Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balerinki mam

jak wyprac skorzane buty?

Polecane posty

Gość balerinki mam

witam mam skorzane balerinki, ktore wkladke maja z tworzywa sztucznego, co powoduje ze po pewnym czasie buty nieladnie pachna. jak je wyczyscic w srodku? wiem, ze w pralce prac nie mozna, z zewnatrz wygladaja ok, ale chcialabym zeby w srodku ladnie pachnialy

Gość balerinki mam
nie moge wyjc wlasnie, sa przyklejone.

yyy, no to jedyne co ci pozostaje to kupic cos w piance do skóry sztucznej, wypsikać od środka i wyczyścic gąbeczką, chociaż myśle ze nawet normalnie proszkiem by można, tylko tak na półmokro i od razu po czyszczeniu wytrzeć dokładnie srodek i zostawić do wyschniecia, nie powinno sie nic stac

Gość balerinki mam
tylko to jest tak, ze zaczynam czuc nieprzyjemny zapach dopiero jak chwile ponosze te buty, a tak to nic nie czuc, wiec jak je tylko przetre od srodka to nie wiem czy to wystarczy.

no niestety nic innego ci nie poradze bo jak juz napisałaś wyprac raczej sie nie da w pralce... drzewiecki, no powiedzmy;)

no a najgorzej jak zakładasz do balerinek stopki czy podkolanówki te takie sztuczne to wtedy smierdzi najbardziej:classic_cool:

Gość balerinki mam
a gdybym je tak do miski z woda z plynem do prania wlozyla i tak przeprala delikatnie, pozniej w plynie wyplukala i wytarla do sucha? no i pozostawila do wyschniecia? myslicie ze sie zniszcza?

Gość balerinki mam
no wlasnie zakladam stopki, bo inaczej mi sie stopy odparzaja i odciski robia :)

Gość boy boy boy
Kup w sklepie skórzane i wymień, albo niech Ci szewc wymieni. Nie niszcz stóp.

Gość lenay
zadne gąbeczki i pianeczki nic nie dadzą. stopa poci sie zawsze i musi sie pocic, chodzi o to zeby dac szanse potowi na czesciowe odparowanie, po to wlasnie sie zaklada skarpetki, po za tym pot wsiaka w skarpetke a nie w buta a skarpetke zawsze mozn a wyjac i wyprac. do balerinek najlepiej nosic taki krotkie stopki z grubą podeszwa sa w stanie pochlonąc duzą ilość potu

Gość hujowiczka
mam ten sam problem, buty nosze bez skarpetek latem nawet, wkładkę mam też skórzną i jest po prostu czarna, ale ze buty sa wysłuzone, to chyba je normlanie wypiore w rękach w misce, wyczyszczę w śodku, by zdrapać ten syf co śmierdzi

Gość fdss
U mnie w biurowcu stoi polerka do butów marki http://shinego.pl. Robi świetną robotę. Przed wejściem do pracy można się w niecałą minutę doprowadzić do porządku. Szef też widzi, kto dba o swój wizerunek. Podłogi do tego są czyste i nie trzeba wydawać większej kasy na sprzątaczki. Według mnie sporo plusów. Zastanawiam się, aby taką polerkę sobie do domu kupić. Buty nie tylko dobrze wyglądają, ale są również zabezpieczone przed dalszymi uszkodzeniami.