Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

To masz ciekawe potrawy w swojej menu karcie Kosmi:P Ja sie pisze na zielonego donosiciela, brzmi najlepiej:O Chociaz nie wiem co to jest?

Bonita jeszcze troche wytrzymaj chce zobaczyć czy któraś odganie powiem ci,że pudło,ale jestes uparta,wiem że oberwę od was kopniaka w tyłek za te wkręcanie:)

Dziewczynki ja musze zniknac na godzinke. Bede robic kolacyjke malzowince, no i ja przy okazji cos podgryze:P. Beda prozaiczne jajka sadzone, i salatka z pomidorow.

U mnie zimno Malgos i na dodatek pada. A wczoraj bylo tak ladnie. Dobrze ze wczoraj troszke w ogrodku ogarnelam. Jeszcze nie wszystko zrobione ale przynajmniej czesc. U mnie jeszcze kwitna kwiaty i jest mi szkoda wszystko wywalac:( Ale teraz juz zmykam🖐️

wieczór dobry;) Bonita dostałam dzisiaj kartkę z Side:) dziękuję seredcznie👄 a co do kroju spodni to uwierz, że w biodrówkach, ale nie takich biodrówkach, jakie niszą małolaty, ale takich delikatnych, duże cztery litery wyglądają zdecydowanie szczuplej niż w wysokim stanie, sama na sobie przetestowałam:P byłam zatwardziałą zwolenniczką wysokich stanów, a jakieś pół roku temu przekonałam się do delikatnych biodrówek, aha ale pasek jest do nich konieczny, spróbuj przymierzyć takie, a ewentualne sadełko wylewające się ze spodni kamuflujesz dłuższą bluzką, zresztą takich wpuszczanych do spodni pewnie nie nosisz to co ja Ci będę podpowiadać;) Roberto no takie butki to rozumiem:) no może pomarudziłabym trochę nad za ciemnym jak do tego bucika kolorem koturna:P ciut za duży kontrast, ale fason oki:) Kosmi ale masz ubaw, zagadkami gadasz:P poddaję się bez bicia, nie zgaduję Wesołku dobra duszo współczuję Ci bardzo, bo masz rozdarte serce, nie wiem co poradzić:o

Terterku też skusiłam się na legginsy, ale bez stylizacji na dżinsy, tylko takie mięciutkie przed kostkę i tak jak piszesz koniecznie do np. tuniki zakrywającej dupsko;) Do tej pory nosiłam je na gołe nogi i zastanawiam się jakby i czy w ogóle pasowałyby na rajstopy? muszę popróbować i co najważniejsze kupić coś cieplejszego i długiego na grzbiet:P

no to se;) pogadałam:P idę w takim razie, byłam na fikaniu i zmęczona ciut jestem;) paaaaaaaa

No, troszke dlugo mi zeszlo w kuchni. Przy okazji pokroilam warzywka, a pozniej zapatrzylam sie w telewizornie:O Zawsze wieczorem jestem wzorowa gosposia:P Zuzik, ja nie przekonam sie do biodrowek. Ja musze miec wysokie spodnie. Az pod sam biust:P a ze biust nie jest tak wysoko, to moze i te moje spodnie nie sa az tak wysokie:P Upcham wszystko so spodni, zapne guzik, zasune zamek i wszystko pasuje:P Wesolek tak mysle co zrobic z kocietami. Nie wiem czy mozesz je zatrzymac. 6 kotow w domu i 2 psy, to jest za duzo:( Trzeba koniecznie oddac do schroniska chociaz serce boli. Zrob wczesniej zdjecia i moze ponaklejaj ogloszenia, ze kociaki do wziecia sa w schronisku. U nas nie mozna trzymac wiecej jak 5 zwierzakow w jednym gospodarstwie domowym. Jest to za duze obciazenie dla sasiadow. A przpisy sa wlasciwie jednakowe w calej EU. No nic ide spac. Dobranoc dziewczynki. Spijcie dobrze. Do jutra🖐️

