Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

vi ja ostatnia @ miałam 16 kwietnia (teraz powinnam dostac 13.05) ,a do zapłodnienia doszło chyba 30kwietnia..... nerwus:( może jeszcze poczekaj?

monia_aa--> no wiec Ty masz starsza ciaze :) ja owulacje mialam okolo 4 maja... takze u Ciebie jest 33 dc okolo 5 tyg, a u mnie 27 dc okolo 4 tyg :)

no licząc od terminu @ to tak,a od zapłodnienia nie bardzo:) ale do lekarze chyba jeszcze nie isc co?

Gość nerwus:(
ja vi też świruje nie umiem miejsca sobie znalezc :( dlaczego na tym tescie nic nie widac cholera :(

no ja poczekam az bede mogla uslyszec serduszko... wczesniej sie tylko bede denerwowac... jutro ide zrobic jeszcze jedna bete... tak dla wlasnego spokoju :) a do lekarza za jakies 2-3 tyg... inaczej zobaczy tylko pecherzyk i nci nie powie, a skoro wiem, ze jestem w ciazy to ten pecherzyk musi tam byc ;) chciaz najchetniej poszlabym juz natychmiast ;)

Gość nerwus:(
tez bym szla ale wszyscy odradzaja, u Ciebie to chociaz jest krecha a u mnie nic :(

nerwus:( --> spokojnie... poczekaj jeszcze... a jak nie to rzadko sie udaje za pierwszym razem :) ja czekalam 9 miesiecy :) musisz byc dobrej mysli :)

Gość minilu
A ja jednak dostałam dziś @! No po prostu nie nadążam - skąd była ta druga blada krecha na teście rano? Dlaczego ten okres tak bardzo się spóźnił - dziś mam 41 dc??? Czy też 1 dzień nowego cyklu, bo w końcu @ jest. Ja wiem, wiem, że z kobiecym organizmem to się może różnie dziać i stres i bla bla bla, ale zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak - że np ciąża była, ale bardzo słaba. Boję się, że jak się zaczniemy starać tak naprawdę za te pół roku, to nic z tego nie wyjdzie. :( :( :( Anitia - strasznie Ci współczuję tego braku dostępu do badań - to dziwne, niby cywilizowany kraj (znacznie bardziej od PL w każdym razie), a jeśli chodzi o ginekologię to jakieś średniowiecze :(

Gość beati22
tez dlategonie powinno sie robic testow ciazowych przed @, bo czytalam ze kobiety moga robic sobie zbedne nadzieje widzac 2 kreseczki, ale za chwile taka ciaza moze byc wchloniona bo jest za slaba i tak naprawde trwala np kilka dni. Trzeba zrobic po spodziewanej @, ze spokojem , bo wszystkie zeswirujemy:-) ja tez bym bardzo chciala ale tez nie moge zeswirowac z tego powodu, bo jakos zawsze jest tak ze to co niezbyt chca, zachodza w ciaze a tez co bardzo chca to moja probemy, i przewaznie przyczyna lezy w psychice

Gość kiciiaa
Hej! U mnie wlasnie 29 dzien cyklu! @ brak ;D wczoraj powinnam byla dostac.. powoli zaczyna mnie bolec brzuch mam nadzieje ze to nie zblizajaca sie @. Staramy sie juz 10 miesiecy i mam nadzieje ze wkoncu sie nam udalo ;) Nie zamierzam jednak wykonywac testu, poczekam jeszcze dobre kilka dni zeby byc pewna :)

Gość minilu
beati - 40-ty dc to dłuuugo po spodziewanej @... I wcale nie chciałam - ew. ciąża byłaby wpadką. Po prostu bardzo mnie to wszystko zdziwiło i wytrąciło z równowagi.

