Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INNE IMIONA

Mamo, tato - nie dawajcie mi tak na imię!!!

Polecane posty

Gość susterka
No i...duuupaaa. Nie widac posta 😠

Gość animowanka
Jak bedzie corka bedzie Maja Syna Kubus i tez mam w dupie opinie publiki. Mnie i mezowi sie podoba i brzmia polsko. Ale fakt nadawanie imion zagranicznych, sczegolnie z nie-polską pisownią trąci troche smiesznoscią, bo zyjemy i jestesmy w POLSCE. No chyba ze ojciec obcokrajowiec tak jak moja kolezanka chce nadac imie synowi TARRAK...

Gość Jestem autorką topiku

Do babony występującej pod pseudo "ale macie problem": napisz w którym miejscu skrytykowałam imię BENJAMIN? To imię akurat w niczym nie obraża ani nie uwłacza godności dziecka. Do "ewewe": denis i penis - poczytaj sobie na tej stronie: http://babynamesworld.parentsconnect.com/suitability_of_Denis.html Musisz nieco zjechać na dół aż do "Descriptions on how Denis can be used for name bullying": Co widzisz? Denis - Penis Przykładowe wypowiedzi: * "They called me penis. because it sounds alot like denis. it was horrible and i hate the world because of this. i would also like to say that i dont like it rhymes with denise, which is a girls name. please i ask you to do something about it. i am also black, which does not help at all. who names their black kid denis? who does that????? besides denis rodman's parents, but he is crearly a pot head. did you ever see the picture of him in a wedding dress? i know, scandaloussssssssssssssssssss...and no i am not gay, not now. not ever." *"Well Denis rhimes with Penis so yeah...." "Denis is close to Penis and that was what they used to call me." I co, łyso Ci?

"To zacofani rodzice, wysmiewajacy sie w domu z imion innych dzieci ("jak twoj kolega ma na imie? Denis? Ha ha ha Denis - penis...ha ha ha!") powoduja, ze nastepnego dnia dziecko wola do kolegi "denis - penis" " Taaaaa, bo dzieci w szkole niewinne są jak lilija - w życiu ich niepokalane uszeczka nie słyszały tak niecnego słowa jak penis , a ponieważ nie grzeszą też wyobraźnią to w życiu same nie wymyślą powiązania Denis- Penis (a tfu!). OBUDŹ SIĘ, ŻYJEMY W XXI WIEKU!!!

Gość Brajan Klocek
Dżessika Kwiatek - brzmi piknie :P

zdecydowanie wolę nazwać dziecko w polskim tonie, niż udziwniać angeliny, dżesiki, denisy itp...

z tym, że również nie krytykuję rodziców ktorzy tak nazwali swoje dziecko, ich sprawa, możę widzieli w tym imieniu coś niezwykłego :)

Gość ullaaa
mam w rodzinie kuzyna fabiana ,faktycznie jak byłam mala zamiast fabian mowiłam pawian.

Gość kiok
Nadawanie obcobrzmiacych imion dzieciom to niestety dowod na wielkie kompleksy i poczucie nizszosci rodzicow i spotkalam sie z tym tylko w Polsce. Zakompleksione mamuski dziela sie na dwie grupy: I nadaje dzieciom amerykanskie imiona, typu dzesika, kewin, dzenifer, nikola. II grupa wybiera staropolskie imiona, ktore obecnie nosza nasze babcie i dziadkowie jak ignacy, wladyslaw, ryszard itp. To straszne co kompleksy i zadza wyroznienia sie robia z czlowiekiem:O

Gość ewewe
Czemu łyso? Denis i penis wymawia sie glownie tak jak napisalam. Moze w jakichś miejscach w USA wymowa jest inna. Poza tym nigdzie nie widze zeby bylo napisane skad jest chlopak. Moze WB? Zreszta uwaza On ze Denis rymuje sie z Denise... To samo wskazuje na poziom jego inteligencji.

