Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatat

Lubelski bocian - wątek zastępczy :)

Polecane posty

nie wiem ile mierzy, ale na pewno jeszcze nie 60 cm bo ubrania na 62 mają jeszcze luz, wczoaj go mierzyła ale miałam tyle pytań zapisanych na kartce że zapomniałam zapytać zresztą się zmartwiłam że w 2 tygodnie przybył tylko 300 gram bo to chyba dolna granica

AGATAT no to widać moja butla jakaś nie tego, chociaż tak dokładniej się przyjrzałam i tym razem wyszło mi ze 110 -reszta to pianka była... BALBIE a ja sama nie wiem czy u nas problem z kopka jest, mnie sie wydaje że to kolkowe sprawy, jak na samej piersi bąbelek był to niestety kolki nas strasznie męczyły... Spróbuję przepajać malucha, a nóż widelec pomoże... AGATAT jaka ta herbatka hippa?? Tak się nazywa "ułatwiająca trawienie" ?? Wicie już sobie pomyślałam dziś że może uda się do piersi wrócić, ale po 6h nazbierało mi się 140ml mleczka w obu piersiach -to chyba nie zawiele nie?? Chociaż jak czytam ile wasze pociechy jedzą to sama nie wiem -Natana potrzeby wydają się jakieś duże strasznie... albo taki wygłodzony był i tak teraz nadrabiał. Niedawno dałam mu butlę to bez entuzjazmu specjalnego pochłoną ciut ponad 70

cassis po 60ml mojego mleka mały spał 2 godziny albo krócej a po tyle samo sztucznego przynajmniej godzinę dłużej. Natanek mógł też płakać bo był głodny, u mnie na początku tak było ale ja miałam jeszcze mniej od ciebie tego mleka a ta herbatka tak się nazywa jak napisałaś i jest od 1 miesiąca, też ją mam tylko tak jak napisałam trudno mi cokolwiek mu wcisnąć ale gdzieś czytałam że mleka z 1 mają podobny skład do mleka matki i niekoniecznie trzeba przepajać więc się nie stresuję, no i jeszcze ty możesz pić jakiś koper albo tą laktacyjną bo tam jest podobny skład to mały coś tam uszczknie z tych ziółek

Gość balbie
Natasza aż poleciałam sprawdzić Marcelina 5 ważyła jak miała 3 miesiące. Więc rzeczywiście Mati za dużo nie waży. Ale wpisałam go w te siatki i zarówno wagę jak i wzrost (przyjęłam że ma 58) i obydwie wartości są lekko powyżej 10 centyla więc nie jest źle. Ogólnie drobny jest po prostu albo jeszcze nadrobi. Troszkę rzeczy mało przybrał, może mu trzeba zmienić mleko jednak? Ten Bebilon Pepti to jest specjalny dla wcześniaków? Bo moje to tak rosły na tym PreNanie ale on specjalny dla wcześniaków i dzieci z niską wagą urodzeniową. A neonatolog się tym niepokoi?

dr powiedziała że szczyt marzeń to nie jest ale jest ok a jak się skarżyłam że mało je to powiedziała że jak zacznę wprowadzać nowe jedzenie to powinno się wyrównać a bebilon pepti to mleko dla alergików nie jest specjalne dla wcześniaków no w każdym razie nic specjalnego mi nie kazała robić tylko wprowadzać soki i za tydzień przeciery

myślę że w ogóle źle że mi od początku nie kazali dokarmiać sztucznym bo przecież na początku dzieci najwięcej przybywają

Gość agatat
NATASZA ale fajowo że już możesz wprowadzać soki i przeciery. gdybym wiedziała że idziesz to mogłaś zapytać czy możesz mu zagęszczać to mleko kleikiem kukurydzianym - dobry na zaparcia i może po tym trochę by przybierał. A to jednak szczepisz na rota, ja cały czas teraz myślę nad menigokokami i nie wiem czy teraz ją zaszczepić czy później. A tak w ogóle to się nie martw tą wagą bo jakbyś zobaczyła mojego chrześniaka suchelca to bys się nim martwiła a nie Matim ;-) My powtórzyliśmy tą morfologię - jest kiepawa ale podobno teraz jest najgorszy moment na robienie badań bo dziecko przechodzi z życia płodowego na własne więc wszystko może spadać.

szczepię na rotawirusy bo mi kazała, wiadomo że Mati będzie przebywał czasem w szpitalu i może coś złapać i dlatego. Osobiście jestem przeciwnikiem szczepień zwłaszcza tych dodatkowych ale skoro powiedziała że może jeździć starym wózkiem ale szczepionki ma mieć najlepsze to chyba wie co mówi, mam do niej zaufanie trochę się zdziwiłam jak usłyszałam sumę w aptece ale co tam następnym razem zamówię w internetowej i wyjdzie chyba ze 150 zł taniej ale teraz musiałam szybko to zamówiliśmy na miejscu co do wprowadzania soków i przecierów to sok mu jakoś dam ale przecier to zobaczymy jak będzie jadł, dzisiaj mu dałam inne żelazo - ferrum lek, może go nie będzie brzuch tak po tym bolał tylko tego muszę dać 3 cm a nie 3 krople jak tamtego, super wyglądał cała buzia pomarańczowa i czoło i ręce do łokci aż w końcu wypił przez smoczek

