Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bb..

barszcz czysty taki jak na wigilię bardzo proszę

Polecane posty

Gość bb..

niech ktos dokladnie poda jak sie go robi pilnie potrzebuję i będe bardzo wdzięczna

ja dzień przed robię sama zakwas z buraków to powoduje że barszcz na 100 % będzie miał piękny kolor zakwas buraczki surowe obieram i kroje w plastry wrzucam do garnka....do tego majeranek,czosnek w ząbkach, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, odrobina cukru, soli, octu i to wszytko zalewam gorącą przegotowaną wodą i zostawiam do dnia następnego na następny dzień gotuje wywar z warzyw i mięsa w sumie to tak jak na rosół....jak mięso jest miękkie wyciągam warzywa mięso i wlewam to wywaru zakwas przez sitko doprawiam do smaku i tyle

Ja robie na wywarze miesnym,dodaje warzywa,ziele angielskie,lisc laurowy,kucharek,pieprz,na koniec wrzucam czerwone buraki,bo jak sie gotuja ze wszystkim razem,to barszcz blaknie i nie jest juz taki czerwony,zakwaszam sokiem z cytryny,jak jest zbyt kwasny zlamuje smak szczypta cukru. Nie daje sie poprostu barszczu z butelki.

Gość bb..
oj dziękuje pięknie a co jak nie mam burakow tylko barszcz koncentrat w butelce ? konkretnie chce zrobic taki barszcz i do tego uszka z mięsem, uszka juz mam tylko ten barszcz..

Gość bb..
prosze mi jeszcze doradzic co jesli mam tylko koncentrat ze sklepu a nie zwykle buraczki

Gość bb..
podniosę bo to nadal dla mnie wazne

Gość musisz sie ratowac tym
z butelki - ale NIE ZAGOTUJ (sprawdź na butelce) - bo straci piękny kolor :)