie ze sa tez chwile zalamania, zmeczenia, rezygnacji, ale dla mnie macierzynstwo to przede wszystkim ogromne szczescie;)

Przerazona bolem, a jeszcze jedna rzecz! czy na tych wszystkich filmikach jest tez pokazane ile szczescia pozniej te dzieci dostarczaja rodzicom? Oczywiscie ze sa tez chwile zalamania, zmeczenia, rezygnacji, ale dla mnie macierzynstwo to przede wszystkim ogromne szczescie;)

autorko, to jak urodzisz SN chociaz jedno dziecko to wtedy dopiero zakladaj podobny topik, bo narazie nie masz o tym pojecia . Moja bratowa w tamtym tyg urodzila przez CC to 4 x w szpitalu zemdlala , boli ja rana , slaba jest. Byla to jej druga cesarka. Ja rodzilam SN dobrze porod wspominam mimo ze cholernie bolalo . Po 2h poszlam pod prysznic po 4 przyniesli mi dziecko. Moim zdaniem jak ktos nie rodzil to nie powinien takich pytan zadawac jak autorka, bo poprostu nie ma o tym zielonego pojecia. Jak bede miala drugie dzicko to tez bede rodzic SN. Swiadomie na CC decyduja sie tylko glupie i niedouczone baby. Tak mysle.

według mnie jak poczujesz chęć być mama to zapomnisz o strachu . i zdecydujesz się . i sądzę że stwierdzisz kurcze nie było tak zle. ja rodziłam 6 godzin cierpiałam . ale zdecydowała bym się na drugie dziecko. i dobrowolnie nie chciałabym cc. dlatego droga autorko nie sugeruj się tylko filmikami. a do poprzedniczki powiem tak : krwi nie widziałam , nacięcia nie czułam , a w trakcie porodu co chwilkę chodziłam pod prysznic to nie wydaje mi się żebym bardzo była spocona i śmierdząca. a uczucie kiedy dają dziecko tobie w ramiona jest niezapomniane. jest z Tobą zaledwie parę sekund a już wiesz ze oddała być za tą mała istotkę całe życie.

I jeszcze jedno , jakim bolem autorko jestes przerazona jak go nigdy nie czulas??? :D

ja też miałam cc i też było ok. - calkiem fajne mam wspomnienia z porodu :) Ciesze się, ze się zdecydowałam. Poważna operacja??? - gruuuuba przesada :D

Gość przerazona bolem
malawronak--> dziekuje za twoj post. Czytam w roznych zrodlach jak to jest ,ale dopiero jakos Twoj post mnie pozytywnie nastawia do tej mysli. Fakt,ze chyba nie mam jeszce uczucoa macierzynskiego , bo zastanawiam sie nad czyms, co kobiety chcace miec dziecko traktuja na dystans. Chyba nie czas po porstu na mnie skoro tak sie nad tym rozwodze.

A JA RODZIŁAM NATURALNIE.........to piękne przeżycie naprawde.....wydajesz na świat małego człowieczka...........mnie bolało, ale więcej panikowałam niz to było warte...........teraz można juz rodzić bez bolu, ale co innym opowiesz jak było:..... bez wrazen........takie puste...........ten bol zapomina sie dosłownie po godzinie........

Gość przerazona bolem
33 :( Czas już prawda?

a jesteś w stałym związku. szczerze to nie pytaj się nas czy już czas tylko siebie i swojego partnera . to musicie zdecydować czy chcecie zeby ktoś decydował o waszym życiu a nie ukrywajmy dziecko zmienia życie nasze o 180stopni. ale jak dla mnie warto mieć dzieci dają bardzo dużo

Gość DrMengele
Dyskusja o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem