Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djsdjks

Wstyd mi za polske. Wstyd za Kraków.

Polecane posty

Gość shatyn kmiotku nie wycieraj
sobie mordy cytatami z biblii faryzeuszu wstyd mi za takich wsiokow aby miec nadzieje ze nigdzie na swiecie sie o tym nie dowiedza wiesz durniu co to jest zaloba narodowa?

Gość tra.gedia
Shatyn ja się z Tobą zgadzam. Wawel to nie miejsce dla Kaczyńskich. Mimo całego szacunku dla prezydenta, ale niektórzy nie mają umiaru w wywyższaniu sie

Gość kartinek123
Teraz się zacznie...miesjce pochówku, a za chwile dzielenie stołków..ot.

Gość Krakowianka z dziada
Shatyn ja też mam podobne zdanie do Twojego...

Gość tez się zgadzam
Wawel,co za pomysł! Widzialam migawkę z: Krakowa,miłe ,inteligentne twarze,widać ,że w głowach nie pusto.

Gość shatyn kmiotku nie wycieraj
ja wiem doskonale co to jest kultura i wielu ludzi ktorzy sie nie zgadzaja z pochowkiem na wawelu ktorzy sie jednak potrafia zachowac i nie wydzieraja ryja na pol miasta i nie tocza piany przed kamera na temat zmarlego prezydenta na poczatku zaloby... mi to osobiscie jest obojetne gdzie bedzie pochowek ale dziwie sie ze tacy ludzie co sie tam zebrali maja w ogole taki tupet zeby czegokolwiek zadac...

Gość dorooo
Ten protest był totalnym upadkiem. Jest mi strasznie wstyd za Kraków i za ludzi, którzy "pokazali się" tam. I przykro mi, że nadal nie rozumieją dlaczego było to (że tak powiem) sporym nietaktem...

Gość tra.gedia
Kmiotku ale jak kobieta przed kamerą Tuska od hien wyzywała to ok? Dobrze,że się ludzie zorganizowali i coś działają. Powinni nagłośnić taki protest i zebrać więcej ludzi. Niech J Kaczyński nie tkwi nadal w przekonaniu że ma do czynienia z ciemnym ludem

Gość Tylko jLaedno do powiedzenia
"Swiety, swiety , swiety..kaczor zastepow" Meczenska smiercia zmarl za nas Polakow, za Narod. Swietym go uniczyc trzeba, zaraz po pochowku na Wawelu. Santo subito. Juz, teraz, dzis. Ogarnijcie wasze biedne glowy, ludzie..zero dystansu. Wariacja, narodowa tragedia. Hiroszima.

Gość no to się zaczęło polaczkowo
:O

Gość popieram cie Shatyn
Mam dość lukrowatych artykułów o wspaniałości wszystkich, którzy zginęli. Byli wśród nich ludzie na poziomie, ale ileż można pisać peanów nawet na temat osób, które niczym szczególnym się nie odznaczyły. Z tym Wawelem to oczy ze zdumienia przecierałam... "Wola rodziny i należy ja uszanować"... Rozumiem, że jak moja rodzina kiedyś postanowi pochować mnie na Wawelu to się wszyscy zgodzą.. Niestety pan Kaczyński prezydentem był nijakim. Nie wiem jakim człowiekiem był prywatnie, ale za to chyba Wawel mu się nie należy. Zastanawiam się co powiem kiedyś swoim dzieciom, gdy będę je oprowadzać po Wawelu... O Kaczyńskim będzie się jedynie pamiętać, iż zginął w katastrofie lotniczej. Bo nic więcej godnego pamiętania nie ma... Jestem cAŁKOWICIE PRZECIWNA pomysłowi pochowania Kaczyńskich na Wawelu. Jak wielu Krakusów (nawet jeśli nie mieli odwagi wyjść na Franciszkańska)... I śmieszni jesteście gdy przejmujecie się głównie tym, jak nas spostrzegać będą zagraniczne media... Wszystko pod publiczkę??? Chyba liczą się jeszcze jakieś wartości i świętości???

