Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarka635

CZY UŻYWACIE W DOMACH NOSIDEL DLA NIEMOWLAKÓW?

Polecane posty

Gość barbarka635

CZY WG WAS SA PRZYDATNE??

Gość qqqqqe3
w domu lezy w szafie, uzywam na zewnatrz:Opo co to komu w domu?:O

Gość olabogaaaa
haha, zabrzmialo to jakby dzieciak lezał w szafie :D:D:D:D:D

Gość pasternakowa
Ja używam, ręce odpoczywaja i kręgosłup , do tego moge coś zrobic, chocby naczynia umyc...

Gość barbarka635
przy wykonywaniu czynnosci nomowych typu prasowanie, zmywanie..

Gość barbarka635
pasternakowa a jakie masz nosidlo?? nie wiem jakie kupic..

Gość pasternakowa
mam firmy vomar , kupiłam nowe od producenta na allegro, w sklepie takie same 100zł drozsze.Jakośc bardzo dobra:-)

Gość hhhhhhhhhhh
Lepsza chusta, niż nosidło - zdrowsza, bezpieczniejsza. Ewentualnie nosidło typu MeiTai czy inne ergonomiczne. W tych sztywnych nosidłach to dziecko musi dopasowywać się do nosidła, w chustach i nosidłach ergonomicznych dziecko można ułożyć w poprawnej pozycji i to one dopasowują się do dziecka.

owszem,chusty sa lepsze,ja uzywalam przez pierwsze 3 miesiace zycia dziecka,bo wlozenie dziecka do chusty bylo pestka. teraz po prostu nie potrafie jej dopasowac tak,zeby np Mala siedziala u mnie na biodrze,a na chustowe warsztaty nie mam czasu...Uzywam wiec nosidla,mam firmy BabyBjorn, jest rewelacyjne! Moja ciagle chce byc noszona na raczkach,wiec raczkuje z nia po podlodze na zmiane z noszeniem w nosidle....przynajmniej rece mnie nie bola wieczorem. i jak np ide do osiedlowego sklepu po cos,albo na poczte to tez w nosidle :) nie wyobrazam sobie zycia bez niego ;)

Gość Efffcia23
To jeszcze do was nie dotarlo ze od hust dzieci umieraja? Bo postawa jaka maja w huscie nie pozwala im prawidlowo oddychac i poprostu zasypiaja i sie nie budza? Polecam ogladac wiadomosci :]

I jedno i drugie nie jest bezpieczne. Chusty nie są bezpieczne dla tych najmłodszych niemowląt a nosidła to już wogóle zostają wycofywane z produkcji bo było za dużo śmiertelnych przypadków. Chusty nie były by takie złe gdyby wszyscy wiedzieli jak je wiązać by pasowały do wieku dziecka.

Gość Barbie In A Mermaid Tale
ALE PO COW D OMU NOSIDELKA UZYWAC? NIE LEPIEJ POLOZYC DZIECKO W LEZACZKU OBOK W KUCHNI I ZWMYWAC?

Gość najlepiej jest położyć dziecko
na kocyku rozłożonym w pokoju/korytarzu na wykładzinie, tak żeby widziało mame. Nasze mamy tak robiły,. stało się nam coś? a tak, to nosicie dzieci cały czas blisko siebie i potem się dziwicie, że z dwulatkiem sikać chodzicie, bo nie może ani chwili bez mamusi..... p.s. ma dziecko. nie uzywałam żadnych leżaczków, chust itd. mimo tego, że było mnie stać.

Gość hhhhhhhhhhh
Efffcia23 - dzwoni, tylko nie wiadomo w jakim kościele? Tobie za to polecam posłuchać czasem co w tych wiadomościach mówią, a nie tylko gapić się bezmyślnie w ekran :o To dziecko udusiło się w NOSIDLE, nie w CHuście - i nie, to nie jest to samo :o W dobrze zawiązanej chuście dziecko się nie udusi - no chyba, że się chustę zawiązuje na supeł, a dziecko knebluje. Każda normalna kobieta zanim się za noszenie dziecka w chuście weźmie, nauczy się przynajmniej minimum techniki, zanim wsadzi do niej dziecko. Głupi człowiek i długopisem zrobi sobie krzywdę, ale nie dowodzi to tego, że długopisy są niebezpieczne - raczej potwierdza głupotę człowieka :o Chusty są bezpieczne, również dla noworodków, trzeba tylko wiedzieć, jak je wiązać.

Gość do agawerki
nosilas w chuscie i przesiadlas sie na baby bjorna ale masakra... i nie widzisz roznicy w tym ze Twoje dziecko wisi a nie jest noszone?

Gość domaga sie przytulania?
poprostu ci wyje i cie robi jak chce a ty skaczesz na jednej nodze wokół niego do tego stopnia ze nosisz go w chuscie przy czynnosciach domowych paranoja kobieto dac sie tak dziecku omotac, a ja sie z kolezanki smialam ze synka tak nosi ale jak widze kocur jest kolejnym przykladem ograniczonej kobiety.

nie!! ja mówię o ząbkowaniu kiedy dziecko jest marudne i jest mu źle. Poza taką sytaucją syn bawi się w swoim łóżeczku :)

Gość hhhhhhhhhhh
-> domaga sie przytulania? Ograniczona kobieta to taka, która wie najlepiej, co powinny robić inne kobiety, a czego robić im nie wolno. Co lepsze, jest na tyle ograniczona, że nie wie, co to kultura wypowiedzi.

Używałam jak mała była malutka (3-6 miesięcy), płaczek z niej straszny był - a ja musiałam poświęcić się czemuś innemu (choćby głupie mycie podłóg, czy zmywanie garów). Mimo wszystko - sporadycznie.

Gość ja sobie nie wyobrażam
robić coś z dzieckiem w chuście/nosidle? normalnie odkładam do łóżeczka/bujaczka a ostatnio krzesełka do karmienia/chodzika lub zwyczajnie na podłogę i robię co mam robić- jak marudzi to podrzucam nowe zabawki i czekam aż się uspokoi - wiadomo nie może to trwać za długo ale 20 min spokoju to nie problem.... ...nosidło ergonomiczne i chustę mam i bardzo sobie chwalę ale na spacery po nierównym terenie.... czy jak nie ma miejsca na wózek w samochodzie... czy jak musze gdzieś podjechac komunikacją miejską - nie wyobrażam sobie taskania wózka i wbijania sie do autobusu w godzinach szczytu!