Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co wybrac

Dieta warzywno-owocowa E. Dąbrowskiej czy Protal Dukana?

Polecane posty

Gość Co wybrac

Ktora z nich jest skuteczniejsza i zdrowsza?

Gość pikipiku
no oczywiste chyba ze warzywno-owocowa.....ducan to shit jakch malo...

Gość pikipiku
ducana stosuja tylko tłuste nienazarte lochy co wiecznie musza miec napchany bebech.....

aha, bardzo ciekawa teoria. Może dlatego Ci na Ducanie nie wyszło, ze z takim podejściem startowałaś.

Ja jestem na Dukanie i sobie chwalę :) a 6 tygodni i 17 kg to chyba bardzo niezdrowe? Co się stało ze skóra? Jest jedrna, czy obwisła? Kiedy schudłaś? Bo ja mysle , że za szybko ! efekt JOJO może się pojawić , jak zaczniesz jeść normalnie :)

Myslę, że jeśli ktoś ma duzo do zrzucenia i ma skłonności do Tycia , to nie powinien w szybkim czasie pozbywac się zbędnego balastu . Wiem coś o Tym , bo przechodziłam już przez efekty JOJO , w miesiąc człowiek zrzucił, ale w ciagu 6 miesięcy przybrał 2 razy więcej: Lepiej powolutku , a do celu :) Nie wiem , czy oglądałyście ostatnio Program na TVN Drzyzgi ? Znajdzcie w necie , warto oglądnąć i wyciagnąć wnioski :) Kobiety schudły w bardzo szybkim czasie ...ale niestety , nigdy nie wyjda na plazę w stroju kapielowym:( Nie chodzą po domu w bieliźnie, wstydzą się pokazac przed mężem .Nie opełniajmy takich błędów . Duc, znam Cię :D:D:D

Gość pikipiku
beata30 zal ci dupe sciska czy jak????

chyba tobie ściska, że Tobie na Ducanie nie wyszło a jej tak. Z jakiego powodu miałby jej ściskać? ona już zakończyła odchudzanie i moze się tylko cieszyć

Gość pikipiku
duc idz w pizdu głupia cipo i nie odzywaj się bo nikogo twoje pierdolniete teorie nie interesuja...

hahahaha!!! trafiłam w czuły punkt !!! beata a w porządeczku, dziś się mierzyłam i mi poleciało po obwodach troszkę, co mnie bardzo cieszy :-)

na diecie dąbrowskiej ogolnie sobie poprawilam stan zdrowia ale ciezka do przejscia i trzeba byc bardzo rygorystycznym zeby przypadkiem nie narobic sobie szkod w organizmie

zaraz sobie o niej poczytam z ciekawosci, ale ja pozostaje przy Ducanie

chyba piszesz do mnie, ale niestety nie porozmawiamy ponieważ w moim otoczeniu operuje się innym słownictwem i zwyczajnie nie rozumiem, co Ty od mnie piszesz. Co to za gwara??? Weszłam na pierwsze lepsze forum o tej diecie i żadnej pozytywnej opinii tam nie było. Poza tym jak dla mnie zbyt monotonna. Bardzo lubię warzywa i owoce, ale na dłuższą metę znudziłaby mnie.

wg mnie warzywna, nigdy bym nie zdecydowała sie na jedzenie samych białek. Drogie panie - od miesa dostaje sie raka zołądka, trzustki, jelita grubego. Nadmiar białek gnije w przewodzie pokarmowym i zatruwa organizm. nie mozna zyc na samych białkach ale co tam chcecie:P

zgadzam się z Tobą, ale na ducanie nie je się samych białek, inaczej bym się na niego nie decydowała. ale co racja to racja - co kto woli :-) ja wypowiadam swoje zdanie, ale nikogo przekonywać nie chcę

Ja wybieram warzywno-owocową. Po 1 - na Ducanie nie można za bardzo jesć owoców, a ja kocham truskawi, wiśnie, morele, a one tuż, tuż, tuż ..... Po 2 - jakoś zdrowiej mi się wydaje jeść to, co rośnie, a nei to co się zabija, by jeść Po 3 - teraz zwierzęta faszerują takim świństwem, a potem mięso przerabiają tak chemicznie, że ja wolę nie połykać całej tablicy Mendelejewa podczas jednego posiłku. Po 4 - wiem, warzywa i owoce też są pryskane itp., ale przynajmniej mimo wszystko mają niezbęde witaminy i mikroelementy, któe potrafią zneutralizować te szkodliwe substancje Po 5 - dlaczego wegetarianie mniej chorują ? :-) Po 6 - nadmiar białka bardzo obciąża wątrobę i jelita po 7 - w bialakch nei ma błonnika, który jest niezbędny to prawidłowego trawienia po 8 - dieta proteinowa jest zwyczajnie .... kosztowna Ale zwolenników Ducana i tak nic nie przekona i OK - każdy ma prawo robic to, co uważa za słuszne.

