Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

eee z tymi objawami to roznie bywa;) czasem wcale nie czuc piersi w ciazy;) czaasem kobitki w ciazy maja lekkie krwawienia w dniu spodziewanej @;) i nie wiedza ze sa w ciazy:) Ale ja np czulam intuicyjnie no i piersi mialam inne;) Ale najlepiej sie nie sugerowac i robic tak jak mowi gin:) test po kilku dniach od ewentualnej spodziewanej daty@

kurde bele.. dzieki za informacje.. zajme sie obserwacja tego sluzu.. ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby i sie udalo teraz .. :) zaraz poszukam o tych testach owulacyjnych.. nerwus :( nie przejmuj sie uda sie nam wszystkim :)

Gość nerwus:(
noi przyszła @ jestem bardzo rozczarowana nic nie pomogło :( kwas foliowy test owulacyjny :( teraz caly miesiac czekania i szukania sobie zajec

beta wzrosla przez 3 dni z 38 na 158 :) to chyab dobrze ?? czy za malo ?? tralalala --> ratuj madra kobieta dobra rada :) monia_aa --> jak tam u Ciebie ??

nerwus:( przykro mi :( ja tez m,am dziwne przeczucia ze @ nadejdzie.. :( tak bardzo bym chciala zeby nie przyszla.... kupilam test.... lezy w torebce... nie wiem... korci mnie...

Gość rudzik90
hej dziewczyny jak tam u was?? mnie dzisiaj już wyraźnie bolą piersi ale tylko sutki i piersi od dołu... nie wiem czy to dobrze czy źle :/

Gość rudzik90
a co tu taka cisza??

mi też jakoś się wydaje że nic z tego, może w następnym się uda, chociaż brzuszek trochę boli ale nic więcej nie czuję

Gość rudzik90
a ja mam cchą nadzieję ;)

Gość beati22
u mnie też nic z tego, bo zaczelam obliczac dni plodne i obserwowac sluz od tego mies, wiec jak mialam sluz najbardziej plodny to chodzilam do pracy ciagle i dopiero cos bylo chwile po tym, takze raczej nic sie nie wyklulo. Ale od nast cyklu zrobie wszytsko hehe Kwas foliowy juz tez łykam:-) no jestem ciakawa po ilu staraniach nam sie wszytskim uda:-) mam nadzieje tak jak piszemy, wszystkie po kolei beda pisac ze sa w ciazy:-)

Gość beati22
vi w odpowiedzi na twoje pytania o beta hcg wklejam tabelke Przykładowe zmiany w poziomie beta-HCG : Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki Poziom beta-HCG ( mIU/ml ) 3 tydz ciązy 5 - 50 4 tydz c 3 - 426 5 tydz 19 - 7.340 6 tydz 1.080 - 56.500 7-8 tydz 7.650 - 229.000 9-12 tydz 25.700 - 288.000 13-16 tydz 13.300 - 254.000 17-24 tydz 4.060 - 165.400 25-40 tydz 3.640 - 117.000

rudzik90 --> mnie tez piersi zaczely od razu bolec i wlasnie tak od dolu i sutki... takze to dobry znak :) nerwus:( --> spokojnie... to byl dopeiro pierwszy cykl :) na pewno sie uda :) dorociaaa--> poczekaj jeszczez troche z tym testem :) beati22--> mi tez sie udalo dopiero jak wnikliwie zaczelam obserwowac cykl :) bo jak sie okazalo wczesniej nie celewalismy w dobre dni ;) a co do tabelki to dostalam inna w laboratorium, bo kazde ma swoje normy... takze nie o to mi chodzilo ;) raczej o to czy beta procentowo dobrze przyrasta :) ale juz zadzownilam do lekarza :) powiedzial, ze w takim wypadku jest pewna ciaza :) i w nast piatek mam przysc, bo juz powinno byc cos widac :) mowil ze na usg widac jak jest min 1000 mIU/ml :)

Gość rudzik90
vi mam nadzieję że już sispokoisz boi jak się tak denerwujesz to możesz zaszkodzić dzidzi... mam nadzieję że to dobry znak a też miałaś takie uczucie jakbyś zaraz miała dostać okres albo jakbyś go właśnie dostała??

