Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja.a.a.a.

Dieta proteinowa Dukana

Polecane posty

dziewczyny nie czepiajcie się jej tak przecież ona jest po ciąży, nie wiecie jak się wtedy wygląda?? 5 kg na wadze, a w lustrze 15.... trochę współczucia!!!! od męża też się już odczepcie, ewidentnie maja kryzys pożycia, więcej taktu koleżanki!!! :-) do jutra!

Myślę że najlepiej będzie jeśli na pewne wybryki (mam tu na myśli mrumrumruu oczywiście) nie będziemy zwracać uwagi, wtedy może szybko sie jej znudzi :D:D:D 3 dzień diety mam już za sobą i szczerze mówiąc jestem z siebie dumna (dałam rade) :):):) No to do jutra :)

gratuluję :-) ja mam za sobą udany dzień 4 i dylemat - kończyć po 5 czy ciągnąć dalej??

w sumie to mi ta faza uderzeniowa pasuje, mogłabym ją kontynuować spokojnie nawet do 10 dni, ale mam do zrzucenia stosunkowo niewiele... no nie wiem, nie wiem.... chyba decyzje podejmę jutro wieczorem/we wtorek rano

Gość werkaa
paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K paniom juz dziekujemy Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K Z A M Y K A M Y T E N G L U P I T O P I K

to nasza mrumrumruu :-) chyba dziś mąż nawet wina nie chciał z nią pić, wiec sama całe wywaliła i teraz szaaaaalejjjeeee :-D

cześć :-) dziś dzień 5, na wadze 57,9 kg, co mnie szczególnie cieszy biorąc pod uwagę fakt, że na dniach mam dostać okres. o długości fazy uderzeniowej zadecyduję jutro rano, ale raczej ją przedłużę jeszcze 2- 5 dni bo bardzo dobrze ją znoszę :-)

Gość życzliwajaja
witam Duka, mim zdaniem :P startowalam z ok 60 ,teraz mam 53, uderzeniówki niepowinnaś przeciągać,możesz potem jezeli za dużo stracisz ,zaliczyć długie przestoje na 2 fazie,to demotywuje, a na dniach pw, możesz mieć wzrosty, oczywiscie sama zdecydujesz czy lepiej teraz zgubić wiecej ,czy stopniowo, bez wiekszych wachań na wadze, niemasz dużej nadwagi ,wiec do 5 dni na u powinno starczyć, a spada ci jeszcze coś ?

witam :-) spada mi codziennie czwartek - 60.1 piątek - 59.1 sobota - 58.9 niedziela - 58.1 poniedziałek - 57.9 a ile masz na myśli pisząc "jeśli za dużo stracisz"?? o przestojach i wzrostach czytałam w książce, Ducan nawet radzi, żeby się wtedy nie ważyć, więc jestem psychicznie przygotowana na to :-) A Ty w jakim czasie zrzuciłaś te 7 kg?? i ile ci spadło po uderzeniówce??

Gość kataa
Duc25, Dukan wyraźnie napisł w książce, 5 dni 1 fazy, jesli masz do zrzucenia od 10-20 kilogramów ! a Tyile chcesz zrzucic, że chcesz być 5 dni na 1 fazie?

"Średni czas trwania kuracji uderzeniowej wynosi 5 dni" "Ile czasu powinien trwać pierwszy etap, aby początek kuracji był skuteczny i spełnił swoją funkcję? Na to niezwykle ważne pytanie nie ma standardowej odpowiedzi" to napisał w książce Ducan, nie ma tam wyraźnego nacisku na tą czy inną liczbę dni. Co więcej pisze ona dalej, że liczba tych dni powinna być zależna nie tylko od ilości kg, które chcemy zrzucić, ale i od: - wieku - liczby wcześniej stosowanych kuracji odchudzających - motywacji - szczególnego upodobania do pokarmów bogatych w proteiny Ja mam wprawdzie stosunkowo niedużo kg do zrzucenia bo nie więcej niż 10, ale poza tym stosowałam już wiele kuracji odchudzających, mam w tym przypadku duża motywację i lubię produkty I fazy.

