Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mamusia

jakie kaszki dajecie swoim niemowlakom?

Polecane posty

Gość pytająca mamusia

mój synek ma ponad 9 miesięcy i nie chce jeść kaszki, kupuje mu ryżową bobovity, zmieniam smaki ale nie trawi ich po prostu... nie lubi posiłków przyrządzanych na bazie swojego mleka modyfikowanego. Macie jakieś sprawdzone kaszki godne polecenia które maluchy chętnie pałaszują?

Gość kakkakaka
od siostry meza tylko jadl hippa i smak tylko owoce lesne chyba

Gość pytająca mamusia
a ta hippa to była kaszka mleczna czy na bazie mleka modyfikowanego malucha?

Gość ja kupwoałam..................
z bobovity ale nie ryżoowe, tylko mleczno-ryżowe, nie wiem czemu ale mała mi nie chciała jeść ryżowych (?!) :O

Gość kakkakaka
to była kaszja mleczna

Gość pytająca mamusia
mój mały chyba też własnie nie toleruje samych ryżowych, uwielbia "przysmak na dobranoc" ale jak sama mu coś takiego ugotowałam na jego mleku to mnie "wyśmiał" :(

Gość ja też z białego
moja mała ma prawie też 9 miesięcy i też nie lubi kaszek pod żadną postacią, jedynie do butli z mlekiem dosypiję jej po 2 łyżeczki kleiku ryżowego. Moim zdaniem nie ma co na siłę wciskać dziecku tej kaszy, jak nie chce to nie, możesz zamiast tego dać biszkopta z jabłkiem lub bananem. a z ciekawości ile twoje dziecko je posiłków mlecznych w ciagu dnia?

Gość pytająca mamusia
oj mój bardzo dużo zjadał posiłków mlecznych z tego względu, bo nie chciał pić soków ani herbatek i uzupełniał płyny mlekiem rano mleko, potem obiadek, potem jakiś owoc, potem deser, potem mleko i na kolacje albo "przysmak na dobranoc" albo mleko zagęszczone kaszką w butelce

Gość pytająca mamusia
aaa i moje dziecko nie lubi jeść biszkoptów z jabłkiem, może być samo jabłko albo sam biszkopt, banana zje ale tylko ze słoika

Gość ja daje nestle
moim zdaniem jest bardziej wydajny od bobo vity. Najtaniej jest w biedronce nawet zlotowke taniej niz w zwyklych sklepach.

Gość ja też z białego
no to witaj w klubie :P moja mała też nie chce nadal pić soków, a herbatka 120 ml jej na cały dzień wystarczy, ale jak nie chce to nie. Za to podobnie wygląda jej jedzenie: 7,00 mleko 180ml z 2 łyżeczkami kleiku bobowita 10,00 zupka z mieskiem 13,00 mleko 180ml z 2 łyżeczkami kleiku bobowita 16-17,00 owoce plus 2 biszkopty 18,30 mleko 180ml z 2 łyżeczkami kleiku bobowita nie długo kończy 9 miesięcy wiec mam zamiar jej o 13 zamiast tej butli dać obiadek, i wtedy do zupki nie dam mięska aha kaszke do mleka muszę dodawać bo samym mlekiem mi ulewa, a tak troche to gestsze jest

Gość ja daje nestle
ja daje mleko rano i wieczorem kaszke . Moje dziecko ma 10 miesiecy. Mma nadzieje ze to nie za rzadko i mu wystarczy.

Gość ja też z białego
aha i w międzyczasie zajada chrupki kukurydziane, :D aż sie jej oczy swiecą jak je widzi!

Gość pytająca mamusia
jej dobrze to czytać bo już myślałam, że tylko mój jest taki mleczny :) lekarka nam mówiła, że jeśli nie chce pić soków to nie zmuszać, ważne żeby ładnie siusiał, ale jest już coraz starszy i powinien zacząć jeść więcej konkretniejszych posiłków

Gość pytająca mamusia
hihi mój też kocha chrupki kukurydziane, jak tylko słyszy szelest torebki po chrupkach to zaraz jest przy moich nogach :)

Gość ja też z białego
a dajesz synkowi np kanapke czasem, ja daję mojej tylko wcześniej kroje na drobne kawałki, ale maks zjada 1/4 bułeczki z czego czesć znajduje sie na ziemi niestety a tak z ciekawości ile macie juz ząbków? my 5 :)

