Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvbvcbvv

Problem z córeczką

Polecane posty

Gość cvbvcbvv

Moja córka ma 5 lat i wszystkim mówi że jest chłopakiem. Nie mówi np. byłam a byłem. Sukienek jej nawet nie pokazuj, włosy ma krótkie bo tez o nie raban był. Byłam u psychologów z nią. Kazali się nie denerwować a czekać bo prawdopodobnie to taki dziecięcy bunt (to trwa od jakichś 2 lat) i przejdzie z czasem. Gdy zapytałam co robić jak nie przejdzie to dostałam odpowiedź że wtedy będziemy się martwić. A ja jestem już skołowana... Trafiłam na artykuł o dziewczynce która także zachowywała się jak moja córka a dziś ejst po zmianie płci bo jej psychika była męska... Boję się, może znajde tu jakąś mame z podobnym problemem?

Mi sie wydaje ze w przypadku twojej corki tak wlasnie tak jest, jest malym chlopczykeim w ciele dziewczynki... Myle ze 5 letnie dziecko jest za male na takie 'fanaberie' ona po prostu nie czuje sie dziewczynka. B. mozliwe ze jej to nie przejdzie z wiekeim, bedziesz musiala sie z tym pogodzic i okazywac akceptacje...trudno dziewczynka czy chlopak to w koncu twoje dziecko!

Gość cvbvcbvv
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość nanananna
ja bedac w jej wieku mowilam ze lukasz mam na imie i udawalam chlopca ale mi przeszlo moja mama tez sie martwila

Gość KSNANA
A ma w swoim otoczemiu chlopców w jej wieku??, moze ich po prostu nasladuje???

Gość cvbvcbvv
Gdy to się zaczęło to nie miała kontaktu z chłopcami, tzn nie bawiła się z nimi...

Ja mialam kolezanke w podstawowce,ktora do konca szkoly zachowywala sie jak chlopak.Skakala z nimi po drzewach,grala w pilke,z dziewczynami w ogole sie nie trzymala,ubierala sie tylko w dresy.Nie widzialam jej cale liceum.Spotkalysmy sie przypadkiem jakies 2 lata temu i jej nie poznalam..Dlugie blond wlosy,krotka spodniczka,szpilki..szok..zrobila sie z niej taka laska,ze kopara mi opadla hehe Wiec ja bym sie jeszcze nie martwila ;)

Martwic i tak bym sie nie martwila teraz. Odczekaj, nie krytykuj dziecka, akceptuj. Widzialam reportaz o takim chlopcu, ktory caly czas mowil o sobie jako o dziewczynce. Zostal zbadany przez psychologa (specjaliste w tej dziedzinie) i stwierdzono, ze ten chlopczyk jest wlasciwie dziewczynka. Od drugiej klasy podstawowki dziecko chodzilo do szkoly jako dziewczynka. W wieku dojrzewania dostalo odpowiednie hormony i jest teraz mloda panienka.