Gość beati22
vi - ah ok. myslalam ze chodzi co o tabelke:-) sorrka:-))) ja tez wczesniej chyba nie trafialam w te dni plodne. Zobaczymy jak teraz bedzie:-)

Gość beati22
i tak wogole to gratulacje! napewno bedzie dobrze:-) vi - a za ktorym razem ci sie udalo??

rudzik90 --> no troche sie uspokoilam ta beta ;) ale tak do konca to nie wiem, chociaz bardzo sie staram:) tak mialam takie uczucie jak na okres... kilka dni temu czesto, teraz tylko chwilami i bardzo slabe... przyszlo jakies takie inne "naciaganie" w srodku brzucha ;) beati22--> ja mialam bardzo nieregularne cykel dlatego wyliczenie dni plodnych bylo w gruncie rzeczy niemozliwe... probowalismy przez 9 miesiecy... to jest 9 cykl... ale wczesniej niecelowalismy... w dodatku w marcu mialam cykl bezowulacyjny... i podejrzewam, ze wiekszosc takich mialam, bo tak niestety jest przy dlugich cyklach... udalo sie przy pierwszym monitorowanym i stymulowanym cyklu... bralam CLO przez 9 dni... pozniej do lekarza stwierdzil, ze jest duzy pecherzyk i na dniahc peknie i zalecil stosunek :) tydzien pozniej sprawdzil, ze pecherzyk pekl :) a po 14 dniach zrobilam bete :)

Gość beati22
ah to lekarz wam duzo pomógl. Ja tez mam nieregularne cykle i dlugie bo czasem 36 dc a czasem 40dc !! Jak mi sie nie uda to moze tez tak zrobie jak ty:-) hmm... mi gin powiedziala ze przy tych nieregularnych okresach mam sie starac,a jak przez pol roku nic nie bedzie to wtedy mam sie do niej zglosci no i wydaje mi sie ze moze podjac takie dzialania jak u Ciebie:-) a z owulacja to wydaje mi sie ze ja mam bo zawsze tak 2 tyg przed okresem albo tydz przed boli mnie brzuch i cycki jak na okres, potem na chwile mija i za kilka dni dostaje @. Takze chyba mam owulke:-) a jakie mialas nieregularne cykle?? mniej wiecej tak jak ja??

Hej, a ja zaczelam rlykac wiesiolka i witamine c, moze to mnie troszke ureguluje z tym @ no i w poniedzialek mam usg. Moj GP obiecal mi skierowanie do gina jak juz porobie wszystkie badania, wiec tego sie trzymam. Vi beta powinna sie codziennie podwajac, wiec po trzech dniach urosla ci prawidlowo. Nie swiruj dziewczyno i nie zamartwiaj sie bo tylko to moze szkodzic twojemu niuniowi. No wlasnie to jest troche kicha ze w UK traktuja ciaze powaznie dopiero od 12 tyg. Ja poronilam w 11 i tak nie bardzo wiedzieli jak ja potraktowac tutaj. Ale musze przyznac ze bylam bardzo zadowolona z opieki tutaj w szpitalu jak tracilam swoje niunio, niestety nie dalo sie go uratowac bo serduszko juz nie bilo. Ale juz za 7 tyg bede w polsce i tam zrobie sobie wszystkie badania, i poprosze lekarza moze o jakies leki wspomagajace jajeczkowanie albo cos w tym stylu. zobaczymy co on mi doradzi, a on jest swietnym specjalista jesli chodzi o staranie sie o dzieci. Kolezanke po dwoch poronieniach prowadzil, i juz ma dwojke zdrowych dzieciakow.

beati22 --> ja mialam cykle tak od 30 do nawet 56 dni... takze duza rozbieznosc... anitia --> no jak beta powinna sie podwajac do powinnam miec juz przeszlo 300... mialam 38 x2 = 76 x2 = 152 x2 = 304... a mam 158...

wiem wiem.. poczekam.. ale same wiecie jak to jest... najgorsza jest ta niepewnosc..

