Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silny ból i biegunka po alko..

silny ból i biegunka po alkoholu

Polecane posty

Witam, piszę ponieważ mam poważny problem. Od jakiegoś czasu zauważyłam że nie mogę spożywać alkoholu. Po spożyciu występuje u mnie na drugi dzień biegunka a nawet ostry ból w okolicach klatki piersiowej który przechodzi do pleców. Kiedy wzięto mnie do szpitala nic nie stwierdzono, żadne środki przeciwbólowe nie pomagały dopiero dożylna no-spa. Czy ktoś z was ma może podobną sytuację i wie dlaczego tak się dzieję? Dodam że wcześniej nie miałam takiego problemu i piję sporadycznie. Proszę o radę. Lekarze nie wiedzą co może być przyczyną.

tylko że wcześniej nigdy nie miałam takich problemów to zaczęło się jakieś pół roku temu, po sytuacji kiedy znalazłam się w szpitalu boję się nawet piwa napić czy lampki wina do obiadu. Poza tym biegunkę no dobra mogę zrozumieć ale dlaczego mam tak silne bóle?

Gość znachor czy cuś
Watróka do wyrzucenia.Najgorsze co może być na ten organ ,to piwo. A w ogóle nie chlaj.

Jak mogę mieć wątrobę do wywalenia skoro mam 20 lat w przez całe życie nawet całej butelki wódki nie wypiłam. Piwo sporadycznie. Raz na pół roku.

Gość Anka1237
A może masz wrzody żołądka? W takiej sytuacji nawet niewiele alkoholu może powodować silne bóle. Inną przyczyną może być nadmierne wytwarzanie kwasu żołądkowego lub zachwianie równowagi bakteryjnej w przewodzie pokarmowym. Proponowałabym jednak całkowicie zrezygnować z picia alkoholu. Możesz sobie kupić również lakmil, zawiera on szczepy pożytecznych bakterii. Powinny Ci one wzmocnić Twoją florę bakteryjną.

Gość gość
Może to być związane z trzustką np. zapalenie

Gość gość
Bywa że czasem przedrze jelitko;-)

Gość gość
A nie masz problemow z secem i nadwaga?

Gość gość
u mnie się dzieje tak kiedy wypiję piwko,ale ja cierpię na zjd (zespół jelita drażliwego) :/ kiedy wypijam wino lub wódkę nic mi nie jest,ale po piwie dostaję skrętu kiszek i kibel murowany:( w ogóle totalna lipa z tym żyć-może masz coś podobnego?:/

Gość gość2529
Temat co prawda stary, ale się wypowiem "ostry ból w okolicach klatki piersiowej który przechodzi do pleców" - jeśli jest zlokalizowany z prawej strony, to najprawdopodobniej kamica pęcherzyka żółciowego. Jeśli w pęcherzyku jest piasek bądź kamienie to po spożyciu ciężkostrawnych potraw i alkoholu występują nie tylko dolegliwości żołądkowe, ale też ból pod prawą piersią promieniujący na plecy. Choroba rozwija się latami i przez długi okres nie daje żadnych objawów. Dopiero kiedy zaczynają się bóle, chory podejrzewa że coś jest nie tak. Ja miałam kamicę i całkiem wycięto mi pęcherzyk żółciowy w wieku 24 lat. W pęcherzyku wykryto ok. 10 letnie złogi, wiec długo chorowałam nie wiedząc o tym. Po operacji żyje się normalnie, można zjeść ciężkostrawnie i napić się większej ilości alkoholu, ale wiąże się to z częstszymi wizytami w klblu :D dlatego rzadko piję. Niestety po sylwestrze męczy mnie biegunka (na szczęście bez bólu brzucha) już drugi dzień :D Pozdrawiam nadal z kacowanych :D

Gość gość3366
Witam Ja mam podobny a właściwie raczej ten sam problem po spożyciu jakiegokolwiek alkoholu na drugi dzień dostaje silnych bóli w klatce i strasznie bija mi kwasy z żołądka do gardła. Męcze sie z tym od roku za nie cały miesiac ide ponownie do szpitala na kolejne badanie. Wcześniej stwierdzonu u mnie przepuchline roztworu przełykowego. Gość 2529 mam pytanie jak stwierdzonu u ciebie to schorzenie (jakim badaniem)?