Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dewaste

Mandat...

Polecane posty

Gość kozabrzoza
pamiętam jak kilka tygodni temu zawoziłem ciężarną żonę do szpitala wszystkie miejsca pod szpitalem zajęte, wolne tylko chyba z 7 miejsc dla niepełnosprawnych. no ale dupa. zaparkowaliśmy jakieś 10 min drogi od szpitala i żona w 9mc dymała z brzuchem bo nie można skorzystać z miejsca dla niepełnosprawnych, które jak ktoś tu napisał w większości pozostają neiwykorzystane

Gość zarabiscie w takim razie
a co ma zrobic matka dzieck chorego jak miejsce jest zajete i nie ma gdzie stanac a dziecko nie hcodzi??? moze oddac je do adopcji zeby jej lzej bylo bo jakis jebany palant ma zadaleko do sklepu??? wystarczy pomysle a nie jechac po inwaidach!

Miejsca parkingowe dla inwalidow, sa przeznaczone dla osob na wozkach inwalidzkich, albo dla osob, ktore do przemieszczania sie potrzebuja ramek. Idea takich miejsc polega na tym, ze sa one szersze od tych zwyczajnych, i osoba ktora transportuje inwalide, moze otworzyc drzwi na tyle szeroko, zeby wyciagnac z auta wozek i osobe niepelnosprawna. To nie chodzi o to, ze inwalidzi, badz osoby ktore przywoza inwalidow do sklepu musza parkowac najblizej wyjscia, bo przeciez skoro daja rade posuwac wozkiem po calym markecie lub daja rade pchac kogos na wozku po calym markecie, to nie powinny miec tez problemu z przejechaniem 10 metrow na sklepowym parkingu.....

w polsce inwalida to wrog bo ma miejsce parkingowe na milion mozliwych pod marketem te 20 dla niepelnosprawnych nie powinny byc, polacy jestescie okropni w tym co piszecie i robicie, ciezko jest zyc z takimi ludzmi moja koleznak ma syna bardzo chorego to jej auto porysowali za to ze mandat dostali za parkowanie na miejscu dla inwalidy?to jest chore

Gość nukem
500 stówek za parkowanie na inwalidzkim ? nieźle nareszcie jakaś pozytywna zmiana. i dobrze że nawet czasem pilnują.

ja dzis zadzwonilam po policje i dostal pan 500zl za to ze zajal miejsce ktore mam pod blokiem bo to miejsce zalatwilam nie dla przyjemnosci ale dlatego ze mam chore dziecko i mam dosc , kiedy wracam a jakis palant stoi bo nie bylo mijesca niech zapierdlaa dwa osiedla bo moj syn nie moze!!!jakby mogl to by zapychal sam, mam obrzydzenie do ludzi ktorzy traktuja niepelnosprawnych jak zakale spoleczenstwa oby kazdy z nich mial zdorwe dzieci i sam nie doznal kalectwa

tyle ze legitymacje inwalidy, maja w Polsce takze osoby z astma, po amputacjach, zawale serca itd. Te same osoby sa uprawnione do prowadzenia pojazdow. Te same osoby, uprawiaja sporty ekstremalne, chodza na spacery, biegaja i zyja normalnie. Ale nie sa juz w stanie przejsc 15 metrow na parkingu, ale pozniej przemierzanie 200 metrow po markecie tam i zpowrotem juz nie sprawia im problemow.....Moim zdaniem miejsca dla inwalidow, powinny byc przeznaczone wylacznie dla osob na wozkach.

Gość nukem
przecież ci ktoś wyżej napisał jak byk że nie chodzi o odległość ale o rozmiar miejsca żeby inwalidzie mógł pomóc pomocnik.

Gość ja to nie mam litosci dla debi
chodzi o poszanowanie dla tego miejsca po co tam stawac?skoro jest dla kogos innego?To nie prawda ze kazdy moze miec karte ja aby ja otrzymac musialam udowodnic ze moj syn nei chodzi miec zaswiadczenia lekarksie i wiel innych dokomentow bylo potrzebnych abym to miejsce otrzymala pod domem, i co wracam z dzieckiem op calym dniu rehabilitacji zajete bo pan palant tu mial najblizej!Pewnie teraz mi auto porysuja albo co innego bo to stala taktyka tych co otrzymali mandat za takie przewinienia