Witam, to już mój 4 dzień :) Po waszych wypowiedziach zadecydowałam że chyba raczej 1 faze skończe na 5 dniach, czyli jeszcze tylko przetrwać jutro i będę jeść roślinki :) I przy okazji pewnie taniej wyjdzie :):):)

Gość kaata
no to Ciekawe, bo ja mam w ksiązce napisane Sredni czas 5 dni i rzuca się od 10-20 kilo dla mniej otyłych ponizej 10 kilo , 3 dni 1 fazy dla powaznie otyłych ! Moża wydłuzyć 1 fazę do 10 dni, pod warunkiem, że lekarz na to pozwoli i bardzo dużo się pije. Możesz zniszczyć sobie nerki.Rozwalisz organizm , ale każdy robi jak uważa :)

Gość kaata
jaaaa :) Masz rację, 5 dni w zupełności wystarczy, jesli nie masz powaznej nadwagi, a pózniej i tak Ci spadnie w 2 fazie . Chcecie szybko zrzucić , ale nie zwracacie uwagi na to, ze skóra stanie sie obwisła . 1 Faza to szok dla organizmu i nie powina trwać zbyt długo:)

cześć ja.a.a.a. :-) i jak wytrzymujesz?? dalej Cię denerwuje monotonia, czy już się przyzwyczaiłaś ?? mi tak wczoraj piersi z kurczaka smakowały, że dziś na obiad chcę tylko je i nic innego, nawet jakbym na wszystko mogła sobie pozwolić :-) a do tego mam jeszcze jajka z musztardą i szczypiorkiem, twaróg z cebulą i jogurtem, wędlinę z łososia, wędlinę z indyka, serek wiejski, wątróbkę, tuńczyka w puszce - jest z czego wybierać :-)

kaata to samo mamy napisane w książce :-), ja tylko zwróciłam uwagę na fakt, że nie są to ścisłe wytyczne, tylko propozycje Ducana, a konkretna opcja zależy od wielu czynników i powinna być dostosowana do naszych właściwości, powinna być naszym wyborem. To w paru miejscach Ducan podkreślał i do zacytowałam. Ja nikogo nie namawiam, do przedłużania uderzeniówki, ale sama się nad tym zastanawiam, bo znam siebie i czuję, ze nie byłby to zły pomysł. Z resztą jak już pisałam na 100 % nie jestem pewna, czy tak zrobię. A z tą obwisłą skórą to bez obaw - to tylko 2-5 dni więcej, pewnie bliżej tych dwóch niż pięciu :-)

Hej duc25, nonic dziwnego,że moje menu mi się nudzi, Twoje jest duuuuużo bogatsze:P ale to dlatego ze ja wole jarzynki, pojutrze sobie urozmaice.:) W moim menu są jajka na twardo, serek wiejski, serek homogenizowany, jogurt naturalny, piersi z kurczaka oczywiście, tuńczyk i makrela wędzona, to chyba na tyle :( Ale mam juz rezultaty :) Obudziłam się dzisiaj rano i miałam taki płaski brzuch jak za czasów ginazjum :D:D:D Wage sprawdze w piątek dopiero pozdrawiam :)

po serek homo też dziś polecę do lidla nakupowałam sobie też różnych herbat - zielona dwa rodzaje, wieloowocowa, pomarańczowa, karmelowa. i piję jedną po drugiej + kawa Inka :-) fajnie, że widzisz efekty :-)

Gość życzliwajaja
Duk ,to jasne że ty o tym zdecydujesz,jednak mówiąc za duzo miałam na mysli to że prawidłowe spadki to 1 kg na tydzień - średnio, i stąd te przestoje , chyba że to czego masz za dużo to woda a nie tłuszcz A faza uderzeniowa ,w porównaniu do pozostałych ,ma naprawde nikłe znaczenie i jedyne ,zresztą o czym Dukan pisze to efekt zaskoczenia i motywacja jaką dają szybka strata kg,jak dla mnie, nic pozatym, równie dobrze mozna zacząć dietę od 2 fazy ,zaczynając od p a nie jak to jest po uderzeniowej od pw :)

Gość życzliwajaja
jeżeli moje rady nie są ci na nic potrzebne to ok już znikam ,a napiałam ze z podobnej wagi bo niewiem z jakiej startujesz ja schudłam około 9 kilo

szczere rady i konstruktywna krytyka zawsze są potrzebne !! :-) dzięki za to, co napisałaś. nie wiem, czy zdanie zmienię, ale na pewno wezmę to pod uwagę i przemyślę :-) a ile czasu zajęło Ci gubienie tych 9 kg?

Gość wieloowocowa
Herbata wieloowocowa zakazana w 1 i 2 fazie!

Oprócz wody dozwolone są kawa, wszelkie herbaty, napary, zioła, nawet coca-cola...

Gość wieloowocowa
tak,herbaty zielone, czerwone ... ale przeciez wyraźnie masz zakaz OWOCÓW! w 1 i 2 fazie , a więc logiczne , że herbata z owoców zakazana !

picie herbaty owocowej a jedzenie owoców to dwie różne sprawy i dla mnie nie jest logicznym ich utożsamianie.

Gość wieloowocowa
dla mnie nie jest logicznym utozsamianie duc25 z osoba inteligentna...

oo... cześć mrumrumruu wybacz, nie poznałam Cię od razu :-)