Zuzik, ja nie przekonam sie do biodrowek. Ja musze miec wysokie spodnie. Az pod sam biust:P a ze biust nie jest tak wysoko, to moze i te moje spodnie nie sa az tak wysokie:P Upcham wszystko so spodni, zapne guzik, zasune zamek i wszystko pasuje:P Wesolek tak mysle co zrobic z kocietami. Nie wiem czy mozesz je zatrzymac. 6 kotow w domu i 2 psy, to jest za duzo:( Trzeba koniecznie oddac do schroniska chociaz serce boli. Zrob wczesniej zdjecia i moze ponaklejaj ogloszenia, ze kociaki do wziecia sa w schronisku. U nas nie mozna trzymac wiecej jak 5 zwierzakow w jednym gospodarstwie domowym. Jest to za duze obciazenie dla sasiadow. A przpisy sa wlasciwie jednakowe w calej EU. No nic ide juz spac nie marudze. Dobranoc dziewczynki. Do jutra🖐️

Dzień Dobry 🌻 pusto i cicho :O nie pozostaje mi nic innego jak zakrzątnąć sie i zaparzyć kawe: I_I> I_I> I_I> I_I> herbate (_)> (_)> (_)> (_)> inusie U> U> U> rozpalić w kominku szast - prast :D i podać śniadanko: cienkie kiełbaski na gorąco chlebek dobra musztarda masło dżem malinowy musli z jogurcikiem Zuziku - jak najbardziej można na rajstopki leginsy nałożyć - cieplutko bedzie i nnoge też będzie wyglądać OK Ide sie zaszczepić przeciw grypie - mam nadzieje że w przychodni nie bedzie tłumów bo nie chce mi sie tam "kwitnąć" Dzisiaj moje kocie upolowało ptaszka - dzielny kot ale niestety musiałam mu odebrać zdobycz. Pozdrawiam i życze miłego dnia ❤️❤️ ❤️ Bechemotku - super zdjęcia Twoich pupilów :D ❤️ super

Dziewczyny - nie patrzeć na to czy d u p a duża :D nosić leginsy pod sukienki, długie bluzy, długaśne swetry - w pupke cieplutko, nic nie gniecie - buciki tez fajnie przy tym wyglądają. Jeśli nosi sie obcisłe dżinsy to i leginsy są OK a dużo wygodniejsze

Witam🖐️ Małgosiu gratuluję synusiowi zdania egzaminu na prawko :) A co do urodzin to u nas nie ma takiego zwyczaju noszenia torów do szkoły :( Ciesze się że już z mieszkaniem macie problem z głowy i wszystko wskazuje na to, że uporaliście się teraz tylko zostanie umeblowanie mieszkania :) 👄 Kosmi jak z prezentem dla mamci ?? wybrałaś już coś ? 👄

Cześć Pszczółko ❤️ zarejstrowałam sie do lekarza na 15.30 Pszczólka mi przypomniała: Kosmi ❤️- nie dawaj Mamie pieniędzy - lepiej kup jej coś miłego: ciuszek kosmetyk, książke, odżywke itp pieniadze są dobre dla młodych - starsi niechętnie wydają i zwykle nic dla siebie nie chcą kupować Małgosiu - nie przyniosłam wczoraj fotelikow bo są w samym tyle - musi mi tam wejsc ktoryś z mężczyzn i silnymi "ręcami" wydobyć :D Masz fajne - zdolne dzieci Małgosiu ❤️

kurde :D Ksmitko - dzisiaj wyjaśnij te wszystkie zagadkowe nazwy bo rzeczywiście dostaniesz od nas kopniaka w swoj śliczny tyłeczek :D:P ❤️ nie wytrzymam dłużej z tej ciekawości :P Kosmi? a ktorej bluzeczki chcesz sie pozbyć? tej z futerkiem? fajna jest

