Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez przeginki

Nieidealne matki lizą kible i nie myją dzieci

Polecane posty

Gość do bylyscie
mialo byc-" nie mycie" btw mam kolezanke co nie myje i ciagle ma choroby pecherza albo pochwy, nawet lekarz jej powiedzial zeby koniecznie myła ręce po kiblu a ta nic..no ale po prostu w domu jej tego nie nauczono,a teraz juz za pozno..

Gość zauwaz tez
do bylyscie- te matki ktorych tu bronisz obrazaja te matki środka, nazywaja je stuknietymi matkami polkami albo świetymi itp to nie jest obrażanie już co? jak komu wygodnie..i ciagle wysmiewanie ze dbają o dzieci- to nie jest tolerancja!

A to ciekawe z tym pęcherzem bo o ile mi wiadomo, jest to choroba kilku źródeł i nic wspólnego nie mają z tym niemyte ręce. A ciekawe skąd Ty wiesz, że lekarz powiedział jej o myciu rąk? Sama Ci powiedziała i dalej nie myje? Jakoś Ci nie wierzę, dopowiadasz, żeby ładnie brzmiało ;)Żródłem zachorowania może być ogólna wada w budowie dróg moczowych i może się to ujawnić nagle (tak jak u mojej matki i u mnie, gdy byłyśmy w wieku ok 25 lat); może być także przyczyna inna, jak przewlekła choroba nerek, czy też nieprawidłowości jak kamica nerkowa. Źródłem mogą być też bakterie PRZENOSZONE PRZEZ CEWKĘ.Jaką Ty masz gwarancję, że koleżanka nie ma wady budowy? U mojej matki nigdy tego nie odkryto, u mnie przypadkiem odkrył to ginekolog, zbadał mnie cholernie wnikliwie, bo już w ciąży byłam przy milionowym nawrocie. A dziesiątki urologów rozkładało ręce i powtarzało "kiedyś przejdzie".Zatem uważaj na swoje pochopne oceny ;)

Gość moim zdaniem to ona jest
ja pieeerdolę! to w końcu kto te kible liże, matki jak w temacie czy dają dzieciom lizać kible? oooo fuck, to jest chore:D i ekonomiczne zarazem hehe, mamuśki się cieszą, że dziecko po sobie wyliże i mniej wody do mycia pójdzie:D

Jedna matka napisała, że jej dziecko przypadkiem kibel liznęło - no przecież trzeba na niej psy powiesić, bo nie ma na kim ;)

Gość nglk to ty uwazaj na swoje
pochopne oceny poniewaz tak sie sklada ze tak, sama mi powiedziala co jej zalecil lekarz...mało tego była u mojego wujka ktory jest ginekologiem i on mi przekazywal dokladnie co jej dolega i co ma robic bo mialam jej to przekazac, wiec kto tu ocenia pochopnie?!

wujek ginekolog łamiący tajemnicę lekarską? :D jeszcze ciekawiej

O, cudownie! Do tego wujek lekarz łamiący tajemnicę lekarską :D Ma jeszcze ciekawe typy w rodzinie, pokroju wujka? Może dziadek prokurator, który zaraz mnie namierzy i wsadzi do więzienia? :D

na kafe każdy na każdym psy wiesza... w ogóle sam jad,arogancja,złośliwość i podłość...no cóż, nie ma jak mamusie:D

a to ze nie myje rąk widzę i słyszę jak u mnie jest albo jak np jestesmy na zakupach i korzystamy z publicznych toalet, ja myje ręce a ona z kibla prosto wali do drzwi, omijając umywalki, ohyda... a pozatym jak juz mowa o obrażaniu poczytajcie ludzie wypowiedzi nglk ona obraża jak nie wiem inne matki które mają jakies niepokoje bo troszczą sie o swoje dzieci, moze obrazac bo jest akurat z tych co pozwalaja dziecku lizac kibel?

jaka tajemnicę, poprosila mnie kolezanka o to zeby powtorzyl mi co jej jest i co ma robic bo na wizycie gapa nie zajarzyła i nie dopytała...

Wode gotować do umycia niemowlaka? To ja chyba jestem wyrodna matka, bo nie gotowałam nigdy. A po za tym moje dziecko 20 miesięcy myje zęby i ręce samo. Mamy psa w domu ale czasem zdarzy się, że córka da mu buziaka. Oczywiście pies czysty kąpany itp. uważam, że to jej nie zaszkodzi. ale lizać kibel? no bez przesady. A i butelki tylko raz wyparzałam jak nowe

"a pozatym jak juz mowa o obrażaniu poczytajcie ludzie wypowiedzi nglk ona obraża jak nie wiem inne matki które mają jakies niepokoje bo troszczą sie o swoje dzieci"Bajkopisarką jesteś niezłą. Nie znajdziesz ani jednego topicu, na którym obrażam matki obawiające się o zdrowie, jest wręcz odwrotnie. No ale do Ciebie jak do słupa, w końcu koleżanka, o której opowiada Ci wujek ginekolog :)))

Przepraszam nie doczytałam, ze dziecko tylko liznęło kibelek. No cóż by trzeba było miec oczy dookoła głowy żeby upilnować, a i tak się nie da. Moja złapała z dwa razy za szczoteczkę od kibelka, żebyście mnie nie zjechali zaraz-ja wieszałam pranie a córcia myk i szczotka w rękach i uśmiech na buzi fujjjj

ja tam nie zauważyłam, żeby nglka wyzywała i obrażała kogokolwiek...a do tej opowieści z ginekologiem co rusz została dołożona kolejna wersja i wyszedł taki dziwny zlepek wydarzeń:D

