Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wybory tuż tuż

Na kogo bedziecie głosowac w wyborach prezydenckich?

Polecane posty

Gość Iwonkaaa26
Bo na to zasłużyły? Weź mnie nie rozśmieszaj. Też bym się chętnie poobijała na dziennych, nasi profesorowie mówią nam co nieco o tym, jakie podejście maja studenci dziennych. Bogaci maja kasę, to niech wysyłaja dzieciaki na płatne prywatne, a nie na państwowe i darmowe uczelnie!

Gość Jak mozecie chciec glosowac na
Nie chodzi mi tutaj o bogate dzieciaki, źle się wyraziłam. Na studia dostają sie te osoby, które na to zasłużyły. A jak ktoś woli sie obijać całe liceum, a potem narzekać, że słabo matura poszla, bo rodzice nie dali na korepetycje no to sory. Ta matura teraz to pikuś. Wystarcza notatki z lekcji z 3 lat aby się do niej przygotować.

Gość Iwonkaaa26
Ty ta na pomarańczowo, weź mnie nie rozśmieszaj. Z mojego rocznika w liceum na dzienne poszła 1 osoba, którą po prostu BYŁO NA TO STAĆ (rodzice dawali jej comiesięczną sumkę na utrzymanie i stancję), a oceny miała przeciętne. Koleżanka, która miała co rok świadectwo z czerwonym paskiem, i mogła przebierać w państwowych uczelniach dziennych, poszła na zprywatne aoczne, bo miała 5oro młodszego rodzeństwa, musiała więc iść do pracy, bo nikt by jej nie dał ani grosza na kanapkę do szkoły, bo niby skąd? Weź tu nie pieprz o dobrych ocenach, gdzie ty żyjesz, na Marsie?? Popieram propozycję wprowadzenia płatnych studiów. Wolność, równość, braterstwo :P

Dziwne, widocznie masz mało ambitnych znajomych. Ja sama przygotowywałam się do matury, fakt nigdy na biedę nie cierpiałam ale nie wyciągałam od rodziców na korepetycje. Dużo moich znajomych jest na dziennych studiach, a większość z nich również nie chodziła na korepetycje. ;]

Zreszta rozminełaś się troche z tym co chciałam przekazać. Rozumiem, ktoś poszedł na studia zaoczne bo musiał się utrzymać, ale piszesz o koleżance która poszła na nie bo musiała utrzymać rodzine, a mogła się dostać na dzienne wiec gdzie sens w tym co piszesz? Sama się pogubiłas.

A poza tym Iwono z tego co widzę masz teraz 26 lat, spójrz na matury z poprzedniego rocznika, a zrozumiesz o czym mówie. Taka mature spokojnie na 70% może zdać gimnazjalista.

Gość __Kreska__
Widzę że dyskusja zboczyła nieco z pierwotnego tematu, ale ponieważ wcześniej ktoś mi napisał żebym "nie pierdoliła" to chciałam dorzucić jeszcze kilka słów .. Niektórzy pisali, że zmiany w konstytucji, zmiany w rządzie, generalnie zmiany w strukturach politycznych nie dotkną "nas szarych obywateli" .. proponuję porozmawiać z rodzicami / dziadkami o czasach PRL-u i głębokiej komuny skoro ktoś uważa że decyzje na najwyższych szczeblach władzy nie wpływają na życie przeciętnego obywatela.. Prywatyzacja majątku państwowego zwłaszcza przez kapitał obcy, w momencie kiedy kraj nie dysponuje jakimś alternatywnym sposobem utrzymania własnej niezależności i suwerenności jak tylko przemysł, ziemia, rolnictwo to po prostu kolejny rozbiór.. Bo nie będziemy mogli decydować o tym co nasze (bo już nie nasze .. ) , a jakby nie patrzeć rolnicy mają z tym problemy choćby przez UE która dyktuje wyniszczające normy.. Dla wielbicieli Tuska, Wałęsy, Kwaśniewskiego i całej tej post-komunistycznej zbieraniny polecam film "nocna zmiana" .. a co do tego że przy rządach PO będziemy mieć spokój .. rzeczywiście, kiedy ktoś się na wszystko zgadza, nie walczy o nic dla swojego kraju i ma wszystko i wszystkich poza własną osobą w dupie, pozornie panuje spokój, ale do czasu .. problemy zaczną się kiedy ta wyprzedana, zaprzedana i zrujnowana Polska nie będzie potrafiła się przed niczym obronić i nic już zaoferować ..

