Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka jak każa matka

Co mam zrobic ????

Polecane posty

Gość napalonablanka
To co ...mam ją pogłaskac po głowie, przytulic i powiedziec, ze wiem że uprawia sex i przyklasnąc na to ...???? -------------powiedz że seks to samo zło, ty tez go kiedys uprawiałas i nic dobrego z tego nie wynikło :P Zakuj ją w pas cnoty a klucz wyrzuć do rwącej rzeki :P Jesteś nienormalna :O

Szanowni forumowicze... z każdą odpowiedzią "MATKI" zastanawiam się nad sensem ciągnięcia wątku. Jak ktoś jest tak zacofany jak "Matka" to nie zrozumie nigdy jaką odpowiedzialną ma córkę i jak sama jest w tyle ze sprawami sexu. Nie zrozumie jak bardzo ubolewamy Jej Córce że Jej matka Jej nie rozumie i musi sama radzić sobie w TYCH sprawach. Szanowna MATKO - nie chcę CIę obrażać... ale może nie słuchaj więcej Radia z Torunia a zejdź na ziemię i zrozum SWOJE DZIECKO

"Matka jak każa matka" moja teściowa zaprowadziła Ją do ginekologa jak miała 18 lat... mnie poznała rok później...

Gość napalonablanka
zgadzam się z powyższym :)

Gość Przemysl swoje postepowanie
powied corce ze wiesz ze bierze tabletki ... Ze cieszysz sie ze zachowuje ostroznosc, i ze akcepzujesz wszystkie jej decyzje, i ze z kazdym problemem moze sie do ciebie zwrocic.

Gość Brawo, brawo Facet33
Mnie to juz tu brakuje slow.

Nie słucham RM, jestem temu przeciwna nawet !!!!! Nie jestem zacofana tylko zatroskana, jak każda matka ! W końcy dla mnie to pewien szok, wiec mozecie mnie zrozumiec a nie obrażac ????

Przemysl swoje postepowanie....to mi się podoba co napisałes/łas, sam sens..! Ale o jakim Ty móisz MOIM POSTĘPOWANIU !!!! Skad wiesz jakie mam relacje z córką ? ze ja mam cos przemyslec ?! Chyba nie wiecz co piszesz !

Gość Ula K. .
do aurorki topiku: Kobietko, przyszlasz szukac porady na forum, na ktory m przebywaja glownie dziewczynki w wieku Twojej corki i mlodsze. Jak zauwazylas zostalas zbesztana za swoje zachowanie. Jako obserwator moge Ci podsunac moje wnioski: - uzytkowniczki forum zdenerwowaly sie gdyz same bedac w podobnej sytuacji w ten sposob bronilyby sie przed swoimi matkami. - wiekszosc odpowiedzi jest wlasnie od takich malolat, co chcialaby wykrzyczec wlasnej matce te argumenty, ale wiedza ze w realu by one nie przeszly. - jezeli jakas osoba odpowiedziala Ci tu, a jest duzo starsza, ewidentnie miala luzy w domu, i uprawianie seksu z kim popadnie nie bylo dla niej problemem (ani dla jej rodzicow) badz juz zapomniala ze sama w tym wieku balaby sie z matka o tym porozmawiac obawiajac sie jej reakcji moja rada: porozmawiaj na spokojnie z corka. Poczytaj lub poradz sie lekarza jakie sa skutki uboczne zazywania tabletek. jakie sa plusy i minusy. Postaraj sie poznac lepiej chlopaka corki. Moze z nim rowniez warto porozmawiac. NIe denerwuj sie. i nie radze ci juz szukac odpowiedzi na forum. Porozmawiaj z mezem, siostra albo walsna matka. Pozdrawiam, Urszula z poradni psychologicznej

Gość -ananiasz-
facet 33 jest zalosny i ma same bledy w stopce. znawca wloskiego ahahahahah

Gość napalonablanka
Nie jestem zacofana tylko zatroskana, jak każda matka ! ----to odrzuc swe troski - twoja córka jest DOROSŁA i ODPOWIEDZIALNA i się zabezpiecza :P czaisz???