Gość qwret
Przecież nie trzeba jeśc samego mięsa, są zdrowe ryby, a w nich też wystepuje bialko . Agawa, mysle, że jesteś po prostu wegetarianką :) i masz złe nastawienie do mięsa:) ale tak jak piszesz...każdy robi co chce.Jedni sa na diecie Kliniki USA, inni na glodówkach, a ktos inny na diecie kapuscianej . Najlepiej nie być na diecie , zacząc ćwiczyć i ograniczyć po prostu jedzenie! Taka dieta jest zdrowa i skuteczna :D:D

dietę skończyłam półtora roku temu. Wagę trzymam do dzisiaj. Jem teraz mądrzej, nie objadam się słodyczami, tłustym mięsem. Mięso piekę w rękawie lub griluję, podobnie ryby. Skóra w doskonałej kondycji, cellulit zniknął. Ja dietę Dąbrowskiej polecam

qwret - nie, nei jestem wegetarianką, chociaż mięso jadam niezwykle rzadko, to jednak czasem tez lubię :-) Ale masz rację - najlepiej ograniczyć jedzenie i więcej ćwiczyć, tyle, że czasem jest to trudne i łatwiej jest się zmobilizować do większego reżimu - wtedy wybieramy jakąs stricte dietę ograniczającą coś tam. I niech każdy wybiera taką jaka mu pasuje - smakowo, kosztowo, mentalnie, zdrowotnie itp. Każdy z nas i tak jest inny :-)

Gość qwret
:) Tak jak piszesz,Dieta Dukana jest kosztowna , ale jest troszkę tych produktów do wyboru . warzywa i owoce o tej porze roku też nie są najtansze i nie sa smaczne :) Ja bym nie mogła być na tej diecie, bo za owocami nie przepadam :D Przy Dukanie trzeba sie pilnować , duzo pić!

A ja właśnei kocham owoce :-) Byłam kiedyś na diecie Plaż południa - tam przez pierwsze dwa tygodnie nie wolno jesć absolutnie żadnych owoców - to była dla mnei męczarnia ..... :-) No, chociaz jabłuszko ..... :-)

Agawa_Agawa ja też kocham owoce i cieszę się, ze będę na 3 fazie ducana właśnie wtedy kiedy będzie pełno sezonowych :-). wtedy będę mogła je jeść. teraz jeszcze nie ma w czym wybierać. w sezonie owocowym nie zdecydowałabym się na rozpoczęcie ducana właśnie ze względu na miłość do owoców :-D wydaje mi się ,z nie znasz też szczegółów diety ducana,b o on zwraca uwagę na błonnik i dlatego zezwala na otręby. Wegetarianie mniej chorują??? nie zgodzę się . Byłam przez 5 lat wegetarianką i w moim towarzystwie jest wielu wegetarian.

witam :) Jestem 5 dzień na dukanie i polecam ta diete, słyszałam i czytałam o niej wiele dobrych opinii w przeciwieństwie do diety Dąbrowskiej. czytałm na forum o tej diecie i ponoć jest rujnująca dla zdrowia pozdrawiam :)

Do Ja.a.a.a.a. I o diecie Ducana i o Dąbrowskiej są i pozytywne opinie i negatywne. Zawsze tak jest - z kazdą rzeczą. Dobrze jest więc poczytać co się da i wyrobić sobie samemu swoje zdanie. Tak, jak pisałam - mnie się dieta Ducana kłóci z moim logicznym rozsądkiem, ale Ty możesz uważać inaczej i ok, ja to szanuję. Każdy musi wybrać to, co uważa, że jest dobre dla niego.

najważniejsze chyba to wybrać taką dietę, jaka nie będzie dla nas katorgą. jeśli nie lubimy mięsa, nabiału, jajek to głupotą jest decydować się na Ducana bo ktoś polecił... nie wyobrażam sobie męczyć się codziennie jedząc coś ,czego nienawidzę. Tak samo z warzywam na tej Dąbrowskiej. A co do tej diety, czy nie jest tak, że można jeść tylko określone owoce?? jabłka, grejfruty i coś tam jeszcze?? nie chciało mi się szukać, a tylko na taką informację natrafiłam