Gość bellusia
a kim Ty jesteś, żeby decydować jak kto ma mieć bądź nie - na imię żenujące wiesz, że dawno byśmy wyginęli, jakby nam się jedno podobało, tzn. wszyscy by mieli taki sam gust

Każda matka daje dziecko takie imię jakie jej się podoba a nikt nie zmieni jej decyzji, po prostu trzeba to uszanować i tyle.

każde imię może być powodem drwin innych. "zwykłe" imiona też. przykład: Agata - szmata, lub nogą zamiata Marta - nic nie warta Anka - skakanka Ewka - marchewka Jacek - placek Olka - fasolka i tak można by tworzyć i tworzyć. żyj i pozwól żyć innym. i tyle w temacie :)

Gość 3ZUZIA
zgadzam sie z autorka watku,nikola moim zdaniem jest jednym z najbrzydszych imion

Gość 3ZUZIA
mala agatka a czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem?????? nie chodzi o drwiny z oplskich imion tylko o to ze zagraniczne imiona nie pasuja do polskich nazwisk,brzmia smiesznie,i nie o to chodzi czy sie rymuja z czyms tylko ze poprostu sa smieszne w polaczeniu z nazwiskiem,to tak jakby kotu dac na imie REKSIU HA

Gość nanusia8909
a co sadzicie o imieniu Gabriel ?

Gość 3ZUZIA
gabriel ladne ale dla malego dziecka ,w doroslym zyciu mysle ze facet nie bedzie zachwycony tym imieniem- PANIE GAGRYSIU..??? PANIE GABRIELU?? HMNNNN

wiec pisze ze nie tylko z zachodnich imion mozna drwic, ze nie tylko one sa "dziwne" i moga sprawiac dziecku przykrosc. poza tym ktos tu pisał ze da dziecku zwykłe imie bo moze ono wrózniac sie czyms innym niz imieniem, a ja pisze o tym własnie!

Gość Zgadzammm się z Autorką i to
Po pierwsze, zgadzam się z kiok, że w ostatnich latach można zaobserwować te 2 grupy, które nadają imiona : Dżesika, Angelika, Kevin i z drugiej strony Stanisław, Anastazja, Maria itp., itd. Po drugie, także uważam, że przedziwnie brzmiące imiona, obcego pochodzenia, nadają osoby o niższym wykształceniu, mało ambitne i nieoczekujące zbyt wiele od siebie i swojego życia, jak tylko pomyślę kto w otoczeniu nadał takie imiona, upewniam się, że zgadza się. Poza tym nadają je najczęściej kobiety bardzo młode, które wpadły. Zgadzam się także z tym, że śmiesznie brzmi Alan Poniatowski czy Kevin Kamiński - ot przykłady. Może to taka nowa "moda". Choć oczywiście wśród polskich imion także panuje określona moda. Kiedyś były to Danki i Krysie, Heleny, potem Anie, Kasie, Basie, a teraz Wiktorie, Oliwie, Maje czy Zuzie. Na pewno jednak takie imiona są lepsze niż Jessica/Dżesika czy Nikola.

Gość JolantaB
A czy podoba Wam się imię Marzeka ? czy Marlenka ? zastanawiam się ...

Gość JolantaB
chodziło mi o imię Marzenka.

Gość lakim*
moj syn urodzil sie w polsce dostal staropolskie imie gdy mial trzy lata wyjechalismy do stanow gdy zacza chodzic do szkoly nikt nie potrafil wymowic jego imienia ani pani ani dzieci jest za dlugie i polaczenie liter w tym imieniu jest dla nich bardzo ciezkie do wymowienia podobnie mamy z nazwiskiem pani w szkole zaproponowala zeby skrocic mu imie i moj syn teraz wolany jest wszedzie zdrobnieniem i skroceniem swojego imienia tak zwana "ksywka" w polaczeniu z przekreconym nazwiskiem brzmi to smiesznie i wcale nie ulatwia mu to zycia

Gość zupelnie sie nie zgadzam
z tonem tego topicu. To glupota myslec ze jesli jestem Polakiem to obowiazkowo musze jesc schabowy golonke i bigos zapic to pollitrem i nazwac mojego dzieciaka Wojciech Przemyslaw (i inne slawy) czy Zoska! Imiona sa po to zeby moc zidentyfikowac osobe. Jesli nazywasz sie Kowalska i Anna to masz 1000 odpowiednikow w kazdym wojewodztwie. Trzeba przyznac ze "polskich" imion nie ma az tak wiele (tych tradycyjnych) wiec to normalne ze ludzie probuja nowych rzeczy. Poza tym nie bedziecie wybierac imion swojemu dziecku majac na uwadze ze smarkacze z podstawowki beda sie wysmiewac!!!! W liceum nikt juz nie zwraca uwagi na oryginalnosc imion, a dorosli, to chyba tylko tacy pusci jak autorka beda sie wysmiewac!

Gość Marzenka to takie wydziwione
A marlena to od marksa i lenina podobno?

Gość Corka moich znajomych
Ma na imie Jana. i nie znam zadnej innej Jany. przynajmniej oryginalnie.