dziewczynki Tererku dzieci jak dzieci raz lepiej raz gorzej ale w sumie nie narzekam.Jak do tej pory nie mialam z nimi problemow typowych dla wieku wiadomo jakich. choć moja corcia juz narzeka,zajecia od rana do nocy i nie chca przepisywać pokrywajacych się egzaminów na obu kierunkach .A myślała,zę sie uda.No cóz jak nie da rady będzie musiała zrezygnować z tego dodatkowego.Choć na pewno szkoda. Pszczółeczko jeszcze do mebelków daleko,choć ze względow finansowych część mebli będzie miała z naszego domu,są złożone w garażu. ( I tu małż ubolewa bo samochód stoi na dworze)Tylko trzeba bedzie dokupić mebelki do pokoju syna ( toz w przyszłym roku moze i on tam zamieszka jak sie dostanie na studia) ,do niej szafę musimy dobrac i będzie trudniej .choc dzieci mowiły,ze swoje mebelki zapłaca ze swoich oszczędności. Dywany mamy uzywane ale dobre,firanki ,zasłony też.Pozabierałam z tamtego domu. Nam zostanie urzadzenie czyli o wiele większe koszty.Dlatego pytalam Tererka o kuchnię.Ja musze sie zmieścić z kuchnia o połowę ceny Terterka.Po prostu nie musi mieć takiego wypasionego sprzetu. Ja nawet myslałam o zakupie gotowych jakis mebelków,też są ładne można kupić jakis zestawik nawet do 2000 zł ale oczywiscie w domu sprzeciw ze wszystkich stron.o zmywarce nie myslę ,najwyżej zrobimy szafkę przygotowana na kiedyś. .Poza tym kuchnia nie jest dużo 10 m.Terterka chyba jest wieksza jak pamiętam. Poza tym łazienka nie chce na razie myśleć o tym .W zasadzie wszystko oprócz zrobienia łazienki ma porobic małza,tylko trzeba materiały zakupić.Widze,ze sam boi sie ukladać płytek w łazience.Choć w naszym domu porobił całą piwnice w płytkach,, pralnię ,spiżarkę,kotlownię schody na strych i do piwnicy.wyszło ładnie.Ale brakuje i urlopu.Dlatego do łazienki mamy juz prawie robotnków. Mam pytanie w jakim kolorze zakupić płytki.Co o tym sadzicie do łazienki? Mi się podobaja płytki w kolorze beżowym,kremowym ale córcia kręci nosem.Jej sie podobaja jakies ciemne tylko kto to potem utrzyma w czystości.Mam bordowe plytki w łazience i wiem co to znaczy.Doradzcie coś. Terterku ja sie jeszcze nie szczepiłam od grypy choć zawsze to robiłam.Teraz po przeziebieniu jeszcze chyba za wcześnie.A moze zaryzykuje i nie będę się szczepić.U nas jak jest sie zdrowym to idzie sie od razu do pielęgniarki szczepić,nie trzeba odwiedzać lekarza wcześniej Taki obowiązek maja tylko dzieci. Wesołku a jak twoja córcia tez zajęcia od rana do nocy.?Czy juz przywykłaś do pustki w domu? I co z kotkami bylo w nocy?Małż zobaczył czy nie? Dziewczynki nie wiem co sie dzieje,,cała noc przespałam ,rano o 7 nie mogłam sie obudzic,teraz też padam az wstyd w dzień sie kłaść spać,Nie wiem pogoda ładna a mnie sie chce spać.Moze pojde grabić liście to mnie to postawi na nogi.

Małgosiu :) no to teraz będziecie mieli troszkę latania i roboty ale ważne, że już jest mieszkanko :) a co do płytek to sama nie wiem co doradzić, bo wiadomo każdy ma gust inny ja mam płytki w łazience jaśniutki brązik z płytkami we wzory ciemniejszego brązu a w WC mam też jasne łączone wzorami z różem ciemnym i jaśniutkim, podobają mi się takie i kto by u nas był to też każdemu się podoba ( oczywiście nie chwaląc się) :) także to już według waszego gustu i upodobania teraz jest bardzo duży wybór nawet w sklepach są częściowo ułożone żeby zobaczyć wzór. Powodzenia w zakupie i remoncie myślę, że na pewno coś fajnego znajdziecie❤️