Gość pytająca mamusia
ojej Twoja mała ma juz 5 ząbków? mój mały ma dziąsła łyse jak kolano :( więc o kanapeczkach moge zapomnieć a bardzo bym chciała mu dawać. Póki co daje mu sam suchy chlebek, z czego 80% ląduje na jego ubranku i podłodze, ale dobrze sie przy tym bawi :)

moj maly z bobovity w ogole nie chcial jesc jedynie kaszki nestle ale tez ma ulubione smaki z ryzowych to owoce lesne i malinowa a z mleczno-ryzowych pomaranczowa truskawkowa i mleczno pszenna z biszkoptami

Gość pytająca mamusia
imili86 a chętniej zajada te mleczne kaszki? z tego co się orientuję po wpisach to maluchy bardziej wolą mleczne i chyba w taka się zaopatrzę przy najbliższych zakupach

mój odkąd 11 miesięcy skończył je tylko kaszki mleczno-ryżowo-kukurydziane z Bebilonu, mleczno-pszenne Bebilonu, mleczno-ryżowe Hippa albo mleczno-pszenne Hippa. o Nestle czy Bobovicie nie chce nawet słyszeć! pluje przez całą kuchnię :P

Gość 56y65ye4
Moja córeczka (5,5) nie chciała jeść kaszek. Zmieniłam więc proporcje i teraz daję jej mleko modyfikowane z paroma łyżeczkami kaszki mleczno-ryżowej i łyżeczką glukozy. Taki roztwór pije z dziką rozkoszą.

Gość xxxxxxyyy
Moja mala bobovity nieznosi, wszystkie kombinacje nestle ryz z czyms tam tez nie . Lubi za to kaszki Holle lub Nestle z serii Zdrowy Brzuszek bezcukrowe i niesmakowe, oraz Hippa kaszki na dobranoc Owsianke z jablkami i Ryz z Jablkami

Gość moja ma 10 m-cy
9 na sniadanie mleko+2 lyzeczki kleiku kukurydzianego lub owsianka z owocami lub kaszka manna lub zdrowy brzuszek z owocami - ok 130 m 11-12 zupka 200-250 ml - z miesem, zoltkiem lub rybą 15 deser (owoc, kisiel z bobofruta lub na kompocie bez cukru ze startym bananem, deser z biszkoptem) lub mleko lub trochę tego, trochę tego 18 jw ale odmiennie tzn jak o 15 mleko to teraz deser, kisiel itp 20 kasza manna na mleku lub zdrowy brzuszek 5 zboz lub kasza jaglana z owocami lub owsianke z owocami ok 200ml (pol na pol z owocami np. zmiksowana gruszka, jablkiem, sliwka, bananem lub rozne kombinacje) teraz jeszcze bede podawala kasze jeczmienna z warzywami lub owocami te ryżowe sa wszystkie z cukrem, a takich nie chce podawać już wole ugotować płatki ryżowe z owocami lub ryz na mleku z owocami w międzyczasie je ze 2-3 chrupki kukurydziane lub starte jabłko, czasem odrobinę naszego obiadu (na spróbowanie, bardzo jej smakuje) - ale to nie zawsze ok 100 ml wody, herbatki (rzadko) lub kompotu bez cukru ale woli mleko (karmię piersią)

mleczno ryzowej zjada chetnie a najbardziej wlasnie te smaki co napisalam bo ryzowymi to tylko mleko zageszczam w sumie raz dziennie o 4 rano bo on z butli nie chce jesc w dzienw ogole z bebilonu mu kupilam ale tez nie chcial ich jesc bobovita to juz kompletnie mu nie smakuje ...wiadomo kazde dziecko ma swoje smaki

Gość pegasus66
sprobuj Holle. One sa bez cukru, niektore dzieciaki instynktownie wyczuwaja, co jest lepsze dla ich organizmu, w sensie rzeczy bezcukrowe, ekologiczne. wydawaloby sie ze wszsytkie sa łakome na cukier i slodkie rzeczy, ale to nieprawda. radze Ci, sprobuj z bezcukrowymi.

Gość aniaa ostrów
też podpisuje sie pod Holle. ze wszystkich wypróbowanych ta najlepiej nam służyla: dziecko nie ulewało, nie miało kłopotów z brzuszkiem, choc jest dzieckiem alergicznym. polecam każdemu, kto ma wrażliwe dziecko.