Ula, dziękuję Ci że zrozumiałaś sesn mojej wypowiedzi. I zgadzam się całkowicie z Tobą, że chyba jednak to forum to nie właściwie miejsce z moim pytaniem, bo przebywają tu własnie takie osoby które wymieniłas. Ja mam inne wartości i kieruję się innymi zasadmi. To że jestm zaskoczona tym co zauwazyłam u swojej córki i moim niepokojem nie oznacza, ze jestem zacofana i despotyczna jak niektórzy mi zarzucają, a kontakt z córka mam bardzo dobry. Ula, chłopka poznałam bo dośc długo się z nim spotyka, ale ja traktuję go jako jej kolegę i nic pozatym, sądziłąm, ze Ona równiez, no może coś więcej ale nie aż tak by doszło do współzycia, stąd moje zaskoczenie związane z tym "znaleziskiem".

Gość Tu sa dwa swiaty:
Ludzi cywilizowanych i ... Zacofanych Mam 47 lat jestem juz babcia i wychowalam dwie corki i syna. Szlam z postepem, bo stracilabym z nimi kontakt emocjonalny. Daz mnie zaufaniem i do teraz jestem dla nich podpora.

Gość uciekać stąd
Nie powinnaś wogóle pisać o tym na forum dla małolatów. Im się wydaje, że 19 lat to odpowiedzialny wiek. 99% nie zapłaciło chociaż raz w życiu czynszu, a i za tabletki płacą pewnie rodzice tyle, że o tym nie wiedzą. Naczytali się chłamu "wyzwolonego, bezpiecznego seksu" i w pełni odpowiedzialni rżną się po kątach w każdy weekend. Dlatego też nie na to forum się zwróciłaś. Bo do swoich rozterek masz prawo. Póki przypuszczalnie sama za te tabsy płacisz, pierzesz gacie córeczki, podstawiasz talerz pod nos itp. Droga młodzieży! Rozkładanie nóg nie jest dowodem na odpowiedzialność i dorosłość.

Wiesz, moja MAM tez mojego chłopaka traktowała TYLKo jako kolege :) i to przez 6 lat :D:D Dopiero po ślubie był mężem i było inaczej :O przykre.... zawsze się chyba wstydziła powiedzieć - chłopak mojej córki, narzeczony mojej córki...........:( nie rozumiem tego i nie rozumiem ciebie, naprawde

Tu sa dwa swiaty:.......to wcale się nie dziwię że jako kobieta CYWILIZOWANA i Z POSTĘPEM w wieku 47 lat jestes juz babcią !!!!!!!!!!!

Do wszystkich szanownych krytykantów. Uważacie że 19-latka nie powinna korzystać z tabletek... ciekawe czy byłybyście zadowolone z tego że WASZE córki zostały MATKAMI w wieku 19 lat.... bo nie stosują tabletek. jesteście żałosne albo tak zakłamane i nie pamiętacie w jakim wieku zaczęłyście zabawiać sie z facetami :)

Zrozumienia szukaj u córki. 19 lat ją wychowujesz, a nie masz do niej nawet tyle szacunku, żeby z nią o tym porozmawiać, tylko na forach obrabiać jej dupę.

Matka... a powiedz mi co jest dziwnego w byciu babcią w wieku 47 lat?? no ja rozumiem że chcesz zostać babcią w wieku 80 i nacieszyć się wnukami przez pół roku... Skąd Ty się urwałaś. Moja babcia została babcią pierwszy raz w wieku 44 lat... i ona i jej córka miały dziecko w wieku 22 lat... tak cieżko to obliczyć?? czy wiek 22 lata to za wcześnie na bycie rodzicem??