Gość laguna98664555
a ja straciłam cały szacunek, jaki miałam do x Dziwisza! "Kraków jest gotowy" !! - co to ma w ogóle być?? pan Kaczyński owszem, zrobił co nieco dla kraju, ale to ZA MAŁO by go chować na WAWELU!!! obok królów i Piłsudskiego!! to wszystko jest robione pod publikę ! wynosi się państwa Kaczyńskich do rangi ... prawie świętych! idealne miejsce na ich pochówek to jest Kosciół Opatrzności Bożej albo Powązki. ale nie WAWEL!!! ludzie, opanujcie się!

Gość ALE WY TEPI JESTESCIE
Nie wiecie czemu J. Kczynski chce pochowania brata na Wawelu? Bo sam przed smiercia pewnie chce sobie zastrzec to by spoczywac obok brata blizniaka:P A wiec wszystko jasne drogie dzieci:D

Gość ten Wawel to nieporozumienie

Gość ale monika spięła się z nim to
o tak !!!!!!!!!!!! mi też wstyd!!!!!!! wstyd że teraz gdy oczy i uszy calego świata skierowane są na nas, gdy w obliczu takiej tragedii świat jednoczy się z nami - IDIOCI W KRAKOWIE CHCIELI ZABLYSNĄĆ PRZED KAMERAMI I ZROBILI CYRK. Takich kutasow należy odrazu wystrzelac żeby debile sie nie rozmnażali !!!!!!!!!

Gość a ja powiem tylko jedno
co wybitnego zrobił Kaczyński żeby go pochować obok takicg wybitnych postaci?Bo to że zginął śmiercią tragiczną nie jest chyba wystarczającym powodem :O

Gość dorooo
Co do zdania, że ten pochówek to niby część kampanii Jarosława Kaczyńskiego, to... po prostu brak mi słów. Ręce opadają. Ludzie! Czy Wy macie oczy?? Czy widzieliście tego człowieka? Człowieka, który właśnie stracił brata, zidentyfikował jego ciało, powitał dzisiaj ciało bratowej, ma przed sobą przykry obowiązek poinformowania matki o śmierci jej syna, stracił kolegów, przyjaciół z ławy sejmowej... Uważacie, że teraz myśli o kampanii politycznej?? Chyba Wam się w głowach pomieszało!! Po prostu spójrzcie na niego... Jesteście zaślepieni nienawiścią, nazywacie siebie rodowitymi Krakowianami, patriotami, znawcami historii, a brakuje Wam zwykłych ludzkich odruchów. I nie dlatego, że nie zgadzacie się z pochówkiem prezydenta na Wawelu, ale dlatego że nie potraficie uszanować uczuć jego rodziny i wielu Polaków, nie potraficie uszanować żałoby narodowej. Nikt nie mówi tutaj o tym, żeby uczynić parę prezydencką świętymi. Można się zgadzać lub nie zgadzać z miejscem pochówku, ale ten protest był okropieństwem, był po prostu wstydem. Wstydem dla Krakowa i dla Polaków...

Gość jak barany
pewnie,najlepiej siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać,jak barany.

Gość popieram cie Shatyn
ten protest był po prostu niezgodą na pochówek Kaczyńskich... Skoro można się nie zgadzać..

..." ten protest był okropieństwem, był po prostu wstydem. Wstydem dla Krakowa i dla Polaków..." Dokładnie tak - lepiej bylo by gdyby to była WAWA ale może to byc i karków wszystko jedno - ważne żeby godnie pochować tych ludzi a te koorewsko chamskie pokazówki Krakow niech sobie w buty wsadzi będzie wyższy !!!!!!!!!!!!!!!!!

KTOŚ NAPISAL LICZĄ SIĘ WARTOSCI - HMMM A HONOR SZACUNEK TO JUŻ KOORWA SIE NIE LICZY ?????????????

