Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritkaa

Mam pytanko

Polecane posty

Gość maritkaa

Czy w 6 tygodniu licząc od ostatniej miesiączki lekarz potwierdzi mi ciąże?

Gość rozowy klocek
Raczej tak, u mnie potwierdzil na przelomie5-6 tydz.

Po pierwsze nawet jesli do ciąży doszło klasycznie w okolicy 14 dc może być jeszcze za wcześnie. Po drugie musisz brać pod uwagę, że do zapłodnienia mogło dojść znacznie później.może jednak powiedzieć, że podejrzewa ciążę, lub że może coś z tego będzie - a może też bezwzględnie wykluczyć jej obecność (np po grubości endometrium).

Gość maritkaa
planuje isć w piątek więc to będzie prawie koniec 6 tygodnia.

Gość maritkaa
kurcze boje się rozczarowania

Gość maritkaa
może któraś z was jeszcze się wypowie?

Gość maritkaa
mała agatka u Ciebie lekarz wykrył w tym czasie czy jak?

moja ciąża została potwierdzona przez lekarza w 5 tygodniu. powiedział "to jest jeszcze maleństwo - ale wyraźnie widać ciąże". badanie usg. taka mała kropeczka.

Moim zdaniem na taką wizytę jest jeszcze za wcześnie. Ja bym poczekała 2 tygodnie, ale wybierz się na badanie krwi beta hcg i po 2 dniach znów je sobie zrób. Jak będzie przyrastało to znaczy że wszystko dobrze się rozwija i być może to Cię uspokoi. Pozdrawiam.

dokładnie w tym dniu byłam u lekarza i dostałam zdjęcie usg z piękną małą kuleczką z bijącym serduszkiem :) wspaniałe wrażenie :D

Gość maritkaa
sama już niewiem wszędzie inne informacje, ale wszędzie pisze, że gdy tylko test wyjdzie pozytywny należy iść do lekarza

Gość maritkaa
mała agatka to mnie pocieszyłaś tylko skąd te rozbieżności każdy mówi co innego

Gość maritkaa
mała agatko a ilo dniowe masz cykle ja 29

bo to zależy kiedy miałaś owulację i kiedy moglo dojść do poczęcia. u mnie ten cykl miał być baaaardzo krótki. zaszłam w ciażę z seksu pomiędzy 2 a 4 dniem cyklu (podczas okresu), a wiem to na 100% bo więcej stosunków w tym miesiącu nie było, bo mąż wyjechał. więc u mnie praktycznie termin liczony wg ostatniej miesiaczki i termin z pierwszego usg był praktycznie taki sam (30 listopada z om i 16 listopada z pierwszego usg!).

bo mało kto wie kiedy doszło do zapłonienia i u jednych kobiet to będzie 2 tydzień ciąży licząc od zagnieżdżenia, a u innych 2 dzień. Ja byłam za wcześnie u lekarza i kosztowało mnie to jedyny zbyt dużo nerwów nic poza tym. Jeśli bierzesz kwas foliowy i nie stosujesz jakiś leków mogących wpłynąć negatywnie na ciążę to ja bym poczekała te dwa tygodnie, żeby uniknąć nerwów w razie gdyby nie było jeszcze nic widać.

a co do długości cyklu to ja wtedy nie wiedziałam nic, bo w styczniu skończyłam brać tabletki anty, mialam krwawienie z odstawienia, potem okres dostałam 22 lutego i więcej już nie dostałam, no dobra dostałam po 8 miesiacach od porodu :P

Gość maritkaa
według moich obliczeń w piatek będzie 4 tydzień licząc od zapłodnienia

Gość maritkaa
no właśnie wydaje mi się że to odpowiedni czas. Nie słyszałam jeszcze żeby ktoś czekał z wizytą do drugiego miesiąca. ja mam bardzo regularne cykle 29 dniowe i z mojej wiedzy wynika , że zawsze po owulacji za 14 dni jest okres więc skoro nie mam go już dwa tygodnie czyli od owulacji będzie o 4 tygodnie. Natomiast zagnieżdzenie następuje góra 12 dni po owulacji

Gość maritkaa
Barbaro a co widziła lekarz pęchęrzyk czy już może był zarodek:)

ja na usg bylam w 5 tyg i ktoryms tam dniu i widzialam zarodek :) lekarz ciaze potwierdzil, a cykle mialam 27-28 dni w 6 tyg masz szanse uslyszec juz bicie serca dziecka :) chociaz nie zawsze

dodam ze ja widzialam pecherzyk z mikro zarodkiem w srodku

Gość maritkaa
byłoby super:) martwi mnie że poza bólem piersi nic mi nie jest no poza tym że wydaje mi się że kawa śmierdzi i kupiłam do domu dużooo śledzi. Ale żadnych mdłości nie mam czy to normalne?

Gość maritkaa
a i lekki bół brzucha ale taki mini mini bardziej ciągnący