Kochana nie denerwuj sie wszystko zalezy dokladnie o ktorej godzinie tez robilas ta bete . przeciez ona nie skacze nagle, tylko rosnie ciaglym ruchem, wiec sie nie denerwuj, rosnie wiec jest ok, a juz za 2 tyg idz do gina i zobaczysz swoja fasoleczke i serducho bijace zobaczysz i sie uspokoisz. Bo nerwy dobrze nie wplywaja na nia, wiec przedewszystkim spokoj kochana.

lekarz kazal mi przyjsc w nastepny piatek... mowil, ze juz bedzie widac ciaze...pewnie wtedy tez sie uspokoje :)

Gość beati22
super:-) ale my kobiety musimy duzo przezywac-najpierw czy zajdziemy w ciaze, a potem zeby bylo wszystko ok:-) ja ogolnie tez sie boje ze jak zajde w ciaze zeby bylo ok i aby plod sie dobrze rozwijal... Vi nie denerwuj sie tak bo bo jak kolezanki mowia-nerwy nie pomagaja dziecku. Lekarz jest spokojny, kaze ci przychodzic na wizyty kontrolne-czyli jest wszystko ok:-) Mnie caly czas brzuch boli, wczoraj to mnie rwaly jajniki!! masakra, piersi czule, niby za tydz mam miec @ Ale kto wie moze sie zalapalam na cos...

Gość rudzik90
vi--> uspokój się i jedyne co ci pozostaje to CIESZYĆ SIĘ;) ja dzisiaj odczówam ból cycuszków od dołu i taki mniejszy z zewnętrznych stron i o czywiście sutki ;) czasami mnie swędzą piersi po bokach od zewnątrz(tak też miałam w pierwszej ciąży ale mnie nie bolały piersi) mam nadzieję że to TO ;) w poniedziałek zrobię bete to napisze wam czy się udało;)

Gość rudzik90
beati22--> życzę ci żebyś się załapała;) a kiedy masz mieć @??

dziewczyny.. mam przeczucie ze dostane @.. nie wiem.. dzis mialam nocke w pracy i nie umielam momentami ustac.. cycki dalej bola tak samo, brzuch nie boli, ale za to rwą ,mnie w sumie nie wiem co trudno okreslic nisko krzyze a czasem mam wrazenie ze miesnie nad tylkiem.. nigdy tak nie odczuwalam.. i tylko z prawej strony jakby... mam nadzieje ze to nie objaw @...

Gość rudzik90
dorociaa trzymam kciuki żeby twój @ nie przyszedł ;)

czesc dziewczyny, mam takie pytanko moze wy mi pomozecie. ostatnia @ mialam 27.04. przytulalismy sie z M co drugi dzien do 18dc. 11maja mialam owulacje a 5 dni po zaczely bolec mnie sutki piersi i w krzyzu. troche martwia mnie te objawy czy wszystko jest w porzadku. czuje sie tak jakbym miala za chwile dostac @ a termin mam dopiero na 26maja wiec nie wiem co sie dzieje:( moze ktoras z was mi pomoze?

eve- poczekaj do poczatku czerwca i jak sie do tego czasu nie pojawi @ to zatestuj:) Mnie na poczatku ciazy strasznie cycki bolaly:) nie moglam autobusem jezdzic musialam je trzymac zeby nie skakaly taki bol :D:D:D A jak mi wszystko smierdzialo!!! ludzie w autobusie, papierochy....fuj;)