Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mamuskaa2133

kiedy/czy u Waszych dzieci minęła alergia na mleko???

Polecane posty

Gość młoda mamuskaa2133

witam, u mojej córci w wieku 6 miesiecy wykryto alergie na mleko krowie,teraz ma 14 miesiecy i ostatnio dalismy jej łyżeczke jogurtu naturalnego , a wczoraj kawałek czekolady i nie było zadnej reakcji uczuleniowej, czy alergia mogła sama minąc?czy moge jej podac wieksza ilosc np.jogurtu zeby to sprawdzic?? troche sie boje bo naczytalam sie o reakcji na alergrn wstrząsem anafilaktycznym.

około przestał wymiotować wszystkim co miało w sobie mleko. Wcześniej tolerował tylko nutramigen po każdym innym mleku modyfikowanym wymiotował, jogurty, serki- od razu wymioty.

Gość a;ala
skończone dwa lata ,alergia niestety nie przeszła :-(

Do autorki-jak objawiała się alergia na mleko u Twojego dziecka? U nas króluje nietolerancja na białko mleka krowiego...prawie wyleczona...były luźne strzelające kupy, dieta ścisła jak cholera i po 6 m-cach stopniowe wprowadzanie. Dziś zjada wszystko oprócz mleka w czystej postaci...

Gość młoda mamuskaa2133
Paula , mała dostała jednorazowo takiej strasznej ,pęcherzykowatej wysypki na szyi i zgięciach rączek , potem jak zjadła cos co zawierało mleko , to na pupie wysypka , a teraz nie ma nic , moze dam jej np ,danonka i sprawdze?

O danonkach to zapomnij... nasza gastroenterolog kategorycznie zabroniła...wiesz że tam jest szklanka mleka? i cały worek chemii!!!!!!...lepiej daj jogurt naturalny albo owocowy. Może to chwilowa alergia? Powolutku próbuj. A ile dziecko ma lat? Moja skonczy zaraz 3 lata i nietolerancje mamy stwierdzoną odkąd skończyła 1,5 roku...a na pewno była duuużo wcześniej...

Jesteście pod kontrolą jakiegoś lekarza? Bo może lepiej jego się poradzić? Każdy przypadek jest inny...Moja ma nietolerancję a to coś innego niż alergia. Chociaż leczy się bardzo podobnie, żeby nie powiedzieć identycznie:)

Gość młoda mamuskaa2133
paula moja pediatra powiedziala ze jak sie zrobi cieplej to zebym jej dala jakies mleko n.bebiko i zobaczyła (teraz jest na bebilonie pepti), ale moim zdaniem po co przechodzic z modyfikowanego na modyfikowane?zaczne jej chyba dawac jogurt ,codziennie po lyzeczce ,potem po dwie itd..

Gość jagusiaaa
a nie próbowałyście podawać probiotyków przy takich reakcjach alergicznych?? Są nowe badania które potwierdzają ich skuteczność.Proponuję poczytać albo spytać pediatry.Farmaceutka mówiła mi o Latopicu-napewno warte uwagi. U mojej córki-3 lata alergia mineła koło 1,5 roku.Teraz uczulenia pojawiają sie raz na jakiś czas, np po infekcjach i antybiotykach albo po bardziej uczulających produktach-ostatnio ją zsypało po mandarynakch