Gość beati22
hmm...minilu to uwazam ze jesli spoznil ci sie okres i zrobilas test to moze bylas chwile w ciazy. Wiecie ze polowa z nas miala juz za soba ciaze nawet kilkudniowa,tylko byla za slaba aby przetrwac i zostala wchloniona... Ja bym wlasnie chciala byc w ciazy tylko ja mam tak nieregularny okres ze kurna na obliczaniu dni plodnych to moge srednio polegac. Bardziej obserwacja sluzu. Choc nigdy nie wiadomo co kobiecy organizm zmajstruje...

minilu ja miałam tak samo tylko że może kilka dni dłużej ale jestem pewna że to była ciąża, na teście wyszły dwie krechy i śluz do tego taki lepki i więcej niż zwykle a po wszystkim @ była bardzo obfita nigdy takiej nie miałam. to pewnie u ciebie też tak :((( monia-aa - właśnie nie wiem jak wytrzymam, bo to jeszcze tak długoooo, a już mnie skręca i nawet jak nic z tego to to czekenie do szału doprowadza brzuszek boli boli , może się udało. kciuki trzymam za wszystkie czekające-starające :)))

Gość dorociaaa.
wrocilam z pracy.. cycki bola tak jak wczoraj.. urosly troche.. mam nadzieje ze to nie @.. bo sie zalamie!! @ mam nieregularne.. powiedzcie mi, jak mam wyczaic u siebie dni plodne?? kurcze, o ile bym byla spokojniejsza jakbym zrobila test i zobaczylabym na nim 2 krechy......

ja tak strasznie sie boje, ze cos bedzie nie tak... ze przyjdzie @... :( chociaz wczesniej brzuch bolal mnie jak na @ teraz boli zupelnie inaczej... dzisiaj ide zrobic kolejna bete... mam nadzieje, ze dobrze przyrosla i ze to bedzie oznaczac silna ciaze...

nerwus- moze po prostu jeszcze zqa wczesnie na test? Mowie ci ja robilam trzy testy w cyklu i dopiero trzeci w 37dc!!!! cos pokazal...i to sabiutkie takie bylo....i sie okazalo ze mi sie owulacja przesunela wiec nie ma co sie zalamywac!! jesli w ciagu tygodnia nie przyjdzie @ to powtorz test!!! i nie rezygnuj z przytulanek:)

vi - ja sobie tak mysle ze warto by bylo podejzec i ten pecherzyk na USG. Czy sie zagniezdza w macicy. Mnie tam gin nastraszyl....zrobil usg mowiac ze sprawdzimy czy nie pozamaciczna bo jak tak to skierowanie do szpitala ...kurde....no ale lepiej byc przygotowanym na wszelka ewentualnosc. Dziewczyny ja pierwsza ciaze stracilam, a chuchalam i dmuchalam na siebie przez 5 miesiecy...... takze tak sobie mysle ze przy nastepnej troszke bardziej wyluzuje...aczkolwiek nie przestane na pewno monitorowac wszystkiego!

Witam dziewczynki:) Też się staramy z narzeczonym o dzidziusia od 30.04 . @ miałam 24.04 Mam nadzieje że jej nie będzie bo cykle mam 30 dniowe :) Pozdrawiam:)

tralalala--> myslisz ze powinnam juz isc do gina ?? ale czy tam juz cos bedzie widac ?? sama nie wiem zrobie dzisiaj bete... jutro zadzownie do lekarza i zapytam co mam robic...ogolnie to jestem przerazona.. ze ciaza poza maciczna... ze puste jajo... ze strace ciaze... wiem ze swiruje... i ze powinnam przestac ale tak bardzo chcemy tego dziecka i jakos malo wierze we wlasne szczescie...

do dziewuszek w ciazy- na poczatku i pozniej z reszta tez, brzuch moze bolec jak na @ poniewaz macica caly czas przygotowuje sie do prawidlowego zagniezdzania zarodka poza tym endometrium sie powieksza, no i macica sie zaczyna rozciagac:) takze nie panikujcie....hesli bol bedzie wiekszy albo dziwny jakis, albo plamienia ostre sie pojawia to warto pojechac do szpitala...w PL jest o tyle lepiej ze cie polaza dadza leki rozkurczowe i na podtrzymanie i jest szansa uratowac ciaze, natomiast w UK do 12tc jest straszna lipa...jesli ciaza sie nie utrzyma to tak chciala natura i juz..... ale nie panikujcie...heh...latweo mi mowic:) sama ze strachu umieralam zeby dotrwac do tego 12tc:) trzy miesiace to czas na prawidlowe zagniezdzenie a potem po 12tc zaczyna tworzyc sie lozysko i tez moga wystepowac lekkie plamienia:)