BALBINA chyba ci jeszcze nie napisałam że ten motyl od ciebie to ulubiona zabawka ;) bo Mati dopiero w zeszłym tygodniu zaczął zauważać zabawki

Gość guzia
witam Klekotki i melduję się jeszcze w dwupaku............chociaż dzisiaj już co jakiś czas pojawiają się skurcze, ale twardo tkwię w domku a co będzie w nocy to zobaczymy :)

Gość agatat
GUZIA to ja czekam na smska i ewentualnie na fotkę synusia :) POWODZENIA

Gość guzia
Agatat oczywiście Cię poinformuję w odpowiednim czasie :)

Gość balbina777
ojej GUZIA koniecznie dawaj znać jak sytuacja. Kurka jak my ci tu zafalujemy?? NATASZA cieszę się że Mati polubił gada ;)

Gość balbina777
a tak za pamięci jak nasza masowa owulacja? pewnie będe pierwsza ...

Gość balbina777
NATASZA tzn ciągiem dziwnych znaków, co się komu kliknie

Gość balbie
Guzia trzymam zielone. No z falą będzie tu cienko ale sobie odbijemy jak bocian wróci. :D Natasza jak lekarz się nie martwi to i Ty się nie martw. Wiem że łatwo mówić choć ja jak Cassis o tym przekarmieniu napisała to od razu szukałam czy myśmy Miłosza tak nie przekarmili i już mężowi oświadczałam że to nasza wina że on gigant. :D A ja nie wiem mam powrót połogu, raz mam euforie raz doła. A i po ponad 3 miesiącach od zakończenia karmienia znów mi się jakieś kropelki z lewego cycka pojawiły. A czy sutki to już mi nigdy nie wrócą do normalnych rozmiarów? Ale mam problemy.

Gość mariola1982
Natasza Ja gdy podawałam Natalce ferrum lek to wszystko było pomarańczowe i tego nie mozna odprać nawet jak sie dziecku uleje to też zostaja plamy tak wiec powodzenia :))

HEMOFERU I CEBIONU TEŻ NIE MOŻNA ODPRAĆ tak więc za wiele ubranek nie naodkładam .........

Witam dziewczyny mam takie pytanie od ponad 2 lat biore luteine dopochwową w 16 dniu cyklu do 25 zawsze miesiaczka wystepowała mi w 27,28 dniu cyklu teraz jednak jest inaczej po zarzyciu w ostatnim dniu czyli 9 kwietnia miesiaczka powinna wystapic między 11 a 12 kwietnia a miałam tylko delikatne plamienia i to przez 2 dni narazie nie mam ale.. co jakis czas mam tak jak by bóle miesiączkowe ale... takie delikatne narazie nie ide z tym do lekarza i tez czekam z testem ciążowym. Czy któraś z was miała tak a nie była w ciąży dodam jeszcze ze mam zespół policystycznych jajników

ja tak miałam żeby się upewnić idź do luksmedu i zrób bete hcg test może jeszcze nie wykryć ciąży, w każdym razie gdybyś w niej była to luteina nie zaszkodzi aha a kto ci kazał brać tą luteinę akurat od 16 dnia cyklu, czy miałaś sprawdzane czy owulacja w ogóle występuje i kiedy?

Gość balbina777
maniusia89 ja nie pomogę zbytnio, może zrób betę ja nie dość że mam nerwicę ogólną to dostałam schiza, że mi niedługo wszystko będą musieli wyciąć przez endo, chyba niedługo oszaleję, będziecie mnie odwiedzać w wariatkowie? tam pewnie nie ma neta ;)

BALBINA jak ci wszystko wytną to cię wypchają trociną i już całe szczęście endometrioza mózgu nie atakuje to ci wariatkowo nie grozi no dobra dzisiaj już idę spać bo chyba jutro mnie czeka szczepienie..... chociaż ciekawa jestem jak tam GUZIA ???????

Gość balbina777
NATASZA ale ona chyba i w mózgu już jest.... mózgu nie wytną....

Gość balbina777
dobra już nie biadolę, będę żyć tyle ile mi pisane. Nie wiem dlaczego ale czuję się jak śmiertelnie chora. Spadam, już wam nie truję...

lekarka mi przepisała bo miałam nie regularne miesiaczki. Co do owulacji to mówiła ze nie wystepuje wiec niewiem co jest grane bo nigdy tak nie miałam dzisiaj robiłam test ale.. wyszedł negatywny.