Terterku życzę bez bolesnego ukłucia ❤️ Stawiam na stoliczku ciacho z bitą śmietaną, malinkami i brzoskwiniami jak przyjdziesz ze szczepienia to amciaj :) :) (%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%)> smacznego👄 Resztę dziewczynek też zapraszam :) Małgosiu zrób sobie przerwę z grabieniem na CIACHO :) :)

cześć Pszczółeczko Właśnie ja myslę o takich płytkach jak piszesz połączenie jasnego i ciut ciemnego.A moze jak ,masz chwilke poślij mi zdjęcie.Ale tylko jak masz czas. Pszczóleczko za ciacho dzięki.i wiesz co nie grabilam liści tylko poszłam spać ,ciekawe co będę w nocy robic.?

mmmmm.....:D Pszczółko kusicielko - z przyjemnością wszamam ciasteczko :D ❤️ ❤️ przed ukłuciem

Dzieńdoberek wszystkim🖐️ Terterku już namierzyłam sklep Tchibo, pójdę w piątek, może i sobie kupię. Dziewczynki ja żeby nie marznąć kupiłam sobie ciepłe rajstopy, bardzo grube. Małgosiu najlepsze życzenia dla córci i gratulacje dla syna. Mnie podobają się kafelki ciemno niebieskie lu granatowe w łazience ale musi być duża łazienka. Roberta buciki super, podobają mi się. Pszczółko częstuję się ciachem, bo niczego co słodkie nie odmawiam:D Kosmi ja tak jak dziewczynki, jestem za kupieniem prezenciku, kosmetyki, szaliczek, chusteczka, albo z apteki jakieś preparaty wzmacniające, których sama sobie nie kupi. Zdradź wreszcie rozwiązanie zagadek bo nas trafi.... z ciekawości. I cóż to takiego podałaś dzisiaj na obiad?:D Byłam wczoraj na działce pozrywałam winogrona, będę robiła sok. Terterku nie bój się kuj kuj jesteśmy z tobą, ja nigdy się nie szczepiłam:P Miłego popołudnia🖐️

Małgosiu zrobię fotki ale troszeczkę później, bo teraz jestem umówiona u pani stomatolog :( jak przyjdę to podeślę :) No i dobrze, że się położyłaś chociaż odpoczęłaś sobie :) a w nocy też będziesz spała na pewno :)👄 Terterku ciesze się że popróbowałaś ciasteczka jeszcze przed ukłuciem :) 👄 Szkoda dziewczynki,że nie mieszkamy blisko siebie :( bo w tedy to mogły byśmy w szamać razem przy kawce i herbatce :) mmm po marzyć tylko❤️