Gość mama mloda
o boze :)

Gość byłyscie
matka polka i świeta to obraza ? :) Jabym się nie obrazila, ale cóż mnie na pewno nikt tak nie nazwie. Obrazą natomiast jest "tępaczki", "zabija własne dziecko" itp... no a co do mycia rąk ... no hallo... to ludzkość dawno już by wymarła... wszak bieżąca woda i mycie to bylo kiedyś bleee :-D Bez przesady ale nie uwierzę że nie mycie rąk może zabić... mam koleżankę która choruje na zaplenia pęcherza i jej córka też ... podobno taka ich uroda a koleżanka to czyścioch...

Gość byłyscie
ngLka rzeczywiście nie wyzywała... no moze czasem inteligentnie docięła ale jak się na kogoś naskakuje to chyba nie oczekuje się że ten ktoś położy się i podda machając ogonkiem :)

byłyście - przekaż koleżance informację o możliwej wadzie w budowie cewki. Bakteriuria (niezdiagnozowana przyczyna stałych nawrotów po pełnej wcześniejszej diagnostyce) to częsta przyczyna zbyt nisko umieszczonej i zbyt odsłoniętej cewki, przez co dochodzi do mikrourazów przy nawet lekkim podtarciu. Niech obie używają papieru tylko do delikatnego osuszenia, nie tarcia a mama niech dodatkowo używa żeli intymnych nawet przy, według niej, wystarczającym nawilżeniu - podczas współżycia. U mnie dzięki temu od 2,5 roku spokój po ponad roku z non-stop krwiomoczem. Nic nie kosztuje a komfort nie do określenia ;)

A! i siusiu + mycie zaraz po stosunku to podstawa (zaraz = dosłownie zaraz :) mało to czasem romantyczne ale dla zdrowia pęcherza dobre)

Gość czas na moje
Tamten temat o ile sie nie myle mial w tytule slowo grzechy - czyli trudno pisac o swoich zaletach: ze - gotuje sie zazwyczaj codziennie swieze obiadki (2 rodzaje niemowlecy i dorosly), - zmywa podlogi, prasuje, pierze w Lovelii, - codziennie chodzi na dlugasne spacerki, -czyta ksiazeczki, - wyparza smoczki i szczoteczke do zebow itp. itp. -zabiera na teatrzyki, koncerty, do zoo i botanika Tam wlasnie chodzilo o napisanie co sie zrobilo lub robi ZLE - ale oczywiscie niektore osoby musialy sie zaraz smiertelnie oburzyc i zabrac za pouczanie i nawracanie. A mojemu dziecku tez ostatnio zdarzylo sie polizac kibelek - zanim zdarzylam cokolwiek zrobic wparowala za mna do lazienki (sprzatalam) i bezblednie namierzyla cel:) - co nie znaczy, ze chemia byla pod reka - nie byla, nigdy nie jest, pozwolilam jej na to - odciagnelam i wymylam raczki i buzie ale fakt pozostaje faktem MOJE DZIECKO LIZO KIBEL

Gość byłyscie
ej to brzmi jak stowarzyszenie AA ... :-D ja tam nie lizałam kibla ale lizałam różne rzeczy nie zawsze chigienicznie ...

Gość byłyscie
a tak na poważnie... czas na moje ... w 100% zgadzam się z Tobą... tam o to chodziło własnie i nie trzeba tego było śmiertelnie poważnie traktować :)

Gość czas na moje
do bylyscie - ale niestety niektorzy nie maja w sobie ani krztyny luzu i obrazaja innych - ja tez nie ze wszystkimi wypowiedziami bym sie zgodzila, ale nie po to temat by krytykowac. No coz ale wychodzi na to, ze sie mylilam i nadgorliwych jednak nie brak.

Gość nadgorliwe matki
przekopiowane z tamtego tematu: pozwalam malej siedziec w lazience, lizac podloge, jesc papier toaletowy, gryzc kremy , 'wisiec nad wanna, wspinac sie po toalecie ba ! jak byla mlodsza i lizala noge od kibla tez nie bylo awantury. Przypadkowe polizanie kibelka? Nie sadze...

no oczywiście nieprzypadkowe! Celowo posadziła Ją przy kiblu i kazała lizać! :)

Gość czas na moje
lizanie kibli - czysta oszczednosc czasu i pieniedzy - kibel czysty bez Domestosa i jak ekologicznie :) Nalezaloby ta idee rozpowszechnic wsrod narodu - nic czego by jakas zgrabna kampania reklamowa nie dokonala:)

Gość polizany kibel/lizanie kibla
wygrywa bez dwóch zdań!:D hahaha nr 1 na kafeterii! liżmy kible i dajmy je dzieciom lizać...a co tam:D...jak koleżanka napisała, będzie ekologicznie i oszczędnie...hahahahahhaa:D

Gość ogłoszeniiia drobneeeeeeeeeeee
dam do wylizania kibel marki cersanit rok 2006. 5zł/minutę. przyjmę do pracy matkę, może wziąć dziecko do pomocy. krystyna kibelson, warszawa

Gość a ja uwielbiam taniec
ale wy jestescie pojebani :O