Gość Szczesliwa babcia
i dumna. I tej harmoni ktora u mnie panuje wzajemnego zrozumienia. Nie rozumie ludzi co maja w rodzinie niedomowienia. Najsmielszych oczekiwaniach nie myslalam , ze stworze tak wspaniala rodzine, gdzie kazdy z kazdym sie liczy i respektuje odrebnosc. Nie znam zaklamania. Moje dziewczyny przychodza z problemami do mnie , a nie do kolezanek. Imponuje im chca mnie nasladowac i moje sukcesy. I mimo ze jeszcze im pomagam finansowo, nie mowie bo was utrzymuje !!!! tO MUSICIE.

uciekać stąd..... własnie ot o mi chodzi !!!! bo gdy dziewczyna w wieku 19 lat juz pozna ten "bezpiueczny sex" moze nie miec oporów, a koleznaki podkręcą jeszcze bardziej swoimi opowieściami jakie one są wyluzowane i "oświecone" A to co się słyszy teraz o młodzieży, jak i gdzie uprawiaja sex, to ten SEX nie przedstawia dla nich zadnej wartości, jak akt miłości dwoja ludzi, jedynie fizyczne i zwierzęce zaspokojenie !!!! Tu mam na mysli niektóre zasłyszane opinie o sexie na dyskotece czy w toalenie ! A juz chyba bardziej kobieta nie moze się upodlić ! A potem to juz z górki na dół !!!!! Stąd moje obawy o MOJE DZIECKO które jak by nie było jest jeszcze b. młode i dopiero kształtuje swoja osobowość !

Gość Kura2121
skoro kazda odpowiedz jestz la ciebie zla to po co dalej piszesz?czego sie spodziewalas,jakich porad?ze robisz dobrze a corka to puszczalska malolata i masz jej zakazac jakiegokolwiek kontaktu z plcia przeciwna. ktos napisal ze moze porozmawaiaj z tym chlopakiem?hmmm jak do cholery ma to wygladac?usiadziecie przy herbatce i bedziecie omawiali tajemnice seksu? rob co chcesz i nie miej do nikogo pretensji o wyrazanie zdania. a tak z ciekawosci to gdyby corka np przyszla do Ciebie, powiedzialaby ze zaczela uprawiac seks to jak bys zareagowala?

Zwróciliście może uwagę jak "MATKA" traktuje swoją Córkę?? zero zaufania - uważa że córka bierze tabletki żeby dawać dupy na prawo i lewo... ja się naprawdę nie dziwię że córa poszła po tabletki po kryjomu przed taką "matką"

A gdzie znalazlas te tabletki? Musialy byc gdzies ukryte. Wiec lepeij sie nie przyznawaj, ze je znalazlas. Jesli lezyly gdzies na wierzchu, to powiedz , ze znalazlas i wyglos ta swoja regulke o slubie , ukochanym i szacunku do siebie, ale powiedz rowniez , ze cieszysz sie , ze jest odpowiedzialna. Twoja cora bedzie szczescliwa (a o to Ci chodzi skoro ja kochasz) , ze jestes nie tylko matka, ale i przyjaciolka.

Kura2121... ja raczej oczekiwałabym zeby córka przyszła do mnie i powiedziała ze MA ZAMIAR uprawiac sex a nie postawic mnie zaocznie przed faktem dokonanym ! Wówczas usiadła bym z nią i porozmawiała, starałabym się jej wytłumaczyc moje obay i by przemyslała to czy TEN własnie chłopak jest TYM WŁASCIWYM jej WYBRANKIEM !!!!!! Sądze, że doszłybysmy do porozumia, ale nie miałam tej szansy, stad moje obawi i ten topik !

A no widzisz "matko" teraz sama wyciagnij wnioski, dlaczego nie przyszla corka z tym do Ciebie....

Gość Teraz bede brutalna
Bo na glupote juz nie mam slow. Powiedz corce ze ma chlopakowic zrobic lola, to nie bedzie musiala brac tabletek antykoncepcyjnych.

Dori30.....nie przekupuje i nie sprawdzam rzeczy córki, te wszystkie uszczypliwe uwagi są dla mnie krzywdzące i nie na miejscu ! Zmieniałam pościel, tabletki były pod poduszką, córka poszła do szkoly.

Dori30 - obstawiam że kopała jej w szafce szukając sensacji Matka... jak Ty chcesz zeby córka przyszła do Ciebie z problemami jak Ona w TYCH sprawach nie ma do Ciebie zaufania? a z 2 strony co?? myślisz że Ona będzie chciała żebyś Jej wybierała chłopaka i prowadziła casting na męża???

A tak powaznie, to chyba 99% nastolatkow nie przychodzi do rodzicow z zapytaniem- " mamo , tato chce uprawiac juz sex"