dorcia...pytaasz jak wyliczyc plodne przy nieregularnym cyklu? hm...no to mozesz sobie wziac najkrotszy cykl jaki mialas zalozmy ze jest to 28dc i w polowie zaczac sie obserwowac i obserwowac sie do ostatniego dnia polowy najdluzszego zyklu. Mozesz obserwowac czy masz plodny sluz i mierzyc tempke, chociaz tempka czasem jest mylaca...jak masz wodnisty rozciagliwy badz lepki sluz to znaczy ze to sluz plodny...mozesz poczytac w necie o plodnym sluzie;) przy nieregularnych cyklach bedziesz chociaz wiedziala czy owulacja jest, czy masz dni plodne:) polecam tez testy owulacyjne z allegro:))) Vi- widze ze sie stresujesz czy bedzie ok. Ja bym poszla....nawet jak masz tylko pecherzyk zobaczyc to gin ci powie zebys przyszla za tydzien dwa, a bedziesz wiedziala ze pecherzyk jest w macicy i bedziesz spokojniejsza:) Ja tak zrobilam:) generalnie przy kazdej wizycie prosilam o USG bo mialam plamienia w 6tc i w 12tc

vi- rozumiem cie doskonale:) tez swirowalam;) lykalam duphaston profilaktycznie na podtrzymanie bo mam stwierdzone PCO, duzo lezalam, nie rpzemeczalam sie wcale;) no i od czsu do czasu lykalam no-spe jak mnie podbrzusze bolalo:) nie boj sie no-spy, mozna ja brac, magnez tez;) tylko oczywiscie wiadomo z lekami nie nalezy przesadzac:) zwykla no spa trzy razy dziennie i bedzie git:)

a skoro beta wskazuej ciaze moze byc tak ze pecherzyka nie ma ?? wiem glupie pytanie ;)

Gość beati22
Ja wlasciwie zaczelam sie starac i obliczac dni plodne od tego mies wiec dopiero poczatkuje:-) wlasciwie nie wiem czy polegac na tych dniach plodnych bo mam bardzo nieregularny @. Raz mam 36 raz 40 dc !! Takze nigdy nie wiadomo kiedy mam dokladnie dni plodne, raczej polegam na obserwacji sluzu. Generalnie mi gin powiedziala ze jak przez pol roku nie uda mi sie to wtedy mam sie do niej zglosic i podzialamy bardziej. No jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Owulacje mam bo ja czuje co mies, takze nie jest zle:-) Teraz boli mnie brzuch i mam tkliwe piersi, i wkrecam sobie ze moze cos tam sie zagniezdza hihi no ale za tydz powinnam dostac.Tylko u mnie ztym okresem roznie, niby za tydz bo ostatnio mialam dwa mies po 36dc ale nigdy nie wiem czy teraz mi sie przesunie na 40 dc. Masakra. W kazym razie wszystkim zycze zobaczenia upragnionej drugiej kreseczki:-)

beati) - to jak nie przyjdzie w 36dc to czekaj do 40dc jesli wowczas nie przyjdzie to po 3ech dniach zrob sobie tescik:) i na razie sie nie stresuj:) trzymam kciuki:) A obserwacja sluzu jak najbardziej przeze mnie polecana:D wiedzialam ze mam owulke;) co potem potwierdzilo USG:)

Gość beati22
też mi sie tak wydaje, bo wczesniej nie ma co robic testu... A z obserwacja sluzu to naprawde pomaga,moja kolezanka tez polegala tylko na obserwacji sluzu i teraz ma juz roczna córeczke:-)

Gość beati22
ah i zapomnialam dodac ze jak rozmawialam z moja gin ze chce juz pomalu sie starac o dziecko to spytalam sie kiedy robic testy, powiedziala mi zeby nie swirowac i spokojnie jak nie przyjdzie @ to zrobic po kilku dniach, zreszta powiedziala ze to czuc, ze beda mnie piersi bolec itd Tylko ze ja mam tak co mies jak mam owulacje... he