Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annjipolka

Co akurat robiliscie gdy dowiedzieliscie się o tragedii??

Polecane posty

Gość ja spałam przyszła
przyszła do mnie bab cia, ja spałam jeszcze, babcia plakała,mówi do mnie, wstawaj,nawet nie wiesz jaka tragedia sie wydarzyła, robił się samolot-prezydent i jego zona nie zyja,ponad 100osób(bo wtedy tak podawali) " bylam w szoku, nie wierzyłam, do dzisiaj nie potrafie....

Gość DarkaP
W sobotę pojechałam sobie nad jezioro. Około 12.00 usłyszałam z oddali, a głos się niesie, jak jeden wędkarz mówi do drugiego, że "A pan wogóle słucha radia?taka tragedia, tylu generałów, na ichmiejscach polozono kartki", coś takiego usłyszałam. No i poszłam sobie, pomyslałam, że może z 5 generałów miało wypadek samochodowy i nie dojechało na uroczystość. Potem po jeziorze, pojechałam do supermarketu, a było po 16.00. Ledwie weszłam, podeszłam do półki, a tu nagle przez mikrofon: " W związku z katastrofą samolotu i śmiercią prezydenta, opraz wszystkich na pokładzie samolotu, nasze centrum w dniu jutrzejszym będzie zamknięte". Myślałam, że pochodzę sobie jeszcze po supermarkecie, ale poczułam się słabo i jak najszybciej udałam się do domu.

Gość taa niedobra pupa
Ja przyznam ze wstydem że w sobotę spałam dość długo. W końcu budzi mnie syn: "Mamo, prezydent nie zyje". I 80 posłów - jak to powiedział byłam na 100% pewna, że żartuje. Ale na wszelki wypadek włozyłam na nos okulary i gapiłam się w tv nic nie rozumiejąc. Chyba dopiero po 5 minutach do mnie dotarło że to prawda. Posłów nie było wprawdzie 80, ale też inne ważne osoby z otoczenia i wojska....

Gość tragedia straszna
Ja akurat szykowalam sie do wyjscia- malam jechac na zakupy z bratem. Zadzwonila do mnie kolezanka i sie pyta czy juz wiem co sie stalo. jak mi powiedziala, to myslalam, ze sobie jaja robi :O wlaczylam tv, sidzialam z jednym pomalowanym okiem i gapliam sie jak otepiala w ekran, nie wierzac w to , co widze i slysze :( do teraz nie chce mi sie wierzyc...

Gość w pracy ....
Byłam w pracy, studenci mi powiedzieli. Od razu powiedzieli, że już chcą wracać do domów

Gość Elizendaa
Ja asystowałam mężowi przy naprawie samochodu. Ze sklepu przybiegła teściowa z informacją co się stało. W pierwszej chwili się zaczęłam śmiać, mówiąc: to niemożliwe. Szybko pobiegłam do domu, włączam net a tu się żadne strony nie chcą otworzyć z wiadomościami, dzwonię do znajomej - na żaden numer nie da się dodzwonić, włączyłam więc tv i zobaczyłam. Potem już cały dzień siedziałam na kanapie i z tym samym niedowierzaniem słuchałam najnowszych doniesień.

Gość a jaa to
byłam u fryzjera bo później szłam na wesele

Spalam do 13, dopiero jak wstalam mama mi powiedziala, nie chciala budzic, patrze w tv a tu szok, jakby nie z tego swiata. 11 wrzesnia 2001 jak byl zamach na WTC to wrocilam ze szkoly do domu i patrze w tv i myslalam, ze to film jakis w pierwszym momencie, i pytam sie taty co to za film, a on, ze to nie jest film tylko byl prawdziwy zamach w Stanach, o papiezu umierajacym powiedzial mi moj chlopak jak przyszedl po mnie po pracy, druga rzecz, ze ja nigdy nie ogladam telewizji, zawsze dowiaduje sie od innych

Gość katiap22
Ja wstałam przed 6 rano do pracy (jestem w U.S.A.). Wyszykowałam się, włączyłam kompa, żeby sprawdzić maile. Miałam jeszcze chwilę czasu, więc pomyślałam, że wejdę na pudelek poczytać plotki. No i na o2 widzę: prezydent nie żyje. Myślałam, że to jakiś czas i weszłam na wp, a tam same nagłówki: prezydent nie żyje, jego żona, samolot się rozbił. Byłam w szoku. Poleciałam obudzić mego narzeczonego i on mi też nie uwierzył. Mówię do niego: chodż, sam zobacz, to jest prawda, bo piszą na tym na 2 portalach. Zobaczył na wp, ale nie wierzył za bardzo. Odpaliłam jeszcze onet i tam to samo. Wtedy w to uwierzyliśmy. Zadzwoniłam do mamy do Polski i ona to potwierdziła. Cały dzień byłam w szoku, nie dałam rady pracować. Dziś w Kościołach odprawiają się Msze św za zmarłych. Na domach i samochodach Polaków wieją polskie flagi z czarną wstęgą. Wielka tragedia dla nas, Polaków.