Gość hsjshfjf
PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS PIS :)

Gość only Tiramissu25
jak ktoś chce nadal mieć dziadostwo w Polsce to niech głosuje na PiS... na szczęście po ostatnich wyborach w '05 ludzie otrzeźwieli i nie zapowiadają już tak hucznego głosowania na pisowczyków :)

Gość co raz bardziej podoba mi sie
Olechowski. wczoraj byl u Olejnik. moze i bym zaglosowala na Jaroslawa, choc woalalbym zeby nie startowal, dla jego dobra, on sfiksuje jak znow wszyscy zaczna go opluwac:( a najgorsze jest to, ze PiS naciska na niego, a on pewnie ulegnie:(

Gość jakajakajaaaa
JAK POLACY DAJĄ SIĘ ŁATWO NABIERAC ! GŁOSUJCIE NA PO TO ZOBACZYCIE JAK WAM SIĘ BĘDZIE "DOBRZE" ZYŁO ! I BEDZIECIE MIEC TĄ MELEPETE KOMOROWSKIEGO BEZPŁCIOWEGO, BEZ WŁASNEGO ZDANIA, KAZDY MU WSZYSTKO WCISNIE CO BĘDZIE CHCIAŁ! WOLĘ PiSiorow I ZAGŁOSUJĘ NA PIS

Gość black heaven
Jak ktos juz wczesniej napisał, Komorowski jest pionkiem Tuska a Tusk Putina!!!!!

Gość jakajakajaaaa
JAK MOZNA GŁOSOWAĆ NA PO I TEGO FAŁSZYWEGO, PRZEBIEGŁEGO LISA TUSKA KTORY TYLKO MYSLI O SOBIE ??! TACY LUDZIE BEDA WAMI RZĄDZIC: Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem" Polskość to nienormalność takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. - DONALD TUSK http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=2367

Gość only Tiramisu25
jeżeli to było do mnie to nigdzie nie napisałam, że będę głosować na PO :) nie napinaj się tak :)

Gość tylko nie
PO

Gość jakajakajaaaa
tIRAMISU TO NIE DO cIEBIE. PRZEPRASZAM,ZE SIĘ TAK NAPINAM ALE POPROSTU WPIENIA MNIE TO, ZE LUDZIE SĄ SLEPI I CHCA ZEBY TACY LUDZIE NIMI RZĄDZILI :)

Gość jedna ważna rzecz
nie ulega wątpliwości, że ten kto zagłosuje na PIS pójdzie w PISdu :) zresztą tym razem też polegną, podobnie jak w 2007, gdy przegrali z PO

Gość mkhjiy
Macie przecież prywatne uczelnie, więc nie wiem czemu PO chce aby państwowe były płatne, czy zdolny ale biedny uczeń nie prawa zdobywać wykształcenia? Może PO niech z własnej kieszeni [sic!} refunduje czesne i stypendia studentom. Też na pomysł wpadli. Chcą wykończyć społeczeństwo

Gość only Tiramisu25
ja jeszcze nie wiem na kogo będę głosować :) być może będzie to PO, ale jeszcze nie wiem... ale wolę takich ludzi niż tych z PiSu... to co pokazali przez 5 lat woła o pomstę do nieba :) PiS miał swoją szansę...

Gość jakajakajaaaa
A TEN KTO ZAGŁOSUJE NA PO PRZYCZYNI SIE DO TEGO ZE FAŁSZYWY I CWANY TUSK BĘDZIE NAMI RZADZIL, KTORY MYSLI TYLKO O SOBIE. BO CHYBA NIE MYSLICIE,ZE KOMOROWSKI BEZPŁCIOWY BĘDZIE MIAŁ COS DO POWIEDZENIA?

Gość mkhjiy
Tusk żadnych obietnic przedwyborczych nie spełnił, a PIS nie miał za wiele do popisy bo był blokowany przez PO

Gość only Tiramisu25
a Lech K. miał? przecież wiadomo, że brat nim kierował... a ile było głosów, że Kaczyński źle się czuje jako prezydent? było po nim widać, że się męczy...

Gość anty PO
A co takiego PIS złego zrobił? pieprzenie o pomste do niebie-co to ma byc???, prosze o argumenty

Gość only Tiramisu25
a co dobrego zrobił?

Gość anty PO
Jak bedziecie miec płatne szkolnictwo i służbe zdrowia to dopiero bedziecie ujarani. A aaaa zapomniałbym o prywatyzaji wszystkiego, bedą wyprzedawac cała Polske, najlepiej Rosjanom, najlepiej im lizac tyłki :P

Gość anty PO
To ty piszesz ze wola o pomste do nieba wiec slucham co takiego źle zrobili????

Gość anty PO
widac ze kompletnie sie nie znasz na polityce, do ksiązek

Gość anty PO
żegnam