Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qazxswedcvfr

Ciąża...

Polecane posty

Gość kasii
oby to była ciąża bo wszystko wskazuje na to :)

Gość kasii
:)))) trzymaj sie cieplutko dobranoc

Gość kjhljhkjhgkjerpfn
3mam za ciebie kciuki z calj sily!! ja wczoraj plamienie i straszny bol jajnika ... prawego... a dzis juz nic ... no jak narazie.. niewiem czy to dobra oznaka... wczoraj czulam jak mi wszystko tak jakby spada na dol tak jakby mnie ciagnelo w jajniku i albo macicy.. niewiem co to znaczy

Gość kasii
dziś wstałam i mam krwawienie i niewiem czy to okres czy implantacja bo krwawienie jest takie jasne .Boli mnie podbrzusze i jajnik...

Gość kasii
Implantacja Pod koniec trzeciego tygodnia zapłodnione jajo zaczyna zagnieżdżać się w błonie śluzowej, która wyściela wnętrze macicy. Proces ten nazywamy implantacją. A gdy zarodek zdoła silnie przylgnąć do podłoża, proces implantacji jest zakończony. Komórki zewnętrznej ścianki zarodka wnikają w ścianę macicy za pomocą wypustek i łączą się z naczyniami krwionośnymi matki. To z nich właśnie tworzy się następnie łożysko. Z niektórych komórek powstaje pępowina i błony płodowe ochraniające dziecko. Komórki wewnętrzne rozdzielają się na trzy warstwy komórkowe, zwane listkami zarodkowymi, z których powstają różne części ciała dziecka. Już w kilka dni po zapłodnieniu i przebyciu zapłodnionej komórki jajowej z jajowodu do macicy, niektóre kobiety mogą zaobserwować niewielkie plamienie lub krwawienie z dróg rodnych. Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne kłucie w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży.

Gość kasii
Implantacja Pod koniec trzeciego tygodnia zapłodnione jajo zaczyna zagnieżdżać się w błonie śluzowej, która wyściela wnętrze macicy. Proces ten nazywamy implantacją. A gdy zarodek zdoła silnie przylgnąć do podłoża, proces implantacji jest zakończony. Komórki zewnętrznej ścianki zarodka wnikają w ścianę macicy za pomocą wypustek i łączą się z naczyniami krwionośnymi matki. To z nich właśnie tworzy się następnie łożysko. Z niektórych komórek powstaje pępowina i błony płodowe ochraniające dziecko. Komórki wewnętrzne rozdzielają się na trzy warstwy komórkowe, zwane listkami zarodkowymi, z których powstają różne części ciała dziecka. Już w kilka dni po zapłodnieniu i przebyciu zapłodnionej komórki jajowej z jajowodu do macicy, niektóre kobiety mogą zaobserwować niewielkie plamienie lub krwawienie z dróg rodnych. Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne kłucie w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży.

Gość jk;jehfjhlwjehflj
ja wlasnie czytalam ze takie plamienie jest od 6 do 12 dnia... dzis mam ciezki dzien jestem okropnie zmeczona plamie rano sluz gesty rozciagliwy rozowawy pozniej bialy twarorzkowaty teraz wodnisty rozowawy no moze lekko czerwony ale na zmecznie nie daje rady... usypiam na siedzaco.. pozdrawiam

Gość jk;jehfjhlwjehflj
co wy na to??

Gość kasii
ja juz drugi dzien krwawie ale widze ze juz koniec bo troszeczke i czuje jak mnie boli jajnik

Gość kasii
czuje sie jakbym miala okres

Gość hgfjhgfjhgkhgh
to chyba okres...

Gość kasii
hmmm 2dni

Gość hgfjhgfjhgkhgh
niewiem a mocno krwawilas??

Gość kasii
wczoraj wiecej a dzis troszeczke

Gość hgfjhgfjhgkhgh
ja mialam kilka kropelek wieczorem i wczoraj popoludniu jedna kropelke dzis test pozytywny

Gość kasii
Już w kilka dni po zapłodnieniu i przebyciu zapłodnionej komórki jajowej z jajowodu do macicy, niektóre kobiety mogą zaobserwować niewielkie plamienie lub krwawienie z dróg rodnych.......................................

Gość kasii
nio to gratuluje :)))

Gość kasii
ehhh sama niewiem .jak mialam okres nigdy mnie tak jajnik nie bolal w trakcie tylko zazwyczaj pierszy dzien a potem nic

Gość hgfjhgfjhgkhgh
dokladnie... niewielkie... Yhh... przykro mi...

Gość kasii
a jakies masz objawy

Gość hgfjhgfjhgkhgh
zrob test

Gość hgfjhgfjhgkhgh
boli mnie ciagle ten sam jajnik ... no i wczorajsze plamienie troche kregoslup

Gość kasii
a jakie masz objawy

Gość kasii
tak zrobie :(((

Gość kasii
cieszę sie ze ci sie udało :)))