Gość dorooo
I chciałabym powiedzieć jasno - nie mam nikomu za złe tego, że nie zgadza się z miejscem pochówku pary prezydenckiej. Każdy ma pełne prawo do własnego zdania, każdy ma prawo je wyrażać (żyjemy w wolnym kraju). Ale nie w tak okropny sposób!!

Gość ewelaqqq
jestescie żenujący!po co tyle niepotrzebnych słów padło??czy wam to cos da??co beda ccieli to i tak zrobia.Własnie tego mozna było sie spodziewac po polakach...własnie tego sie bałam...nawet nie wytrzymali do konca załoby:(wstyd za was...

Gość smierdziell
naprawde optymizmem napawa mysl, ze to przyszlosc narodu :D

Gość laguna98664555
szkoda, że jeszcze nie studiuję w Krakowie - poszłabym na ten protest z wielką chęcią!

Gość paróvva
Eh, wyskoczyli z tym Wawelem, Dziwisz sie niepotrzebnie tak szybko zgodzil, zamiast dac sobie chwilę czasu i posłuchac, co w trawie piszczy. teraz to już trzeba ich na tym Wawelu pochować, bo co, z geby robić cholewę? A te protesty są po prostu niesmaczne. Na przyszłosć radziłabym takim Dziwiszom, żeby nie ulegali tłumowi i emocjom, tylko zastanowili sie na chłodno, co i jak. A teraz uwazam, ze nie ma już o czym dyskutować, bo decyzja zostala podjęta.

Gość popieram cie Shatyn
Jak zawsze zwyciężyły pieniądze. Niestety dla prezydenta Krakowa wazniejsze jest nakręcenie koniunktury tego miasta, niż liczenie się z czymkolwiek (w tym-z wola mieszkańców). Teraz do Krakowa zjadą ważni tego świata, a prezydent będzie miał okazję wszstkich ich witać w blasku fleszy... No i Kraków stanie się bardziej znany, bo z turystyką trochę kiepskawo w ostatnim czasie.. Przecież o to chodzi właśnie.. A szacunek do miejsca, gdzie spoczywa tak wielu wybitnych Polaków schodzi na dalszy plan... I nie piszcie mi tutaj o tym, jak wyglądamy w mediach zagranicznych. Bo taki argument to żenada. Rozumiem, że jakby ktoś podał propozycję beatyfikacji prezydenta i jego załogi, to można byłoby ją podchwycić, bo przecież ładnie by to wyglądało w mediach ZAGRANICZNYCH. Chyba niektórzy mają jakiś kompleks. Trochę racjonalizmu ludzie... Wejdźcie sobie na jakiś portal internetowy i spójrzcie co tam powypisywane... Wśród tych, którzy zginęli sami święci, którym zależało tylko na innych, skromni, poświęcający się. Mdli mnie już od tego...

Gość ja tylko zastanawiam się
po co ta szopka, po co Kaczyńskemu wielki Wawel, skoro był warszawiakiem i pewnie tam chcialby być pochowany. Podobnie jak jego żona, kobieta zawsze będąca w cieniu, któej raczej nie zależało specjalnie na splendorze... Po co to ktoś wymyślil/?? Gdzieś przeczytałam, że chcieli spocząć na Powązkach... Skąd więc ten Wawel pytam???? Żeby zrealizować jakieś chore ambicje innych osób???

Gość paróvva
No własnie, Kaczyński jaki był , taki był, ale pani Marii to by wręcz bylo nieprzyjemnie, że się ją kładzie obok królów. Tym bardziej, że odbywaja sie jakies protesty - tak jakby oni o to zabiegali. Głupio ten Dziwisz zrobił. A tak w ogóle -wstyd robić kwas w czasie żałoby, kiedy właściwie jest czas na inne rzeczy i inne refleksje.

Gość dfghgffg
Ludzie to studenciki zwykłe. Tam może było z 20 osób reszta to gapie. I podejrzewam że oni też wcale nie są z Krakowa, mieszkają tam w akademiku a teraz wielce Kraków bronia. żenua