WITAJTO KOBITY:p Kosmitko,hi,hi każdy pretekst dobry aby się zaprezentować szerszej publiczności w samych majtasach. Urywanie boków z tą nasza Kosmitką gdyby mieszkała bliżej mnie podrzuciła bym jej kocięta;):):) Dzisiaj od rana mimo chłodu kopałam wreszcie nieszczęsny ogród i choć musiałam to robić bez niczyjej pomocy,wykopałam wszystko i jestem z siebie dumna:):).Nawet zatargałam wsio do piwnicy choć mi gały z wysiłku powyłaziły na wierzch,hi,hi.Mój emuś ostatnio robi jakiś kurs w pracorce i siedzi cały dzień po za domem a moja córuś wiadomo uciekła,hi,hi do miasta.No i ja tak sama od godz 8 rano do 14 ryłam se w ziemi i nawet się rozgrzałam i nie zmarzłam choć jakiś glut się przyplątał.Jeszcze muszę wygrzebać z ziemi parę kwiatków i będę mieć z główki,no i może se głupia i durna zima przychodzić. Małgorzato Moja córka praktycznie od 8 rano do 20 wieczorem siedzi na uczelni i tak dzień w dzień,ja także myślę że jej się to znudzi zwłaszcza że w tym roku robi licencjat.No ale to jest jej decyzja i ja nie będę nic jej radzić na Kulu jest ciężko podołać z dwoma dziennymi kierunkami ale zrobi jak będzie uważać za słuszne.Moja siostrzenica w tym roku zaczęła studia na Politechnice i wyobraź sobie że ma wykłady tylko od poniedziałku do środy i to parę godzin dziennie.Przy takim trybie nauki można studiować dwa kierunki ale nie studiując na Kul.Ja nie wiem co ja podkusiło ze wybrała ten nieszczęsny KUL tam jest tak przepakowany program i tyle egzaminów że ja z całą pewnością bym się tego wyrzekła(ale cicho sza,nie podkablujta mnie) A jeśli chodzi o kocięta to pojada sobie dalej:p nie mam innego wyjścia przecież nie założę w domu schroniska choć najwyraźniej ludziska tak sobie myślą.Wczoraj oczywiście dostało mi się od M,ale wiedziałam że tak będzie:)więc obyło się bez łez,hi,hi.W sumie nie wiem o co sie wściekał skoro ich nie przytargałam swoim zwyczajem tylko same z skądś przybiegły.Nie będę się bawić w poszukiwanie im domków bo wiem jak ciężko było znaleźć nowych właścicieli dla moich kotków ładnych wychuchanych a te są maciupeńkie i strasznie rozwrzeszczane.Biegają po podwórku za wszystkim co się rusza i straszliwie dra mordy,moja Bela musi uważać aby ich nie rozdeptać bo lecą do niej wcale się nie bojąc.Kochane z niej jest psisko,mogła by połknąć je bez przegryzania a nie robi im krzywdy(choć dla mnie lepiej by było gdyby je zjadła).No i ci karmię je na razie ale jak tylko mój M będzie dyspozycyjny zrobię z nimi to co zrobił ich właściciel,straszne ale nie widzę innego wyjścia skoro wszyscy umywają ręce.Gdybym tylko wiedziała kto tak szybko rozdzielił kocięta z matką i wyrzucił je tak bezceremonialnie normalnie chyba bym kudły z łba wydarła choć jestem niespotykanie spokojny człowiek.

Kosmi leśna sadzawka to musi woda:):)a jaccuzi to gazowana:) Pszczółko No i na mojej poczcie coś się porąbało i nie mogę na nią wejść,nie wiem gdzie mogę obglądnać dach Tokiny?.Nie chce mi się wsiadać w autobus i jechać na miejsce:p:) Tokina słoneczko gdzie można obaczyć ten piękny dach?! Słyszałyście że mamy mieć zimę stulecia?,trzymajcie kciuki aby jednak nie bo mój dach bez remontu a już ubiegłej zimy ledwie cipiał

A wiec tak bondusiu własnie ona cały czas chce niebieska łazienkę a my nie bo po pierwsze nie lubię moze dlatego niebieskiej łazienki bo kiedys miałam w dzieciństwie własnie 2 niebieskie łazienki a z płytek wiadomo jakich takie jakie były 30 lat temu.Przez to znienawidziłam takie łazienki.W sobotę jezdziła z mężem i wszędzie pokazywała mu niebieskie płytki. Na pewno sa ładniejsze od tych z PRLu.Ale my stoimy murem.Poza tym łazienka nie ma okna niestety ,nie jest mała .Dlatego ja upieram sie przy bezu cos takiego.Juz ona wie,że i tak zrobimy po swojemu. Wesołku moja na UMCsie i tez zajęcia ma nawet do 21 godziny.Nawet nie ma przerwy na obiad.tez tak jak chciała Twoja i moja tez ,chciała to ma.Choc z jej opowieści nie wiem pewnie nie da rady dwóch stacjonarnych ciągnąć.Moze lepiej było pójśc na drugi kierunek zaoczny.Ale co tam najwyżej przesatnie chodzic na drugi. Bo najgorzej jak zacznie dwa i nie skończy nic.Choć na pewno szkoda,bo w dzisiejszych czasach przydałoby się miec coś więcej. Odnosnie kociakow nie dasz rady tyle utrzymać.Dobra decyzja. wesołku u mnie tylko kilka skrzynek z pelargoniami na balkonie i 2 kielichy z begoniami,ktore musze zabrać przed mrozem tzn bulwy.Nie bardzo wiem jak przechowuje sie bulwy begonii.musze poczytać w necie. Pszczółeczko tylko na konsultację poszłaś czy w końcu cos postanowiłaś?