Jechałam z mamą i chłopakiem na wesele, chłopak mówi, że włączy radio bo co będziemy tak po cichu jechać...No i usłyszeliśmy same nazwiska, więc nie wiedzieliśmy o co chodzi, dopiero za chwilę powtórzyli całość:( Byłam i nadal jestem w szoku, wielka tragedia...Aż bawić się odechciało:(

Gość Zaera
Nocowałam u przyjaciólki po jej 18-stce. Jakoś koło 10 się obudziłyśmy, i usłyszałyśmy jak jej mama rozmawia w kuchni : wymieniła kilka nazwisk i ze wszyscy nie żyją. Moja koleżanka wyszła spytać co się stało. A jej mama mówi: 'Samolot się rozbił.. Kaczyński nie żyje, nie mamy prezydenta..' Jeden wielki szok.

ja akurat byłam w szkole (podyplomówka). Ok. godziny 9.30 skończyliśmy pisać egzamin gdy koleżanka mówi, że dostała smsa od męża, że była katastrofa samolotu prezydenckiego, i że wszyscy zginęli. Byliśmy w szoku, każdy zaraz złapał za telefon, żeby zadzwonić do znajomych lub rodziny, a tu sieć zajęta, tak było przez chwilę. W końcu dodzwoniłam się do domu i tata mi powiedział, że zginęła para prezydencka, politycy. Dosłownie się trzęsłam, tak to mną wstrząsnęło. A wiecie, co było najgorsze? Nieczułość naszej pani wykładowcy, która nawet słowem się nie zapytała o tą tragedię, a widziała, że w przerwach z koleżanką słuchałyśmy radia we komórce. Oczywiście zajęcia owa pani doktor poprowadziła do końca, bez jakiejkolwiek wzmianki o tym, co się stało. Normalnie jestem zszokowana!

Gość Extensa
o 10 zadzwonił mi budzik, wyłączyłam go i jeszcze sobie leżałam z myślą by zaraz wstac. Ok 10:06 wpadła do mojego pokoju mama w zasadzie krzycząc że był wypadek w którym..... Zerwałam się z głupim uśmiechem, w szoku byłam, odsłoniłam okno i poszłam za mama oglądać tv, ok 10:15 dostałam sms z tą informacja od chłopaka.

Gość hthjyj
Ja spalam smacznie w swoim lozku i uslyszalam zdenerwowany glos mojej mamy. Rozmawaiala z kims przesz telefon i krzyczala non stop jedno zdanie: to na samolot nie maja ..boze....to na samolot nie maja ..boze i tak kilka razy . Na poczatku nie wiedialam o co chodzi kompletnie. Wstalam ,zapytalam jej czemu tak krzyczy a ona do mnie ze prezydent nie zyje. Mowiac szczerze jakos zlalam ta wiadomosc, sadzilam ze prezydent mego miasta zginal czy cos...ze mamie cos sie pomieszalo w glowie ale siadam przed TV i widze zdenerwowanych dziennikarzy TVN. Moja mama plakala a ja przez dobrych kilkanascie minut myslalam , ze pewnie samolot lekko poobijal sie o ziemie i wszyscy zostali zabrani do szpitala. Jeszcze wtedy nie myslalam ,ze z prezydentem i jego zona lecialo tyle znanych osob. Jak uslyszalam nazwiska to podciagnelam nogi na kanapie, skrylam twarz w dloniach i bylam w szoku..i taka zastal mnie ojciec ktory wrocil ze spaceru z psem. Jak dowiedzial sie co sie stalo to powiedzial tylko: o matko boska ..siadl w fotelu i bylo mu slabo

Gość kur
a ja jechałam właśnie autobusem i zadzwoniła siosta i mówi że samolot sie rozbił a ja na cały głoś Weś ze kurwa jaj nie rób, no ale później włączyłam radio w telefonie no i potwierdzili że samolot się rozbił, ale więcej dowiedziałam się już jak dojechałam do domu.

Gość stagnacja8888
Moze zabrzmi to dziwnie ale ja o wszystkim dowiedzialam sie dopiero w niedziele rano...cala sobote przespalam. W piatek duzo wypilam bo dowiedzialam sie ze facet mnie zdradzil.Mialam poteznego kaca. Obudzilam sie tylko kilka razy aby sie napic soku. Zero tv, zero radia, zero halasu bo mieszkam w domu wolnostojacym w cichej okolicy. Telefon mialam wylaczony ..dzownila do mnie mama kilka razy ale moj brat jej owiedzial ze troche za duzo wypilam i dlatego nie odbieram.Wstalam w niedziele kolo 11,wlaczylam net i mnie TOTALNIE zatkalo. Wszystko czarne, dziesiatki informacji.Nie wiedzialam co czytam, wlaczylam tv a tam wszyscy placza...Bylam w szoku..DSochodzilam do tego co sie stalo tak dobrych kilkadziesiat minut

Gość TaylorMomsen90
Ja przepisywalam notatki i mialam wlaczone radio...no i jak byly wiadomosci o 10 to powiedzieli ze rozbil sie samolot z polska delegacja i nikt nie przezyl...ja pierdole...ale sie przerazilam...

Gość shades
Siedziałam w pracy, gdy jedna z dziewczyn wybiegła z pokoju i krzyczy do telefonu"Prezydent zginal" Nie wiem dlaczegomyslalam,ze mowi o jakims zwierzatku,kocie lub psie. Pomyslalam,ze moze jej uciekl i zginal.. Dopiero za chwile dowiedzialam sie o jakim prezydencie mowi...